Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Не армиться свіжозібраний дрон!!!

Roman3112

Новачок
Учасник

Репутація:

20.09.24
8
5
3
🎮
Jumper t14
🥽
Cobra sd
🛸
Mobula 8
Привіт. Зібрав свій перший дрон, все робив не спіша, все перевіряв, особливо де і що напаював. Короче зібрав, оновив бетафлай на 4.5.1 esc прошив на блюджей. Все було добре, прошилося з першого разу. Налаштував приймач, все працює як треба, дрон в бетафлай крутиться чітко по стіках, тумблер arm на aux1 змінює своє положення. Режими налаштував наче правильно( на других дронах все працює) мотори крутяться правильно. Короче вбив тону часу, щоб заармити дрон. Прапорець заборони арму вибиває MSP( хоча без підключення до компʼютера теж не армиться) В шоломі при переключенні режимів air і angle все перемикає і показую.
Незнаю куди потрібно копать, в когось є варіанти?
Якщо потрібні скріни наштувань, то я закину

MSP всього лише означає заборону арму при підключеному юсб. Якщо при цьому з вкладки мотори все працює і крутить куди треба, то все ок.
Ви не написали самого головного, як ви налаштували блюджей. І що пише в осд при спробі старту та якщо піддати тротла.

• Like
Реакції: Igal
MSP всього лише означає заборону арму при підключеному юсб. Якщо при цьому з вкладки мотори все працює і крутить куди треба, то все ок.
Ви не написали самого головного, як ви налаштували блюджей. І що пише в осд при спробі старту та якщо піддати тротла.
NickiТа я вже зрозумів, що дав не повну інформацію. Блюждей просто прошив з частотою 48, більше нічого не трогав. Десь через годину-дві доберуся до дрона, тоді опишу все повністю

Переглянути попередні відповіді...
Та я вже зрозумів, що дав не повну інформацію. Блюждей просто прошив з частотою 48, більше нічого не трогав. Десь через годину-дві доберуся до дрона, тоді опишу все повністю
Roman3112Якраз прошивка ESC і скидує напрям оборотів на дефолт, вам потрібно інвертувати деякі із них в Betaflight

А можна більше інформації про ці налаштування?
Roman3112То я відписував в інший топік, там дрон прошли на Bluejay і він почав flight away робити. Коли змінюється прошивка ESC, то налаштування не зберігаються, напрямки оборотів двигунів а тому числі, тому в Betaflight потрібно заново виставити правильні напрямки обертання.

Сьогодні не добрався я до дрона((( завтра зранку зніму фото та відео моїх налаштувань і прапорців. Надіюся колективним розумом знайдемо і виправим причину неармінгу.

Це я все зробив, мотори обертаються правильно. Я просто подумав, що ось де корінь всіх бід)))

Всім привіт. Заармив я дрон😁
Причина виявилася досить банальна, в розʼєм type-c потрапила маленька жилка від кабелю моторів( мабуть коли відкусував та підрівнював провід) і коротила розʼєм. Світився постійно прапорець MSP. Подивився з ліхтариком в розʼєм і знайшов цю заразу😀
Дякую за увагу.

Всім привіт. Заармив я дрон😁
Причина виявилася досить банальна, в розʼєм type-c потрапила маленька жилка від кабелю моторів( мабуть коли відкусував та підрівнював провід) і коротила розʼєм. Світився постійно прапорець MSP. Подивився з ліхтариком в розʼєм і знайшов цю заразу😀
Дякую за увагу.
Roman3112Жорстко, так можна було і підпалити платку

Жорстко, так можна було і підпалити платку
MagshifterПовезло. Я вже думав відпаяти type-c, але вирішив все детально обдивитися. Просто ще на британському форумі фпвшників прочитав про цей прапорець, то там відпаяли розʼєм і все полетіло

Жорстко, так можна було і підпалити платку
MagshifterВ цьому випадку - навряд би щось згоріло. В type-C роз'ємі мікроконтролери STM32 використовують тільки контакти живлення, D+/D- і СС (в micro-USB те-ж саме, окрім контактів CC). СС відповідає за подачу 5V по Power Delivery - у випадку замикання просто не буде 5V. На D+/D- зазвичай стоять супресори, які на себе візьмуть перевищення напруги при замиканні на 5V. Ну і залишається замкнене живлення - сам польотник його не видає, тому це страшно для комп'ютера, який подає напругу, але в компах свої схеми захисту стоять від перевищення струму.
Загалом мікроконтролери STM32 доволі живучі - випадково і навмисно з ними такі речі робив, що вони б мали померти, але здебільшого виживають :)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху