Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Обладнання для тренування на симуляторi

Nelegal

Новачок
Учасник

Репутація:

09.08.25
7
5
3
Вiтаю!

У темi ФПВ я навiть не новачок, тож моє питання може прозвучати дещо дивно - чи правильно я розумiю, що для тренування на своєму ПК потрiбно мати тiльки сам ПК, симулятор та пульт? I якщо так, то який пульт краще для початкiвця?

Саме так, для тренуваннь у симуляторі достатньо апаратури та ПК(ноутбук) з відповідним залізом для симулятору.
Що стосується апаратури, дивіться у сторону майбутнього використання у реальних польотах.
Що стосується вибору апаратури то я б звернув увагу на декілька моделей:
1. Впевнена бюджетна версія з орієнтиром на виріст - Radiomaster TX12
2. Більш дорожча, але професійніша Radiomaster Boxer (перевірено на собі), або новіша модель Radiomaster TX15 (за цю модель впевнено не скажу, так як ще не дивився порівняльного огляду, але на перший погляд обіцяє бути цікавішою)

Дешевші, або дорожчі ніж у списку брати ніякого сенсу не має на мою думку.

Від себе додам: починав з RM Pocket, потім перейшов на RM Boxer, ще маю Jumper T20. То після апаратур із повнорозмірними стіками на RM TX12 занадто скуто себе почуваю, не вистачає діапазону відхилення стіку, але це більше діло звички.
Якщо маєте можливість хоча б 10-15 хв в руках апаратуру потримати перед покупкою, то раджу спробувати на скільки зручно дотягуватися до перемикачів і т.п., бо в усіх руки різні.

Переглянути попередні відповіді...
Від себе додам: починав з RM Pocket, потім перейшов на RM Boxer, ще маю Jumper T20. То після апаратур із повнорозмірними стіками на RM TX12 занадто скуто себе почуваю, не вистачає діапазону відхилення стіку, але це більше діло звички.
Якщо маєте можливість хоча б 10-15 хв в руках апаратуру потримати перед покупкою, то раджу спробувати на скільки зручно дотягуватися до перемикачів і т.п., бо в усіх руки різні.
elektroNIKсупутнє питання , відповідь на яке може стати в нагоді автору: перейшов на боксер через потужніший передавач або додаткові тумблери? не через ергономіку же?:)

супутнє питання , відповідь на яке може стати в нагоді автору: перейшов на боксер через потужніший передавач або додаткові тумблери? не через ергономіку же?:)
emptysourceОсобисто в мене був Pocket. В порівнянні з Boxer суттєва різниця і в ергономіці і у якості стіків, кількості тумблерів та їх якості ну і звичайно в потужності 250 мВт проти 1000 мВт.

Особисто в мене був Pocket. В порівнянні з Boxer суттєва різниця і в ергономіці і у якості стіків, кількості тумблерів та їх якості ну і звичайно в потужності 250 мВт проти 1000 мВт.
Magshifterа шо там з якістю стіків?

PS. не розумію, чому це повідомлення не під повідоммленням на яке я відповідаю. (яке нижче, там де пишеш про потужність передавача та якість стіків

PSS перевантажив сторінку, все стало на місця. вибачаюсь))

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
супутнє питання , відповідь на яке може стати в нагоді автору: перейшов на боксер через потужніший передавач або додаткові тумблери? не через ергономіку же?:)
emptysourceВ першу чергу - саме через ергономіку, як стала нагода взяти в руки боксер - то він ліг як влитий, все на своїх місцях. Тому його й взяв у версії Crush (із металевими стіками) - це ще й відчувається в руках більш прецизійно, хоча то просто мозок так сприймає, пластикові стінки все так само роблять :)
Потужності мені великої не треба (поки), бо тільки Tyny Whoop-и маю, а перемикачі зайвими ніколи не бувають - з часом усі зайняв, хоча то не те щоб конче потрібними функціями

От у тому i проблема, бо думаю брати б/у пульт на OLX.
NelegalТоді дивіться по бюджету: якщо вистачає грошей - беріть TX12, його вистачить для мультироторів з головою, для літаків може бути трохи замало елементів управління - знаю багато людей, які ним користуються довго й міняти не збираються. Якщо ж подешевше - то Pocket, його теж вистачатиме для коптерів, але малий розмір й не всі елементи можуть бути зручними, пізніше зможете купити іншу апаратуру, а цю залишити як додаткову, або продати. Якщо ж бюджет безлімітний - то Boxer або TX15/16 :) Це по Radiomaster-ах, інші виробники можете теж розглянути, з ними досвіду (окрім Jumper T20 не мав).

Тоді дивіться по бюджету: якщо вистачає грошей - беріть TX12, його вистачить для мультироторів з головою, для літаків може бути трохи замало елементів управління - знаю багато людей, які ним користуються довго й міняти не збираються. Якщо ж подешевше - то Pocket, його теж вистачатиме для коптерів, але малий розмір й не всі елементи можуть бути зручними, пізніше зможете купити іншу апаратуру, а цю залишити як додаткову, або продати. Якщо ж бюджет безлімітний - то Boxer або TX15/16 :) Це по Radiomaster-ах, інші виробники можете теж розглянути, з ними досвіду (окрім Jumper T20 не мав).
elektroNIKДякую, напевно для початку зупинюсь на Pocket

Саме так, для тренуваннь у симуляторі достатньо апаратури та ПК(ноутбук) з відповідним залізом для симулятору.
Що стосується апаратури, дивіться у сторону майбутнього використання у реальних польотах.
Що стосується вибору апаратури то я б звернув увагу на декілька моделей:
1. Впевнена бюджетна версія з орієнтиром на виріст - Radiomaster TX12
2. Більш дорожча, але професійніша Radiomaster Boxer (перевірено на собі), або новіша модель Radiomaster TX15 (за цю модель впевнено не скажу, так як ще не дивився порівняльного огляду, але на перший погляд обіцяє бути цікавішою)

Дешевші, або дорожчі ніж у списку брати ніякого сенсу не має на мою думку.
Magshifter
А як пульт пiдключати до ПК? Я так розумiю, що через USB-C

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Так, на апаратурах із вбудованим ELRS, але одне уточнення: затримка по Bluetooth буде більшою, ніж по USB
elektroNIKМожливо, я не тестував, лише перевіряв чи ноутбук бачить пульт по Bluetooth. Підключаюсь через USB.
До того ж, створив окрему модель для використання апаратури в якості джойстика, в налаштуваннях якої вимкнув модуль ELRS.
Це дозволяє значно зменшити розряджання акумуляторів при польотах на симуляторі.

Можливо, я не тестував, лише перевіряв чи ноутбук бачить пульт по Bluetooth. Підключаюсь через USB
internet_instructorДоповню, я тестував, затримка є. А якщо по вайфай підключити телік до ноута,ну щоб картинка була більша, то дуже відчутна затримка. Тому все через шнурки, пульт до ноуту, телік до ноуту.

Не забуваєм про відеокарту нормальну.
В моєму випадку не дуже потужний варіант, то через 5 хв. в симуляторі починає шуміти як навіжена.

vproНе сперечаюсь, можливо, але як кому.
Я багато всього перепробував але Liftoff чогось більше до душі припав.
Мабуть це суб'єктивне питання як в ігрухах. Комусь шутери подобаються а комусь стратегії.

Не забуваєм про відеокарту нормальну.
В моєму випадку не дуже потужний варіант, то через 5 хв. в симуляторі починає шуміти як навіжена.
PhoenixУ мене GTX 1050ti, на середнiх налаштуваннях повинна потягнути

В симуляторі не конче супер графіки, можна сміливо все на мінімум і все одно буде картинка краща ніж з реального дрона))

В симуляторі не конче супер графіки, можна сміливо все на мінімум і все одно буде картинка краща ніж з реального дрона))
AkceptorА от я додатково ФПВ лоджік і за графіку також взяв)))) Ну подобається, кколи все круто))) а от анкрешд чомусь жере фпс з максимальними налаштуваннями... і це в моєму випадку ппц як дивно

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Дивись, якщо дуже хочется літати, можна почати навіть із моб симуляторів. не те що вони повністю замінять все, але дадуть уявлення.
В мене не було апаратури, тож спочатку літав на геймпаді з пс5.
Щодо твого питання, то в тебе вичерпний список вимог вже написаний.
А з приводу пульта така порада, що якщо плануєш літати по хаті, або недалеко, або на дронах без додаткового устаткування, яким треба керувати, то можна брати Radiomaster pocket через його малий розмір. Я брав собі одразу РМ ТХ12, але я не використувую його на максимум. Не те щоб я розчарований, але реально хочу спробувати щось менше за габаритами і на ELRS (МОЖЛИВО ХТОСЬ ІЗ ФОРУМУ МОЖЕ ПІДКИНУТИ НА ТИЖДЕНЬ ЗА ВІДШКОДУВАННЯМ АМОРТИЗАЦІЇ :p:p:p

Також хочу тобі сразу сказати, що не всі топові фрістайлери літають із щипковим хватом, тож ергономіка багато вирішує

Дивись, якщо дуже хочется літати, можна почати навіть із моб симуляторів. не те що вони повністю замінять все, але дадуть уявлення.
В мене не було апаратури, тож спочатку літав на геймпаді з пс5.
Щодо твого питання, то в тебе вичерпний список вимог вже написаний.
А з приводу пульта така порада, що якщо плануєш літати по хаті, або недалеко, або на дронах без додаткового устаткування, яким треба керувати, то можна брати Radiomaster pocket через його малий розмір. Я брав собі одразу РМ ТХ12, але я не використувую його на максимум. Не те щоб я розчарований, але реально хочу спробувати щось менше за габаритами і на ELRS (МОЖЛИВО ХТОСЬ ІЗ ФОРУМУ МОЖЕ ПІДКИНУТИ НА ТИЖДЕНЬ ЗА ВІДШКОДУВАННЯМ АМОРТИЗАЦІЇ :p:p:p

Також хочу тобі сразу сказати, що не всі топові фрістайлери літають із щипковим хватом, тож ергономіка багато вирішує
emptysourceЯ маю в якості другої апаратури Jumper T20 v2 - габарити не надто великі, але в нього інше співвідношення відносно RM TX12 - він в ширину більший ніж у висоту. Якщо хочете - можу фото із ними зробити.
З полюсів:
- габарити
- повнорозмірні стіки
- багато (!) елементів управління
- потужний внутрішній модуль
З мінусів:
- якісь збірки гірше, ніж в RM
- зовнішній модуль підключається тільки через дивний перехідник й робить його дуже незграбним

Я маю в якості другої апаратури Jumper T20 v2 - габарити не надто великі, але в нього інше співвідношення відносно RM TX12 - він в ширину більший ніж у висоту. Якщо хочете - можу фото із ними зробити.
З полюсів:
- габарити
- повнорозмірні стіки
- багато (!) елементів управління
- потужний внутрішній модуль
З мінусів:
- якісь збірки гірше, ніж в RM
- зовнішній модуль підключається тільки через дивний перехідник й робить його дуже незграбним
elektroNIKЯк на мене, в ширину більший це до плюсів)))) постанова рук вирішує дуже багато

Вкладення

• 1000007913.jpg
    1000007913.jpg
    409.7 КБ · Перегляди: 17
  • 1000007908.jpg
    1000007908.jpg
    387.8 КБ · Перегляди: 17
  • 1000007909.jpg
    1000007909.jpg
    610.1 КБ · Перегляди: 16

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
0
Перегляди
88
Назад
Зверху