Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Після крашу перестала працювати камера на Mobula 8

Solders

Новачок
Учасник

Репутація:

07.01.25
6
0
1
🛸
Mobula 8
Привіт. Після крашу на Мобулі 8 перестала працювата камера - з'явилися дивні "перешкоди" на екрані (які візуально трохи відрізняються від тих, які є коли дрон не підключений до окулярів). Вся телеметрія виводиться, дроном можна керувати. Спочатку думав на VTX, але трохи почитавши зрозумів що проблема, мабуть, в камері.
Підкажіть, будь ласка, на вашку думку чи дійсно це камера, і якщо так, то як замінити? Можливо знаєте якийсь гайд/відео, тому що я майже не розбираюся в цьому. Дякую.

Вкладення

• photo_2025-01-07_17-29-07.jpg
    photo_2025-01-07_17-29-07.jpg
    89.9 КБ · Перегляди: 70
В мене була подібна історія після крашу, але на Meteor 75 Pro і картинка була чисто сірою з даними OSD.
В першу чергу треба впевнитись, розібравши вупа, що всі дроти камери на місцях і не відірвалися від своїх контактів.

Вже розбирав, наче все окей. Все ціле.

У мене була така ж проблема з мобілкою 8. У тебе на камері міг відірватися конденсатор

Вкладення

• Untitled.png
    Untitled.png
    45 КБ · Перегляди: 70
Переглянути попередні відповіді...
У мене була така ж проблема з мобілкою 8. У тебе на камері міг відірватися конденсатор
Тихонков МихайлоДякую за пораду, була така сама прроблема, 2 хв з паяльником і камера знов працює. Схоже що це якийсь брак з заводу, той конденсатор ледве тримався на рідній пайці.

Воно настільки маленьке, що з нульовим досвідом пайки це анріал зробити, та і в процесі я загубив цей конденсатор :/

Хлопці, я з вами в команді 🫡🙌
Конденстаор залишився на наліпці.
Його можна перевикористати, чи краще новий купити?

Вкладення

• відірваний конденстаор мобула 8.jpg
    відірваний конденстаор мобула 8.jpg
    137.4 КБ · Перегляди: 58
Доброго дня. Сьогодні шукав зникле зображення з камери. Причина була в конденсаторі. Вірніше у його відсутності. Після встановлення все запрацювало. Перевірив конденсатор на другому дроні. Він ледь тримався. Схоже, що на заводі дійсно не допрацьовують.

приймайте ще одного в клуб відпавших конденсаторів....

Вже весь мозок собі витрахав, а не міг настроїти окуляри
Поліз читати, спочатку на інших форумах, на Реддіті написали, що смд компонент відпадає
Коротше кажучи - той самий конденсатор відлетів
на платі він тупо не був припаяний
одна нога ще трошки трималась, а друга - там навіть не залужена площадка була

правда от припаяти його паяльником так і не зміг...
хоча трошки досвіду пайки , але такого розміру смд припаяти - то аут....

якщо хтось паяв паяльником - як ви це робили?
флюс є, припой також
але як не пробую - толку немає

приймайте ще одного в клуб відпавших конденсаторів....

Вже весь мозок собі витрахав, а не міг настроїти окуляри
Поліз читати, спочатку на інших форумах, на Реддіті написали, що смд компонент відпадає
Коротше кажучи - той самий конденсатор відлетів
на платі він тупо не був припаяний
одна нога ще трошки трималась, а друга - там навіть не залужена площадка була

правда от припаяти його паяльником так і не зміг...
хоча трошки досвіду пайки , але такого розміру смд припаяти - то аут....

якщо хтось паяв паяльником - як ви це робили?
флюс є, припой також
але як не пробую - толку немає
EraserПокажіть фото що вас із пайкою виходить, бо по текстовому описі сказати важко. Може бути, що температури замало (земляний полігон не прогрівається), може бути, що забагато (флюс вигорає й контакт знову окислюється), а може й флюс поганий просто

Покажіть фото що вас із пайкою виходить, бо по текстовому описі сказати важко. Може бути, що температури замало (земляний полігон не прогрівається), може бути, що забагато (флюс вигорає й контакт знову окислюється), а може й флюс поганий просто
elektroNIKвчора таки припаяв якось
після хз якої спроби - прихватилось
картинка гарна, все працювало
сьгодні налітався як тільки міг

і ввечері вже в сутінках не рохрахував віраж і влупився в дах приватного будинку, дрон впав на землю і... знов чорний екран
на цей раз чорний
але ОСД меню є
розібрав- знов відпав конденсатор

поїду шукати тих, хто вміє паяти
бо толку небагато з того

чи може замінити камеру на Caddx Baby Ratel 2 ?

наскільки зрлзумів - там немає цієї проблеми з відпадаючим конденсатором і ввечері вона краще показує картинку

вчора таки припаяв якось
після хз якої спроби - прихватилось
картинка гарна, все працювало
сьгодні налітався як тільки міг

і ввечері вже в сутінках не рохрахував віраж і влупився в дах приватного будинку, дрон впав на землю і... знов чорний екран
на цей раз чорний
але ОСД меню є
розібрав- знов відпав конденсатор

поїду шукати тих, хто вміє паяти
бо толку небагато з того

чи може замінити камеру на Caddx Baby Ratel 2 ?

наскільки зрлзумів - там немає цієї проблеми з відпадаючим конденсатором і ввечері вона краще показує картинку
EraserВсе від вас залежить, в мене завжди є запасні компоненти, й поки поламані ремонтуються, то нові на дронах і так по кругу. Бо від механічних ударів завжди буде електроніка виходити з ладу.

Привіт. Я теж свою мобулу вчора розбив на нівець. На екрані сірий фон та ОСД. А сам дрон при подачі напруги навіть не пікав моторами. Справа серйозна. З камерою і відпавшим кондесатором в мене колись була справа, а от щоб дрон був мертвий вперше. Коли оглянув плату контроллера, то виявив сліди механічних пошкоджень. Щось влетіло в середину дрона і позбивало деталі та продерло по процесорові. Не вистачало одного опору та 4 конденсаторів різного калібру. Як донора використав плату з старого роутера. І дрон ожив, все працює. А от зкамерою не пощастило, відлетіла у невідомому напрямку мікросхема, що спереду внизу. Тож під заміну. Літаємо далі.

Привіт. Я теж свою мобулу вчора розбив на нівець. На екрані сірий фон та ОСД. А сам дрон при подачі напруги навіть не пікав моторами. Справа серйозна. З камерою і відпавшим кондесатором в мене колись була справа, а от щоб дрон був мертвий вперше. Коли оглянув плату контроллера, то виявив сліди механічних пошкоджень. Щось влетіло в середину дрона і позбивало деталі та продерло по процесорові. Не вистачало одного опору та 4 конденсаторів різного калібру. Як донора використав плату з старого роутера. І дрон ожив, все працює. А от зкамерою не пощастило, відлетіла у невідомому напрямку мікросхема, що спереду внизу. Тож під заміну. Літаємо далі.
magistr02А камеру вже міняли?

У мене якраз питання по заміні
По ідеї, у нас стоїть з заводу caddx ant nano
Сьогодні купив теж caddx ant nano, але в ній відрізняються кольори проводів
Хоча на наклейках все так само позначено

Тепер ламаю голову - підключати в тому ж порядку чи таки якось перевіряти відповідність кольорів?

Вкладення

• IMG_20250924_212705602.jpg
    IMG_20250924_212705602.jpg
    182.9 КБ · Перегляди: 16
Переглянути попередні відповіді...
Чи просто на платі інше підключення і просто треба по кольорам все підключити, як було?

Тобто земля зкраю, потім плюс, потім сигнальний?
EraserПерекинув з нового провода на старий конектор провода, як були на старій камері - все працює ідеально

Чи просто на платі інше підключення і просто треба по кольорам все підключити, як було?

Тобто земля зкраю, потім плюс, потім сигнальний?
EraserТак. Все правильно. На плату дроти приходять в іншому порядку. Я собі зпаяв такий кабель щоб в майбутньому не морочитись. IMG_20250925_062118.jpg

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху