Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Допоможіть запустити дрон. Бо зламаю голову.

Андрій 81

Новачок
Учасник

Репутація:

23.10.25
16
1
1
🎮
Frsky turnigy 9xr
🥽
800d
🛸
L109 pro
Доброго дня всім. Бажаю міцного.
Я зовсім зелений в дронах - прошу дуже не буцати ногами 8-)
Купив дрона зібраного але без апаратури.
І не можу його запустити.
Дрон старий і йому як я зрозумів багато років.
Польотник стоїть Afroflight naza32
Приймач frsky-4ch
Мотори readytosky h1806 2300kv
Vtx Ts5823
Якась камера запаяна в плівку.
Підключаю це все діло до акумів 2s.

Купив по голові зеленій апу frsky turnigy 9xr з модулем accst і без opentx(так як вважав що frsky до frsky має підійти) - зрозуміло приймач з нею не з'єднався - різні протоколи в них(в апі немає d8).
Купив ще модуль мультіпротокольний 4 в 1. Але поки не можу обновити апу в open tx щоб їх добре з'єднати. Не виходить то вінда 10 не бере opentx то як знайшов комп з віндою7 апа не хоче з'єднуватися з ним.

Плюнув.

Купив апу FlySky FS-i6s 2,4 GHz + приймач iA6B.
Думав підключу - зроблю бінд і воно полетить.
Не летить 8-)
Передавач з приймачем з'єднується - далі не знаю що робить. Як мотори включити? Як канали прописати? Може приймач треба в якійсь програмі прописати до польотника? По типу beta configuration.

Знову плюнув 8-)

Купив апу мультіпротокольний jumper t8sg.
Думав підключу до рідного того що був встановлений примаймача frsky-4ch і воно полетить. А воно теж з тим приймачем не з'єднується. Якийсь він зачарований.
З приймачем flysky ia6b з'єднується - але запустити двигуни не можу - не знаю як.

І ще в мене є приймач frsky fd802 телеметрійний. Він теж з'єднується зі всіма апами. А як запустити дрон не знаю. Може він тільки для передачі телеметрії.

Сам я далекобійник 95% життя в трасі - звернутися до когось щоб мені це все налаштували немає змоги. Але ж літати хочеться 8-).
І на всякий випадок - паяльник є - паяти вмію. З аліекспресу доставку маю. Може йому щось поміняти треба цьому дорогу?

Але саме головне питання як його запустити? Як налаштувати прийомник? Як запустити двигуни?

Допоможіть будь ласка бо вже голова пухне.

Старенького Ви дрона придбали. Та й апаратури також.

По пам'яті можу написати наступне:
- Польотний, скоріше за все, працює на BaseFlight (є ще CleanFlight). Знайти інформацію досить складно так як пошукові спочатку пропихують інформацію про BetaFlight;
- апаратури frsky, начебто, мала свою "колекцію" прошивок і OpenTX була не найкращим вибором (окрім серії Taranis);
- Так як Ви замінили приймач, є ймовірність, що необхідно переналаштовувати ПЗ польотного.

Обоє конфігураторів є додатками для Хрому
BaseFlight - Configurator
CleanFlight - Configurator

Десь в мене був живий Naze, якщо знайду - доповню більш корисною інформацією.

Старенького Ви дрона придбали. Та й апаратури також.

По пам'яті можу написати наступне:
- Польотний, скоріше за все, працює на BaseFlight (є ще CleanFlight). Знайти інформацію досить складно так як пошукові спочатку пропихують інформацію про BetaFlight;
- апаратури frsky, начебто, мала свою "колекцію" прошивок і OpenTX була не найкращим вибором (окрім серії Taranis);
- Так як Ви замінили приймач, є ймовірність, що необхідно переналаштовувати ПЗ польотного.

Обоє конфігураторів є додатками для Хрому
BaseFlight - Configurator
CleanFlight - Configurator

Десь в мене був живий Naze, якщо знайду - доповню більш корисною інформацією.
LolXDСтарий приймач що йшов з дроном frsky-4ch. Він ніяк ні з чим біндетися не хоче. Вже купу інфи про нього прочитав. Якийсь він дивний - може зламаний.
Новий приймач треба прописати в cleanFlight? І налаштувати там канали? Я вірно розумію?

Переглянути попередні відповіді...
Старий приймач що йшов з дроном frsky-4ch. Він ніяк ні з чим біндетися не хоче. Вже купу інфи про нього прочитав. Якийсь він дивний - може зламаний.
Новий приймач треба прописати в cleanFlight? І налаштувати там канали? Я вірно розумію?
Андрій 81frsky-4ch (D8) має працювати з XJT модулем від frsky. Але так як досвіду з ними в мене мізерно - рекомендувати до купівлі не можу.

Так, теоретично, потрібно заглянути що там у ПЗ польотного відбувається для вирішення проблеми.

frsky-4ch (D8) має працювати з XJT модулем від frsky. Але так як досвіду з ними в мене мізерно - рекомендувати до купівлі не можу.

Так, теоретично, потрібно заглянути що там у ПЗ польотного відбувається для вирішення проблеми.
LolXDСкачав cleanFlight з 10 спроб. 8-)
Підключив дрон. Поки дивлюся на це все як баран на ворота. 8-)

Скачав cleanFlight з 10 спроб. 8-)
Підключив дрон. Поки дивлюся на це все як баран на ворота. 8-)
Андрій 81Якщо у Вас все таки CleanFlight - може допомогти інформація про BetaFlight так як друге пішло від першого.
Якщо BaseFlight - на даний момент підсказати нічого не зможу більше.
Хочаааа, є англомовний форум introfpv на якому мають бути теми щодо обладнання часів популярності Нази та frsky.

Якщо у Вас все таки CleanFlight - може допомогти інформація про BetaFlight так як друге пішло від першого.
Якщо BaseFlight - на даний момент підсказати нічого не зможу більше.
Хочаааа, є англомовний форум introfpv на якому мають бути теми щодо обладнання часів популярності Нази та frsky.
LolXDВ мене cleanFlight. Підключив дрон. І навіть апу з приймачем вже підключив до проги. Дрон при підключенні обертається в програмі. І навіть стіки на пульті вже задіяні. При обертанні стіками дрон в програмі реагує. Зараз ломаю голову як його заармити. Не можу зрозуміти як тумблер вибрати для арму - як до нього канал прописати.
Вийшло підключити все через приймач і апу flysky.
Зараз щось зламаю з цим армом 8-)

Коли активую тумблер моторів пише червоним - arm відключено. Не можу розібратися чого воно не включає мотори

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Зважаючи на Betaflight мотори не запустяться у випадках:
- дрон підключений по USB до іншого пристрою;
- Стік тяги знаходиться не в крайньому нижньому положені;
- інші причини які поки розписувати не буду.

Перший запуск краще виконайте без гвинтів задля уникнення "Ух йо...!"

Маленьке уточнення: Ваш польотник все таки працює на BetaFlight (це видно по напису "Прошивка: BTFL 3.2.5" під написом "CLEANFLIGHT").
3.2.5 - це КРАЙНЯ ВЕРСІЯ яка підтримує ПК Naze 32 тому краще буде використовувати BetaFlight Configurator

Зважаючи на Betaflight мотори не запустяться у випадках:
- дрон підключений по USB до іншого пристрою;
- Стік тяги знаходиться не в крайньому нижньому положені;
- інші причини які поки розписувати не буду.

Перший запуск краще виконайте без гвинтів задля уникнення "Ух йо...!"

Маленьке уточнення: Ваш польотник все таки працює на BetaFlight (це видно по напису "Прошивка: BTFL 3.2.5" під написом "CLEANFLIGHT").
3.2.5 - це КРАЙНЯ ВЕРСІЯ яка підтримує ПК Naze 32 тому краще буде використовувати BetaFlight Configurator
LolXDBetaflight встановив на ноут з віндою 10.
Підключав до нього дрон і прога пише що треба обновити конфігурацію і не підключає дрона.
Пропи зняв зразу. Та і в мене в машині він далеко не утіче))

Все діло було в неправильному виставлені стіків. Зараз правий стік (тей що з пружинами) опускаю вниз - натискаю арм і включаються два передні мотори.
Лівий стік піднімаю вверх - пускаються два задніх мотори

Все діло було в неправильному виставлені стіків. Зараз правий стік (тей що з пружинами) опускаю вниз - натискаю арм і включаються два передні мотори.
Лівий стік піднімаю вверх - пускаються два задніх мотори
Андрій 81Ммммм, тут якось, не стандартно щодо залежності арму та правого стіку плюс й запуск моторів дивний.

На вкладці "Приймач" є повзунки які реагують на стіки та перемикачі апаратури, а вище - моделька дрону яка показує реакцію дрону на стіки. Ті анімації відповідають класичній схемі керування (лівий стік апаратури - це тяга(вертикально) та рискання(горизонтально), а правий - тангаж(вертикально) та крен (горизонтально))? Також відповідність можна дивитись по підписаним повзункам.

Мотори повинні працювати всі однаково.
На вкладці "Мотори" в правій частині знизу має бути маленький перемикач типу "гвинти зняті/я розумію ризики". Перемкнувши його (акумулятор має бути підключеним) - потроху підвищувати повзунок "Master" поки всі мотори не будуть стабільно обертатись. Зазвичай це десь навколо 1010-1020 (мінімальне там 1000).
Дані маніпуляції дадуть розуміння, що мотори та регулятори справні.

А немає такого що задні мотори намагаються запуститись разом з передніми, але в них не виходить (поклацування/постукування/ривки)?
На тій же вкладці в правій частині є параметр "Motor IDLE" (холостий хід). Граючись ним можливо підналаштувати холостий хід моторів, а потім підправити його вже з гвинтами.

Ммммм, тут якось, не стандартно щодо залежності арму та правого стіку плюс й запуск моторів дивний.

На вкладці "Приймач" є повзунки які реагують на стіки та перемикачі апаратури, а вище - моделька дрону яка показує реакцію дрону на стіки. Ті анімації відповідають класичній схемі керування (лівий стік апаратури - це тяга(вертикально) та рискання(горизонтально), а правий - тангаж(вертикально) та крен (горизонтально))? Також відповідність можна дивитись по підписаним повзункам.

На вкладці "Мотори" в правій частині знизу має бути маленький перемикач типу "гвинти зняті/я розумію ризики". Перемкнувши його (акумулятор має бути підключеним) - потроху підвищувати повзунок "Master" поки всі мотори не будуть стабільно обертатись. Зазвичай це десь навколо 1010-1020 (мінімальне там 1000).

А немає такого що задні мотори намагаються запуститись разом з передніми, але в них не виходить (поклацування/постукування/ривки)?
На тій же вкладці в правій частині є параметр "Motor IDLE" (холостий хід). Граючись ним можливо підналаштувати холостий хід моторів, а потім підправити його вже з гвинтами.
LolXDПри запуску моторів в cleanFlight - всі обертаються однаково. Всі чотири разом. Звуків в моторах немає ніяких. Зараз спробують підключити апу jumper multi до приймача. Щось мені здається що це в налаштуваннях апи треба розбиратися

Ммммм, тут якось, не стандартно щодо залежності арму та правого стіку плюс й запуск моторів дивний.

LolXDАпа jumper біндиться з приймачем але більш ніякої реакції. В cleanFlight стіки не рухаються. Буду розбиратися з рідною апою від flysky. Щось зі стіками точно не те. Або з налаштуваннями в апі - або в програмі я вже щось нахімічив. 8-)

Ломаю голову далі 8-)
Але вже щось....
Дуже задоволений - як дитина. Дякую велике за допомогу.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху