Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Невеликий cinematic FPV без захисту пропів.

blvckl1st

Активіст
Активний

Репутація:

22.11.25
61
32
18
🎮
radiomaster pocket
🥽
betafpv vr03
🛸
mobula 7
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вітаю, спільното!

Після того, як ручки налітали багато годин в симуляторі та з моменту збірки мого аналогового вупа на кращих компонентах пройшло вже трохи часу і зʼявилось трошки більше вільних коштів -я вирішив збирати свій перший цифровий дрон.
Задачею було зробити щось цікаве, потужне і гарне під 04 air unit pro, бо дуже хочеться вірити, що скоро у всіх нас буде можливість жити і літати спокійно та кайфувати. Та і для себе я б хотів назнімати купу кайфових прольотів з якихось цікавих місць.

По розміру-тяжкий вибір. Знаю, що найвеселіші дрони в розмірі 3-5 дюймів.
-3 -малувато,4-4.5 дюймів- є варіанти, щоб зробити собі гарний сінематик для польотів на дальняк( Але ж куди тут літати?),5- великий і, здається, зараз поки не варто собі брати щось подібне. Так мій вибір звузився на щось між 3-4 дюймами. В більшості випадків-це дрони на 3.5-3.6 дюйми. Передивився купу оглядів та купу компонентів. Знову вагався, що взяти: готовий продукт і з компонентами, які не самі кращі( тут плюс тільки в тому, що на це все дійство піде менше коштів) чи збирати собі свою історію, яка буде ефективною, цікавою, з хорошим залізом, тощо. Звісно, краще вкладати свій ресурс і душу в другий варіант, бо це цікавіше і додає більше досвіду. Ні і мужчінкє вже років багацько, то ж треба постійно щось крутити і перебирати😅

Будь який проєкт починається з надійної основи. В даному випадку з рами. Варіантів у різному виконанні тут багато: true-x , squashed-x, deadcat, що класно, тому що можна підібрати під будь які задачі.
Для моєї ж цілі мені потрібен останній.
Тут випливає проблема: на якій системі живлення збирати це все? Більшість використовує 4s і навіть потрапляє в категорію sub-250, але є і 6s збірки.

ПРО РАМУ:
Раму я б хотів міцнішу( і з великою вагою), тому і по живленню я вибрав 6s. Це краща ефективність. Але є і мінуси: вага збільшується пропорційно у всьому. Товстіші кабелі, товстіші пластини карбону, більші мотори і більші пропи.

Отже по рамі: мій вибір -це deepspacefpv seeker 35 deadcat. Також виробник пропонує альтернативу у вигляді x- рами.
Жирний плюс цієї рами в тому, що вона міцна:
* руки товщиною 4 мм;
* верхня , середня і нижня пластини- 2мм;
* алюмінієві пластини під модуль камери, а також 3д-друк, який додає трошки міцності на стику з нижньою пластиною;
* Ну і бічні панелі (Литі і безшовні, а ще у двох кольорах: помаранчевий і чорний), які також додають захист для внутрішніх компонентів.
Додатково хотів би відмітити те, що рама підтримує декілька варіантів встановлення внутрішніх компонентів:
* стек - у форматі міні з посадкою 20х20 мм, а також під АІО -плати - 25.5X25.5 мм;
* по VTX, судячи з усього-аналогічно, бо присутні 2 види монтажних отворів.
Також цікавою штукою є подовжувач USB-C, який кріпиться на двох маленьких гвинтиках через 3д-друк на рамі, бо знімати бокові панелі, як я зрозумів, буде тяжко. Ще у комплекті йде буззер невеликого розміру та 3-друк під нього, що в комплексі дає міцний сендвіч між нижньою і середньою пластинами без прогалин, як це буває на інших рамах. Також є різні тонкі кабелі для підключенні подовжувача і буззера, а от силових під xt-60( Оригінальний Amass) -немає🥲. Але фото в інтернеті показують, що там 16 AWG
Також приємно, що в комплекті був конденсатор маленького розміру на 470 мкФ на 35V. Не знаю, чи вистачить його, але все ж таки приємно, що він є. А, ну і ще є 4 невеличких протектори для кабелів моторів довжиною 40 мм і стрепи( 2 штуки).
Виробник у готовому seeker 35 рекомендує використовувати акумулятори 6s 1050-1400 mah. Хоча я бачив, що люди використовували і 1500 mah, а Oskar Liang використовував і Li-ion на 3000 mah. Але зауважу, що це зі стандартними моторами 2006 на 2550kv, що класно для фрістайлу, але не для мого білду. За результатами, політ на Li-ion при круїзі у Оскара був 16-18 хв.

Тепер про вагу рами:
Виробником зазначено 106+-5 грамів, але це скоріш за все для Х-фрейму.
Котик же важить разом зі стрепами, усіма гвинтами і резинками під О4 ≈130 грамів.

Заключення: виглядає шикарно, відчувається так само, коштує своїх грошей, але не варто брати в офіційному магазині DEEPSPACE на Алі, бо буде дорожче.
Особисто я брав тут:
Я щойно знайшов це на AliExpress: | DeepSpace SEEKER35 FPV Frame DC/XL 3.5inch for DJI O4 Pro FPV RC Freestyle Racing Quadcopter Drones
Продавець запакував посилку у балони з повітрям, так що коробка приїхала цілою. Також швидка доставка в порівнянні з іншими магазинами.
tempImagewG6YFm.jpg

ПРО МОТОРИ:
Наступною покупкою у всіх нормальних людей є стек, але мотори по акції -це мотори по акції і їх треба брати одразу😂
Довго думав і вибирав. Але подивившись таблиці рекомендованих моторів, купу відосиків та почитавши ще багато всього я вирішив брати мотори з меншим KV ну і розміром статора, як і в оригіналі-2006.
З брендів це були:
* SpeedyBee 2006 - 1950 kv;
* OddityRC Spinnybois 2006 - 2150 kv;
* Axisflying c206 2006 -1960 kv.
Є і інші мотори, але візуально мені сподобались саме ці.
Під свої потреби я вибрав останні мотори.
Вони не споживають дуже багато струму і повинні бути ефективні у моїй збірці і не гарячі, що головне.
IMG_1914.jpg IMG_1915.jpg

Зауважте, що мотори краще брати такі, які відповідають параметрам висоти оригінальних моторів (19.9мм) , оскільки через рельєф бічних панелей може бути проблема з монтажем пропів gemfan серії 3630. Та і з іншими 3.5 дюймів-також.
Фото зі статті Oscar Liang :
IMG_1912.jpg

ПРО СТЕК: не хотів би брати стандартний
HAKRC F722 на 40A, тому я вибрав для себе Flywoo GOKU H743 PRO Mini 45A 32Bit 128K 20*20 Stack -- Plug&Play O4 / O4 Pro
З ESC GOKU G45M 4in1 під AM32.
IMG_1917.jpg

Судячи з тексту виробника -прикольний, також буде запас по амперам.
Детальніше про стек тут:

А більше і немає що сказати. Буду будувати. Потім шити і налаштовувати. А політухи колись будуть. Хоча я дуже чекаю цього моменту😁

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
А я 5" почав збирати з надією про майбутнє) на рамі Manta SE X від Axisflying, чомусь вона мені подобається. І поки заборона на польоти то поки такого роду собі медитативна історія. Стек взяв новий SpeedyBee F405 V5. Приймач дивлюсь GEPRC ELRS Nano 915M/2.4G Dual-Band бо маю TX15 тож хочеться спробувати дводіапазон. З відео наразі дивлюсь на Walksnail, до Dji O3 чи О4 щось незнаю, душа не лежить і це не в плані кращої картинки, плюс треба вкластись в їх окуляри які не факт потім будуть сумісні з новою лінійкою, що їх потім солити чи що... Окуляри вже маю від Skyzone 4Х, тож причеплю їх VTX чи то Avatar чи вже може щось викотять толковіше для Ascent в плані камер, подивлюся в майбуньому як в них та кухня буде розвиватись коли вже дозволять польоти.

А я 5" почав збирати з надією про майбутнє) на рамі Manta SE X від Axisflying, чомусь вона мені подобається. І поки заборона на польоти то поки такого роду собі медитативна історія. Стек взяв новий SpeedyBee F405 V5. Приймач дивлюсь GEPRC ELRS Nano 915M/2.4G Dual-Band бо маю TX15 тож хочеться спробувати дводіапазон. З відео наразі дивлюсь на Walksnail, до Dji O3 чи О4 щось незнаю, душа не лежить і це не в плані кращої картинки, плюс треба вкластись в їх окуляри які не факт потім будуть сумісні з новою лінійкою, що їх потім солити чи що... Окуляри вже маю від Skyzone 4Х, тож причеплю їх VTX чи то Avatar чи вже може щось викотять толковіше для Ascent в плані камер, подивлюся в майбуньому як в них та кухня буде розвиватись коли вже дозволять польоти.
RedRockОй, кайф! Я скажу вам, що спочатку, коли я думав над 5, то також дивився на рами від AxisFlying. І навіть зараз, перед вибором рами бачив, що вони оновили лінійку і Manta SE V2 дуже стильно виглядає з цим напівпрозорим пластиком.
А за DJI- мене також бентежить те, що якщо вийде новий модуль, то скоріш за все треба буде купувати і нові окуляри. Бо я планую собі брати n3, але сумніваюсь, що найдешевші окуляри будуть довго підтримуватись. Хоча, можливо, я і неправий. А стосовно вашого відеоприймача-а чому б і ні. Все одно для політух картинка буде гарною, а якщо треба буде щось краще-завжди можна додати якусь екшн- камеру. Тяги на 5 пропах буде вистачати , щоб підняти додатково якісь 60 грамів)

RedRockВ мене з такою надією 7", 8", 10" і літак , поки один скоро другий)))...вісімку доречі обміняв би на мотори до 5-и ;)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Там ніби V2 під О4 вони заточили, хоча може ще що змінили. Але в V1 сам камуфляж рами прям кайф) а бачу в V2 просто чорний зробили.

Вкладення

• IMG_1919.jpeg
    IMG_1919.jpeg
    198.7 КБ · Перегляди: 16
Переглянути попередні відповіді...

Вкладення

• IMG_1920.png
    IMG_1920.png
    106.8 КБ · Перегляди: 7

Вкладення

• 7699_1.jpg
    7699_1.jpg
    303.9 КБ · Перегляди: 12
Двигуни дивлюсь T-Motor Velox V2207.5-1950kv V2, має бути естетичний кайф)
RedRockПоєднання чудове!😍 А не будуть надто гарячі? Я моторами для 5 ще не цікавився, але таблиці пишуть, що вони гріються до 90 градусів. всередині на 5 пропах. Чи не висока температура?

Поєднання чудове!😍 А не будуть надто гарячі? Я моторами для 5 ще не цікавився, але таблиці пишуть, що вони гріються до 90 градусів. всередині на 5 пропах. Чи не висока температура?
blvckl1stПоки ще температурні режими в них не вивчав, це наразі концепт по двигунам. Але якщо будуть занадто грітись то заміню їх.

Поєднання чудове!😍 А не будуть надто гарячі? Я моторами для 5 ще не цікавився, але таблиці пишуть, що вони гріються до 90 градусів. всередині на 5 пропах. Чи не висока температура?
blvckl1stАле бачу що вони всі +/- в такому температурному режимі для 5", може помиляюсь, треба ще це повивчати.

Але це ж під навантаженням. Ви ж не будете літати 100% газу)
blvckl1stВсе-таки зупинився на моторах iFlight XING2 2207 1855KV, вони і холодніші і KV як на мене більш оптимальніше для мене ніж в моторах T-Motor Velox V2207.5 з KV 1750 і 1950. Добре що ви посіяли в мене зерно сумніву)

Все-таки зупинився на моторах iFlight XING2 2207 1855KV, вони і холодніші і KV як на мене більш оптимальніше для мене ніж в моторах T-Motor Velox V2207.5 з KV 1750 і 1950. Добре що ви посіяли в мене зерно сумніву)
RedRockО, круто! Я радий за вас!🔥 Можливо, подивіться ще тести, якщо знайдете, щоб впевнитись остаточно. Ну і порахуйте twr для себе. Але судячи з відосиків-мотори дуже класні😅

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Файний має бути апарат, але нажаль на 3.5 зараз досить проблематично літати, маю Cinelog 2.5 і прийшов до висновку що піднімати його зараз максимально "небезпечно", шуму і уваги навколишніх робить добряче.
Тому вирішив також збирати 2s цифру без без дактів, виходить трохи компактніше (трішки менше мобули 8), можливо також напишу статтю якщо буде комусь цікаво.
1771370718365.png

Файний має бути апарат, але нажаль на 3.5 зараз досить проблематично літати, маю Cinelog 2.5 і прийшов до висновку що піднімати його зараз максимально "небезпечно", шуму і уваги навколишніх робить добряче.
Тому вирішив також збирати 2s цифру без без дактів, виходить трохи компактніше (трішки менше мобули 8), можливо також напишу статтю якщо буде комусь цікаво.
1771370718365.png
GoodviNЦікаво, а що за рама? можна посилання?

1771370718365.png
GoodviNОй, я також свого аналогового малюка хочу перевдягти на нову раму. І зробити нормальний конденсатор на ньому. Бо стоїть банка розміром з саму плату😂 В такому випадку додатково купити собі air unit lite-це гарна ідея)
Рама ваша схожа на GEPRC T-Cube 18. Це вона?

Переглянути попередні відповіді...
Ой, я також свого аналогового малюка хочу перевдягти на нову раму. І зробити нормальний конденсатор на ньому. Бо стоїть банка розміром з саму плату😂 В такому випадку додатково купити собі air unit lite-це гарна ідея)
Рама ваша схожа на GEPRC T-Cube 18. Це вона?
blvckl1stТак, це вона, вибирав щось компактне, а коли приїхало взагалі здивувася чому воно таке дрібне, при тому вилгяд має "справжнього дрона".
Але це вже новий рівень літати без захисту пропів.

Мені також зі спойлеру смішно, але дивився, що польотам на draknight це ніби не заважає)
Я вас вітаю з новою рамою!🔥 Очікую огляд!
blvckl1stНапишу тоді якийсь гарний пост про збірку на цій рамі, виглядає дуже перспективно для вулиці на цифрі, і модулі/кріплення дуже зручно робити.

Напишу тоді якийсь гарний пост про збірку на цій рамі, виглядає дуже перспективно для вулиці на цифрі, і модулі/кріплення дуже зручно робити.
GoodviNА я, напевно, зараз собі замовлю раму від GEPRC. Бо мені стало цікаво😅
У мене зараз на вупі гарна карбонова рама, але вона зламалась. Хоча є резерв, але хочеться чогось нового)

Вкладення

• IMG_1260.jpeg
    IMG_1260.jpeg
    194.6 КБ · Перегляди: 20

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
102
Відповідей
8
Перегляди
294
Назад
Зверху