Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

FPV Mobula 8 не підключається до комп'ютеру

Валік 432

Новачок
Учасник

Репутація:

15.12.24
13
5
3
🎮
Radiomaster tx12
🥽
SKYZONE SKY04O PRO Black
🛸
Mobula8
Доброго дня. Придбав мобулу8 для навчання і не можу підключити до бетафлай. ноут її зовсім не бачить, але індикатори на мобулі блимають. я тільки вчуся. підкажіть куди лізти і в чому може бути справа

Доброго дня. По перше спробуйте підключити дрончика іншим ЮСБ кабелем. Є вірогідність того, що кабель не підтримує data. Якщо тут все добре, спробуйте встановити драйвера для вашого компьютеру, посилання ви можете знайти у Корисних матеріалах програми, або на головній сторінці Betaflіght:
betaflight-configurator_WmOsD6xpv7.png

Драйвера встановив, але все одно не підключається. буду пробувати інші кабелі. Дякую

Драйвера встановив, але все одно не підключається. буду пробувати інші кабелі. Дякую
Валік 432У вас Windows? Звук видає система, такий як коли підключаєте будь-який USB пристрій? В диспетчері пристроїв гляньте чи немає невідомих девайсів.

Переглянути попередні відповіді...
У вас Windows? Звук видає система, такий як коли підключаєте будь-який USB пристрій? В диспетчері пристроїв гляньте чи немає невідомих девайсів.
elektroNIKтак система віндовс, але звук не видає і в диспетчері не показує нічого

• Like
Реакції: vpro
Ви це мали на увазі?

Устройство USB\VID_0000&PID_0002\5&18d671f8&0&5 настроено.

Имя драйвера: usb.inf
GUID класса: {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}
Дата драйвера: 06/21/2006
Версия драйвера: 10.0.19041.4474
Поставщик драйвера: Microsoft
Раздел драйвера: BADDEVICE.Dev.NT
Ранг драйвера: 0xFF0000
Соответствующий ИД устройства: USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE
Драйверы с более низким рангом: usb.inf:USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE:00FF2000
Устройство обновлено: false
Родительское устройство: USB\ROOT_HUB30\4&33ed72c&0&0
ТощийТак. 100% щось із залізом не так - може бути кабель, роз'єм, або сам польотник. VID 0000 не може бути в реального пристрою. Якщо не помиляюся, то в STM32 VID 0483. Тобто комп'ютер навіть не в стані правильно вичитати ідентифікатор. Кабель ви вже міняли, ще можете спробувати інший комп'ютер про всяк випадок, але то навряд. Перевірте візуально чи нічого підозрілого на платі/в роз'ємі не видно.

Так. 100% щось із залізом не так - може бути кабель, роз'єм, або сам польотник. VID 0000 не може бути в реального пристрою. Якщо не помиляюся, то в STM32 VID 0483. Тобто комп'ютер навіть не в стані правильно вичитати ідентифікатор. Кабель ви вже міняли, ще можете спробувати інший комп'ютер про всяк випадок, але то навряд. Перевірте візуально чи нічого підозрілого на платі/в роз'ємі не видно.
elektroNIKДякую за консультацію

Доброго дня. Дякую за допомогу з мобулою. все вирішилось заміною кабелю. Підкажіть ще як краще її налаштовувати щоб не спалити і на що звернути увагу при першому підключенні?А також чи не зможуть відслідкувати під...ри місце де я буду навчатись так як я живу 20км від 0. І на що звернути увагу щоб не відстежили сигнал.Дякую за допомогу

Доброго дня. Дякую за допомогу з мобулою. все вирішилось заміною кабелю. Підкажіть ще як краще її налаштовувати щоб не спалити і на що звернути увагу при першому підключенні?А також чи не зможуть відслідкувати під...ри місце де я буду навчатись так як я живу 20км від 0. І на що звернути увагу щоб не відстежили сигнал.Дякую за допомогу
Валік 432Налаштування Підів і Фільтрів з коробки там хороше, тому крутити поки що не варто.
Робіть перед будь-якою зміною резервну копію налаштувань, щоб якщо щось піде не так - легко відновити.
Дрона увімкненим і незаармленим довго не тримайте, бо відеопередавач може перегрітися без руху повітря.
Потужність відео скрутіть на мінімум - цього цілком достатньо для вупчика.
На рахунок відслідковування - сигнал високої частоти дуже сильно затухає від перешкод, тому якщо не в голому полі, або не високо будете літати, то з мінімальною потужністю переживати не варто. Та все-ж варто пам'ятати, що картинку з вашого дрона може бачити будь-хто в межах зони його дії, тому все що не хочете, щоб було видно на публіку потрібно щоб і в кадр камери не попадало.

Налаштування Підів і Фільтрів з коробки там хороше, тому крутити поки що не варто.
Робіть перед будь-якою зміною резервну копію налаштувань, щоб якщо щось піде не так - легко відновити.
Дрона увімкненим і незаармленим довго не тримайте, бо відеопередавач може перегрітися без руху повітря.
Потужність відео скрутіть на мінімум - цього цілком достатньо для вупчика.
На рахунок відслідковування - сигнал високої частоти дуже сильно затухає від перешкод, тому якщо не в голому полі, або не високо будете літати, то з мінімальною потужністю переживати не варто. Та все-ж варто пам'ятати, що картинку з вашого дрона може бачити будь-хто в межах зони його дії, тому все що не хочете, щоб було видно на публіку потрібно щоб і в кадр камери не попадало.
elektroNIKДякую. буду літати в приміщені

Як підключити мобулу8 до пульта радіомастер тх 12 та окулярів SKYZONE SKY04O. Пульт прошив на версію 3.5.0 а з дрончиком не можу розібратись. Дякую

Як підключити мобулу8 до пульта радіомастер тх 12 та окулярів SKYZONE SKY04O. Пульт прошив на версію 3.5.0 а з дрончиком не можу розібратись. Дякую
Валік 432

Біндінг пульта і Mobula8

1. Увійдіть у режим біндінгу на пульті:
    • Menu → Model Setup → Bind або через LUA-скрипт (ExpressLRS).
  2. Увійдіть у режим біндінгу на дроні:
    • Підключіть дрон до живлення, і якщо він не виявляє зв’язок з пультом, автоматично увійде в режим біндінгу (швидке миготіння світлодіода на приймачі).
    • Якщо цього не відбувається, натисніть і утримуйте кнопку BIND на приймачі (або використовуйте CLI-команду bind в Betaflight Configurator).
  3. Коли пульт і дрон успішно зв’яжуться, світлодіод на приймачі перестане швидко миготіти і стане стабільним.

Налаштування Betaflight

1. Підключіть Mobula8 до Betaflight Configurator на ПК.
  2. Перевірте вкладку Ports:
    • Увімкніть Serial RX для UART порту, до якого підключено приймач.
  3. Вкладка Configuration:
    • У розділі Receiver оберіть Serial-based receiver і протокол CRSF.
  4. Перевірте вкладку Receiver:
    • Переконайтеся, що рухи стиків пульта відображаються в Betaflight.
  5. Збережіть налаштування і від’єднайте дрон.

Налаштування окулярів SKYZONE SKY04O

Увімкніть окуляри і перейдіть до пошуку каналів.
  • Використовуйте функцію Auto Scan, щоб знайти канал відеопередавача. Як це робиться на ваших окулярах розумію тільки теоритично бо в руках не тримав.
Відосик в допомогу налаштуваннь Mobula 8:

Ще може комусь пригодиться, поки непоміняли частоту передачі пакетів на 500hz мобула небіндилась.

Вітаю спільното! Я тут запоров трохи свій вуп і не знаю що робити, може підкажете. Я в Бетафлайт по неуважності випадково тицьнув на кнопку "скинути всі налаштування", хотів відкалібрувати гіро, (дуже криво показувалоположення дрону) і поспіхом тицьнув не в ту кніпку, (вона трохи нижче калібровки). Як ви зрозуміли - дамп налаштувань я ще не встиг зробити. Але це пів біди, я почав пробувати налаштовувати його по скрінам і після чергового сейву (налаштовував протокол роботи з двигунами) він після ребуту перестав бачитись компом. Підключаю по кабелю і десь через хвилину вінда видає сигнал про підключення до usb, але betaflight його не бачить, пробував різні кабелі, перевстановлював драйвер - історія не змінилась. Може можете щось порадити - кажіть, дякую. Якщо хтось поділиться ще й пресетом - буду дуже вдячний (приймач ELRS)
Через хвилину вінда показує його в диспетчері пристроїв:

Вкладення

• 2025-02-14.png
    2025-02-14.png
    11.9 КБ · Перегляди: 16
Вітаю спільното! Я тут запоров трохи свій вуп і не знаю що робити, може підкажете. Я в Бетафлайт по неуважності випадково тицьнув на кнопку "скинути всі налаштування", хотів відкалібрувати гіро, (дуже криво показувалоположення дрону) і поспіхом тицьнув не в ту кніпку, (вона трохи нижче калібровки). Як ви зрозуміли - дамп налаштувань я ще не встиг зробити. Але це пів біди, я почав пробувати налаштовувати його по скрінам і після чергового сейву (налаштовував протокол роботи з двигунами) він після ребуту перестав бачитись компом. Підключаю по кабелю і десь через хвилину вінда видає сигнал про підключення до usb, але betaflight його не бачить, пробував різні кабелі, перевстановлював драйвер - історія не змінилась. Може можете щось порадити - кажіть, дякую. Якщо хтось поділиться ще й пресетом - буду дуже вдячний (приймач ELRS)
AlexvinЩось вдалось зробити? В мене схожа проблема.

AlexvinДобрий день

Така сама проблема

В режимі boot показує так само контролер
Якщо просто підключити (без boot) - взагалі не бачить його

Вже купив новий контролер. Думаю перепаять. Але хочу розібратися з цим все ж таки, в чому проблема щоб знати на майбутнє.
Пробував на іншому компі. Так само не бачить.

Якщо якесь рішення найшли будь ласка напишіть мені.

AlexvinМожу комусь буде цікаво.
Я вирішив проблему так.
Наказав новий полетник. Взяв відпаяав все, і на всякий випадок перевірив його голим підключив.
І він через boot підключився. Zadig побачив його як stm 32 bootloader, встановив драйвер, в Бетафлай з'явився режим dfu.
Я скачав онлайн прошивку, і він зразу пустив мене як користувача.
Все припаяв обратно, і він працює як і працював.
+ Є запасний полетник.

Вітаю панове, підкажіть будь ласка, маю таку проблему, мобула8 з spi erls, зв'язок є тільки в радіусі 2 метрів, також якщо взлітаю поруч і даю різко тротла то зв'язок взагалі відпадає.
По налаштуванням стандарт packet rate 250Hz

Вітаю панове, підкажіть будь ласка, маю таку проблему, мобула8 з spi erls, зв'язок є тільки в радіусі 2 метрів, також якщо взлітаю поруч і даю різко тротла то зв'язок взагалі відпадає.
По налаштуванням стандарт packet rate 250Hz
KlimbatЯкі характеристики зв'язку безпосередньо перед відльотом (рівні RSSI, LQ)?

KlimbatRSSI -87 dBm й LQ 40?
Тоді у вас дуже слабенький сигнал приходить до приймача. Перевірте в першу чергу антени на дроні й передавачі візуально, чи усе міцно зафіксовано, немає тріщин в пайці. Ідеально було б інструментами то заміряти усе, але підозрюю, що у вас їх немає. Чи є змога взяти інший дрон чи іншу апаратуру, щоб відкинути проблеми однієї зі сторін?

RSSI -87 dBm й LQ 40?
Тоді у вас дуже слабенький сигнал приходить до приймача. Перевірте в першу чергу антени на дроні й передавачі візуально, чи усе міцно зафіксовано, немає тріщин в пайці. Ідеально було б інструментами то заміряти усе, але підозрюю, що у вас їх немає. Чи є змога взяти інший дрон чи іншу апаратуру, щоб відкинути проблеми однієї зі сторін?
elektroNIKЯ замінив spi erls на зовнішній EP1, все стало працювати як треба), правда не довго, вчора з невідомих причин після заміни батки він взлетів і спалахнув

Я замінив spi erls на зовнішній EP1, все стало працювати як треба), правда не довго, вчора з невідомих причин після заміни батки він взлетів і спалахнув
KlimbatОтже, сам приймач. Передивіться антену і компоненти біля неї - можливо щось тріснуло чи відвалилося

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
8
Перегляди
272
Назад
Зверху