- 28.07.24
- 914
- 785
- 93
- 🎮
- Boxer
- 🥽
- Cobra SD
- 🛸
- 75/Air65/7"
Останнє редагування:
Привіт друзі! Останні 22 дні були вкрай напружені, я почав опановувати величезного дрона DJI Agras T-30 в його природніх умовах експлуатації, а саме на полях з агрокультурою. Мені здавалося що після мого досвіду у пілотуванні FPV у мене не винекне ніяких труднощів у керуванні цим автоматизованим птахом. Але на ділі все виявилось зовсім інакше.
Перша проблема з якою я зіштовхнувся це був візуальний контроль дрона. Ніяких тобі шолома чи окулярів, до яких я так звик, а просто банальне візуальне спостереження, що досить незвично людині яка звикла до First Person View. З першого погляду, що ж тут важкого - це ж DJI, в ньому все стабілізовано і контрольовано! Але на практиці коли оголошується тривога, вмикається РЕБ, починає лупашити "Спуфінг" (від англ. spoofing — обман, підміна), зникають всі супутники, відлючається радар, коли за секунду змінюється чутливість дрона, або коли батка просажена до критичних 5%, а до місця посадки ще 500 метрів, або коли через рельєф втрачається зв'язок з дроном... Як виявилось все не так просто як здавалось на початку і мої уяви не мали нічого спільного з реальністю.
За 22 дні я зіштовхнувся з багатьма викликами та неочікуваними факапами і мені вдалося знову відчути задоволення від того, що вдалося побороти страх та подолати неочікувані й критичні ситуації.
Я продовжую отримувати цей цікавий досвід і впевнений, що ще через 22 дні будуть нові цікавинки, які перетворяться в новий унікальний досвід.
Ось моя статистика пілотування - мої перші 50 годин нальоту
Я планував познімати відосики для YouTube, але як виявилось на це у перші дні просто не вситачає часу, а також технічної складової. І зараз, пишу свій невеличкий відгук після нічної зміни, очі заплющуються, але ж давно хотів щось написати з цього приводу.
Всім вілного польоту!
З повагою,
Magshifter