Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Моя спроба ремонту Meteor 75 pro

GoodviN

Активіст
Команда форуму

Репутація:

За підтримку Спілки! За підтримку ЗСУ!
29.08.24
96
130
33
🎮
Radiomaster TX12
🥽
Skyzone Cobra X v4
🛸
Air75, Custom85, CineLog25
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Вітання колеги,
В такий гарний осінній день вирішив реанімувати FC від Meteor 75 Pro на якому пробило ключ ESC (помітив при візуальному огляді), раніше було обговорення по даному топіку тут https://fpvua.org/threads/meteor-75-pro.33/post-589 , пілся даного пробою дрон втратив можливість взльоту, мотор просто відмовився запускатись при армі, classic:

1726325846402.png

Ніякі зміни конфігів, перепрошивки ESC, зміна моторів, зміна конекторів не допомогли, ESC просто перестав працювати:

Вирішив питання з продавцем, він відправив новий контроллер на заміну (хоча спочатку просто хотів спихнути на мотор, майте на увазі хто бере на алі).
Маючи базовий бекграунд пайки за допомогою китайського 60 ватного :ROFLMAO: паяльника, вирішив зробити собі Level Up і попрактикуватись в заміні SMD компонентів, замовив простеньку паяльну станцію JCD 8898 + 20 ключів ESC SIA517DJ-T1-GE3 SIA517DJ ( Link to Ali)(чому саме вони? бо там хтось в інтернетах написав що воно ніби таке саме, має той сами datasheet). (можливо комусь будуть потрібні для ремонту, welcome).

Маємо наступний сетап: паяльна станція з феном (Link to Ali), тримачі з лупою і LED для зручного монтажу (Link to Ali), флюс NC-559-ASM, припій Cynel ПОС-60 (паста досі в дорозі...), ізопропиловий спирт для змивки флюса, було би ідеально мати стаціонарний мікроскоп...
1726322960006.png

Для початку розібрав дрон, достатньо відключити мотори, і вийняти контроллер з фрейму (VTX відпаювати не потрібно, це спрощує роботу):

1726323129812.png

Контроллер закріплюємо надійсно в тримачі, для мене це якийсь новий рівень роботи з такими дрібними компонентами розміром 1-2 мм:

01.jpg

Процес демонтажу/монтажу компонентів не є складним, хоча роблю це вперше, просто потрібно бути максимально обережним, щоб не пошкодити інші компоненти які навколо, там досить багато якихось резисторів взагалі дрібного розміру, я навіть не можу зрозуміти їх маркування:

1726323534223.png 1726323567886.png

Монтуємо, чистимо контроллер від флюсу ізопропиловим спиртом і щіткою, збираємо все в зворотньому порядку:

1726324533065.png

Перший запуск

Initial проблема на перший погляд вирішена, але навіть візуально помітно, що мотор у якого була проблема з ключем досі має трохи нижчі обороти ніж інші мотори:

1726325286310.png

Як результат, незначна проблема залишилась, хоча дрон досить стабільний і маневрений, управляється +- як стоковий, можливо є якісь незначні просадки.
Заміна моторів місцями нічого не дала, це говорить про те, що можливо проблема в:
1. Інший ключ цього ESC також не справний.
2. Взагалі чому я вирішив що проблема в ключі ESC? можливо там взагалі декілька компонентів вийшло з ладу.
3. Я випадково щось запоров при монтажі (високий ризик :ROFLMAO:)
3. SMD Компонент який я підібрав має інші ТТХ ніж той що на платі, (я не майстер з ремонту техніки, читати даташити і схеми можу дуже поверхнево)
Якщо хтось має ще якісь ідеї/поради/критику, Welcome :)

Чи повторювати таке самостійно чи віддати в ремонт? це вже кожен вирішить самостійно, я же хотів просто попрактикуватись в ремонті бо уже маю новий контроллер під заміну, для мене основна ціль це level up в ремонті:

1726327962158.png

Гарного усім дня :)

Думаю що це як мінімум задовільний результат роботи і дуже гарний крок у опануванні непростих задач! Дякую за натхнення!

Думаю що це як мінімум задовільний результат роботи і дуже гарний крок у опануванні непростих задач! Дякую за натхнення!
MagshifterСаме так, тепер ось задумався про якийсь мікроскоп, так як працювати з окулярами чи простою лінзою не дуже легка задача.

"Як результат, незначна проблема залишилась, хоча дрон досить стабільний і маневрений, управляється +- як стоковий, можливо є якісь незначні просадки"

Основна проблема в тому, що контролер буде намагатись швидше крутити цей двигун і більше навантажувати ключі. Які і так слабенькі.

"1. Інший ключ цього ESC також не справний."

Так, скоріш за все так і є. Я б міняв усі три збірки.

"2. Взагалі чому я вирішив що проблема в ключі ESC? можливо там взагалі декілька компонентів вийшло з ладу."

Не виключено і таке. Але без усіх нових ключів можна тільки гадати.

"3. Я випадково щось запоров при монтажі (високий ризик)"

Наврядчи. Є тільки один нюанс, температура запайки елемента. Китайці у своєму даташиті не пишуть, а у вішай написано пікова температура 260. Якщо перегріти нічого хорошого з того не буде.

"3. SMD Компонент який я підібрав має інші ТТХ ніж той що на платі, (я не майстер з ремонту техніки, читати даташити і схеми можу дуже поверхнево)"
Я сумніваюся що китайці з betafpv тобі скажуть які саме ключі вони туди ставлять, від vishay, kexin, або tuofeng.
Як і той китаєць який тобі їх продав.

"ідеї/поради/критику"
Треба було одразу роз'єми випаювати і підключати двигуни напряму. Бо ці роз'єми то постійний головний біль.

"ідеї/поради/критику"
Треба було одразу роз'єми випаювати і підключати двигуни напряму. Бо ці роз'єми то постійний головний біль.
NickiДякую, сьогодні точно це зроблю, я замітив, що інші мотори інколи починають не стабільно працювати через поганий контакт на роз'ємах.

Доброго вечора. Хтось вже паяв мотори на пряму . ?допомогло воно з циею проблемою. Esc плати на али хтось знайшов,подибни до тих яки стоять на метеори. Дякую

Друже, все виконано непогано! Але для правильної і коректної роботи моторів, потрібно, або впаювати оригінальний ключ, або міняти ключи на всі однакові. Тому робота мотора і відрізняється від інших! Ну а за те що взявся за таку роботу однозначно лайк!

Я перепрошую
А чим таку дрібну запчасть випаюють ?
Просто феном ? І так само назад ?

Я перепрошую
А чим таку дрібну запчасть випаюють ?
Просто феном ? І так само назад ?
JafarВітаю, я використовую термофен, станцію маю дешеву китайську jcd 8898, уже замінив не один десяток даних мосфетів і різного дрібного від 0102 і вище.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху