Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

GPS трекер або GPS модуль?

Hindinusa

Ентузіаст
Активний

Репутація:

27.01.25
138
53
28
🎮
Tango II, Radiomaster Boxer
🥽
Cobra SD
🛸
Meteor75, DJI Phantome 3
Для відстеження координат на тренувальному дроні маю бажання оснастити його трекінгом GPS.
Рішень бачу два - або готовий треер із GSM для отримання на телефон координат за запитом або періодично, або GPS модуль із можливим? виводом координат на OSD.
Хтось ставав перед такою ділемою?
Буду вдяний за пораду.

Дивлячісь якого розміру дрон.
Я б брав GPS модуль з компасом. Чому з компсом - тому що в останній бетафлай 4.6 (ще в беті) будуть три офігенні функції: автоматичні підтримка висоти, положення, автопосадка. GPS з компсом дозволить реалізувати всі ці можливості що наблизить FPV дрон до рівня майже DJI.
Все наведена Вами про вивід на OSD і екран пульта теж буде працювати.

Та ні, там пару грамів.
Більше грає роль місце для розташування. Подалі від приймача, VTX і іншого що може впливати на прийом супутників.
Я взагалі проводи від свого GPS загнав в екран від витої пари - по рекомендаціям Oscar Liang.

Та ні, там пару грамів.
Більше грає роль місце для розташування. Подалі від приймача, VTX і іншого що може впливати на прийом супутників.
Я взагалі проводи від свого GPS загнав в екран від витої пари - по рекомендаціям Oscar Liang.

Phoenixдля компаса там ще є вимоги по орієнтації - він має бути розміщений горизонтально або під постійним кутом (що задається в конфігурації) ще й правильно орієнтований по осях, ну і звісно подалі від силових проводів. Можна взяти компас окремо від GPS модуля

Про компас так все правильно.
А ще перед його застосуванням потрібно провести калібровку. В документації описано як.
Але навіщо брати окремо, якщо все вже реалізовано в GPS модулі? Є навіть модулі з барометром, але тут дійсно не бачу сенсу переплачувать, бо барометр є на FC.
Взагалі GPS корисна штука, беріть - не пожалкуєте.

Можна взяти простенький за 300 грн.
1756123498833.png

а можна і топчик за 1000 грн.

1756123338906.png

головне шоб був вже чіп M10

Про компас так все правильно.
А ще перед його застосуванням потрібно провести калібровку. В документації описано як.
Але навіщо брати окремо, якщо все вже реалізовано в GPS модулі? Є навіть модулі з барометром, але тут дійсно не бачу сенсу переплачувать, бо барометр є на FC.
Взагалі GPS корисна штука, беріть - не пожалкуєте.

Можна взяти простенький за 300 грн.
1756123498833.png

а можна і топчик за 1000 грн.

1756123338906.png

головне шоб був вже чіп M10
Phoenixу мене кріплення GPS модуля відламалось і я закріпив його на стяжках, тепер воно трохи теліпається, але більше не відламається, бо на стяжках і мене це влаштовує, але компас не повинен теліпатись, тому хочу його поставити окремо, та і міняти старий GPS модуль на новий з компасом не раціонально, бо окремо компас коштує 50 грн а старий модуль не викидати ж

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Трекер із GSM гарна штука, але GPS модуль дозволяє робити такі цікаві і корисні речі як повернення додому і режим утримання позиції (хоча це вже написали вище)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху