- 19.01.25
- 20
- 0
- 1
- 🎮
- TX16s
- 🥽
- -
- 🛸
- -
Останнє редагування:
Вітаю, тема не зовсім відповідає питанню, та й питання теж не точне, бо я навіть не знаю що та як гуглити, справа в тому, що зібрав дрон з різних запчастин (деталі одної серії дронів, але з різних), контроллер наче навіть не з цієї серії дронів (SpeedyBee F405 V3), наче вів він себе норм, виїхав політати, але там виявилась проблема, він майнув в небо перевернувся та впав. Перезібрав, перевірив наче усе норм, часу не було до нього добратись, як налагодив звʼязок, запускаю без пропів, усе нормально, без якихось шумів, даю трошки газу та прибираю його, інколи з першого разу, інколи з другого, він починав набирати оберти моторами. Думаю, ладно, я давно хотів спробувати пройтись по PIDs та якраз потренуюсь, зливаю дамп, встановлюю прошивку 4.5.2, проблема з DSHOT коли переназначив восьмий мотор на серву, хм, ставлю знову 4.5.1, часу як завжди мало, думаю розберусь з цим питанням пізніше. Все настроюю, передивившись декілька відосів, вирішив спробувати пресет, пару варіантів пропонували, там казали усе буде норм, бла-бла і т.п., але ні, як тільки за армився, він підлетів, зробив тройний кульбіт і впав, добре що я його відразу дезармнув. Блін, попередження бачив, ну думаю другий пресет, але там те саме попередження, ей ні думаю. У всіх з дефолтними норм починає усе працювати, вибираю новий профіль, зберігаю, армлюсь і він нормально так працює, є трішки звук, але це не точно, спробував припіднятися, (дав трішки газу та прибрав його), його трішки набік накернило градусів під 45, я бачу як оберти почали знижуватися, а далі він починає їх набирати, дезармнув, підєʼднався, прибрав фільтр що усе це діло перемножую, причому прибрав досить сильно, на 0.3 з одиниці яка була, по логіці це схоже (для мене схоже) на перерегулювання, такий крок дозволить відчути різницю, щоб більше розуміти як воно впливає. Ставлю, армлюсь і наче норм, ну можна спробувати припіднятись, почав припідніматись, але він почав упливати, потушив провсяк випадок. Прикинув що місця вдосталь, видихнув і заармився в друге, а він чи підлетів та перекинувся, чи тільки перекинувся, я наразі не скажу, це так різко було що я навіть не встиг нічого зрозуміти, одна проп в дребезги (не та яка була надщерблена) дрон догори дригом за перу метрів від місця тесту. Настрій нижче полу. Бажання пропало. Ходив та думав, що на перерегулювання не схоже, схоже що щось не так з самою тушкою, якщо навіть на дефолтних він зробив таку реакцію, причому один раз заармився норм, а другий схожий був на ситуацію з пресетом.
Тому я навіть не уявляю куди копати, та що шукати. Я не думаю що дрон мав себе так повести в даній ситуації навіть на дефолтних налаштуваннях PIDs, можливо є у когось якісь думки куди копати, і що з ним робити?
Рама Mark4
Тому я навіть не уявляю куди копати, та що шукати. Я не думаю що дрон мав себе так повести в даній ситуації навіть на дефолтних налаштуваннях PIDs, можливо є у когось якісь думки куди копати, і що з ним робити?
Рама Mark4