Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Meteor 75 Pro на прошивці 4.5.1

Magshifter

Адміністратор
Команда форуму

Репутація:

28.07.24
914
782
93
🎮
Boxer
🥽
Cobra SD
🛸
75/Air65/7"
Ну що хлопці я розпочав свій шлях у розборі нюансів прошивок та налаштуваннь Вупів.
Все почалося з того, що я вирішив навчитися шить свого вупа і перепрошив його до нової версії 4.5.1
Закинув туди налаштування з 4.4.0 і в результаті нічого не відбулось, дрончик незавівся. Я його забіндив без проблем, але коли я хотів полетіти тупо неспрацював арм, хоча в конфігураторі всі свічі реагували на контакт.
Зрозуміло те, що налаштування з попередника не підійшли до оновленої версії, але далі крім питаннь нічого немає.
Перша думка - знайти десь у просторах інтернету робочий чистий дамп для 4.5.1 від Meteor 75 Pro. Буду потроху шукати та розбиратися в чому тут сіль.
А до того часу поки не знайдеться рішення, я відкотився назад до версії 4.4.0 накатив самий перший дамп і вчусь налаштовувати Вупа.
Думаю основна причина невдачі це відсутність досвіду, то ж поділіться своїм якщо такий маєте.

Не знаю в чому був прикол, але в друге все вдалося!

1. Перепрошив Meteor 75 Pro згідно Інструкції по встановленню прошивки
2. Скачав заводський Дамп налаштуваннь. Додав пряме посилання на завантаження у Корисні матеріали
3. Загнав Дамп в метеора, save і дрон полетів!!!!

По відчуттям став шустріше літати на тих самих рейтах, а далі подивимося.
Доречі в процессі закидання Дампу було куча помилок, надіюсь вони не критичні.

такс давайте по порядку
мухи окремо котлеті окремо,
збиригаємо свою таблицю vtx, робимо скріншот налаштувань.
2 заходимо дивимося налаштування портів, робимо скріншот для себе.
всі сторінки скриним -)
налаштування моторів так само
у нас завдання не спростити 1 прошивку, а 1 раз зробити все ручками і більше цього не бояться

онлайн складання прошивки викидаємо з неї все що ми не будемо використовувати hd осд ітд.

шиєм чистою прошивкою, реліз кандидати можна теж сміливо шити

відрубуємо телеметрію
робимо налаштування, потім її включимо назад.

насамперед якщо глюк гіро не зловили, калібруємо його

якщо зловили це йо бетафлйтовскій, відрубуємо лід стрічку. все минеться.

перевірити дозвіл на арм залежно від кута коптера -))
це якраз твій глюк його ставимо 180 тобто арм буде у будь-якому випадку це так само потрібно для черепашки

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
такс давайте по порядку
всі сторінки скриним -)
у нас завдання не спростити 1 прошивку, а 1 раз зробити все ручками і більше цього не бояться

онлайн складання прошивки викидаємо з неї все що ми не будемо використовувати hd осд ітд.

відрубуємо телеметрію

це якраз твій глюк його ставимо 180 тобто арм буде у будь-якому випадку це так само потрібно для черепашки
artПривіт, я вже собаку з'їв з налаштуванням після проживання. Ставив різні прошивки betaflight, ставив 4.3.0 назад. Нічого не виходить. Остання проблема це при взльоті, вупчик заходить з розуму і летить кудись в сторону. Що зможете порадити?

такс давайте по порядку
всі сторінки скриним -)

відрубуємо телеметрію

artА можна про останні два пункти більш детально. Бо я грішу на акселерометр. І мені здається із-за нього мій дронипісля невеличкого взльоту летить у стіну. Я це виправити, гадки не маю.

Переглянути попередні відповіді...
А можна про останні два пункти більш детально. Бо я грішу на акселерометр. І мені здається із-за нього мій дронипісля невеличкого взльоту летить у стіну. Я це виправити, гадки не маю.
VoronaFPVВ мене була така-ж поведінка у двох випадках:
- злітало позиціонування гіроскопа
- злітали напрямки обертання гвинтів

В мене була така-ж поведінка у двох випадках:
- злітало позиціонування гіроскопа
- злітали напрямки обертання гвинтів
elektroNIKНапрямок обиртання гвинтів перевіряв, все ок. Аксилерометр калібрував. Після прошивання він спочатку не коректно показує позиціанування, змінив кут з 180 на 90, і все стало на місце. Але це все не допомогло. Нажаль. Короче у відчаї (

Напрямок обиртання гвинтів перевіряв, все ок. Аксилерометр калібрував. Після прошивання він спочатку не коректно показує позиціанування, змінив кут з 180 на 90, і все стало на місце. Але це все не допомогло. Нажаль. Короче у відчаї (
VoronaFPVЩе з того що в голову приходить:
- гвинти можуть бути переплутані місцями: однакова "різьба" має бути в гвинтів по-діагоналі
- не стоїть галочка "Motor direction is reversed", якщо використовуєте схему props-out, або стоїть, якщо використовуєте props-in
Для прикладу, в мене використовується props-out, тому галочка стоїть і гвинти розташовані так:
- передній лівий і задній правий: прямий гвинт
- передній правий і задній лівий: зворотний гвинт
Якщо все правильно і дати тяги, то під кожним гвинтом має відчуватися повітряний потік, а над кожним - ні. Найпростіше це або вологим пальцем або легенькою ниткою перевірити

Ще з того що в голову приходить:
- гвинти можуть бути переплутані місцями: однакова "різьба" має бути в гвинтів по-діагоналі
- не стоїть галочка "Motor direction is reversed", якщо використовуєте схему props-out, або стоїть, якщо використовуєте props-in
Для прикладу, в мене використовується props-out, тому галочка стоїть і гвинти розташовані так:
- передній лівий і задній правий: прямий гвинт
- передній правий і задній лівий: зворотний гвинт
Якщо все правильно і дати тяги, то під кожним гвинтом має відчуватися повітряний потік, а над кожним - ні. Найпростіше це або вологим пальцем або легенькою ниткою перевірити
elektroNIKЯ перевіряв в виставляв гвинти у відповідності до схеми яка вказану на картинці у betaflight. Нічого нажаль не допомогло. Props-out i props-in не чіпав. Передні обертаються на камеру, задні від дрону. Не допомогло. Написав на супорт betafpv , сказали що скоріш за все гіроском накрився. Але вони зв'яжеться із своїми спеціалістами і уточнять. Короче походу потрібна заміна FC. Не довго пролітав, менше трьох тижнів.

Але проблеми почалися коли почав періодично не обертатися лівий, задній пром. Почистив, не допомогло. Прошив.... І почалися проблеми з усім іншим :) То тепер я не знаю чи то проблема фізична з FC, чи прошивка.

Я перевіряв в виставляв гвинти у відповідності до схеми яка вказану на картинці у betaflight. Нічого нажаль не допомогло. Props-out i props-in не чіпав. Передні обертаються на камеру, задні від дрону. Не допомогло. Написав на супорт betafpv , сказали що скоріш за все гіроском накрився. Але вони зв'яжеться із своїми спеціалістами і уточнять. Короче походу потрібна заміна FC. Не довго пролітав, менше трьох тижнів.

Але проблеми почалися коли почав періодично не обертатися лівий, задній пром. Почистив, не допомогло. Прошив.... І почалися проблеми з усім іншим :) То тепер я не знаю чи то проблема фізична з FC, чи прошивка.
VoronaFPVПо опису, то спочатку були проблеми, але літав, а після прошивки перестав літати — тут виглядає що гіроскопу нічого не грозило виходом із ладу. Якщо в Betaflight все ок коли дрон обертаєте і графіки гіроскопа не мають якихось стрибків чи завмирань — тоді він працює ок.
Можна, про всяк випадок, фото вупчика зверху?

Я перевіряв в виставляв гвинти у відповідності до схеми яка вказану на картинці у betaflight. Нічого нажаль не допомогло. Props-out i props-in не чіпав. Передні обертаються на камеру, задні від дрону. Не допомогло. Написав на супорт betafpv , сказали що скоріш за все гіроском накрився. Але вони зв'яжеться із своїми спеціалістами і уточнять. Короче походу потрібна заміна FC. Не довго пролітав, менше трьох тижнів.

VoronaFPVА крім прошивки відновлювали заводські налаштування через бекап з оф сайту?

По опису, то спочатку були проблеми, але літав, а після прошивки перестав літати — тут виглядає що гіроскопу нічого не грозило виходом із ладу. Якщо в Betaflight все ок коли дрон обертаєте і графіки гіроскопа не мають якихось стрибків чи завмирань — тоді він працює ок.
Можна, про всяк випадок, фото вупчика зверху?
elektroNIKБули завмирання після прошивки, але калібрування акселерометра виправляє цю проблему, наче.

бояться шити дрон не варто, макс зловіть напівцеглу, тоді треба буде затиснути кнопку на польотнику, така блямба кругла мідна, і підключити провід, все пройдеться.
у найупокореніших випадках шиємо з галочкою на форс режим.

Вітаю, комусь вдалося налаштувати Meteor 75 Pro з прошивками 4.5.1 / 4.5.2?
Справа в тім що на 4.5.2 чомусь не розпізнається VTX і відповідно не працює коректно перемикання каналів.

Також цікавить чи тюнили ви свої метеорчики по filters & pid?
Тому як різниця між стоком та тюном відчутна, але в мене наприклад все ж є ще питання по цій темі - поки намагаюсь зрозуміти основні моменти на основі матеріалів від UAV Tech & Chris Rosser, тому що 75й це тренувальний у всіх відношеннях дрончик як для польотів так і налаштувань.

Вітаю, комусь вдалося налаштувати Meteor 75 Pro з прошивками 4.5.1 / 4.5.2?
Справа в тім що на 4.5.2 чомусь не розпізнається VTX і відповідно не працює коректно перемикання каналів.

Також цікавить чи тюнили ви свої метеорчики по filters & pid?
Тому як різниця між стоком та тюном відчутна, але в мене наприклад все ж є ще питання по цій темі - поки намагаюсь зрозуміти основні моменти на основі матеріалів від UAV Tech & Chris Rosser, тому що 75й це тренувальний у всіх відношеннях дрончик як для польотів так і налаштувань.
EnayЗнайшов рішення проблеми - при компіляції прошивки потрібно вказати Custom Defines: USE_NONCOMPLIANT_SMARTAUDIO
тоді все ок. Вони зломали SmartAudio між 4.5.1 та 4.5.2 - також це стосується й інших контролерів що використовують SmartAudio!
Ось тут інфа - https://github.com/betaflight/betaflight/issues/14316

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху