- 28.07.24
- 914
- 785
- 93
- 🎮
- Boxer
- 🥽
- Cobra SD
- 🛸
- 75/Air65/7"
Останнє редагування:
Вітаю друзі. Це мій перший допис у новому 2025 році!
Прийшов час проабгрейдити свого робочого ПК і зробити собі подарунок на НГ. Вже чекаю відеокарту, а також нову оперативку, процесор та інші меньш значимі компоненти. Основна задача мого стаціонарного комп'ютеру це монтаж та VFX, рендер та 3D моделювання, стріми. Попередня збірка вже морально та фізично застаріла і я крихтя зубами все ж таки вирішив зробити цей крок. А все почалось з того, що померла моя стара відеокарта. Привів табличку для наглядності:
Порівняння старої та нової збірки
Також, в якості мобільного рішення я використовую SteamDeck на 256GB (вмонтував 512GB) з встановленою Windows, на якому без проблем літаю у симуляторах та налаштовую FPV. Попередньої збірки вистачало для тренуваннь у симуляторах, але графіку скручував на мінімум. Дискомфорту не відчував.
Прийшов час проабгрейдити свого робочого ПК і зробити собі подарунок на НГ. Вже чекаю відеокарту, а також нову оперативку, процесор та інші меньш значимі компоненти. Основна задача мого стаціонарного комп'ютеру це монтаж та VFX, рендер та 3D моделювання, стріми. Попередня збірка вже морально та фізично застаріла і я крихтя зубами все ж таки вирішив зробити цей крок. А все почалось з того, що померла моя стара відеокарта. Привів табличку для наглядності:
Порівняння старої та нової збірки
| Компонент | Стара збірка (2018) | Нова збірка (2025) |
|---|---|---|
| Процесор | AMD Ryzen 7 1800X (8c/16t, 14нм) | AMD Ryzen 7 5700X3D (8c/16t, 7нм, 3D V-Cache) (новий) |
| Відеокарта | Gigabyt GTX 1050 Ti (4GB GDDR5) | MSI RTX 3060 Ti Ventus 3X 8GD6X OC (8GB GDDR6X) (б/в) |
| Оперативна пам’ять | x2 DDR4 2400 MHz (16GB CL14) | x4 DDR4 3200 MHz (32GB CL14) (б/в) |
| Материнська плата | ASUS Prime B350 | MSI MAG B550 Tomahawk |
| Блок живлення | Chieftec 750W (80 Plus Bronze) | Chieftec Proton 850w |
| Система охолодження | Corsair H80i v2 | Deepcool AK620 |
Також, в якості мобільного рішення я використовую SteamDeck на 256GB (вмонтував 512GB) з встановленою Windows, на якому без проблем літаю у симуляторах та налаштовую FPV. Попередньої збірки вистачало для тренуваннь у симуляторах, але графіку скручував на мінімум. Дискомфорту не відчував.
Цікаво, якою збіркою ПК ви користуєтесь для польотів у FPV-симуляторах та для роботи, або який ноутбук чи інший портативний пристрій використовуєте.УВАГА: Замовляючи б/в комплектуючі на ОЛХ будьте ДУЖЕ ОБЕРЕЖНІ! Не все можна перевірити на місці! БАГАТО шахраїв які шлють фейкові процесори, зламані або ушатані відіокарти, ОЗУ та інше. Це дуже великий ризик!!! Дуже часто буває вже пізно і відшкодувати немалі гроші вже буде нереально.