Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Не можу припаяти A30, AWG 20 до Mobula 7

• Автор теми Автор теми FDuren
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 14
  • Перегляди Перегляди 2 тис.

FDuren

Активіст
Учасник

Репутація:

11.08.25
52
0
6
🎮
Radiomaster
🛸
ZOHD Altus
Не вмію паяти, вчуся. Підкажіть будь-ласка як припаяти вищезгадані дроти. Просто залужені дроти не прилипають до площадок. Вже два із половиною дні мучуся, відпаялись дроти від гнізда МкроСД...

Вкладення

• IMG_20250831_193842_997.jpg
    IMG_20250831_193842_997.jpg
    1.5 MБ · Перегляди: 37
Паяти краще вчитися не на польотнику, бо надто дороге навчання буде. Якщо він ще живий, то відкладіть його в сторону й тренуйтеся на старій платі з чогось, або набір для тренування придбайте.
1. Вам не вистачає потужності/температури, швидше за все.
2. Каніфоль - доволі посередній флюс, який відмивати потім довго. Раджу взяти якийсь гелеподібний або рідкий, але неактивний.

• Like
Реакції: vpro
Паяти краще вчитися не на польотнику, бо надто дороге навчання буде. Якщо він ще живий, то відкладіть його в сторону й тренуйтеся на старій платі з чогось, або набір для тренування придбайте.
1. Вам не вистачає потужності/температури, швидше за все.
2. Каніфоль - доволі посередній флюс, який відмивати потім довго. Раджу взяти якийсь гелеподібний або рідкий, але неактивний.
elektroNIKДякую за відповідь. Немає часу вже діставати нові флюси, я не думав що два провідка припаяти така проблема буде. Колись пару раз паяв мідним паяльником, все було добре... Тут якийсь пипець, паяльник стає чорним, не паяє, довго чистити (у мене є спеціальний йоржик), воно просто не липне до контакту, один припаяв, норм - другий почав паяти, відвалився нафік перший... Я попробувати політати хотів.

Переглянути попередні відповіді...
Дякую за відповідь. Немає часу вже діставати нові флюси, я не думав що два провідка припаяти така проблема буде. Колись пару раз паяв мідним паяльником, все було добре... Тут якийсь пипець, паяльник стає чорним, не паяє, довго чистити (у мене є спеціальний йоржик), воно просто не липне до контакту, один припаяв, норм - другий почав паяти, відвалився нафік перший... Я попробувати політати хотів.
FDurenРіч у тому, що плата польотника багатошарова й дуже добре передає тепло по усій площі. Тому якщо довго гріти один контакт, то сусідні теж починають плавитися. Треба паяти максимально швидко, щоб цього не ставалося. А щоб швидко локально припаяти треба запас потужності мати і правильну температуру виставити.

Річ у тому, що плата польотника багатошарова й дуже добре передає тепло по усій площі. Тому якщо довго гріти один контакт, то сусідні теж починають плавитися. Треба паяти максимально швидко, щоб цього не ставалося. А щоб швидко локально припаяти треба запас потужності мати і правильну температуру виставити.
elektroNIKІ яка температура потрібна? Ладно, все одно не встигну. Може сьогодні ще спробую

І яка температура потрібна? Ладно, все одно не встигну. Може сьогодні ще спробую
FDurenЗалежить від вашого припою - свинцеві мають нижчу температуру плавлення, безсвинцеві - вищу. Але це в загальному випадку, бо бувають різні сплави в складі

Жало потрібно залудити. Нещодавно теж стикнувся із подібною історією. Недостатньо температури через окисли на жалі.

Переглянути попередні відповіді...
Припаяв, із допомогою якогось очисника для жала. Питання, якщо у мене земля та USB Type-C зовнішня залізячка закорочено, це нічого?

Вкладення

• IMG_20250902_204748_424.jpg
    IMG_20250902_204748_424.jpg
    1.5 MБ · Перегляди: 22
  • IMG_20250902_204504_369.jpg
    IMG_20250902_204504_369.jpg
    2.4 MБ · Перегляди: 15
  • IMG_20250902_203922_005.jpg
    IMG_20250902_203922_005.jpg
    1.5 MБ · Перегляди: 22
Припаяв, із допомогою якогось очисника для жала. Питання, якщо у мене земля та USB Type-C зовнішня залізячка закорочено, це нічого?
FDurenКорпус роз'єму, зазвичай, і так висить на землі, тому мало б все бути ок.
Всю ту "жижу" на платі добре відмийте, бо вона може мати певну активність й з часом роз'їдати доріжки

Корпус роз'єму, зазвичай, і так висить на землі, тому мало б все бути ок.
Всю ту "жижу" на платі добре відмийте, бо вона може мати певну активність й з часом роз'їдати доріжки
elektroNIKДякую, але потім відмию. Немає часу. Тобто можна збирати дрончик? А є відео як його правильно зібрати?

Дякую, але потім відмию. Немає часу. Тобто можна збирати дрончик? А є відео як його правильно зібрати?
FDurenТа там все, наче просто:
- польотник через демпфери на раму (стрілочка на платі має відповідати напрямку польоту)
- підключити мотори
- підключити камеру
- прикрутити канопу

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
53
Перегляди
2 тис.
Відповідей
3
Перегляди
361
Назад
Зверху