Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

DJI Goggles V2 + BDI (або історія про аналог в 2025)

Benderitto

Активіст
Активний

Репутація:

20.02.25
58
60
18
🎮
TX16S
🥽
DJI Goggles V2
🛸
Pink Pony
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Я не буду, та не хочу розводити holly war на тему аналога в 2025 році. Але навіть до таких відданих послідовників секти dji як я, приходить день, коли виникає потреба використати/тестувати/літати аналогові vTX. Піти й купити якісь людські скайзони на сьогодняшній день, потрібно бути або дурнем, або багатим дурнем, або військовим котрий лупить підрів каміками... там так, цифра - дорого і невиправдано. Всі інші діляться на два типи, ті хто в темі з часів юрського періоду і давно вже має аналогові окуляри, а то і не одні, та ті хто тільки заїхав в цей двіж і витрачатись на аналог вже не має сенсу. Я ж відношусь до другого типу, тому маю DJI Goggles V2 (не плутати з goggles 2). Але... аналоговий день, завітав і до мене.
Переглянувши по діагоналі пропозиції від наших українців бариг-підарасів і ствердившись в тому, що віддавати $400+ за нормальні аналогові окуляри маючи колишній флагман цифри на руках, мені не дозволяють ні релігія, ні моя єврейська жилка, ні моя собака з трьома котами. Недовгі пошуки якогось рішення, привели мене на канал одного хлопчини, котрий зібрав та тестував наступне франкенштейн-ассорті :LOL:
Пані та панове, пацани та пацанесси, дозвольте представити вам мій цифро-аналоговий сетап:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
IMG_0868.jpg
Було використано:
  • DJI Goggles V2 (можна не рутувати, все буде працювати на стоковій прошивці)
  • BDI Adapter
  • immersionRC rapidFire 5.8GHz
  • Антенка та патч від Lumenier
Вся операція установки зводиться до відкручування двох гвинтів, які тримають передню панель (їх часто змінюють, кастомізуючи зовнішній вигляд окулярів), заміну панелі на адаптер, котрий виконаний у вигляді тієї панелі з слотом для vRX модуля, відеокабелем з'єднуєм AV-O адаптера, з AV-IN окулярів, так само з живленням, в комплекті присутній розгалужувач... ну і все. Потім в меню окулярів вибираємо джерело відео AV-IN і полетіли)
Варто зазначити, що vRX можна використовувати будь який, стандартного вигляду. Також є варіант адаптера у вигляді окремого блока, котрий потрібно фіксувати на стрепі, але принцип роботи той же. Я його відкинув, через незручність конструкції.
Також, несправедливо буде не розказати про мінуси. Самий бісячий мінус, це те, що окуляри перезавантажуються при кожній зміні каналу. А так як китайці вже проектують 4ту версію своїх goggles, то на V2 вони поклали великий болт і прошивку вже ніхто не оновить. Також аналогове відео має співвідношення 4:3, в той час коли якісь заточені під аналог скайзони апаратно-програмним шляхом розтягують його до 16:9, в dji воно залітає як є, і ми отримуємо ефект перегляду касети з весіллям в 2005 році на 55" телевізорі самсунг, але заради справедливості скажу, що до цього звикаєш, рівно через 1хв польоту, та й аналог не є моєю постійною системою. Також, вся ця скрутка технологій 20 та 21 століття, не влазить в жоден з стандартних кейсів для цих окулярів, але шукати чи вигадувати нічого не прийдеться, бо наші вузькоокі підари брати з Китаю, все вже придумали і виклали на алішку.
Узагальнюючи, можу сказати, це костиль, який працює найкраще серед всіх інших костилів, котрі вирішують мою задачу. Якщо ви, якимось чином, з якихось власних міркувань, в наш час вирішили юзати аналог, то краще буде придбати саме аналогову систему.
Трішки згодом, чекайте статтю про те, як вкотре показати дулю китайцям і отримати купу функціоналу, рутувавши ці окуляри.
А поки що, цьомкі-бомкі, обійняв-припідняв і всі діла...

Аналог нікуди не дінеться поки він є єдиним варіантом для польотів вдома

Аналог нікуди не дінеться поки він є єдиним варіантом для польотів вдома
vproНа рахунок польотів вдома, то вибираючи між всратим метеором 85 (у мене є це непорозуміння) і neo, я виберу друге, хоч він й коштує на $70 дорожче ;)
І ні, аналог не єдиний варіант для польотів по хаті)

Це напевно якийсь фетиш у людей. Я розумію ще декілька років назад, коли були актуальні всі ті мінуси цифри, але зараз...

На рахунок польотів вдома, то вибираючи між всратим метеором 85 (у мене є це непорозуміння) і neo, я виберу друге, хоч він й коштує на $70 дорожче ;)
І ні, аналог не єдиний варіант для польотів по хаті)

Це напевно якийсь фетиш у людей. Я розумію ще декілька років назад, коли були актуальні всі ті мінуси цифри, але зараз...
BenderittoЯ не про можливість включити дрон вдома і злетіти. Я про можливість робити у квартирі 90% того, що можна робити на 5" у необмеженому просторі.

Я не про можливість включити дрон вдома і злетіти. Я про можливість робити у квартирі 90% того, що можна робити на 5" у необмеженому просторі.
vproNeo, в міє в повноцінний fpv (ну майже :LOL: ), якщо що. Та й якщо хочеться з свого radiomaster чи шо у вас там, керувати, є купа тіньок і зубочисток з рамами під цифру. Та ж pavo від betafpv. Тут діло в вподобаннях і товщині гаманця. Подобається аналог - будь ласка, я ж не кажу що це погано, чи не актуально. Я говорю про те, що людині, яка от прямо сьогодні хоче зайти в fpv і не має нічого окрім захвату від відосиків на ютубі, не має сенсу купуватианалоговий сетап. Хіба що можна подивитись в сторону якихось ультрадешевих шоломів на перший час. В іншому випадку, нормальні скайзони коштують майже як цифра.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху