- 16.08.24
- 190
- 179
- 43
- 🎮
- Radiomaster GX12
- 🥽
- BetaFPV VR03
- 🛸
- Meteor75pro, Air65
Останнє редагування модератором:
ЛІтав, дражнив кота, підбирав рейти. Аж от після удару дрон віскочив від перешдоди і весело подріфтував по підлозі кудись в куток. На половині дрифту встиг задізармити його, коли він зупинився - заармився без проблем. Плавно додавав тротла (як виявилось це було правильно, а не влупити одразу на 60-70%) і помітив що сильно несе в сторону. Дізарм і йдем дивитись що не так. Виявилось що задній правий мотор не стартує. Перша думка - пробило ключ як на метеорі колись. Але рукою він прокручувався дуже важко, тому в думках до заміни ключа додав заміну мотору. Але ж треба спробувати його розібрати і подивитись що сталось. В теорії це не важко, а на практиці деталі дуже дрібні і хочуть кудись втекти.
Для початку потрібно зняти стопорне кільце. Мені виявилось легше знімати його не знімаючи мотор з рами.
Пробував тонким пінцетом виштовхати його, не вийшло. Зняв за допомогою двох тоненьких надфілів. Робити потрібно обережно, бо ці шайби люблять кудись відскочити, а таку дрібну важко шукати. Після цього знімаємо стопорне кільце з шайбою і витягаємо ротор з віссю.
Оглянувши ротор побачив щось налипше чорне і назначив його винуватцем
Спробував забрати зубочисткою. Виявилось що це клей, на якому тримаються магніти і він тут точно ні до чого. Тоді поглянув уважніше і побачив що під іншою шайбою намотано декілька волосин. Їх там точно не повинно бути, тому виймаємо.
В статорі нічого цікавого не знайшлося, тому почав все збирати в зворотньому порядку. Ставимо ротор, шайбу і фіксуємо стопорним кільцем. А от ставити його зручніше на знятому моторі
Тепер він почав крутитись руками як і інші. Кріпимо мотор, підкидаємо батку, просимо квадрокоптерних богів щоб ключ не згорів від заблокованого мотора і армимо.
Ура!!! Все крутиться і летить!
Висновки, які я зробив після цього:
1. Перед польотами запускати робота-пилососа.
2. Після краша тротл додавати плавно
Ось така історія біла у мене сьогодні.
Для початку потрібно зняти стопорне кільце. Мені виявилось легше знімати його не знімаючи мотор з рами.
Пробував тонким пінцетом виштовхати його, не вийшло. Зняв за допомогою двох тоненьких надфілів. Робити потрібно обережно, бо ці шайби люблять кудись відскочити, а таку дрібну важко шукати. Після цього знімаємо стопорне кільце з шайбою і витягаємо ротор з віссю.
Оглянувши ротор побачив щось налипше чорне і назначив його винуватцем
Спробував забрати зубочисткою. Виявилось що це клей, на якому тримаються магніти і він тут точно ні до чого. Тоді поглянув уважніше і побачив що під іншою шайбою намотано декілька волосин. Їх там точно не повинно бути, тому виймаємо.
В статорі нічого цікавого не знайшлося, тому почав все збирати в зворотньому порядку. Ставимо ротор, шайбу і фіксуємо стопорним кільцем. А от ставити його зручніше на знятому моторі
Тепер він почав крутитись руками як і інші. Кріпимо мотор, підкидаємо батку, просимо квадрокоптерних богів щоб ключ не згорів від заблокованого мотора і армимо.
Ура!!! Все крутиться і летить!
Висновки, які я зробив після цього:
1. Перед польотами запускати робота-пилососа.
2. Після краша тротл додавати плавно
Ось така історія біла у мене сьогодні.