Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Ремонтую антенку Метеора 85

NAukovec

Майстер
Активний

Репутація:

16.08.24
404
244
43
🎮
Boxer
🥽
Cobra X
🛸
Meteor 85
Сильно влетів в штангу і знову зломалась антенка, вже ту що я робив.. Роблю знову..
моно мідна проволока то вже моя с того разу.. зараз зроблю мягку косу.

Вкладення

• 5366502920310348939.jpg
    5366502920310348939.jpg
    85.3 КБ · Перегляди: 27
  • 5366502920310348935.jpg
    5366502920310348935.jpg
    156.6 КБ · Перегляди: 24
тут головне - не замкнути оплітку та центральну жилу антенного провода.. Та не поплавити тефлонову ізоляцію між центральною жилою та опліткою. оплітку на циліндр припаять, а на центральну жилу паять 12.5мм (не зовсім впевненний, треба відео дивитись) проводок. потім спайку в клей, та в термоусадку і в мене воно все термоусадживається на несучий штирьок для надійності. тест провів - там де вчора сигнал терявся, сьогодні вже працює.. досушу, одягну термоусадку та проведу тест політ.

Вкладення

• 5366502920310348967.jpg
    5366502920310348967.jpg
    86.6 КБ · Перегляди: 22
Дякую за пояснення процесу! Чи є якийсь відосик для закріплення цієї теми? Може тутор якийсь, хоч англомовний

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Дякую за пояснення процесу! Чи є якийсь відосик для закріплення цієї теми? Може тутор якийсь, хоч англомовний
Magshifterя дивився багото, але тут він все розповість що треба по факту знати. там усе просто.. головне мати щось збільшувальне. типу мікроском або лінза, обережність, та перевіряти на кз.. та не довго паяти бо трубка ізоляційна рослпавится...і я робив не V, а така як була. То есть я просто зробив штирьок 12.5 і на центр. а оплітку на трубку. і все. можно було б оплітку на один V кінець, а на центральну жилу другий кінець V. но то занадто)))) трубка та штирьок - теж норм працють.

на картинці сліва провід антени - оплітка, изоляційна трубка і в ній центральная жила. по варіанту 1а пуля одягається на провід. изоляція на трубка паяється, але так щоб изоляційна трубка була више за пулю, що не коротило, і на центральну жилу антенного провіда паяється душе швидко провідок 12.5мм для 5.8G.
а якщо робити Ві антену, то там кут треба ще виміряти. та длини провідків інші не 12.5. чверть чи щось там таке.. і теж один провідок на оплітку а інший провідок на центральну жилу... оплітка може волосок кинут на центральну жило и замкне все. то ж треба дивитись добре щоб жодного вусика от оплітки не шло на гору до центрально провдока, щоб потім їх не спаять. я скальпелем сгортаю оплутку на оту металеву пулю, перевіряю мікроскопом волоски, в флюс и паяю. а потім на центральну паяю проводок. і все.

Вкладення

• 5366502920310349098.jpg
    5366502920310349098.jpg
    147.6 КБ · Перегляди: 16
Переглянути попередні відповіді...
я дивився багото, але тут він все розповість що треба по факту знати. там усе просто.. головне мати щось збільшувальне. типу мікроском або лінза, обережність, та перевіряти на кз.. та не довго паяти бо трубка ізоляційна рослпавится...і я робив не V, а така як була. То есть я просто зробив штирьок 12.5 і на центр. а оплітку на трубку. і все. можно було б оплітку на один V кінець, а на центральну жилу другий кінець V. но то занадто)))) трубка та штирьок - теж норм працють.

на картинці сліва провід антени - оплітка, изоляційна трубка і в ній центральная жила. по варіанту 1а пуля одягається на провід. изоляція на трубка паяється, але так щоб изоляційна трубка була више за пулю, що не коротило, і на центральну жилу антенного провіда паяється душе швидко провідок 12.5мм для 5.8G.
а якщо робити Ві антену, то там кут треба ще виміряти. та длини провідків інші не 12.5. чверть чи щось там таке.. і теж один провідок на оплітку а інший провідок на центральну жилу... оплітка може волосок кинут на центральну жило и замкне все. то ж треба дивитись добре щоб жодного вусика от оплітки не шло на гору до центрально провдока, щоб потім їх не спаять. я скальпелем сгортаю оплутку на оту металеву пулю, перевіряю мікроскопом волоски, в флюс и паяю. а потім на центральну паяю проводок. і все.

NAukovec
Чверть хвилі для 5.8гГц то 12.9мм, у випадку диполя довжина вібратора повинна бути саме чверть хвилі.

ну то есть в мене вірно? якщо не брати 12.9 та 12.5
NAukovecТак, процес переробки вірний, окрім того моменту що від "пулі" повинно бути 12.9. Це якщо робити "приблизно на око" без вимірювальних приладів. З довжиною 12.5 резонансна частота буде приблизно 6ггц

Підкину ще думку для справжніх ентузіастів: дипольку можна зробити просто з достатньо довгого кабелю з ufl роз'ємом. Викрутити оплітку назовні кабелю не розплетаючи, підібрати довжину вібраторів, та запакувати готову конструкцію у термоусадку. Вуаля. Ще й легше буде ніж штатна "диполька".
Єдиний нюанс, що довжина кабелю до точки "розплетення" бажано щоб була кратною чверті хвилі.

Для вупів нормальне рішення взагалі викинути металеву фігню і лишити тільки центральну частину, яка на 12.9мм виступає із ізоляції. Економить майже пів грама, різниця в сигналі мінімальна.

А для тих, хто любить побавитись, є ще такий варіант:
1725009882389.png

Для вупів нормальне рішення взагалі викинути металеву фігню і лишити тільки центральну частину, яка на 12.9мм виступає із ізоляції. Економить майже пів грама, різниця в сигналі мінімальна.

1725009882389.png
vproТоді вже і ufl роз'єм викинути, та припаяти просто шматок дроту до передавача. Ще пів грама зекономиш. Доречі на деяких тінівупчиках так і зроблено.
Якщо ти взагалі не плануєш відлітати далі 10-20м то будь який шмат дроту буде працювати, але будь-яка антена, навіть фіговенький рідний диполь буде працювати краще.

Переглянути попередні відповіді...
Тоді вже і ufl роз'єм викинути, та припаяти просто шматок дроту до передавача. Ще пів грама зекономиш. Доречі на деяких тінівупчиках так і зроблено.
Якщо ти взагалі не плануєш відлітати далі 10-20м то будь який шмат дроту буде працювати, але будь-яка антена, навіть фіговенький рідний диполь буде працювати краще.
Nickiце як велосепедисти, теж все висверливали)))

це як велосепедисти, теж все висверливали)))
NAukovecНу я ще розумію викинути роз'єми двигунів та підпаяти напряму до плати, викинути роз'єм камери, відпаяти юсб порт. А от знущання з антенок то зайве. Багато ваги ти на цьому не зекономиш, а половину потужності передавач буде просто розсіювати в тепло.

Тоді вже і ufl роз'єм викинути, та припаяти просто шматок дроту до передавача. Ще пів грама зекономиш. Доречі на деяких тінівупчиках так і зроблено.
NickiТак зроблено для приймача на деяких. А для відео ніколи такого не бачив. Я пробував 12.9мм прямо із UFL роз'єму. Більше мороки, гірший сигнал, та і більшість маси антени саме у термозбіжці і цій залізній детальці

Так зроблено для приймача на деяких. А для відео ніколи такого не бачив. Я пробував 12.9мм прямо із UFL роз'єму. Більше мороки, гірший сигнал, та і більшість маси антени саме у термозбіжці і цій залізній детальці
vproАквіла 16, mobeetle 6, це перші які згадав.

Так зроблено для приймача на деяких. А для відео ніколи такого не бачив. Я пробував 12.9мм прямо із UFL роз'єму. Більше мороки, гірший сигнал, та і більшість маси антени саме у термозбіжці і цій залізній детальці
vproЛакований дріт з будь-якого трансформатору не обов'язково взагалі ізолювати. Він і так ізольований

vproА оця "металічна деталька" як ти її назвав і є одним з плечей диполя, вона відповідає за опір антени, а опір напряму впливає на КСХ, а чим більший КСХ тим більше потужності твого передавача уходить тупо у тепло і менше у ефір. Саме тому все це відгризання частин антени, або виготовлення саморобних антен без антеноскопу який тобі покаже резонанс та КСХ - просто витрата часу.

1725009882389.png
vproідея прикольна. я якось так і подумав.. на інший раз)

Я собі навпаки думаю придбати та поставити мікрололіпоп від фоксір на 75про. Він важить 1.6 грам, а рідна антенка 0.8. До маси квада це +2%. Чи вплинуть ті 2% негативно на льотні характеристики і так важкого 75про? Не думаю.

а я теж колись хотів таке. а щас думаю накупити отаких проводків із штекером. наробити V антенок під різними кутами)/ іх можно зробити так щоб вони обходили канопу сбоків. и не заважили .. як мінімум можно подумати у цьому напрямку)

а я теж колись хотів таке. а щас думаю накупити отаких проводків із штекером. наробити V антенок під різними кутами)/ іх можно зробити так щоб вони обходили канопу сбоків. и не заважили .. як мінімум можно подумати у цьому напрямку)
NAukovec 1725018836648.jpg
Просто залишу це тут. Щоб ви розуміли куди випромінює V антена, і як виробник рекомендує її ставити.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху