Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Дрон перевертається

• Автор теми Автор теми Lerich
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 6
  • Перегляди Перегляди 1 тис.

Lerich

Просунутий
Учасник

Репутація:

19.01.25
20
0
1
🎮
TX16s
🥽
-
🛸
-
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вітаю, тема не зовсім відповідає питанню, та й питання теж не точне, бо я навіть не знаю що та як гуглити, справа в тому, що зібрав дрон з різних запчастин (деталі одної серії дронів, але з різних), контроллер наче навіть не з цієї серії дронів (SpeedyBee F405 V3), наче вів він себе норм, виїхав політати, але там виявилась проблема, він майнув в небо перевернувся та впав. Перезібрав, перевірив наче усе норм, часу не було до нього добратись, як налагодив звʼязок, запускаю без пропів, усе нормально, без якихось шумів, даю трошки газу та прибираю його, інколи з першого разу, інколи з другого, він починав набирати оберти моторами. Думаю, ладно, я давно хотів спробувати пройтись по PIDs та якраз потренуюсь, зливаю дамп, встановлюю прошивку 4.5.2, проблема з DSHOT коли переназначив восьмий мотор на серву, хм, ставлю знову 4.5.1, часу як завжди мало, думаю розберусь з цим питанням пізніше. Все настроюю, передивившись декілька відосів, вирішив спробувати пресет, пару варіантів пропонували, там казали усе буде норм, бла-бла і т.п., але ні, як тільки за армився, він підлетів, зробив тройний кульбіт і впав, добре що я його відразу дезармнув. Блін, попередження бачив, ну думаю другий пресет, але там те саме попередження, ей ні думаю. У всіх з дефолтними норм починає усе працювати, вибираю новий профіль, зберігаю, армлюсь і він нормально так працює, є трішки звук, але це не точно, спробував припіднятися, (дав трішки газу та прибрав його), його трішки набік накернило градусів під 45, я бачу як оберти почали знижуватися, а далі він починає їх набирати, дезармнув, підєʼднався, прибрав фільтр що усе це діло перемножую, причому прибрав досить сильно, на 0.3 з одиниці яка була, по логіці це схоже (для мене схоже) на перерегулювання, такий крок дозволить відчути різницю, щоб більше розуміти як воно впливає. Ставлю, армлюсь і наче норм, ну можна спробувати припіднятись, почав припідніматись, але він почав упливати, потушив провсяк випадок. Прикинув що місця вдосталь, видихнув і заармився в друге, а він чи підлетів та перекинувся, чи тільки перекинувся, я наразі не скажу, це так різко було що я навіть не встиг нічого зрозуміти, одна проп в дребезги (не та яка була надщерблена) дрон догори дригом за перу метрів від місця тесту. Настрій нижче полу. Бажання пропало. Ходив та думав, що на перерегулювання не схоже, схоже що щось не так з самою тушкою, якщо навіть на дефолтних він зробив таку реакцію, причому один раз заармився норм, а другий схожий був на ситуацію з пресетом.

Тому я навіть не уявляю куди копати, та що шукати. Я не думаю що дрон мав себе так повести в даній ситуації навіть на дефолтних налаштуваннях PIDs, можливо є у когось якісь думки куди копати, і що з ним робити?

Рама Mark4

Навіщо ви міняєте ПІДи якщо він у вас не летить? Дрон без пропів набирає оберти, це нормально. Перевірте напрям обертання моторів, чи правильно встановлені пропелери. Відкалібруйте гіроскоп, перевірте чи правильно встановлений напрямок контролера. Збільшіть фільтрацію. Можливо неякісна збірка, великі вібрації.

Навіщо ви міняєте ПІДи якщо він у вас не летить? Дрон без пропів набирає оберти, це нормально. Перевірте напрям обертання моторів, чи правильно встановлені пропелери. Відкалібруйте гіроскоп, перевірте чи правильно встановлений напрямок контролера. Збільшіть фільтрацію. Можливо неякісна збірка, великі вібрації.
SimpleUserНе зовсім зрозумів про те що не летить, я так розумів що він перекидається що не вірно налаштовані ПІДи. Але схоже проблема у чомусь іншому.

Я усе це перевірив відразу після прошивки, за винятком фільтрації, сьогодні спробую, але невже від цього, він може себе настільки непередбачувано вести, що за другим армінгом підлітати, та перевертатися?

Не зовсім зрозумів про те що не летить, я так розумів що він перекидається що не вірно налаштовані ПІДи. Але схоже проблема у чомусь іншому.

Я усе це перевірив відразу після прошивки, за винятком фільтрації, сьогодні спробую, але невже від цього, він може себе настільки непередбачувано вести, що за другим армінгом підлітати, та перевертатися?
LerichПіди, це останнє що потрібно налаштовувати в дроні. Дрон намагається себе стабілізувати, або він неправильно визначає свою позицію в просторі або дуже великі шуми на контролері й він їх намагається компенсувати. Також є варіант несправного заліза.
Знайдіть відео про фільтрацію і підіймайте фільтри.

В SpeedyBee F405 V3 (саме третя версія) було багато браку гіроскопа. Може вам як раз бракований потрапив.

Бо те що ви описуєте - дуже схоже як раз на це.

В SpeedyBee F405 V3 (саме третя версія) було багато браку гіроскопа. Може вам як раз бракований потрапив.

Бо те що ви описуєте - дуже схоже як раз на це.
Anton_fpvХм, можливо він не зря був у купі сломишів, як це можна перевірити? Тільки заміною польотного контролеру?

Хм, можливо він не зря був у купі сломишів, як це можна перевірити? Тільки заміною польотного контролеру?
LerichОписана вами ситуація і є перевірка.
А поставити інший польотник - це 100% переконатися що проблема була в тому.
І беріть вже V4 одразу. З ним проблем немає.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
9
Перегляди
152
Відповідей
3
Перегляди
78
Назад
Зверху