Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Удосконалення Meteor 75 Pro

GoodviN

Активіст
Команда форуму

Репутація:

За підтримку Спілки! За підтримку ЗСУ!
29.08.24
96
130
33
🎮
Radiomaster TX12
🥽
Skyzone Cobra X v4
🛸
Air75, Custom85, CineLog25
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Привіт усім,
вирішив зробити апгрейд свого Meteor 75 pro та замінити стокову антену на поляризовану RHCP Lolipop.
Я вибрав HappyModel 5.8GHz 2.5db Lollipop Omni RHCP, брав на аліку, конкретного продавця чи товар рекламувати не буду, можна легко знайти щось подібне по параметрах.

ТТХ антени:
Gain(dBi):2.5db
Input Impedance(Ω):50
VSWR(5800MHZ):≤1.5
Maximum input power(W):50
Input connector type: IPEX/U.FL
Weight: 2.3gram
Length: 60mm

Це дуже легка і компактна поляризована антена.
Для монтажу достатньо зняти канопу, відкрутити VTX, відрізати термоусадку і переставити антенку (не забуваємо про нову термоусадку яка не дозволяє антені відвалитись при падіннні чи ударах).

1726155722919.png

Звісно стало питання кріплення, я використав лаковану шпильку, вона має ідеальний діаметр (~1 mm) під отвір в рамі і отвір в каналі антени, а наплив лаку служить своєрідним стопором з зворотньої сторони, і гарантує що антена буде зафіксована:

1726155819371.png 1726155864749.png 1726157681885.png

Ну і фінальний результат:

1726155916770.png

Плюси:
1. Значно краща якість передачі сигналу через перешкоди (корисно при монолітному каркасі будинку, або товстих стінах).
2. легко монтувати/розбирати.
3. кут нахилу антени легко змінити і він залишається фіксованим (наскільки відомо, то вертикальне розміщення найкраще).
4. Шпилька достатньо пружна щоб не зломати антену при падінні.
5. Вирішує проблему попадання стокової антени в пропи, що призводило до вигорання ключів ESC (усім відома проблема :ROFLMAO:)

Мінуси:
1. Вага збільшилась на 1.8 г (стокова антена 0.5г)

Звісно без поляризованих антен на окулярах в цьому немає сенсу:
1726157087427.png

Усім гарного дня :)

Привіт усім,
вирішив зробити апгрейд свого Meteor 75 pro та замінити стокову антену на поляризовану RHCP Lolipop.
Я вибрав HappyModel 5.8GHz 2.5db Lollipop Omni RHCP, брав на аліку, конкретного продавця чи товар рекламувати не буду, можна легко знайти щось подібне по параметрах.

ТТХ антени:
Gain(dBi):2.5db
Input Impedance(Ω):50
VSWR(5800MHZ):≤1.5
Maximum input power(W):50
Input connector type: IPEX/U.FL
Weight: 2.3gram
Length: 60mm

Це дуже легка і компактна поляризована антена.
Для монтажу достатньо зняти канопу, відкрутити VTX, відрізати термоусадку і переставити антенку (не забуваємо про нову термоусадку яка не дозволяє антені відвалитись при падіннні чи ударах).

1726155722919.png

Звісно стало питання кріплення, я використав лаковану шпильку, вона має ідеальний діаметр (~1 mm) під отвір в рамі і отвір в каналі антени, а наплив лаку служить своєрідним стопором з зворотньої сторони, і гарантує що антена буде зафіксована:

1726155819371.png 1726155864749.png 1726157681885.png

Ну і фінальний результат:

1726155916770.png

Плюси:
1. Значно краща якість передачі сигналу через перешкоди (корисно при монолітному каркасі будинку, або товстих стінах).
2. легко монтувати/розбирати.
3. кут нахилу антени легко змінити і він залишається фіксованим (наскільки відомо, то вертикальне розміщення найкраще).
4. Шпилька достатньо пружна щоб не зломати антену при падінні.
5. Вирішує проблему попадання стокової антени в пропи, що призводило до вигорання ключів ESC (усім відома проблема :ROFLMAO:)

Мінуси:
1. Вага збільшилась на 1.8 г (стокова антена 0.5г)

Звісно без поляризованих антен на окулярах в цьому немає сенсу:
1726157087427.png

Усім гарного дня :)
GoodviNДякую друже, цікаво глянути порівняння політух до і після апгрейду.

Капєц ти кирпич повісив на дрона...
Щось ти не вірно рахуєш. Твоя конструкція ~3г, стокова антена 0.5г. На скільки збільшилась вага? Явно не на 1.8г...
З антенок для малюків краще або axii micro або micro lolipop. І та і та дуже гарні антени і важать 1.6г. і кріпити додатково їх не треба.

Капєц ти кирпич повісив на дрона...
Щось ти не вірно рахуєш. Твоя конструкція ~3г, стокова антена 0.5г. На скільки збільшилась вага? Явно не на 1.8г...
З антенок для малюків краще або axii micro або micro lolipop. І та і та дуже гарні антени і важать 1.6г. і кріпити додатково їх не треба.
NickiА ця антенка як? - Osprey 5.8Ghz 40mm

Мені більш цікаво побачити вібрації з блекбоксу на стоковій і цій антені )

Переглянути попередні відповіді...
Я дивився у блекбокс. Вібрації стокової антени там не знайшов, хоч і шукав. За рамою і пропами її не чутно.
NickiЦікаво що в даному випадку буде, коли є контакт з рамою. Можливо суттєво нічого не додасться у порівняні з стоком.

Цікаво що в даному випадку буде, коли є контакт з рамою. Можливо суттєво нічого не додасться у порівняні з стоком.
ColdmanЩе і як додасться. От подумай, ти вішаєш блямбу у три грами на довгій ніжці позаду квада. Що буде на поворотах? Правильно, нічого хорошого, бо інерція.
У стокового 75про з фільтрами біда, він з рідною антенкою пропвошить дай боже. А ви йому ще +10 відсотків ваги додаєте...

Цікаво що в даному випадку буде, коли є контакт з рамою. Можливо суттєво нічого не додасться у порівняні з стоком.
ColdmanЧому я і привів приклад двох гарних антенок по 1.6г. Бо рідна 0.5-0.8 а оті приблуди на канопу ще 0.8. Тобто з антенкою 1.6 та без приблуд на канопі ти залишаєшся у тій самій вазі.

Чому я і привів приклад двох гарних антенок по 1.6г. Бо рідна 0.5-0.8 а оті приблуди на канопу ще 0.8. Тобто з антенкою 1.6 та без приблуд на канопі ти залишаєшся у тій самій вазі.
NickiВітання, можливо можете підказати кращі антенки з посиланням буду вдячний, буду також збирати вупчик на базі 75 метеора але іншим контроллером, зможу її там поставити і порівняти, мотори будуть дефотні 22000 kv, різниця буде невелика, навіть самому цікаво наскільки вони будуть різні в плані динаміки.

Вітання, можливо можете підказати кращі антенки з посиланням буду вдячний, буду також збирати вупчик на базі 75 метеора але іншим контроллером, зможу її там поставити і порівняти, мотори будуть дефотні 22000 kv, різниця буде невелика, навіть самому цікаво наскільки вони будуть різні в плані динаміки.
GoodviNВище писав. Lumenier micro axii та Foxeer micro lolipop. Обидві антени чудові, обидві важать 1.6г та зроблені спеціально для малюків.
Розкажіть поподробніше що ви хочете зібрати? На рамі 75 чи 75про? І який контролер хочете поставити?

Вище писав. Lumenier micro axii та Foxeer micro lolipop. Обидві антени чудові, обидві важать 1.6г та зроблені спеціально для малюків.
Розкажіть поподробніше що ви хочете зібрати? На рамі 75 чи 75про? І який контролер хочете поставити?
NickiХочу зібратись наступний сетап:
FC: BETAFPV F4 1-2S 12A AIO FC
Frame: Meteor75 pro /Meteor85 (замовив обидві)
Motor: 1102 22000KV Motor (також замовив HappyModel EX1103 KV11000 2S для тесту).
Camera: CADDX ANT Nano
Канопа від HD версії там де є регуляція кута камери.
VTX є декілька, буду дивитись уже що краще підійде по вазі і необхідній потужності.
І антена була під питанням, хотілось би щось супер легеньке і з хорошим підсиленням.

Хочу зібратись наступний сетап:
Motor: 1102 22000KV Motor (також замовив HappyModel EX1103 KV11000 2S для тесту).
VTX є декілька, буду дивитись уже що краще підійде по вазі і необхідній потужності.
І антена була під питанням, хотілось би щось супер легеньке і з хорошим підсиленням.
GoodviNДля 75 рами то все не годиться. Бо по перше я не певен що польотник F4 взагалі встане в ту раму, а по друге всі компоненти дуже дуже важкі. Літати воно буде з граціозністю кирпича, навіть гірше ніж 75про, який по суті метеор 80)
Тобто тобі залишається збирати метеор 85 з двигунами хеппімодел)

Для 75 рами то все не годиться. Бо по перше я не певен що польотник F4 взагалі встане в ту раму, а по друге всі компоненти дуже дуже важкі. Літати воно буде з граціозністю кирпича, навіть гірше ніж 75про, який по суті метеор 80)
Тобто тобі залишається збирати метеор 85 з двигунами хеппімодел)
Nickiта я буду пробувати різні варіанти, там багато різних комлектух замовив, не знаю як буде далі з доставкою з китаю.

Хочу зібратись наступний сетап:
GoodviNДивлюся вже виправив на 75про)
В принципі все те ж саме. Польотник скоріш за все не стане, дакти заважатимуть. Якщо ж таки впихнеш якось за допомогою напильника, то з рідними моторами літати воно буде так само, може трохи гірше бо вага додасться. З хеппімоделом на 2S треба дивитися, може трохи веселіше буде, а може і ні.

Якщо вже тюнити 75про, то я б поставив польотник від ейра, канопу від нього ж. Камера рідна. Пропи HQ ultralight, мабуть біблейди. В принципі і все.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Дивлюся вже виправив на 75про)
В принципі все те ж саме. Польотник скоріш за все не стане, дакти заважатимуть. Якщо ж таки впихнеш якось за допомогою напильника, то з рідними моторами літати воно буде так само, може трохи гірше бо вага додасться. З хеппімоделом на 2S треба дивитися, може трохи веселіше буде, а може і ні.

Якщо вже тюнити 75про, то я б поставив польотник від ейра, канопу від нього ж. Камера рідна. Пропи HQ ultralight, мабуть біблейди. В принципі і все.
NickiОсь про 2S думаю, бо 1s метеорчик 75 і так буде, буду на ньому різні комплектухи тестувати для таких вупиків, ось як антенка в даному апгрейді, мені би ще розібратись які параметри і як їх аналізувати з блекбоксу, як правильно налаштовувати фільри, базово то знаю як тюнити PID але без детального розуміння.
2.5'' сет частково прийшов, антена і vtx в дорозі, думаю буде щось цікаве :cool:

1726170847067.png

Був би час то все збирати і тестувати...

Ось про 2S думаю, бо 1s метеорчик 75 і так буде, буду на ньому різні комплектухи тестувати для таких вупиків, ось як антенка в даному апгрейді, мені би ще розібратись які параметри і як їх аналізувати з блекбоксу, як правильно налаштовувати фільри, базово то знаю як тюнити PID але без детального розуміння.
2.5'' сет частково прийшов, антена і vtx в дорозі, думаю буде щось цікаве :cool:

1726170847067.png

Був би час то все збирати і тестувати...
GoodviNПерший важливий параметр вага. Та як вона співвідноситься з тягою. Чим менше вага і більше тяги тим більш відзивчивий та весело літаючий вуп. Ейр 65/75 як приклад.
В твоєму випадку ти ставиш на ту саму раму і пропи 75про більш важкі мотори і ще одну батарейку (на 1s навіть не дивимось, то буде літати погано). Чи вистачить у моторів з цими пропами тяги щоб то все літало хоча б не гірше? Я не певен, треба дивитись, але чомусь здається що ні.

У варіанті який описав я, у нас від 75про залишається тільки рама і мотори з камерою. Ми ставимо польотник з кращим гіро та більш швидким підлупом, ще й з ВТХ на борту. Ставимо максимально легку канопу та легші та більш тяговиті пропи. Цей варіант літатиме явно веселіше ніж сток.
А, ще й антенка на канопі ейра буде стояти майже вертикально і ніколи в пропи не попаде. І рідна диполька нормально працює, радіохвилі однаково хріново проходять через залізобетон з якою б поляризацією вони не були.

Перший важливий параметр вага. Та як вона співвідноситься з тягою. Чим менше вага і більше тяги тим більш відзивчивий та весело літаючий вуп. Ейр 65/75 як приклад.
В твоєму випадку ти ставиш на ту саму раму і пропи 75про більш важкі мотори і ще одну батарейку (на 1s навіть не дивимось, то буде літати погано). Чи вистачить у моторів з цими пропами тяги щоб то все літало хоча б не гірше? Я не певен, треба дивитись, але чомусь здається що ні.

У варіанті який описав я, у нас від 75про залишається тільки рама і мотори з камерою. Ми ставимо польотник з кращим гіро та більш швидким підлупом, ще й з ВТХ на борту. Ставимо максимально легку канопу та легші та більш тяговиті пропи. Цей варіант літатиме явно веселіше ніж сток.
А, ще й антенка на канопі ейра буде стояти майже вертикально і ніколи в пропи не попаде. І рідна диполька нормально працює, радіохвилі однаково хріново проходять через залізобетон з якою б поляризацією вони не були.
NickiДякую за пораду, звісно буду пробувати різні варіанти компоновки, можливо замовлю раму і деякі комплектухи щоб зробити вупа на базі фрейму від air і контроллера з вбудованим VTX (такого ще не маю) як буде час :ROFLMAO:
Насправді, я не ставлю ціль зробити якийсь супер динамічний дрон, та це більше просто для навчання і фану, хочу зрозуміти як правильно конфігурувати, зрозуміти як впливають різні компоновки на час польоту, динаміку, шуми і вібрації.
Якогось фрістайлу чи гонок не плавнував точно :)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху