Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

HellSky

NAukovec

Майстер
Активний

Репутація:

16.08.24
404
244
43
🎮
Boxer
🥽
Cobra X
🛸
Meteor 85
дрон готовий.. але я якось теперь і не дуже хочу показувати))) бо через день він вже на олх буде продаватись))) та щє і не мною
підключу, гляну не згорить чи він), попробую налаштувати на перший політ під запис логу для фільтрів.. політ думаю покажу. якщо він звісно буде.
стоіть стек спидиби ф7 50А. 32 битній регуль.. а я з ними ще не мав справ.. все с блюджей та блюджей.. а ща як улітить у космос)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
може вже хтось десь налаштовува спидибии ф7 під великий дрон, то киньте сюди відео або інфу. цікаво подивитись по налаштуванням що політного що регуля. цежйого можно попробувати перепрошити на АМ32..а про це я тільки чув, зовсім не цікавився.
та ще - може хтось підкине магазин с пропами більше 10 дюймів. а то якась прям рідкість.. або дуже дорого карбон і тд, або до 11((.
зараз будемо на 11 двушке тестуваться. та спачутку на 1п, потім на 2іпє6єс
ну и грубо говоря рама позволяет впихать на будущее 15 дюймов проп.
но я думаю 13 єто оптимально. так же имеет возможность складіваться, устранені недостатки прошліх моделей на балансировку и тд, максимально облегчена, и будет иметь возможно подлючение различніх девайсов.. в теории будет очень прочно по перегрузкам, скручиваниям, и тд..

ох труба.. прийомники прошив за декілька хвилин. а Боксер не хоче и все.. усі драйвера перепробував.. помилка і все.. код 10. не хоче запускати пристрій.. ((( переставив драйвера ср210х.. ставив дрова Задиг, импульсРС.. що тільки не пробував..в ітоге зробив сбірку для вайфай прошивки.. та прошив її через вайфай через веб вікно..( треш...через телефон не хотіла запускати файл прошивки.(((( прийшлось до пк подкинути юсби вайфай донгл, через нього вже зайшов на Боксер по вайфай.. оце граблі%)

ох труба.. прийомники прошив за декілька хвилин. а Боксер не хоче и все.. усі драйвера перепробував.. помилка і все.. код 10. не хоче запускати пристрій.. ((( переставив драйвера ср210х.. ставив дрова Задиг, импульсРС.. що тільки не пробував..в ітоге зробив сбірку для вайфай прошивки.. та прошив її через вайфай через веб вікно..( треш...через телефон не хотіла запускати файл прошивки.(((( прийшлось до пк подкинути юсби вайфай донгл, через нього вже зайшов на Боксер по вайфай.. оце граблі%)
NAukovecЯ правильно розумію, ви шили вбудований ELRS в Boxer через нього самого?

Переглянути попередні відповіді...
Я правильно розумію, ви шили вбудований ELRS в Boxer через нього самого?
elektroNIKнапевно.. шив и через бетафлайпасру и через уарт... але не дивився інфи по цьому. бо якось не хотілось ломати те що працює. а учора новий приймач на дроні був на новій прошивці и пульт не захотів до нього біндитись. пришлось усе перепрошити но новую прош. елрс.. приймачи за 5 хвилин усі оновились, а с пультом я довго маявся. поки не вирішив знайти донгл та підлючити пк до вайфай так до пульта.. бо с телефона через вайфай кнопка загрузити прошивку не нажималась(((..ну і вже після 12 ночі вирішив пошукати інфу по прошивкам...але воно в них якость якость прошивается та через бетафлайпасру.. але вони завжди переходять потім до вайфай..

напевно.. шив и через бетафлайпасру и через уарт... але не дивився інфи по цьому. бо якось не хотілось ломати те що працює. а учора новий приймач на дроні був на новій прошивці и пульт не захотів до нього біндитись. пришлось усе перепрошити но новую прош. елрс.. приймачи за 5 хвилин усі оновились, а с пультом я довго маявся. поки не вирішив знайти донгл та підлючити пк до вайфай так до пульта.. бо с телефона через вайфай кнопка загрузити прошивку не нажималась(((..ну і вже після 12 ночі вирішив пошукати інфу по прошивкам...але воно в них якость якость прошивается та через бетафлайпасру.. але вони завжди переходять потім до вайфай..
NAukovecТоді, драйвера для ср210х і т.п. непотрібні, а часом навіть можуть бути джерелом проблем. Там використовується STM VCP - для старіших систем ніж Win10 потрібно ставити драйвер від ST: https://www.st.com/en/development-tools/stsw-stm32102.html, для Win10/11 він вже вбудований в саму ОС і нічого ставити не потрібно.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Тоді, драйвера для ср210х і т.п. непотрібні, а часом навіть можуть бути джерелом проблем. Там використовується STM VCP - для старіших систем ніж Win10 потрібно ставити драйвер від ST: https://www.st.com/en/development-tools/stsw-stm32102.html, для Win10/11 він вже вбудований в саму ОС і нічого ставити не потрібно.
elektroNIK10ка... він був вбудований бо вінда довго мене матюкала що я їй кормлю щось старе).. але він теж не хотів ізначально працювати. але був інший код проблеми.. а потім я ж поліз. и все почав підбирати і код вже був 10. типу не може запустит пристрій.. я так розумів що в них конфлікт)))..але за код пробеми - НЕ факт що я зараз не поплутав.. може спочатку теж був 10тий.. а потім після якоїсь спроби видало іншу помилку. может були і так.. але те що воно не хотіло навіть спочатку відкривати порт( хз.. я перепробува різні комбінацій.. підключень типа те раніше те пізніше. сминів систему живлення пк та вимкнув режими сну і тд.. та пробува через бетасру, уарт та через різні сом порти хоча розумів що треба через той що появляєтьс коли пульт активує VSP режим...вообщем перепробував усю комбінацій на різних драйверах)))

а саме печальне те що дивився вночі форуми де люди писали - та там все легко. підлючив. вибрав і готово. що можно зробити не так?!.. ну зрозуміло що коли вінда друже с пультом - то так клац клац..чай не встигнешь налити..а коли труба - то труба(((( і не завджи руки криві(((..

Але добра новина ВОНО ЖИВЕ)))) сьогодні вже придумав тримачі баток і вже друкую, може як тим часове рішення.
бо є інше більше швидке... але хз час покаже..
там швидко, але треба люди і різне треба робити.
а тут треба принтери і все. ..

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
продублю питання, бо вона зараз на порядку денному:
1) кто підключав, або може знає що буде, якщо підлючити до полетника ніхромові проволочки?))))).. зробити електро запальник..тобто треба на якись вихід, может БЄК- якщо він може вмикатись по кнопці, та не має захисту та сильного впливу на схему..тобто нажам на не фіксовану кнопку пульта, тримаешь, спрацюває запальник - відпускаешь кнопку... кз будет біля 1 сек..
2) як підлючити до полетника ліхтарик, який має кілька команд на одній кнопці..бо знайти ліхтарик який має тільки два потрібні рижиме - не можу.. ще ж важлива потужність фонарика.. а всі потожні за звичай 4 режима потожності и потім вже стробо і тд. а я хочу макс та стробо.. або вже мучатись та перемикати усі режими до потрібного. але як це зробити.. тобто я так розумію треба забіндиди з пульта кнопку без фіксаціі, і цей аурт зробити таким же перемикачем по команді із пульта та підлючити замість кнопки фанаря провода с полетника с того уарта..живлення ліхтаря його бортове.. польотник - чисто функція кнопки.

1) кто підключав, або може знає що буде, якщо підлючити до полетника ніхромові проволочки?))))).. зробити електро запальник..тобто треба на якись вихід, может БЄК- якщо він може вмикатись по кнопці, та не має захисту та сильного впливу на схему..тобто нажам на не фіксовану кнопку пульта, тримаешь, спрацюває запальник - відпускаешь кнопку... кз будет біля 1 сек..
2) як підлючити до полетника ліхтарик, який має кілька команд на одній кнопці..бо знайти ліхтарик який має тільки два потрібні рижиме - не можу.. ще ж важлива потужність фонарика.. а всі потожні за звичай 4 режима потожності и потім вже стробо і тд. а я хочу макс та стробо.. або вже мучатись та перемикати усі режими до потрібного. але як це зробити.. тобто я так розумію треба забіндиди з пульта кнопку без фіксаціі, і цей аурт зробити таким же перемикачем по команді із пульта та підлючити замість кнопки фанаря провода с полетника с того уарта..живлення ліхтаря його бортове.. польотник - чисто функція кнопки.
NAukovecхм. якось дуже заморочено схема ініціації підпалу.

NAukovec1. Досвіду із цим не мав, тому просто говорю свої здогади і спостереження.
Жоден BEC не витримає короткого замикання, в кращому випадку піде в захист і відновить роботу після пропадання КЗ, в гіршому - просто згорить.
Навіть якщо влаштувати КЗ напряму від акумулятора, то просадка напруги може призвести до перезавантаження польотника, що в повітрі дуже погано.
З того що бачив як влаштовують:
- запал зі своїм невеликим акумом. Тут коротке не вплине на дрон, тому все більш-менш безпечно, але струм КЗ обмежений акумом (чим менший акум, тим менший струм), ну і акум від КЗ швидко вздується і помре
- запал від основного акума з накопиченням енергії в конденсаторі. Тут повільно під час польоту енергія накопичується у великому конденсаторі (оскільки струм обмежений малим значенням, то це не має впливу на польотник) і в потрібний момент конденсатор миттєво віддає усю свою енергію на запал. Цей варіант безпечний, але потребує невеличкої окремої платки.

2. Можна детальніше ТЗ, яка потужність ліхтаря має бути і для чого він буде використовуватися?

1. Досвіду із цим не мав, тому просто говорю свої здогади і спостереження.
Жоден BEC не витримає короткого замикання, в кращому випадку піде в захист і відновить роботу після пропадання КЗ, в гіршому - просто згорить.
Навіть якщо влаштувати КЗ напряму від акумулятора, то просадка напруги може призвести до перезавантаження польотника, що в повітрі дуже погано.
- запал зі своїм невеликим акумом. Тут коротке не вплине на дрон, тому все більш-менш безпечно, але струм КЗ обмежений акумом (чим менший акум, тим менший струм), ну і акум від КЗ швидко вздується і помре
- запал від основного акума з накопиченням енергії в конденсаторі. Тут повільно під час польоту енергія накопичується у великому конденсаторі (оскільки струм обмежений малим значенням, то це не має впливу на польотник) і в потрібний момент конденсатор миттєво віддає усю свою енергію на запал. Цей варіант безпечний, але потребує невеличкої окремої платки.

2. Можна детальніше ТЗ, яка потужність ліхтаря має бути і для чого він буде використовуватися?
elektroNIKоо. напишу. обдумаю)). дякую

elektroNIKа можно якись порт польотника просто зробити кнопкої, і від батарейки, наприклад 9В, закоротчювати на ніхром.?
а можно іоністр)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:

elektroNIKну дивися, фанарик думав раніше для підсвічування шляху до того, як поставив САТ3 без ик фільтра.. тепер фанарик може бути поставлений як би показати точку. наприклад, корову, що втратилася, знайшов дроном і світиш на неї що бі зрозуміло де вона знаходиться.. грубо кажучи. але взагалі ще в нього планувалася функція - СТРОБО режим, тобто що він міг зліпити, відволікати.
для цілей вказівки думав використовувати лазерні ліхтарі з потужним стовпом сфокусованого світла.. для стробо думав використовувати 10-20 вт фанар.
тепер думаю робити функцію дрона як підсвічник. типу з купою ІЧ фанарів, щоб освітлював дорогу іншим обвішеним дронам.
А думаю зараз просто спробувати ІЧ ліхтар, може два ліхтарі, щоб добитися широкого кута променя, і просто спробувати літати в темряві.

elektroNIK
ролик подивився, я це віддалено знав, ну ось як і питання: у нього ж цифрові сигнали. і він же щодо польотника дивитися мінус.. а як зробити так що б польотний став кнопкою на якомусь виході. що б я грубо кажучи прип'яв вхід і припаяв вихід з польотного і на лампочку.. що б був розрив ланцюга через польотний та його віртуальну кнопку. але я зараз думаю що не вистачить потужності замикати таке польотним контролером

ролик подивився, я це віддалено знав, ну ось як і питання: у нього ж цифрові сигнали. і він же щодо польотника дивитися мінус.. а як зробити так що б польотний став кнопкою на якомусь виході. що б я грубо кажучи прип'яв вхід і припаяв вихід з польотного і на лампочку.. що б був розрив ланцюга через польотний та його віртуальну кнопку. але я зараз думаю що не вистачить потужності замикати таке польотним контролером
NAukovecЗалежить від конкретної схемотехніки того чим будеш управляти — в більшості випадків буде достатньо ключ на транзисторі зібрати. Якщо щось, що не має мати електричного зв'язку із польотним (наприклад через високу напругу), то оптопара. Конкретна кінцева схема дуже залежить від параметрів того чим буде управління здійснюватися.

Залежить від конкретної схемотехніки того чим будеш управляти — в більшості випадків буде достатньо ключ на транзисторі зібрати. Якщо щось, що не має мати електричного зв'язку із польотним (наприклад через високу напругу), то оптопара. Конкретна кінцева схема дуже залежить від параметрів того чим буде управління здійснюватися.
elektroNIKхочу керувати ось цим) плюс мінус ... бо може проволочка бути товстішої..

а взагалі хочу схему яка будет перемикати канали сама. типа я клац на пульті без фіксаціі а вона пустила струм на перший підпалювач, я відпустив, вона змінила канал, я нажав вона дала тока на цей канал, я віджав кнопку, вона перемикнулась на 3ій канал. і так 12 каналів запусків.. так що на цій схемі можно зібрати і заму плату подачу струму на підпалювач.. тобто с польотника брати інформаційний сигнал а плата сама вже будет активуватись..

хочу керувати ось цим) плюс мінус ... бо може проволочка бути товстішої..

а взагалі хочу схему яка будет перемикати канали сама. типа я клац на пульті без фіксаціі а вона пустила струм на перший підпалювач, я відпустив, вона змінила канал, я нажав вона дала тока на цей канал, я віджав кнопку, вона перемикнулась на 3ій канал. і так 12 каналів запусків.. так що на цій схемі можно зібрати і заму плату подачу струму на підпалювач.. тобто с польотника брати інформаційний сигнал а плата сама вже будет активуватись..
NAukovec
Ось так виглядає найпростіший ключ на транзисторі:
1000009455.png
Лампочка - це запал, транзистор підбирається по максимальному струму, який буде текти по запалу, резистор підбирається під транзистор - щоб він в насичення пішов і повністю відкрився від логічного рівня від польотника. Важливо ще не перевищити максимальний струм GPIO мікроконтролера на польотнику, бо може пін вигоріти.

Ось так виглядає найпростіший ключ на транзисторі:
1000009455.png
Лампочка - це запал, транзистор підбирається по максимальному струму, який буде текти по запалу, резистор підбирається під транзистор - щоб він в насичення пішов і повністю відкрився від логічного рівня від польотника. Важливо ще не перевищити максимальний струм GPIO мікроконтролера на польотнику, бо може пін вигоріти.
elektroNIKо, я навіть зрозумів)

NAukovec

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху