Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Чи існують міні крила на кшталт мікродронів?

emptysource

Редактор
Модератор

Репутація:

23.07.25
158
65
28
🎮
radiomaster tx12
🥽
eachine 800dm / meta quest3(OpenIPC)
🛸
2" 2/4s також 5" 4-6s
Можливо я неправильно формую запит у гугл.
І супутнє питання який мінімальний розмір можливий для літачків(враховуючи усі фактори та розміри компонентів)?
PS я про літаки не знаю нічого взагалі, але щоб почати, треба шось робити, а заіснуючих умов обмежень польотів про вулицю і великі екземпляри зразу можна забути

Колись бачив на ютубі як з дитячого літачка-планера з піни (майже в будь-якому іграшковому магазині є) робили ФПВ. Чи бувають ще меньше - не впевнений.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:

Так, існують літаки у форматі мікро FPV — це невеликі пінопластові або EPP/ELAP літачки з розмахом крил від ~250 мм до 600 мм, розраховані на польоти з FPV-камерою та легким відеопередавачем.

Вони бувають у кількох варіантах:
  • Мікро-планери (наприклад, Z-84 Mini Skywalker, Mini AR Wing від SonicModell)
  • FPV-літачки типу “летаюче крило” (AtomRC Arrow 450mm, SonicModell Mini AR Wing 600mm)
  • 3D/акробатичні мікро-літачки (наприклад, TechOne Mini Popwing FPV)
Особливості таких літаків:
  • Мала вага (зазвичай 100–250 г) — можна літати в парках і навіть у великих залах.
  • Летять тихо й на малій швидкості.
  • Можна живити від акумуляторів 2S або 3S.
  • FPV-обладнання часто таке ж, як для TinyWhoop: мікрокамера з передавачем на 25–200 мВт.
Ось кілька актуальних варіантів міні-FPV літаків, що підходять для FPV-польотів:
  • ZOHD Nano Talon (PNP) — компактна FPV-модель літака з розмахом крил близько 760 мм, PNP (Plug-and-Play) — готовий до польоту після додавання приймача, кнопки, акумулятора. Ціна — близько 5 200 ₴.
  • ZOHD Nano TalonEVO (PNP) — оновлена версія Nano Talon з вдосконаленою конструкцією та електронікою. Ціна — близько 7 220 ₴.
  • SonicModell Binary PNP — міні-FPV літак від SonicModell, PNP формат, більш міцніший та підходить для зйомки. Ціна — близько 10 800 ₴.
  • X-UAV Mini Talon FPV 1300 mm — більший FPV-літак з розмахом 1300 мм, максимальна дальність польоту до 180 км, час польоту до 2 годин. - близько 7000 ₴
  • Skywalker YF-0908 Falcon — крило-планер для FPV-польотів, доступний за ціною близько 2000 ₴
Це результат швидкохо сьорфінгу, надіюсь допоможе рухатись далі! Ціни приблизні, хоча як правило на Аліекспресі можна знайти дешевше

Я не бачу причин, чому не може бути літачків із компонентів вупів, грамів так на 35, але і знайти такі теж поки не зміг

Я не бачу причин, чому не може бути літачків із компонентів вупів, грамів так на 35, але і знайти такі теж поки не зміг
vproЯ пробував із китайськими мотопланерами років з 20 тому. На той момент ані формфактор і ємністт аккумуляторів, ані потужнфсть двигунів не давали можливості підвісити передавач із камерою.

Я пробував із китайськими мотопланерами років з 20 тому. На той момент ані формфактор і ємністт аккумуляторів, ані потужнфсть двигунів не давали можливості підвісити передавач із камерою.
HindinusaНе знаю, що я нового міг дізнатися із цього повідомлення

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху