Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Поради при заряджанні lava 1s на 260 mAh рідною зарядкою Betafpv на 6 портів

КРАБ

Просунутий
Учасник

Репутація:

07.12.24
22
10
3
🎮
Radiomaster TX 12
🥽
Cobra X v4
🛸
Air 65
1) Від чого краще живити рідну зарядну станцію Betafpv, що має 6 портів (павербанком за допомогою шнура на type-c, чи можна використовувати блочок і шнур від телефону на USB type-c та підключати напряму до мережі 220 вольт і станція розуміє скільки живлення приймати?
2) В чому різниця у заряджанні під час вмикання режиму зарядки 4,35 V для акумуляторів Lava 1s на 260 mAh, та чи не шкодить режим зарядки 4.35 V акумулятору ?
3) Чи припиняється заряд та подача навіть мінімального струму, після того як зелений світлодіод погас біля батареї, (і тому не шкодить їй)? Краще одразу виймати акум., чи воно не впливає, і можна зняти через деякий час, коли всі акуми зарядяться ?

Вкладення

• Screenshot_2024-12-07-22-27-27-13_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    Screenshot_2024-12-07-22-27-27-13_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    47.7 КБ · Перегляди: 3
2. Звичайним не HV сильно пошкодило би. Кажуть, що якщо HV заряджати до 4.2, вони теж живуть довше, але на 1S такий малий час польоту і ці батарейки живуть настільки мало циклів, що зменшувати час від кожної батарейки ще більше більшість людей не бачить сенсу.
3. Я ніколи не шукав такої інформації, але не думаю що у порівнянні із просто зберіганням повністю зарядженими гірше настільки, щоб десь боятися залишити на годинку.

Трішки доповню по другому запитанню, що дізнався станом на зараз.

Зарядка акумуляторів на зарядному пристрої BetaFPV має два режими:

1. **Звичайний заряд (стандартний)**:
- Це режим, коли тумблер **вимкнений**.
- Напруга зарядки становить **4.20V**.
- Такий режим забезпечує стандартну зарядку акумуляторів та допомагає продовжити їх термін служби.

2. **HV заряд (високовольтний)**:
- Це режим, коли тумблер **увімкнений**.
- Напруга зарядки становить **4.35V**.
- Такий режим забезпечує більшу ємність акумуляторів, але часте його використання може зменшити термін служби акумуляторів.

Абревіатура **HV** означає "High Voltage", що перекладається як "Висока Напруга".

1. Даний зарядний пристрій працює по протоколах швидкої зарядки, тому якщо будете живити від повербанки чи блочка, які підтримують напругу 12V і при цьому можуть видавати 30W, то різниці ніякої не буде. Проте багато які дешеві павербанки такої потужності можуть не видавати, тому час зарядки збільшиться. Це з розрахунку на 6 одночасних акумуляторів.
2. Як написав vpro, не має сенсу заряджати до 4.2 LiHV акуми, бо сильно постраждає час польоту.
3. Літієві акумулятори заряджаються по алгоритму CC/CV, тобто спочатку зарядний пристрій стабілізує струм (в даному випадку 1A на порт), а коли акумулятор перестає приймати такий струм, то перемикаються в режим стабілізації напруги й дозаряджає акум до кінця. Чи знімає зарядка напругу наприкінці заряду чи залишає її - це можна дізнатися розібравши зарядний пристрій й пошукавши datasheet на мікросхему заряду, яка стоїть всередині. Але загалом для акумулятора це не критичний момент, бо наприкінці відбувається стабілізація напруги і зарядитися до вищої напруги, ніж задана він фізично не може.

Більше інформації по покращенню життя акумів можете подивитися по форуму, бо вже неодноразово піднімали подібні питання, наприклад тут: https://fpvua.org/threads/diagnostika-batki-1s-550-meteor-75pro.284

1.Як писали вище, на 1 батку на зарядці виділяється максимально 1А. При струмі 4,35 це близько 4,5Вт (округлення для розрахунку, ще якісь втрати будуть на самому зарядному). Виходить, що лдя зарядки 1 акума достатньо і 5Вт, а от для зарядки 6 акумів, треба вже 30вт видати. Далі, дивитесь на обладнанні, куди ви підключаєтесь. Скажімо - на компі на USB звичайному всього 2,5Вт (0,5Ах5В), а от на USB 2.0 вже 5Вт (1Ах5В). Тому, для зарядки одного акума достатньо навіть до компа в ЮСБ 2.0. А от якшо ви хочете заряджаи максимально швидко всі 6 акумів, то тут вже буде потрібно 30Вт потужності, а таке не кожен блочок чи тим паче павербанк видає. Але, це проблема часу, заряджатись все одно буде, просто не так швидко. Я заряджаю від блочка на 25Вт 5 баток. Заряджає десь за 20хв. Пробував те ж саме на іншому блочку, відчутно довше. Також підключав до 100вт джерела (зарядна станція, на typeC вихід в 100Вт) - заряджало так само як на 25 ватному блочку.
Тому, щоб зрозуміти куди підлкючати, потрібно зрозуміти чи потрібно вам заряджати якнаайшвидше, і скільки вам потрібно потужності(скільки батарейок ви заряджаєте)

2. Я заряджаю на 4,35 - бо батки це росходнік, і сенсу дуже їх берегти(шляхо зменшення часу польоту, який і так не великий) не бачу. Думаю, для сроку служби більш важливо правильно зберігати. Краще просто не літати в нуль, і зберігати розрядженими (скажімо на 3,5-3,6В) і заряджати прямо перед польотом. А якшо бачите що будете довго не літати, то взагалі розрядити їх в режим зберігання (3,7-3,8В), просто не долітавши до кінця, або за допомогою розумних зарядок

3. З приводу виймання, я ніколи не виймав відразу, але ніколи і не залишав на ніч. Зазвичай політав, втикнув всі батки. Через годину, коли загадав - витягнув. Судячи по амперметру який в мене стоїть в USB (скоріше не точний), то після повного заряджання (коли гаснуть діоди) - то ніякого заряджання немає. Тобто, блок просто простоює. Тобто - залишати можна. Але, детальніше треба перевіряти

1.Як писали вище, на 1 батку на зарядці виділяється максимально 1А. При струмі 4,35 це близько 4,5Вт (округлення для розрахунку, ще якісь втрати будуть на самому зарядному). Виходить, що лдя зарядки 1 акума достатньо і 5Вт, а от для зарядки 6 акумів, треба вже 30вт видати. Далі, дивитесь на обладнанні, куди ви підключаєтесь. Скажімо - на компі на USB звичайному всього 2,5Вт (0,5Ах5В), а от на USB 2.0 вже 5Вт (1Ах5В). Тому, для зарядки одного акума достатньо навіть до компа в ЮСБ 2.0. А от якшо ви хочете заряджаи максимально швидко всі 6 акумів, то тут вже буде потрібно 30Вт потужності, а таке не кожен блочок чи тим паче павербанк видає. Але, це проблема часу, заряджатись все одно буде, просто не так швидко. Я заряджаю від блочка на 25Вт 5 баток. Заряджає десь за 20хв. Пробував те ж саме на іншому блочку, відчутно довше. Також підключав до 100вт джерела (зарядна станція, на typeC вихід в 100Вт) - заряджало так само як на 25 ватному блочку.
Тому, щоб зрозуміти куди підлкючати, потрібно зрозуміти чи потрібно вам заряджати якнаайшвидше, і скільки вам потрібно потужності(скільки батарейок ви заряджаєте)

2. Я заряджаю на 4,35 - бо батки це росходнік, і сенсу дуже їх берегти(шляхо зменшення часу польоту, який і так не великий) не бачу. Думаю, для сроку служби більш важливо правильно зберігати. Краще просто не літати в нуль, і зберігати розрядженими (скажімо на 3,5-3,6В) і заряджати прямо перед польотом. А якшо бачите що будете довго не літати, то взагалі розрядити їх в режим зберігання (3,7-3,8В), просто не долітавши до кінця, або за допомогою розумних зарядок

3. З приводу виймання, я ніколи не виймав відразу, але ніколи і не залишав на ніч. Зазвичай політав, втикнув всі батки. Через годину, коли загадав - витягнув. Судячи по амперметру який в мене стоїть в USB (скоріше не точний), то після повного заряджання (коли гаснуть діоди) - то ніякого заряджання немає. Тобто, блок просто простоює. Тобто - залишати можна. Але, детальніше треба перевіряти
ArchmaxДобрий день, чудова відповідь, дякую за поради та Ваші знання.

НЕ залишайте батарейки включеними у зарядку без нагляду на ніч.
Не тому що воно щось там заряджає, просто літій без нагляду взагалі краще не залишати. Стрибне вночі напруга, щось коротне і залишитеся без квартири.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
105
Назад
Зверху