Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Custom 2s whoop або історія про те, як від Mobula 7 нічого не лишилось😄

blvckl1st

Активіст
Активний

Репутація:

22.11.25
52
29
18
🎮
radiomaster pocket
🥽
betafpv vr03
🛸
mobula 7
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Всім привіт, шановні пілоти! Хочу поділитись історією свого творіння.
Влітку дізнався , що існують такі цікаві «Іграшки», які називаються «Tiny whoop». Побачив вживу польоти і зрозумів, що хотілося б навчитись літати (Бажання таке , насправді, було ще до війни і хотілось мавік, але все якось відкладалось).
Придбав пульт і симулятор для того, щоб зрозуміти основи і також почав вивчати інформацію по компонентам дрона. Після того, як руки вже могли щось робити і було трошки більше 20 годин у симуляторі я вирішив, що пора придбати щось, щоб відпрацьовувати навички на реальному апараті. Так я придбав б/в Mobula 7 і тут понеслося.

Комплект у мене був гарний: додаткова рама, антени, пропи і 7 аккумуляторів. База чудова. Трохи політав по квартирі і зрозумів, що місця малувато і хотілося б зробити обльоти на вулиці.
Це вже був новий рівень пригод і інтерес до цього дійства став ще більшим. Вулиця дала мені зрозуміти, що будуть ремонти. Іноді мізерні, а іноді і з заміною деталей. Дуже швидко 2 мотори відійшли у світ поламаних речей , тож це була перша заміна. Далі я зрозумів, що сигнал відео переривається на короткій дистанції. І треба якось з цим боротись. Читав про налаштування, зрозумів , як виставляти канали і частоти, налаштував перемикання потужності, і стало трошки краще, але не те, що я хотів. Причиною була стандартна діполька. Можливо, якби я літав десь поруч біля себе, то це було б некритично. Але дуже кортіло витиснути максимум😀 Так я дізнався, що Rush і Foxeer мають дуже гарні продукти в своєму асортименті. Купив 2 антени Foxeer lollipop 4 plus. Результат: чудова передача сигналу і радість від того, що можу літати на більшу дистанцію ну і сигнал перестав падати за перешкодами. Виглядало це так: (Фото 1).
Але ж на пропах і антені не слід зупинятись, так?😅

Я почав думати, що ж можна зробити, щоб розкрити потенціал. Побачив, що моя моя плата HAPPYMODEL X12 не сама стара і з нею можна трошки погратись( В мене V2.1 ERLS, яка підтримує 1-2s акумулятори). Так зʼявилась ідея замінити мотори на щось краще. Хотів ставити BetaFPV 1102 на 14000KV , але вони б працювали майже на піку можливостей моєї AIO . Тут руки почали опускатись, оскільки знань не вистачало і я трохи підзабив на цю ідею. Маємо те, що маємо.

Черговий політ на вулиці - і знову я розклався. Вже не памʼятаю, куди я влетів, але рама тріснула. І як би я її не клеїв- нове падіння призводило до того, що це місце ламалось знов і знов. І окрім цієї маленької проблеми зʼявилась ще одна-раму вже вигнуло, тож треба було шукати щось нове.
Дуже хотів карбонову. Але вибір під 75 мм не дуже великий. Читав, що рекомендують, але концепція візуалу була наближеною до заводської (Типовий вигляд вупа). Так, до дактів додавалась додавалась карбонова пластина, але нічого більше. При моніторингу аліку я побачив раму від AstroRC , яка мала назву Razor 75. По зовнішньому вигляду вона мені дуже сподобалась і це був саме той «космольот», який би я хотів бачити у себе на полиці. Погуглив, зрозумів, що це стара версія. Нова називається CarbonFly 75 mm. При тому, AstroRC активно роблять покращення і зараз актуальна версія рами-v3. Знайшов їх магазин на Алі і вирішив, що пора купувати. Але там на вибір було 2 версії: карбон+ пластик та суцільний карбон. Різниця в них була лише в кріпленні для акумулятора ( Та, що з пластиком-під 2s ). Але по факту це все - 3d друк і поставляється він у двох варіантах рами однаковим. Далі, робота ручками під твої потреби.
Через +-2 тижні приїхала рама і я зібрав нового « Франкенштейна»(Фото 2). Тести показали, що в польоті тягне назад, а отже треба розпочинати процес реорганізації простору і балансування. Можна було б кинути додаткову вагу в передню частину рами, але це все не те.

Так я літав-літав деякий час, але мені цього було мало. Вирішив, що якщо робити, то робити нормально. Зрозумів, що треба повертатись до питання заміни моторів.
Але з моторами не все так просто, тому що вага дрона росте, а моторів під 1s збірки не вистачає. Тому планую перехід на 2s систему. А чому б і ні?😄 Всі фактори кричать мені, щоб я брав і робив.

Тут знову випливає проблема: знань мало, і мій найліпший варіант -звернутися за порадами до ШІ-асистентів. Ввів свій запит, запропонував варіанти зі свого аналізу. Пройшовши крізь десятки варіантів, ми відсіяли завеликі, заслабкі та занадто «гарячі» моделі моторів під 2s збірку для моєї АІО. У фіналі було прийнято рішення купити мотори RCINPOWER 1003 на 10000Kv, як найкращий компроміс усіх вимог, оскільки вони ідеально підходили по всім параметрам. А там і камеру нормальну можна купити (Як раз вагою камери можна відбалансувати борт).

З камерою було дуже просто. Подивився огляди і зупинився на Foxeer Toothless 2 Starlight. І по вазі вона б ідеально вирівняла мою «Іграшку».

Перехід з 1S на 2S — це не лише про новий результат. Це інша ліга електроживлення, де додатковий конденсатор став маст-хев.
Так я знову звернувся до ШІ і було вибрано декілька варіантів. Зупинився я на Panasonic EEUFM1V471 ( 470 мкФ, 35v, low esr)
Велика штуковина, але завдяки ньому безпека дрона покращилась. Ну і шум та «Сніг» на картинці майже зникли при повному газі.

Вага знову росте , додаються нові елементи. А баланс треба тримати. Тому найкращим рішенням було позбавитись від коннекторів і всього зайвого у збірці.

Далі- оновлення betaflight до 4.5.3(З коробки, ніби, була 4.3.3(Сподіваюсь, що всі знають, чому важливо оновлювати ПЗ😂)). Пізніше -налаштування PID . Тут також за допомогою ШІ😅
І фінал всього. Перші польоти на новій системі.
Ось такий мій шлях створення «Іграшки мрії». Результатом залишився задоволений.

Тепер трішки про збірку:

* Рама: AstroRC CarbonFly 75mm V3
* AIO: Happymodel X12 AIO 5-in-1 v2.1
* Конденсатор: Panasonic EEUFM1V471 470 uF ,35 v , low ESR
* Мотори: RCInpower 1003 10000KV
* Пропелери: Gemfan 1635 40мм ( 3 лопаті)
* Камера: Foxeer Toothless 2 Nano Starlight
* VTX антена: Foxeer Lollipop 4 Plus 5.8Ghz
* Аккумулятори: 2S GNB 720mAh 100/200с (XT30)
* Буззер: 9042 active buzzer(найменше, що я знайшов)

Вага дрона: 47 грамів без акумулятора.
Повна вага ≈ 82 грами. Літає-дай Боже!
Результат на фото 3 і 4.

Також хотів би запитати дещо: пілоти Ірпеня, Бучі та цього району(Якщо такі тут є). Де ви літаєте? Поділіться інформацією в особисті)

Всім дякую за увагу!

Вкладення

• IMG_0758.jpeg
    IMG_0758.jpeg
    1.2 MБ · Перегляди: 40
  • IMG_0833.jpeg
    IMG_0833.jpeg
    1.2 MБ · Перегляди: 33
  • IMG_1184.jpeg
    IMG_1184.jpeg
    1.1 MБ · Перегляди: 39
  • IMG_1221.jpeg
    IMG_1221.jpeg
    1.5 MБ · Перегляди: 39

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху