Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Перший вуп для вулиці (або Meteor85 vs Mobula 8 vs "ваш варіант")

Archmax

Активіст
Активний

Репутація:

20.08.24
49
74
18
🎮
Radiomaster BOXER, Pocket
🥽
Skyzone 04o PRO, BetaFPV VR03
🛸
Air65, Mobula8
Вітаю.
Після польотів на Метеор65 по квартирі, хочеться вийти інколи на вулицю. А метеор здуває вітром.
І от захотілося купити другий вуп, на якому можна літати по вулиці, експерементувати з обладнанням, але він повинен бути з дактами, неважкий і не дуже дорогий.
Розглядаю поки Meteor85 або Mobula 8, або DarwinFPV CineApe25 analog або порадьте ваш варіант.

Вимоги:
1. Це можливість літати (в вигляді тестів налаштування і тд) в приміщенні, а головне на вулиці, тобто витримувати пориви вітру (бо мій метеор6 здуває найменший вітер)
2. Розмір все таки повинен бути невеликий, обовязкові дакти (для безпеки як дрона, так і оточуючих), вага думаю до 150гр (скоріше сумарна до 100), знову таки для безпеки оточуючих і предметів
3. Можливість вчитися на ньому експерементувати з обладнанням - ставити пищалку, зіміна антени, можливо GPS, установка камери по типу "runcam thumb pro" - і це все не обовязково одночасно. Але хочетсья вчитись паяти, експеремнтувати з вагою обладнання, підбір акумів і тд. Можливо в майбутньому встановлення цифри.

Теоретично для цього підходить Mobula 8, бачив їх і з цифрою, і GPS встановлювали, і камеру для зйомок і тд. Але мої знання поки обмежені.

На мою думку не підходить під ці задачі ні метеор ні мобула. Подивись ще у сторону лінійки Pavo від Бетафпв, та й CineApe теж непогане рішення.
Головне щоб у польотника було достатньо вільних портів під твої бажання, та місце на рамі під все це.
Але враховуй, що в приміщенні на 85+ вже не політаєш, а на вулиці в вітер сіневупи літають хріновенько.

У мене Метеор 85 ... Був...
Від себе скажу що на вулиці при ну дуже легенькому вітерці літати не просто можливо ай прикольно. ( так сказати боротьба з непогодою в учбових цілях )
Пориви вітру зносять - це правда ..
Розбився об бруківку великого міста бо дурню стало нудно ... захотілось як в симуляторі ..
На разі також журюся едентичною проблемою вибору альтернативи ..
І знаєш ?
Замовив метеор 85 !!( лишились батареї та так і не знайшов альтернативу як по ціні так і по характеристикам ))
Якось так . Тепер це знає не тільки дружина ( яка в подиві зиркнула на мене почув що та як )
Посповідався ))

У мене Метеор 85 ... Був...
Від себе скажу що на вулиці при ну дуже легенькому вітерці літати не просто можливо ай прикольно. ( так сказати боротьба з непогодою в учбових цілях )
Пориви вітру зносять - це правда ..
Розбився об бруківку великого міста бо дурню стало нудно ... захотілось як в симуляторі ..
На разі також журюся едентичною проблемою вибору альтернативи ..
І знаєш ?
Замовив метеор 85 !!( лишились батареї та так і не знайшов альтернативу як по ціні так і по характеристикам ))
Якось так . Тепер це знає не тільки дружина ( яка в подиві зиркнула на мене почув що та як )
Посповідався ))
Valerio
Розбився об бруківку великого міста
Нічого із захистом (від) пропів, що більше за 75мм не готове падати. На траву ще можливо, а для бетону і схожих поверхонь надворі треба фрістайлові рами з карбону.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Привіт, для вулиці також вирішив зібрати 2.5ʼʼ дрон, трішки більший за метеор щоб був більш стабільніший при середньому вітрі і достатньо потужний:

Frame: GEPRC GEP-CL25 V2 Frame 2.5 Inch
Motor: GEPRC GR1404 2750KV
FC&ESC: JHEMCU GHF405AIO-HD 40A AIO FC
Camera: Caddx Ratel PRO FPV Camera 1500TVL
VTX: RUSH TANK Ultimate MINI 5.8GHz 48CH VTX
Propellers: D63-5 2.5 inch 5-Blade PC Propeller 1.5mm 95XV3
Antenna : Foxeer Lollipop 3 V3 FPV Antenna 5.8G 2.3Dbi
Receiver : GEPRC ExpressLRS ELRS NANO RX 2.4G

Рама має малі розміри, досить популярна, частково карбонова, з захистом пропів, що важливо для навчання.
VTX в 600-800mW+ RHCP антена дасть трохи кращу картинку на більшій відстані, та і камера 19*19 одна з найкращих для аналогу, не порівняти з метеорними по якості зображення.
FC 405 досить потужний, хотілось би 722, але думаю і цього буде достатньо.
Мотори для тихого польоту з низьким KV + 5 лопастеві пропи дадуть тихий (що зараз важливо) і плавний політ.
Зберу такий апарат десь за тижні два як прийдуть усі комплектуючі, думаю напишу цікавий топік з тестами і замірами.
По ціні комплектух вийшло +- 200$
Я не знаю чи реально щось купити готове за таку ціну зараз з +- такими характеристиками.

Привіт, для вулиці також вирішив зібрати 2.5ʼʼ дрон, трішки більший за метеор щоб був більш стабільніший при середньому вітрі і достатньо потужний:

Frame: GEPRC GEP-CL25 V2 Frame 2.5 Inch
Motor: GEPRC GR1404 2750KV
FC&ESC: JHEMCU GHF405AIO-HD 40A AIO FC
Camera: Caddx Ratel PRO FPV Camera 1500TVL
VTX: RUSH TANK Ultimate MINI 5.8GHz 48CH VTX
Propellers: D63-5 2.5 inch 5-Blade PC Propeller 1.5mm 95XV3
Antenna : Foxeer Lollipop 3 V3 FPV Antenna 5.8G 2.3Dbi
Receiver : GEPRC ExpressLRS ELRS NANO RX 2.4G

Рама має малі розміри, досить популярна, частково карбонова, з захистом пропів, що важливо для навчання.
VTX в 600-800mW+ RHCP антена дасть трохи кращу картинку на більшій відстані, та і камера 19*19 одна з найкращих для аналогу, не порівняти з метеорними по якості зображення.
FC 405 досить потужний, хотілось би 722, але думаю і цього буде достатньо.
Мотори для тихого польоту з низьким KV + 5 лопастеві пропи дадуть тихий (що зараз важливо) і плавний політ.
Зберу такий апарат десь за тижні два як прийдуть усі комплектуючі, думаю напишу цікавий топік з тестами і замірами.
По ціні комплектух вийшло +- 200$
Я не знаю чи реально щось купити готове за таку ціну зараз з +- такими характеристиками.
GoodviNЗібрав ?

Alex MasТа яке, зробив замовлення на 4s батки ще в вересні, одну посилку китаєць загубив, перевідправив і тільки зараз цього тижня вона прийшла.
Ну надіюсь на протязі місяця вже зберу, ніби усі компоненти уже на місці :)
Також певно напишу тему по тому.

я бі подивився встрону флайву дрончиків якщо бюджет дозволяє

Літаю на мобулі 8. В вітряну погоду, на пару сотень метрів в верх, до кілометра відстань. Літає без проблем, потужності вистачає. Поміняв антени і камеру, все супер. Мені хватає з головою.

Літаю інколи на мобулі 8, при невеликому вітрі досить нормально, коли за вітром летиш добре відчуваєш різницю шаидкості, в плані керованості також все ок, відчуваєш що зносить але компенсувати нормально получається, я ще початківець.

Досі на вулиці літаю на 75 Метеорі. Головне - на дереві не застряти. Потужності моторів та втх вистачає.

Літаю на Meteor 75 Pro і в хаті і на вулиці, при слабкому вітрі нормально а при сильному і 7-дюймовий зносить

Останнє редагування:
Ось такий малюк, 2S для вулиці саме те що треба, 1S норм для приміщень:
- Рама 1.6 inch;
- Проп. Gemfan 1635:
- Польотнік Happymodel X12 AOI 5in1;
- Мотори 1103 16000kV;
- 2S 720 mAh
- Час польоту 8-9хв.
- Вага з акумом 46гр.
Швидкість вас здивує, якщо поставите двигуни GEPRC 2S 1003 18000kV, буде ракета.

Вкладення

• IMG_20260429_092439_183.jpg
    IMG_20260429_092439_183.jpg
    213.2 КБ · Перегляди: 5
  • IMG_20260429_092438_694.jpg
    IMG_20260429_092438_694.jpg
    200 КБ · Перегляди: 5

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху