Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Симулятори для FPV дронів літакового типу

Дракон

Новачок
Учасник

Репутація:

13.09.25
13
0
1
🎮
Jamper T14
Доброго дня. Я тільки починаю. І прошу допомоги в рекомендації симулятора, в якому можна повчитися літати на FPV літакового типу. Обладнання і літак є, а також є бажання не розбити його при першому ж вилиті.

Тут @Akceptor кілька симуляторів в себе на каналі оглядав, наприклад:

Я собі взяв Aerofly RC10 і більш ні на чому не літав, тому порівнювати не можу, проте цим симулятором задоволений

Я поставив собі симулятор Aerofly RC8, так, в ньому можна керувати моделлю літакового типу подібно FPV, але тільки з заду моделі, а це не зовсім те. Ти коли пілотуєш орієнтуєшся на модель і її положення в повітрі, а не на якби своє положення по відношенню до землі, обрія і т.д. І ще не дає повноцінного FPV польоту.
А є бажання навчитися саме на чисто FPV системі керувати польотом дрона літакового типу.

Я поставив собі симулятор Aerofly RC8, так, в ньому можна керувати моделлю літакового типу подібно FPV, але тільки з заду моделі, а це не зовсім те. Ти коли пілотуєш орієнтуєшся на модель і її положення в повітрі, а не на якби своє положення по відношенню до землі, обрія і т.д. І ще не дає повноцінного FPV польоту.
А є бажання навчитися саме на чисто FPV системі керувати польотом дрона літакового типу.
ДраконВ RC10 є повноцінний FPV вид (з кабіни літачка), але цей режим обмежений по картах, тільки "4D" карти його підтримують

Переглянути попередні відповіді...
В RC10 є повноцінний FPV вид (з кабіни літачка), але цей режим обмежений по картах, тільки "4D" карти його підтримують
elektroNIKДякую. А там є вид з кабіни у чистому вигляді (без елементів самої кабіни, панелі, полу кабіни, стоїк і т.д.)?

Аналізуючи загальну зібрану мною інформацію, і згадавши свою історію :D. Спробував стару вже як життя іграшку IL-2, зміг налаштувати в ньому фактично FPV режим на контролері. Хоть гра і кацапська, але може допомогти трохи потренуватися в даній сфері. Головне - відключити рацію ;). Може комусь ця інформація буде корисна в плані халявного симулятора. Гра є в вільному доступі на ланах інтернету.

На літаку треба спочатку навчитися літати без окулярів. Окуляри дуже іскажают реалії. Для літака дуже критично швидкість мала, особливо на взльоті, свал на крило і капець. За звичай, при навчанні, літають з інструктором. Апаратури з'єднується кабелем та використовується функція тренер-учень. Але для цього повинна бути можливість з'єднати пульти, мабуть апа під літаки повинна бути.., раніше вся йшла з гнездом для кабеля та підпружинений тумблер котрим передавалось керування на апу учня.
І тільки потім, коли зрозумієш літак, як він летить, можна пробувати окуляри.
Сімулятори літакові є.

Дякую за інформацію, але польоти в Aerofly RC8 на моделях літаків дуже спрощені за аеродинамікою. Так, базові рефлекси допоможе напрацювати, але реально навчити сажати модель в ній навчитися буде важко.
Якщо ти розумієш як літає модель, і який важель за що відповідає то, можливо це мені тільки здається, польоти без окулярів, чи з ними сильно відрізняються по сприйняттю самого польоту і моделі якою керуєш.

Подивіться інші сімулятори, я перший який мені попався показав, на літакових сімуляторах я літав більше 10 років тому, і вони були реальні. Я навчав людей, мало хто опановував літак за 1 годину (4-5 польотів), одиниці. За звичай 3-5 годин. Були котрім і 10 годин мало допомогало. Літак це не дрон котрий бестріш за все буде цілий при падінні, літак падає і практично на смітник разом з сервами, приймачом, мотором і т.д. Найбільш крешей на взльоті та посадке.
В окулярах треба звикати до швидкості, розуміти чи підходить ця швидкість для взльоту чи посаки, куту атаки. тощо... Мені здається що в окулярах сложніш.

Спочатку вчаться літати блінчиком, потім вісімки, потім заходи на посадку проти вітру, та не сідая підйом. Потім посадка та зліт

Дякую за спробу допомогти. Але так для інформації - я без питань саджаю літак в симуляторі Aerofly RC8 при погляді с заду моделі, майже 100 відсотково а от в IL-2 маю набагато скромніші результати.
А вот при погляді с землі в Aerofly RC8 зміг посадити літак всього кілька раз.

Дякую за спробу допомогти. Але так для інформації - я без питань саджаю літак в симуляторі Aerofly RC8 при погляді с заду моделі, майже 100 відсотково а от в IL-2 маю набагато скромніші результати.
А вот при погляді с землі в Aerofly RC8 зміг посадити літак всього кілька раз.
ДраконПрикол у тому що реальне крило таки часто доведеться запускати з руки чи катапульти а саджати як вийде. І найчастіше без окулярів.
Камера ззаду, як на мене, це прикольно, але це як вчитися їздити на авто у Need for Speed з камерою ззаду.

Прикол у тому що реальне крило таки часто доведеться запускати з руки чи катапульти а саджати як вийде. І найчастіше без окулярів.
Камера ззаду, як на мене, це прикольно, але це як вчитися їздити на авто у Need for Speed з камерою ззаду.
AkceptorРеального досвіду не маю, але орієнтуючись на той же IL-2, саджати маючи в обзорі і самі крила (маю на увазі дійсно самі клила а не літак взаголом) і лінію горизонту або землю відносно літака, саджати на порядок легше, там даже швидкість на око лэгше уловлюються. Тому в своїй моделі літака FPV камеру планую розмістити на верху рулеронів.
Як вважаєте в реалі також легше буде саджати?

Шо б я зробив, я би попросив знаючого товариша шоб він мені при посадці говорив за швидкість. Заход на посадку і тягнути в горізонті на висоті 1-1,5 метри літак, а він би мені підказував за зниження швидкості, як тільки швидкість знизиться літак сам просяде, таким чином поняти швидкість в окулярах. Головне не задрати носа при малій швидкості, та не перейти на критично малу швидкість. В окулярах без досвіду мені здаеться тяжко розібратися зі швидкістю. А сідати на великій швидкості можна опрокинутись.
Також зліт в окулярах, при зльоті з рук літак просідає зазвичай і треба швидко реагувати, але не задрати сильно носа особливо коли слабенький мотор для моделі.
Також тобі треба облітати літак, поняти його можливості, чи зможе він піднятися?
Ось тобі відео від профі :)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
8
Перегляди
397
Відповідей
0
Перегляди
33
Назад
Зверху