Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Новий дрон (У РОЗРОБЦІ) 27.08 - "Aggressor"

NAukovec

Майстер
Активний

Репутація:

16.08.24
404
244
43
🎮
Boxer
🥽
Cobra X
🛸
Meteor 85
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вже кілька днів думаю над ще більше легкою і простою в збірці раму для 11 дюймів.
На квадрат трубках 22мм, щоб на трубку поставити мотори без перехідників. Але не знаю як буде вести себе карбон..
Треба йому якосу розпорку у середину під мотор, а можливо лі прикрутити мотори без скозних отворів.
Пізніше скину модельку, СКРІНИ не відео). Може ктось що підкаже.. А можливо відразу зафукає, але все одно хочу таку раму потестити))))
Назву ще не знаю)
Думаю над його коплектаціей також.
Думаю может такий аккум - LiHV 6S1P 22.2V 6500mAh 60C LiPo XT60 або может такий - 6s2p 8ah, 22.2v, Tesla (Molicel INR21700)

Я б зробив перехідник. Можливо такий що в саму трубку вставляється, або як хамут затягується поверх трубки. Батарею краще liion 6s2p ато і 6s3p.

а чому трубку не засверлити зверху а мотор закрутити ізнутри трубки?. а потім просто вставити заглушку, щоб трубка не була пуста, ніби як підпір.
а чому лиион краще?...в меня щас на великому из МОЛИСЕЛ 21700 6s1p *2шт. чомусь надумав на новий поставити LIHV. Але то тільки поки роздуми.).
Прога вираховую - 174гр.. Слайсер - 162гр.. Думаю треба друканути глянути що воно таке)))

а чому трубку не засверлити зверху а мотор закрутити ізнутри трубки?. а потім просто вставити заглушку, щоб трубка не була пуста, ніби як підпір.
а чому лиион краще?...в меня щас на великому из МОЛИСЕЛ 21700 6s1p *2шт. чомусь надумав на новий поставити LIHV. Але то тільки поки роздуми.).
Прога вираховую - 174гр.. Слайсер - 162гр.. Думаю треба друканути глянути що воно таке)))
NAukovecДобре виглядає!

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
пару питань на сьогодні:
1) яку дліну трубки робит.. 150 щоб пропи були дуже близько, або 250мм? думаю таки сюди 10 дюймів 3х лопастний.. бо від двух лопастних вібрацій більше(..а 3х лопастний 11, буде вже важкішим для маневрів.. не знаю.. треба теж пробувати різні варіанти, але треба так луч відризати щоб потім 11 вліз.
Із 150мм нормальним розтошуванням дуже буде видно пропи у камеру....(( якщо перевернути мотори, то посадка-взліт треба більш детально продумувати(...
2) куди розміщати ноги, а це залежить від першого теж. під мотори або під корпус. Корпус треба полюбому із низу стягувати теж.. раніше думав що просто накручу кулі-ноги на дно. Але щас розумію щос 101% треба зниузу стягувати.. Але нарощувати боковини до низу не охота поки що(...
прикольно відразу розміщати снизу скид - він відразу буде пластина стягування бокових частин, і тоді ноги під мотори...але ж скид не завжди будет..
А може зробити в ньому перевернуті мотори(типу пушер).
АБО як ще думка - змінити кути нахилу променів.. щоб у нормальному положенні моторів пропі було б не видно... Геометрія по типу мертвого кота)
міркую....

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Разом на 9 годину ранку маємо:
швидше за все роблю мертвого кота з променями 180мм.
трубка 500мм. залишається 120 мм і цей сегмент я кину як перемичку на низ рами. і швидше за все ноги, можливо коліщатка інтрегрую в порожнину нижньої перемички).
за рахунок такого - виходить дві трубки на дрон, сама по собі утворилася нижня перемчка, і посадкове місце під ноги і камера з кутом до 120 градусів по горизонту не побачить пропи, і буде можливість ставити 10 і 11 дюймів.

Ні...треба задні лучі робити по 250(.. щоб сберегти осі моторів на одній ліній, але не впевнений чи треба це робити(.. за рахунок цього буде не вистачати одніє нижньої перемички(

liion буде легший за lipo, особливо при таких обємах. Спробуйте 6s3p. Я так розумію вам потрібно якомога далі та довше летіти а не ввалювати на повний газ.

на тепер маю дві перемалювані моделі:
одна із однаковими лучами, але центри між осями моторів не збережені та інша в якій сбережені центри на одній осі, але задні лучі длінші за передні.
На першій картинці видно два варіанти. на інший вже реалізован варіант із сбереженною осю між осями моторів.

в центрі коптера максимальний момент у всій конструкції. А найбільш уязливе месце де закінчуються карбонові трубки. Це тому що різниця у жосткості карбона та печатного пластика дуже велика, тому створюється концентратор напруги. Короче треба вирізати пластіни з карбона, або хоча б з конструкційного алюмінію. Форма цих пластін має поступово знімати момент, та максимально плавно розподіляти жосткість. Сверлити карбон небажано, тому що це також створює концентратори напруги. Але без цього ніяк на рівні домашньої майстерні.

в центрі коптера максимальний момент у всій конструкції. А найбільш уязливе месце де закінчуються карбонові трубки. Це тому що різниця у жосткості карбона та печатного пластика дуже велика, тому створюється концентратор напруги. Короче треба вирізати пластіни з карбона, або хоча б з конструкційного алюмінію. Форма цих пластін має поступово знімати момент, та максимально плавно розподіляти жосткість. Сверлити карбон небажано, тому що це також створює концентратори напруги. Але без цього ніяк на рівні домашньої майстерні.
fpv_reactorі якщо чесно я знову не зрозумів про момент і тд. якщо не ганяти на ньому то до чого тут момент по центру? рамами різних форм. Х. Н. стрейч Х та Н.. дід кет. там скрізь все розподіляється по-різному.. і навіщо наприклад мені розуміти помент у центрі якщо у мене гіроскоп буде ізольований від максимальних вібрацій.. а трубки в каркасі не дадуть каркасу ворушиться.. ну я як би чесно не зрозумів.. це може для вілки велика або рами з карбону ти був би супер правий.. а тут як би не те начебто.. а щодо отворів - бачив таке що вкрай рекомендують всі отвори і тд проливати епоксі або хоча б ціанокрилатним клеєм..
і такі да концератори енергій або напруги в отворах)))) але що треба зробити щоб ці концентрації виплескнулися і мої мотори віднесло в космос))))? я чесно не уявляю як треба бити мотором прикрученим до карбону щоб відламати його)) як би так відламається. але як би це ж млинець дрон))) я буду намагатися його не ламати.))) а зламається - так ця модель дозволить себе швидко відремонтувати не дивлячись на чи є в магазині запчастина від твоєї карбо рами або взагалі може тільки нову карбо раму покопати. а на 10-11 карбо рами теж річ дешева)))))

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
чому я віришив так робити)) я теж міг с карбону наприклад раму видумати..) карбон передає все.. все вібрації та інше.. а перехід пластик карбон уже гасить частину вибрації. а в мене ще оті тримачі моторів одіті на карбон через изоляційні прокладки.. вібровставки.. та трубки рами вставлені в тримачі теже с ізоляціею))). на тему уразливих місць не зрозумів.. і опит показує що ти не прав). спочатку я пару раз дуже смачно приземлявся) . перший раз повиривало мотори із пластику. то друк був поганий.. и мало слоів.. а в друге я під 45 уземлю на повному газі))) в мені був інверт стіка а я не знав і вирішив такі газанути, коли пробува и уземлю)))). та сломав карбонову трубку.. %)....ну понятно пропи.. але все інше було ціле..
ТАКОЖ пластик пластику різнь.. я щас друкую із ПЛА.. так ото балуюсь і то дрони не бьються)) ну понятно все бьється. але я падав пару раз смачно після і все ок.. там в телеграм каналі є пару падінь.
Зараз новий корпус друкую поки що ПЛА. а будут робить із ТПЮ Д40... а гнучкі вібровставки із ТПЮ А95 ..
Також ця ідея була для того щоб можно було робити швидко потужні дрони під спец задачі.. ЧПУ фрезер с карбоновими лістами в подвалі на фронті не попиляешь)) а принтер друкують, трубки болгаркой пиляться.. і все паяється ось і весь тех. процесс. не треба фрезерувати, пиль, шум, потужність для станка, стабільність для станка.
Я как бі и не проти того що пластиковий корпус будет важчим.. АЛЕ вім может бути відразу пристосован до спец. задач. не просто літати) і його можно відворити у подвалі.. Як раз оця версію має бути такою)))..

а на тему концентрацій напруги - можно проставити пластину між головками болтів і карбоновою трубкою щоб болти давили на пластину а пластина плоскістью давила на карбон щоб зменшити нажим в цих точках

перші два фото то перша поломка. другі два фото то друге падіння вже на більш прочних деталях із пластику. інші налаштування

дякую за думки)

Вкладення

• 5323747830843693772.jpg
    5323747830843693772.jpg
    83.6 КБ · Перегляди: 33
  • 5323747830843693773.jpg
    5323747830843693773.jpg
    92.9 КБ · Перегляди: 31
  • 5323747830843693777.jpg
    5323747830843693777.jpg
    108.5 КБ · Перегляди: 34
  • 5370739321432299034.jpg
    5370739321432299034.jpg
    109.5 КБ · Перегляди: 37
Будь ласка без образ. Скажу прямо.
Не хочу давити авторитетом, але за мною доволі потужна школа сопромата і 15 років досвіду у промдизайні. Не кажучи що за півтори року через мої руки пройшло біля 1000 дронів для топових бригад. Ти робиш гарну справу і мислиш в правильному руслі, але робиш дитячі помилки у конструкції. Тому я або можу поділитися досвідом, або роби помилки і далі. Це теж шлях, хоч і довгий.

Будь ласка без образ. Скажу прямо.
Не хочу давити авторитетом, але за мною доволі потужна школа сопромата і 15 років досвіду у промдизайні. Не кажучи що за півтори року через мої руки пройшло біля 1000 дронів для топових бригад. Ти робиш гарну справу і мислиш в правильному руслі, але робиш дитячі помилки у конструкції. Тому я або можу поділитися досвідом, або роби помилки і далі. Це теж шлях, хоч і довгий.
fpv_reactorбез обид 1000 дронів - це ж не показник))) вони могуть бути все МАРК 4))))) на разній коплектухе)))
ЯКБИ то було 1000 тупо різних моделей.. ..
не то что бі МАРК 4 із різніх матеріалів типа: тексталіт, алюмінь і тд)
і в мене є база))) усе життя ))) багато встього робив і знаю/вмію. теж є тех. багаж)

я завжди радий дізнатися нове)))) так що можеш мене закидати корисностями))
я не ображаюсь.
але ж ну не розумію що будет не так)))
ААА може ти маєшь на увазі що в мене центральна пластина із пластику? лопне? из ТПЮ д40 - НІ!
І це ж перші зразки.. Мене ця рама тільки тиждень поки мозг парить)))) я тільки її родив фізично)
і может я не показав. ізнузу ж буде карбон)
квадрат труби які будуть стягувати ноги)

https://monofilament.com.ua/ - TPU 40D - термопластичний еластомер із твердістю 40D за Шором, характеризується високою ударостійкість при низьких температурах, стійкістю до стирання та УФ-випромінювання, хімічною стійкістю (включаючи олії та мастила).
Висока гнучкість матеріалу дозволяє використовувати його для виробів, які потребують частого згинання, а також для заміни гумових частин машин та з'єднувальних елементів. TPU 40D має відносне видовження до 400 %.
TPU 40D рекомендований для 3D друку прокладок, втулок, елементів для годинників, лічильників імпульсів, гнучких петлів, шин, гумових фігурок, стрічок, браслетів.

Вирішив таки розвивати модель з різними довжинами променів, але зі збереженням розташування моторів на одній осі.
Також виникла думка спробувати зробити промені пропорційно довше. але під цю ж базу.. подивитися наскільки подовжені промені позначитися на поведінці.
А ще приколовся що в мене не ДЭД КЭТ а ЭЛАЙВ БУЛЛИ))))

Ой я гадаю сюди це кину.. Дуже цікаво і на тему прокладок і вібрацій)..
А це все на тему - карбон звонкий і передає усе що тільки можно передавити(, а якщо він через резину\пластик то частина вібрацій просто тухне)..

прям дуже цікаво.. наприклад про різницю рам із цільного сегменту, або розбірна.

такс стоп ми маємо пластик для того, щоб прибрати вірації рами та мотрів? -) тобто ті самі вібрації які цілком повторювані і заберуться 2 гамоніками рпм флітра та 1 статична ніч від резонансу? ну добре 2 динамічний макс -).
замість цього у нас дрон почне махати променями, і будуть шуми в корисному діапазоні я правильно все зрозумів?:-))))

да.. буде літати і махати руками и крилами))).. саме так і буде))
а взагалі мета максимально НЕ використовувати фильтри.. щоб була МІНІМАЛЬНАЯ затрика та БУЛА максимальна відзивчивість..

да.. буде літати і махати руками и крилами))).. саме так і буде))
а взагалі мета максимально НЕ використовувати фильтри.. щоб була МІНІМАЛЬНАЯ затрика та БУЛА максимальна відзивчивість..
NAukovecта нотч фільтр практично миттєвий, рпм фільтри теж швидкі. головне всяких дайнемік фільтрів не наліпити

тоді більше розмах на кінцях фаєри, щоб 3.12дори думали що дракон летить, і під черево ТМку -)) і в ніч, а ще задерти D щоб вій пекельний стояв -)
до речі практикувалося, пропи для 3д польоту, кричать страшно, щоб знали що летить і спати не могли -)))))

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху