Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Чистиш дрон?

NAukovec

Майстер
Активний

Репутація:

16.08.24
404
244
43
🎮
Boxer
🥽
Cobra X
🛸
Meteor 85
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Напевно, для когось дивна тема:
Але - будь-яке сміття на моторах або пропелерах = дисбаланс - вібрація і побочки при польоті.. так само нерівності пропелерів.
Будь-яке сміття на електроніці може закоротити в результаті від сміття або зелені ... воно може засохнути, а потім набере вологи і коротне (якщо не гідроізольований).
це як доглядати за будь-якою річчю чи великою)
я після польотів чистю спиртом і ганчірочками лопаті (добре змиває зелень), раму. Постійно пензликом збиваю пил, сміття з усього, особливо з моторів.
Іноді прокопую підшипники моторів зверху тефлоновим маслом, як проникає всередину.
Камеру теж постіно протираю спец. салфеткою, і чищю карандашем для оптики..
Заморочився навіть раз і змастив пропелери маслом, чисто просто намазав, дуже тонким шаром.
Будь-яка шорсткість пропелерів – це дуже позначається на польоті.
На метеоре85 пошкодив колись лопать елелееллелелел в одному місці, і воно стало помітно при польоті .. і в результаті той пролер відпав коли дрон закрутило в тут бік і він впав на нього і загубився)) так що доля і дрон його зняли)
Разом чим гладіє і чистіше пропелери тим краще.
За аналогією з колесом велосипеда - чим легше підресорена маса і аеродинамічніше тим набагато раз швидше вів, так і дрон походу так само.
Так що доглядати постійно за дроном – це обов'язково).

я ось прям зараз смазав три мотори на Халфи, і мене відвлік кіт - пожрать, прийшов, і забув де смазав, бо я дрон переставив.. покрутив І ВІДРАЗУ зрозумів які три смазані. ШОК. воно прям відразу різниця, а мотори майже нові..

Колись парився зараз ні. Максимум познімаю якщо щось намотало на пропелер та дуну щоб злетіли великі шматки бруду. Дрон став вже зеленим від трави. З часом воно висихає і само відпадає) Плати покриваю акриловим лаком. Тільки якщо будете покривати лаком то обережно не залийте розєми або барометер. Бо я одного разу залив розєм для карти памяті і довелось фільтри в сліпу налаштовувати)

заливаю B-7000. він добре знімається при бажанні))) або скилу)... ага за такі деталі дивився..
задовбува народ із питанням - а що то за жовта точка на платі дрона Метеора? )))). а то кнопка))))..
я зелень відмиваю відразу після польотів - розчин від бактерій із аптеки аби із атб. та вушні палички и воно ідеально змиваеється.

заливаю B-7000. він добре знімається при бажанні))) або скилу)... ага за такі деталі дивився..
задовбува народ із питанням - а що то за жовта точка на платі дрона Метеора? )))). а то кнопка))))..
я зелень відмиваю відразу після польотів - розчин від бактерій із аптеки аби із атб. та вушні палички и воно ідеально змиваеється.
NAukovecРозчин від бактерій це рідкий антисептик (бо є ще гелеві) на основі спирту чи хлоргексидин?

Так мене в дроно аптечці зубна щітка лежить.
Щодо змазки підшипників, то тут не певен що це варто робити. Мені здається там з заводу є змазка і вона розрахована на весь період життя підшипників. А коли ви заливаєте щось додатково, то ви ту змазку можете пошкодити, зіпсувати, вимити. Там же стоять підшипники які не розбирається і не є обслуговуваним.

Зараз стикнувся із чисткою роторів двигунів - все ж у квартирі 4 коти, і в кожного його дупа пухнасто линяє. Намотало шерстин на двигуни, ось думаю - знмімати пропи чи чемно порізати віджатими у дружини манікюрними ножицями та пінцетом.

Переглянути попередні відповіді...
Зараз стикнувся із чисткою роторів двигунів - все ж у квартирі 4 коти, і в кожного його дупа пухнасто линяє. Намотало шерстин на двигуни, ось думаю - знмімати пропи чи чемно порізати віджатими у дружини манікюрними ножицями та пінцетом.
HindinusaНа статорі двигуна намотано мідний дріт. Він покритий лаком, це його ізоляція. Її дуже легко пошкодити манікюрними ножицями та пінцетом.
Гарний та безпечний спосіб почистити мотори - продути їх компресором.

На статорі двигуна намотано мідний дріт. Він покритий лаком, це його ізоляція. Її дуже легко пошкодити манікюрними ножицями та пінцетом.
Anton_fpvТам майже войлок, який там компресор. Хіба - зчистити а тотім краплю лаку.

Там майже войлок, який там компресор. Хіба - зчистити а тотім краплю лаку.
HindinusaЯкщо войлок - виколупайте дерев'яною зубочисткою. Так буде меньше шансів пошкодити обмотку. Я при чистці і пропи знімаю, і дзвін з статора. Але то не часто буває.

На статорі двигуна намотано мідний дріт. Він покритий лаком, це його ізоляція. Її дуже легко пошкодити манікюрними ножицями та пінцетом.
Anton_fpvМощний компресор :).

Hindinusa
я таке купив ))

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Можете поділитися посиланням де купували.
Бо я один купив і викинув.
Anton_fpv
але це Китай, тому я просто кажу де брав,в жодному разі не гарантую якість. Мій поки працює))

HindinusaМоже зараз у мене полетять тапки, але прибирати - теж хороший варіант

Може зараз у мене полетять тапки, але прибирати - теж хороший варіант
vproТа як не прибирай, все одно пил, волосся, пух завжди будуть.
Особливо мій вупчик страждає від мого ж волосся. Особливо, якщо під кровать залетить 🫣.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху