Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Mobula 8 + RunCam Thumb Pro 4K V2 (CineWhoop)

Clowdy

Новачок
Учасник

Репутація:

24.08.25
6
9
3
🎮
Radiomaster TX12
🥽
Skydroid OTG
🛸
Mobula 7 (Custom), Mobula 8 (Custom)
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Всім привіт!

Вирішив поділитися своїм перетворенням Mobula 8 у маленький 2S CineWhoop. Можливо комусь буде цікаво зробити щось подібне :)

На ютубі знаходив відео з кастомними канопами на які можна було закріпити камеру RunCam Thumb Pro. Але оскільки не маю 3D принтера і ті конструкції, що я знаходив на ютубі виглядали не зовсім естетично, як на мій смак, вирішив шукати інші варіанти, де можна обійтися виключно комплектуючими з аліекспрес без додаткової потреби друкувати якісь додаткові елементи та кріплення.

IMG_5493.jpg IMG_5494.jpg IMG_5495.jpg IMG_5496.jpg IMG_5497.jpg IMG_5501.jpg IMG_5431.jpg

Отже, що було використано:

Рама - Flywoo Flylense 85 (варіант під аналогову відеосистему)
Стек - Happymodel X12 AIO (з Mobula 8)
Мотори - Happymodel EX1103 11000kv (з Mobula 8)
Камера - оригінальна Caddx Ant з Mobula 8 була замінена на CADDX Baby Ratel 2 Nano 1200TVL (відчутно краща якість зображення, особливо за низького освітлення)
Антена VTX - стокова з Mobula 8 замінена на Foxeer Lollipop 4 Plus 4+ FPV UFL R
Пропи - стокові з Mobula 8 замінені на GEMFAN D51 2020 2x2x5 2inch 50.3mm 5-Blade PC Propeller 1.5mm (для стокових 3-лопатевих пропів з Mobula 8 ця збірка разом з камерою RunCam Thumb Pro на борту заважка)
Бузер - Mateksys Matek Systems Lost Model Beeper Flight Controller 5V Loud Buzzer (дууууже гучний)
LED стрічка на раму - Flywoo FlyLens 85 LED Strip
Цифрова камера для запису відео - RunCam Thumb Pro 4K V2
Акуми - Gaoneng GNB 720mAh 2S (ідеально стають у менший з двох маунтів, які йдуть у комплекті з рамою Flylense 85)

Цо ще пробував ставити:

GPS - RUSHFPV GNSS Pro Micro M10 GPS - ідеально стає у маунт під антеною, який власне під GPS і передбачається розробником цієї рами, але у мене він ловив хоч якось кілька супутників рівно до того моменту, поки запрацює VTX, після запуску VTX та моторів будь-який натяк на супутники відпадає повністю. Думав екранувати та заземляти дроти від GPS, але потів почитав багато відгуків, що це не панацея і з урахуванням того, що сам модуль GPS більше немає куди вивести на якесь краще місце на рамі, вирішив відмовитися від цієї ідеї. В результаті було вирішено замість GPS поставити дуже гучний бузер зі списку вище. На практиці у плані пошуку для дрону такого розміру і з такою дальністю польоту мені здалося це більш доречним, ніж не працюючий, або ледь працюючий GPS :)

P.S.: цей GPS із цікавості потім пробував ставити на стокову канопу на Mobula 7, ситуація із супутниками була значно краща (вдавалося знаходити та підключатися навіть на закритому балконі вдома). Плюс, помітив що на цю ситуацію у значній мірі впливає використання 1S, чи 2S акумів. Таке враження, ніби дрон на 1S акумах створює значно менше перешкод для роботи GPS.

Flywoo 5V/12V 2A BEC module V 2.0 - за допомогою нього можна підключати та живити камеру RunCam Thumb Pro 4K V2 безпосередньо від батареї, якщо немає бажання запаювати живлення камери у польотник. Я собі згодом на самому польотнику 5V та GND зробив на конекторі, щоб за бажанням можна було від'єднати камеру та літати без неї не маючи прицьому зайвиих стирчащих дротів від неї, тому в принципі BEC у цій збірці не обов'язковий.

Вага дрона з камерою RunCam Thumb Pro 4K V2 - 92 г.

Виглядає шикарно!
а щось тут від Mobula 8 залишилось? 😄

Виглядає шикарно!
а щось тут від Mobula 8 залишилось? 😄
PhoenixДякую!)
Так, я про це також думав)) Перетворення були поступовими, чим далі, тим менше залишалося від мобули) Я з самого початку хотів зібрати щось своє на цій рамі, як вперше на неї натрапив. Просто пощастило взяти Mobula 8 минулого року по дуже гарній ціні - весь дрон коштував приблизно як ціна одного стеку та моторів, якщо їх брати окремо. Тому Mobula 8 і була взята за донора. Наразі від мобули там тільки стек та мотори, але в принципі можна пересадити повністю все начиння з неї на цю раму без якихось додаткових змін як то антена VTX, чи камера, то вже справа смаку) Та і без RunCam Thumb Pro воно літатиме на стокових пропах мобули)

Доброго дня. Можливо дурне питання, а яку додаткову вагу можна прилаштувати на мобулу 8?

В мене є dji action 2, але вона металева, мабуть заважка

Доброго дня. Можливо дурне питання, а яку додаткову вагу можна прилаштувати на мобулу 8?

В мене є dji action 2, але вона металева, мабуть заважка
ArgonВітаю! Пошукайте в інтернеті (на aliexpress у продавців) має бути таблиця з ТТХ по моторам HappyModel EX1103 KV11000, там буде розписано максимальну вагу яку вони можуть підняти.
dji action 2 буде надто важка, як на мою думку.
У мене камера рази в 3 легша і з нею та баткою на 720 mah дрон вже відчувається перевантаженим у польоті.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху