- 28.07.24
- 914
- 785
- 93
- 🎮
- Boxer
- 🥽
- Cobra SD
- 🛸
- 75/Air65/7"
Вітаю вас Друзі!
Так як YouTube, та створення контенту це одна з моїх професійних навичок, я вирішив потроху публікувати різні цікаві нотатки. Надіюсь це буде корисним для спільноти.
Зі звуком я працюю в програмі Reaper вже дуже довгий час, тому і вам рекомендую.
Зараз я роблю ролик для свого каналу і запис голосу є основним його аспектом і так як мій системник досить гучний, то виникає проблема з шумом який досить легко звести на ніт.
Я покажу вам як це швидко та легко робиться в рограмі Reaper.
Покрокові дії для знешкодження шуму:

Так як YouTube, та створення контенту це одна з моїх професійних навичок, я вирішив потроху публікувати різні цікаві нотатки. Надіюсь це буде корисним для спільноти.
Зі звуком я працюю в програмі Reaper вже дуже довгий час, тому і вам рекомендую.
Зараз я роблю ролик для свого каналу і запис голосу є основним його аспектом і так як мій системник досить гучний, то виникає проблема з шумом який досить легко звести на ніт.
Я покажу вам як це швидко та легко робиться в рограмі Reaper.
Покрокові дії для знешкодження шуму:
- Робимо тестовий запис голосу на мікрофон і запис шуму без голосу:
- Виділяємо приклад нашого шуму:
- Клацаємо на Звукові Ефекти дорожки:
- Прописуємо в фільтрах ефект ReaFir, обираэмо його та тиснемо на Add
- Обираємо в ефекті Mode: Substract, Edit mode: Precise, фіксуємо галочку на Automaticflly build noise profile:
- Активуємо Tooggle Reapeat [R] і клацаємо на Play (пробєл)
- Дивимося як вибудовується графік шуму. Далі зупиняємо програвання обраної частини запису натиснувши Stop (пробєл), деактивуємо Tooggle Reapeat [R], знімаємо галочку з Automaticflly build noise profile і клацаємо пробел щоб послухати весь запис з застосуваним єфекту подавління шуму:
- Далі з застосуванням клавіші Ctrl хапаємо мишкою цей червоний графік і опускаємо та підіймаємо його, щоб максимально зменшити шум якщо він залишився, тут вже на ваш розсуд і на ваш слух вся надія:
- Після того як вас влаштувало положення графіку, закриваємо вікно єфектів та записуємо голос на цей трек. Єфект буед примінятися тільки для сього треку.