Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Розрядка акумуляторів через зарядку

Льотчик-зальотчик

Активіст
Учасник

Репутація:

06.09.25
65
6
8
🎮
Radiomaster pocket
🥽
Dji goggles
🛸
Any BetaFPV
Доброго дня підкажіть будь ласка як працює розрядка акумуляторів на зарядках для акумуляторів якби це парадоксально не звучало?)
Коли немає світла і мені наприклад потрібно розрядити батареї я просто підключаю велику батарею і розряджаю маленькі батарейки раніше я думав те що весь заряд з маленьких батарей просто іде в зарядку або в акумулятор який заживлює саму зарядку тобто великий акумулятор але сьогодні осталася біда) (рукожопство, необачність)
Я поставив так на розрядку один акумулятор і поставив інший щоб він типу як заживлював зарядку і так вийшло що в мене акумулятор розрядився до 1,3 в на банку)))
А я вже запанікував і поставив його швидко на зарядку маленьким струмом наче вже до 3 в дойшло навіть 3, 3 і наче все мало би бути добре нічого не здулось все добре.
Так ось питання в тому як працює цей режим розрядки типу куди йде струм з батареї яка розряджається?

Вкладення

• PXL_20251206_224047408.jpg
    PXL_20251206_224047408.jpg
    583 КБ · Перегляди: 8
Якщо ви підключаєте батареї для розряджання так само, як для заряджання, то вся енергія просто йде в тепло і це досить повільний процес.
Але можна те, що треба розрядити, підключити на вхід зарядки і щось заодно ще зарядити. Але там напругу напевно у більшості треба буде самому контролювати.

Ще у деяких зарядок є можливість розряджати із зовнішнім навантаженням (як величезний резистор, який у Бардвела є). Так тепло можна отримати швидше.

Судячи з того що у Вас розряд дійшов до таких показників Ви якось не тим режимом розряджаєте. На картинці у Вас екран скоріш за все ToolkitRC - то там є спіціальний режим сторедж StoCHG - він розряджає акуми до певного показника зберігання, і не більше. Ну так у мене - в залежності від типу обраного акума. Після того він просто закінчує роботу. Можливо Ви обрали режим DisCHG ?

Судячи з того що у Вас розряд дійшов до таких показників Ви якось не тим режимом розряджаєте. На картинці у Вас екран скоріш за все ToolkitRC - то там є спіціальний режим сторедж StoCHG - він розряджає акуми до певного показника зберігання, і не більше. Ну так у мене - в залежності від типу обраного акума. Після того він просто закінчує роботу. Можливо Ви обрали режим DisCHG ?
PhoenixДа, я робив все правильно, через режим storage.
Тут суть в іншому: акум який мав розрядитись розрядився, в той який заживлював зарядку (тому що якщо лише один акум підключити то розрядки не буде)
Розрядився до ~7,9в (на всі банки)
Я це побачив зліва зверху на екранчику коли розряджав акум

Тут в порадах э і правильні і хибні поради, бачу що деякі поради виникли на основі здогадок,а не правильних методів експлуатації....
Судячи по фото меню це зарядка TooilkitRC M7.
По перше в цій зарядці є два режима розряду, в меню MODE.... DisCHG та StoCHG .....перший для повного (не критичного а нормованого,відповідного типу акумів по документації) розряду акума, напруга до якої він повинен розрядитися налаштовуїця в Меню ...вкладка....End Voltage ( від 2.7v до 3.7v)...і ще потрібно в Меню в вкладці DisCHG Current налаштувати струм розряду( з нову ж таки в залежності від типу ,ємкості акумів (відповідно документації) цей режим корисний для перевірки ємності акумів (після повного заряду, вмикаїте повний розряд, і в кінці побачите справжню ємність акума( приблизну, тому що для заміра дійсної спроможності акума застосовуюця трохи інші методики, але для домашніх умов і так підійде...)
Другий режим StoCHG застосовуїця для підготовки акумів до довгочасного зберігання доведення акума до стану приблизно 50% заряду.. Розряд або заряд, в залежності від стану заряду на момент застосування цього режиму. Також в меню необхідно налаштовувати струм розряду і заряду.(Charge Current та DisCHG Current ) та бажану напругу до якої бажаєте зарядить чи розрядить.... в вкладці End Voltage (3.75 до 3.95)....
Далі щоб проходили вірно процеси розряду, необхідно вибрати куди!!! буде розряджатись ваш акум !!! В Меню в вкладці Discharge mode вибираєте бажане навантаженя (режим Inter-внутрішня система пристрою ( великий струм не бажано налаштовувати 2-3 А))... Та режим External-,розряд на зовнішнє навантаженя, підключене до вхідного роз'єма ( лівий штекер),Навантаженя, потужний резистор ( я розряджав на резистор потужністю близько 1700ват. 3 Ом. така в мене робоча збірка резисторів ( дві по 850ват в паралель).
Розряджати на другий акум не пробував, небуло такої необхідності,та і вкладки Recycle- якою виконуєця розряд одного акума на другий в мене в зарядці нема (як описуєця в такій інструкції користувача, як у пості вище для зарядки М8Р)....

Вкладення

• изображение_viber_2025-12-10_21-08-38-694.jpg
    изображение_viber_2025-12-10_21-08-38-694.jpg
    232 КБ · Перегляди: 1
  • изображение_viber_2025-12-10_21-13-26-427.jpg
    изображение_viber_2025-12-10_21-13-26-427.jpg
    171.3 КБ · Перегляди: 1

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху