Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
Привіт!
Потребую поради. Я новачок, близько 6 місяців літаю на стоковому DJI Neo. Тема FPV цікавить все більше і більше, оскільки хочу знімати динамічне відео. Наразі розглядаю для придбання комплект Avata 2.
Можливо, із кастомних FPV є краща альтернатива за ціною, характеристиками та якістю?
Маю на меті літати далеко і отримувати відео якістю не нижче Avata 2.
Хочете FPV - купуєте FPV та супутнє устаткування. Авату варто розглядати або як "ще один дрон" або як "окуляри +дрон зі знижкою"
Зверніть увагу, що до неї потрібно буде докупити недешеві акумулятори та апаратуру (пульт).
З масових виробників FPV можна глянути на iFlight, GepRC, Daitone також BetaFPV та DarvinFPV. З кращого, і відповідно дорожчого - Luminier, RotoRiot, AOS.
Всі вони виговляють коптери з відеосистемами від DJI.
Таким собі стандартом для "Long range" можна назвати iFlight Chimera 7".
Якщо не складно, порадьте комплект (апаратуру, окуляри та дрон) для вищевказаних цілей, бюджетом 1000-1200€. Який би я міг опанувати (звісно, після n-кількості годин симулятора), враховуючи мій досвід FPV = 0 годин.
Якщо не складно, порадьте комплект (апаратуру, окуляри та дрон) для вищевказаних цілей, бюджетом 1000-1200€. Який би я міг опанувати (звісно, після n-кількості годин симулятора), враховуючи мій досвід FPV = 0 годин.
OleksandrNEOНа ці гроші можна розгулятися...
З апаратури, я б радив Radiomaster Boxer + зовнішній модуль під ваш зв'язок.
Що до FPV, то я б порадив дивитися у сторону 5 дюймового дрона з відео системою DJI
Ну і окуляри під цифру також від DJI
+GoPro (або щось подібне) на борт прилаштувати щоб отримати на виході більш якіснішу картинку, що не забов'язує вас брати супер камеру на FPV.
Звичайно топ сетап на такі груші не купиш але, точно можна вттиснутись в обладнання біля або трошки вище середнього.
Треба більше часу щоб порадити конкретні моделі у бюджет, але нажаль до компу плигаю декілька разів в день на дуже короткий час, думаю вам хлопці щось порадять.
На ці гроші можна розгулятися...
З апаратури, я б радив Radiomaster Boxer + зовнішній модуль під ваш зв'язок.
Що до FPV, то я б порадив дивитися у сторону 5 дюймового дрона з відео системою DJI
Ну і окуляри під цифру також від DJI
+GoPro (або щось подібне) на борт прилаштувати щоб отримати на виході більш якіснішу картинку, що не забов'язує вас брати супер камеру на FPV.
Звичайно топ сетап на такі груші не купиш але, точно можна вттиснутись в обладнання біля або трошки вище середнього.
Треба більше часу щоб порадити конкретні моделі у бюджет, але нажаль до компу плигаю декілька разів в день на дуже короткий час, думаю вам хлопці щось порадять.
MagshifterP.S. Думаю що дорогий дрон для навчання брати не потрібно, а ідеально перед тим як 5-ти дюймовим дроном знімати красу - придбати вупчик і навчитися керувати FPV
Чітких рекомендацій які вписуються в бюджет не надам, але спробую зробити вибірку про те з чим мав справу чи володію особисто.
Апаратури:
Золотий стандарт по вартість-функціонал-комлектація
Дешевша за Boxer, але все ще гарна апа
Адекватний малюк. Маю як додаткову апаратуру для вупчика та зубочистки
- Всі TBS - просто не раджу. Володію Mambo Ethix, але облизуюсь на Boxer;
- Jumper'и - можна, але RM кращі;
- FrSky'ї - ця для олдів. Але стік тяги старого Taranis X9D це щось
Окуляри та шоломи:
Топові окуляри від DJI
Окуляри DJI минулої версії. Об'єктивна перевага перед третіми - це зовнішні акумулятори та ціна
- N3 - бюджетний шолом на O4;
- Integra - йшли як дешевші за другу версію, але зараз не варті уваги;
- Goggles V2 - об'єктивно купувати їх зараз не має сенсу та й O4 вони не пітримують. З переваг - це можливість модернізації для роботи з аналоговим відео та асортимент патч антен. Колись купив їх замість googles 2 через RP-SMA та розблокування потужності.
Коптери:
Гарні для зйомки як на відкритій місцевості так і в приміщеннях та серед людей. Продаються лише на відео O3. Володію CineBot'ом який подобається більше за першу авату
Будь-який. Для динамічних зйомок на відкритому просторі. Якщо планується знімати відео на курсову камеру краще обирати на рамі DC. Також є у власності модель F5X V2 O3 - дурне і веселе.
Будь-який. Як аналог Назгулів
Будь-який. Як вже було вказано - такий собі "стандарт". Також на рамі DC
Також потрібно бути готовом до закупівлі необхідного: акумулятори, зарядні пристрої, запас гвинтів, набору для пайки, гвинтиків/болтиків/гайочок і т. п., викруток....
Але погоджуюсь, що початок з цифри - це дорого, бо падіння гарантовані. Як початковий вуп можна обрати BetaFPV 75 Pro O4. І вуп і на актуальній цифрі DJI.
А ще існує цифра від Caddx - Walksnail. Вона трохи не дотягує до топу від DJI, але і ціна менша. Нічого конкретного про неї написати не можу так як лише грався нею як стаціонарною наземною камерою.
1. DC (Dead cat) - тип рами за розташуванням променів. Мається на увазі, що гвинти не потрапляють у курсову камеру так як промені не симетрічні по одній з вісей. Класичні рами - це Х в яких промені під кутом 90 градусів один до одного.
2. O3 та O4 - покоління цифрового відеозв'язку від DJI. Для звичайних польотів різниця не сильно і помітна (краще дослідіть тему власноруч)
3. При купівлі уважно дивіться на всякі незрозумілі приписи у назві та кнопочки для вибору. Вони вказують чи задають на яких частотах та протоколах буде працювати дрон (PNP/BNF/ELRS2.4/ELRS915/TBS Crossfire і т. д.), яке відео у нього (Analog/O3/O4/Walksnail і т. д.), які акумулятори бажані (1S, 2S...6S), яка в нього рама (DC/X). Це все підбирається під наявне чи бажане обладнання, тобто під апаратуру чи зовнішній модуль для неї, окуляри.
Чітких рекомендацій які вписуються в бюджет не надам, але спробую зробити вибірку про те з чим мав справу чи володію особисто.
Апаратури:
Золотий стандарт по вартість-функціонал-комлектація
Дешевша за Boxer, але все ще гарна апа
Адекватний малюк. Маю як додаткову апаратуру для вупчика та зубочистки
- Всі TBS - просто не раджу. Володію Mambo Ethix, але облизуюсь на Boxer;
- Jumper'и - можна, але RM кращі;
- FrSky'ї - ця для олдів. Але стік тяги старого Taranis X9D це щось
Окуляри та шоломи:
Топові окуляри від DJI
Окуляри DJI минулої версії. Об'єктивна перевага перед третіми - це зовнішні акумулятори та ціна
- N3 - бюджетний шолом на O4;
- Integra - йшли як дешевші за другу версію, але зараз не варті уваги;
- Goggles V2 - об'єктивно купувати їх зараз не має сенсу та й O4 вони не пітримують. З переваг - це можливість модернізації для роботи з аналоговим відео та асортимент патч антен. Колись купив їх замість googles 2 через RP-SMA та розблокування потужності.
Коптери:
Гарні для зйомки як на відкритій місцевості так і в приміщеннях та серед людей. Продаються лише на відео O3. Володію CineBot'ом який подобається більше за першу авату
Будь-який. Для динамічних зйомок на відкритому просторі. Якщо планується знімати відео на курсову камеру краще обирати на рамі DC. Також є у власності модель F5X V2 O3 - дурне і веселе.
Будь-який. Як аналог Назгулів
Будь-який. Як вже було вказано - такий собі "стандарт". Також на рамі DC
Також потрібно бути готовом до закупівлі необхідного: акумулятори, зарядні пристрої, запас гвинтів, набору для пайки, гвинтиків/болтиків/гайочок і т. п., викруток....
Але погоджуюсь, що початок з цифри - це дорого, бо падіння гарантовані. Як початковий вуп можна обрати BetaFPV 75 Pro O4. І вуп і на актуальній цифрі DJI.
А ще існує цифра від Caddx - Walksnail. Вона трохи не дотягує до топу від DJI, але і ціна менша. Нічого конкретного про неї написати не можу так як лише грався нею як стаціонарною наземною камерою.
1. DC (Dead cat) - тип рами за розташуванням променів. Мається на увазі, що гвинти не потрапляють у курсову камеру так як промені не симетрічні по одній з вісей. Класичні рами - це Х в яких промені під кутом 90 градусів один до одного.
2. O3 та O4 - покоління цифрового відеозв'язку від DJI. Для звичайних польотів різниця не сильно і помітна (краще дослідіть тему власноруч)
3. При купівлі уважно дивіться на всякі незрозумілі приписи у назві та кнопочки для вибору. Вони вказують чи задають на яких частотах та протоколах буде працювати дрон (PNP/BNF/ELRS2.4/ELRS915/TBS Crossfire і т. д.), яке відео у нього (Analog/O3/O4/Walksnail і т. д.), які акумулятори бажані (1S, 2S...6S), яка в нього рама (DC/X). Це все підбирається під наявне чи бажане обладнання, тобто під апаратуру чи зовнішній модуль для неї, окуляри.
Сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.