Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Mobula 8 не можу налаштувати.

Lacky

Новачок
Учасник

Репутація:

29.07.25
14
1
3
🎮
radiomaster tx12
🥽
Sky dragon 04O pro
🛸
Поки вчусь
Всім привіт. я новачок в цій темі. В мене така ситуація купив Mobula8 SPI ERLS v3.0. пульт TX12. Намагаюся його заармити вже 4 день. Напочатку пульт забіндив. В Betaflight контроллери працювали але арм так і не давався. Пробував все що можнаю. Міняв конфігурації, переставляв прошивки дивився відео. Незнаю що ще можна . Може хто знае порадить подивится . Буду вдячний.

Єдиний нюанс мобули 8 у порівнянні із іншими дронами - це те, що там SPI приймач, тому працюють не всі пакет рейти (250Гц без додаткових букв точно працює), нема WiFi, не працює бінд потрійним підключенням (там кнопка у конфігураторі замість цього), і фраза вписується теж у конфігураторі на вкладці приймача.

А все решта як у всіх інших.
Поставте версію прошивки, для якої маєте бекап, відновіть бекап і спробуйте ще раз.

Єдиний нюанс мобули 8 у порівнянні із іншими дронами - це те, що там SPI приймач, тому працюють не всі пакет рейти (250Гц без додаткових букв точно працює), нема WiFi, не працює бінд потрійним підключенням (там кнопка у конфігураторі замість цього), і фраза вписується теж у конфігураторі на вкладці приймача.

Поставте версію прошивки, для якої маєте бекап, відновіть бекап і спробуйте ще раз.
vproстоїть 250 а як через кнопку в конфігураторі я так і не зрозумів можете розповісти.

1753792614704.png

стоїть 250 а як через кнопку в конфігураторі я так і не зрозумів можете розповісти.

1753792614704.png
LackyЗамість потрійного підключення батарейки - у SPI приймачів тільки кнопка Bind справа знизу на вкладці приймача у конфігураторі. Ви скріншот обрізали, що її не видно

vproможе щось на пульту

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Щоб не плодити лишні теми, допоможіть будь ласка з налаштуванням

Купив мобулу 8, забіндив з пультом (Radiomaster Edge TX12 ELRS MKII)
Наче стіки настроїв, щоб правильно реагували по напрямкам
Але періодично дрон сам набирає оберти, при чому сильно
при опусканні Throttle донизу - оберти не падають

В чому може бути проблема?

Це мій перший реальний дрон, вибачаюсь за дурні питання
Але всім буду вдячний за підказки

Щоб не плодити лишні теми, допоможіть будь ласка з налаштуванням

Купив мобулу 8, забіндив з пультом (Radiomaster Edge TX12 ELRS MKII)
Наче стіки настроїв, щоб правильно реагували по напрямкам
Але періодично дрон сам набирає оберти, при чому сильно
при опусканні Throttle донизу - оберти не падають

В чому може бути проблема?

Це мій перший реальний дрон, вибачаюсь за дурні питання
Але всім буду вдячний за підказки
EraserНабирає оберти під час зіткнення з перешкодами, або коли щось блокує йому рух? Тоді погугліть за Air mode - це він. В Бардвела чудове відео з розбором є

Переглянути попередні відповіді...
Набирає оберти під час зіткнення з перешкодами, або коли щось блокує йому рух? Тоді погугліть за Air mode - це він. В Бардвела чудове відео з розбором є
elektroNIKтак, або втикається в щось і тупо шаленіє (наприклад в стіну), або коли приземляю його - то при торканні землі якщо трошки сильніше стукнеться - то одразу вгору намагається злетіти

варто його відключати?

так, або втикається в щось і тупо шаленіє (наприклад в стіну), або коли приземляю його - то при торканні землі якщо трошки сильніше стукнеться - то одразу вгору намагається злетіти

варто його відключати?
EraserЯ б радив на перемикач поставити, або зробити як Бардвел радить - щоб Air вмикався від положення тротлу. Без Air буде важко робити пілотажні фігури, коли тротл опускається до нуля (тоді дрон не буде мати достатньо оборотів, щоб себе стабілізувати, а Air дозволяє йому обороти збільшувати вище за рівень тротлу за потреби).
Особисто я маю його на перемикачі, й коли просто хочу політати без акробатики, протискатися крізь перешкоди - то деактивовую, а якщо кручу фліпи, роли і подібне - то вмикаю.

Я б радив на перемикач поставити, або зробити як Бардвел радить - щоб Air вмикався від положення тротлу. Без Air буде важко робити пілотажні фігури, коли тротл опускається до нуля (тоді дрон не буде мати достатньо оборотів, щоб себе стабілізувати, а Air дозволяє йому обороти збільшувати вище за рівень тротлу за потреби).
Особисто я маю його на перемикачі, й коли просто хочу політати без акробатики, протискатися крізь перешкоди - то деактивовую, а якщо кручу фліпи, роли і подібне - то вмикаю.
elektroNIKАле у випадку мобули 8 краще рішення - це перестати літати на ній у приміщеннях, вона для цього заважка.

Я б радив на перемикач поставити, або зробити як Бардвел радить - щоб Air вмикався від положення тротлу. Без Air буде важко робити пілотажні фігури, коли тротл опускається до нуля (тоді дрон не буде мати достатньо оборотів, щоб себе стабілізувати, а Air дозволяє йому обороти збільшувати вище за рівень тротлу за потреби).
elektroNIKце в бетафлаї виставляється?
я бачив там є якісь налаштування AUX і положення тротлу, але не зовсім розумію, як то все викрутити

де б почитати взагалі нормально про це все

бо ніфіга це ні разу не симулятор
то дитяча іграшка була, навіть в акро
а вживу - ця штука набагато швидша і набагато важче в управлінні (поки що, звичайно)

elektroNIKІ ще нескромне може питання - а хто такий Бардвел і де його знайти/почитати ?
Наперед вдячний

І ще нескромне може питання - а хто такий Бардвел і де його знайти/почитати ?
Наперед вдячний
Eraser Це людина, на каналі якої є відповіді на всі питання новачків. Важко уявити, як комусь вдалося почати літати без нього.

І ще нескромне може питання - а хто такий Бардвел і де його знайти/почитати ?
Наперед вдячний
EraserЯ десь пів години тому писав цей комент, але він десь дівся, не знаю, що сталося.

Бавитися із ввімкненням air mode тільки на низькому рівні газу не варте того.
А просто на перемикач легко. На вкладці Configuration треба вимкнути AIRMODE, тоді він з'явиться на вкладці Modes. А далі на перемикач як будь-який інший.

Але ще раз нагадаю, що проблема не в Air Mode, а в спробах літати на важкому дроні у приміщеннях. Для приміщень треба легкий 65мм.

Я десь пів години тому писав цей комент, але він десь дівся, не знаю, що сталося.

Бавитися із ввімкненням air mode тільки на низькому рівні газу не варте того.
А просто на перемикач легко. На вкладці Configuration треба вимкнути AIRMODE, тоді він з'явиться на вкладці Modes. А далі на перемикач як будь-який інший.

Але ще раз нагадаю, що проблема не в Air Mode, а в спробах літати на важкому дроні у приміщеннях. Для приміщень треба легкий 65мм.
vproаірмод відключив, дійсно дрон став більш передбачуваним
спробував полетіти по кімнаті - він більш плавний став, без різких стрибків в разі чого

треба таки терміново шукати окуляри чи шолом і вилітати вживу в фпв режимі, а не спостерігати за самим дроном
думаю все вийде на вулиці

це в бетафлаї виставляється?
я бачив там є якісь налаштування AUX і положення тротлу, але не зовсім розумію, як то все викрутити

де б почитати взагалі нормально про це все

бо ніфіга це ні разу не симулятор
то дитяча іграшка була, навіть в акро
а вживу - ця штука набагато швидша і набагато важче в управлінні (поки що, звичайно)
Eraser

всім дякую за підказки

отже, налаштував режими на трьохпозиційний перемикач і тепер режим польоту (енгл, ейрмод і т.д.) обираю в польотіпогравзя з газом, повернувся на стандарт
в принципі більш-менш налаштував, політав вже на вулиці, але літати без окулярів на фпв - це дійсно як йти в дупу п'яним додому опівночі в блекаут....
ну але хоч відчув його на газоні

є питання - його постійно крутить в сторони
вже відкалібрував навіть - але толку небагато
ну тобто може понести вліво чи вправо, може вперед чи назад, при чому вітру немає
я так розумію - після кожної зміни батки йде розбаланс по вазі і тому так він себе веде

як його можна настроїти, щоб поменше зносило?
чи просто кожен раз трімами виставляти так, щоб його вирівнювало?

всім дякую за підказки

отже, налаштував режими на трьохпозиційний перемикач і тепер режим польоту (енгл, ейрмод і т.д.) обираю в польотіпогравзя з газом, повернувся на стандарт
в принципі більш-менш налаштував, політав вже на вулиці, але літати без окулярів на фпв - це дійсно як йти в дупу п'яним додому опівночі в блекаут....
ну але хоч відчув його на газоні

є питання - його постійно крутить в сторони
вже відкалібрував навіть - але толку небагато
ну тобто може понести вліво чи вправо, може вперед чи назад, при чому вітру немає
я так розумію - після кожної зміни батки йде розбаланс по вазі і тому так він себе веде

як його можна настроїти, щоб поменше зносило?
чи просто кожен раз трімами виставляти так, щоб його вирівнювало?
EraserВ FPV квадриках використовувати тримування на апаратурі не потрібно, я б радив навіть вимкнути тримери в моделі, щоб випадково не міняти. Тримери є необхідними у літакових дронах, де потрібно робочі поверхні перед польотом одна відносно іншої вирівняти.

Ви, я так розумію, літаєте в Angle mode - там можна тримувати сам польотний контролер (а не апаратуру), прямо між польотами (з вимкненим армом) - пошукайте команди стіків Betaflight.
Але ви утримання в одній точці зможете добитися тільки в ідеальних умовах, в в реальності є невеликі рухи повітря, турбулентності і т.п., що буде зносити дрон.

А в загальному випадку на FPV літають в Acro mode, і ви самі займаєтеся утримуванням дрона, рухаючи стіками.

Переглянути попередні відповіді...
Якщо є така штука - це було б шикарно для почату реальних польотів

глянув в гуглі - то наче там має бути кнопка на пульті
на радіомастер тх12 такої точно немає
це хіба шо налаштувати якусь з кнопок під це, але де саме включається цей режим?
EraserТам, де і всі решта режими. На вкладці modes призначити на перемикач.

Там, де і всі решта режими. На вкладці modes призначити на перемикач.
vproТак, прикольний режим
Облітав сьогодні вже так, на природі, якраз вітер був - то тренувався тримати дрон

Значить поки прилетят ьокуляри з Китаю - буде час тренуватися тримати його

Бо від симулятора відрізняється дуже сильно звичайно...

• Like
Реакції: vpro

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
172
Назад
Зверху