Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Автоматичний захват цілі на FPV Дроні!

Mykahailo

Новачок
Учасник

Репутація:

24.09.24
4
1
3
Всім привіт! Я в тємі дронів 3-ій день.В мене задача реалізувати на FPV дроні автозахват цілі. Тобто оператор здалека наводить дрон на ціль а дрон сам наводиться та летить до цілі.
які можуть бути ідеї як це реалізувати?

Рішення
та це ж просто. берешь таракана із військової частини.. краще із спец назу.. там самі шикарні досвідченні таракани.. і нафіг тобі вчити нейронку.. банку тараканів на 100 дронів и все. рой дронів готов... нащо так ускладняти.. ми щас на бджолах літаємо.. вони краще дорогу знають.
Сама перша ідея це computer vision для розпізнавання. А потім вже думати як прикрутити це на дрон.
P.S. Мені якось дивно, що людині з досвідом 3 дні дають такі задачі.

привіт, посадити на дрона таракана, та підключити до нього чип нейролінк і це все до відео та польотника.
Головне не забуть таракана покормити, та привязати добре..

Вітаю, Михайло.
Думаю що для 3-го дня в темі дронів, у тебе стоїть занадто амбіційна ціль.
По-друге, це не зовсім та тема, яку слід обговорювати у відкритих бесідах. Коли прийде час (а він явно ще не прийшов), то людина не встигне й отямитись, як вже будете спілкуватися у спеціально відведених для цього просторах.

Досвід із дронами будь-хто зможе швидко набрати. Тут більше треба досвід із CV в умовах сильно обмеженої продуктивності заліза, на якому все буде запускатися.

та це ж просто. берешь таракана із військової частини.. краще із спец назу.. там самі шикарні досвідченні таракани.. і нафіг тобі вчити нейронку.. банку тараканів на 100 дронів и все. рой дронів готов... нащо так ускладняти.. ми щас на бджолах літаємо.. вони краще дорогу знають.

NAukovecДуже гарне рішення питання!

NAukovecДа а тараканів будем брати з мого гуртожитку)))))

Походу рельно буде легше таракана навчити дроном керувати чим вчити нейронку))))

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Походу рельно буде легше таракана навчити дроном керувати чим вчити нейронку))))
Mykahailo3 дні точно не вистачить? а для ідеї дивись по пунктам
1 експерименти з РасберіПі та mavlink (спочатку з цим розберись та з тим як і куди припаяти РасберіПі в дроні для цього знадобится дрон жертва на яку ти будеш це паяти)
2 компютерне бачення та бібліотека до нього для лінукса(а забув до 1 пункту дописати що треба ще базово навчитись працювати з лінукс)
3 я бачив що народ вже в цьому далеко пішов так що якщо іти в цю тему з військової точки зору ти не будеш першим і після вичення матеріалів вище війна вже може закінчитись тому якщо цікаво раджу дивитись застосування цього в цівільному житті

OpenCV наприклад. Або дивитися як реалізована робота з розпізнавання на якому esp32-cam
PS
Мені не подобається як деякі люди починають гнати з питань замість того щоб допомогти. Не знаєте що сказати то мовчіть. Може якраз топікстартер зможе глянути на проблему з іншого боку.

OpenCV наприклад. Або дивитися як реалізована робота з розпізнавання на якому esp32-cam
PS
Мені не подобається як деякі люди починають гнати з питань замість того щоб допомогти. Не знаєте що сказати то мовчіть. Може якраз топікстартер зможе глянути на проблему з іншого боку.
AkceptorТИ ТАМ НА ПРИКОЛІ?... чи що?... ТИ ВПЕВНЕННИЙ ЩО ВІН наш? Ти впевнений що то не бот? щот о не росіянець?
ЩО ТИ ГОНИШЬ?... допомагай, сам, якщо такий впевнений, або може і ти там же?)))
Є річі, які можно спитати и порекомендувати, а є речі ЯКІ ДУЖЕ ПІДОЗРІЛІ та дуже спецефічні...
ти ще і модер..
ВІМКНИ МОЗги!

ТІ НЕ ДУМАЕШЬ ЧТО ЕСЛИ ДАЖЕ ЧЕЛОВЕК АДЕКВАТНІЙ И СВОЙ, а сайт ОТКРІТІЙ, а росиянці НЕ СМОГУТ ПОДГЛЯДЕТЬ ЕГО СУПЕР ПУПЕР РАЗРАБОТКУ? не???? САМ НАПОМОГАЕШЬ А ПОТОМ БУДЕШЬ УДИВЛЯТЬСЯ КАК РАСИЯНЦІ РАЗВИВАЮТСЯ?...

.СЛОВ НЕТ..

Переглянути попередні відповіді...
ТИ ТАМ НА ПРИКОЛІ?... чи що?... ТИ ВПЕВНЕННИЙ ЩО ВІН наш? Ти впевнений що то не бот? щот о не росіянець?
Є річі, які можно спитати и порекомендувати, а є речі ЯКІ ДУЖЕ ПІДОЗРІЛІ та дуже спецефічні...
ти ще і модер..
ВІМКНИ МОЗги!

ТІ НЕ ДУМАЕШЬ ЧТО ЕСЛИ ДАЖЕ ЧЕЛОВЕК АДЕКВАТНІЙ И СВОЙ, а сайт ОТКРІТІЙ, а росиянці НЕ СМОГУТ ПОДГЛЯДЕТЬ ЕГО СУПЕР ПУПЕР РАЗРАБОТКУ? не???? САМ НАПОМОГАЕШЬ А ПОТОМ БУДЕШЬ УДИВЛЯТЬСЯ КАК РАСИЯНЦІ РАЗВИВАЮТСЯ?...

.СЛОВ НЕТ..
NAukovecяк розвиватись в ті рішення які він шукає в неті інфи купа , а готового рішення а ще більше свої нароботки йому ніхто не дасть, нема дурних, хоче нехай читає літературу , доки дійде до практики вже і війна закінчиться бо для цього одній людині треба на даний час було пройти по тим віткам розвитку в різних галузях і мати знання для цього, а нового йому нічого не відкриють)))

як розвиватись в ті рішення які він шукає в неті інфи купа , а готового рішення а ще більше свої нароботки йому ніхто не дасть, нема дурних, хоче нехай читає літературу , доки дійде до практики вже і війна закінчиться бо для цього одній людині треба на даний час було пройти по тим віткам розвитку в різних галузях і мати знання для цього, а нового йому нічого не відкриють)))
scary83"для цього одній людині треба на даний час" - а може там не одна людина а цілий завод?..
"і мати знання для цього" - може в рус.заводі все майже готово, і все вони знають, але трошки недоправцювують, та думають, а давай у "УПРОПОВ" спитаємо.. як це допрацювати. і тут всі налетіли допомагати.. )))))
НУ ЧУДОВО)))..
ЗАКРИЙ тему , закрий гіглку, та осбуждайте там до всирачки, щоб ні хто не бачив.. і то інфа витече на 101 процент..!))))

може він взагалі живе та працює в якійся ЛАБАХАЛАБАЛАДИКЕ.. на якомусь воєн заводі, живе у общазі, та думає ща я вислужусь, та зароблю міліард дЕнЕг... та і пише такі запитання..

"для цього одній людині треба на даний час" - а може там не одна людина а цілий завод?..
"і мати знання для цього" - може в рус.заводі все майже готово, і все вони знають, але трошки недоправцювують, та думають, а давай у "УПРОПОВ" спитаємо.. як це допрацювати. і тут всі налетіли допомагати.. )))))
НУ ЧУДОВО)))..
ЗАКРИЙ тему , закрий гіглку, та осбуждайте там до всирачки, щоб ні хто не бачив.. і то інфа витече на 101 процент..!))))

може він взагалі живе та працює в якійся ЛАБАХАЛАБАЛАДИКЕ.. на якомусь воєн заводі, живе у общазі, та думає ща я вислужусь, та зароблю міліард дЕнЕг... та і пише такі запитання..
NAukovecНе заморочуйся, те що тут написали , все в загальних обрисах , тим паче частину інфи я на якраз у де яких росіян на ютубі і дивився ресурси та теми ресурсів рекламувати не буду))) на ресурсах де вже реалізована частина функціонала , росіянці вже пробували спитати про готові коди , іх направили до тараканів. Хоча думаю для заспокоєння твоїх нервів тему можна видалити або закрити)))

"для цього одній людині треба на даний час" - а може там не одна людина а цілий завод?..
НУ ЧУДОВО)))..

NAukovecВідкрита інформація на ютубі , в нас є як і те що написанов темі так і пошук цілі як в фільмі термінатор від лиця термінатора))) але як його реалізувати ніхто ніколи не напише)))

ТИ ТАМ НА ПРИКОЛІ?... чи що?... ТИ ВПЕВНЕННИЙ ЩО ВІН наш? Ти впевнений що то не бот? щот о не росіянець?
ти ще і модер..
ВІМКНИ МОЗги!

.СЛОВ НЕТ..
NAukovecякщо чесно, я не впевнений що ти не росіянин теж)))
а ще мені реально прикольно з того як дехто думає що люди навколо тупі. Та русня яка мʼясні у штурми ходить може і так, але там вистачає інженерів, які і без підглядання тут знають як це робити, особливо коли питання стоїть так, як його поставив автор.
шпійони, блін

якщо чесно, я не впевнений що ти не росіянин теж)))
а ще мені реально прикольно з того як дехто думає що люди навколо тупі. Та русня яка мʼясні у штурми ходить може і так, але там вистачає інженерів, які і без підглядання тут знають як це робити, особливо коли питання стоїть так, як його поставив автор.
шпійони, блін
AkceptorНасправді погоджуюсь що військові теми тут обговорювати не слід. Тільки цивільне застосування, військовим і так вистачає де поговорити.

Тобто , задачу поставили перед виконавцем який не має ідей і уявлення як це реалізувати? 🤔

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху