Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Відновлення (розкірпічування) ExpressRLS приймачів 900/2.4

Benderitto

Активіст
Активний

Репутація:

20.02.25
58
60
18
🎮
TX16S
🥽
DJI Goggles V2
🛸
Pink Pony
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
В даному випадку буде використано ExpressRLS Recovery Dongle від BetaFPV, але я більш ніж впевнений, що дядько Ляо, десь на підвалі, клепає купу аналогів які ви також можете пристосувати для вирішення цієї задачі.
Одразу зазначу, що цим способом я особисто розкірпічив наступні приймачі
  • GEPRC 900 RX
  • Radiomaster Bandit BR1 915
  • BAYCK 900 Nano RX
  • HappyModel ES 900 RX
Також варто згадати про танці з бубнами, щодо переходу в root режим у різних приймачів. Так, наприклад, в Radiomaster Bandit BR1 кнопка відсутня, є лиш два п'ятачки контактів, на котрі треба кинути каплю припою. А от ES 900 RX від HappyModel, потрібно зажати кнопку root, підключити живлення і відпустити кнопку. В BAYCK кнопку потрібно натискати в момент спроби конфігуратора сконектитись до RX інтерфейсу і тримати натиснутою до кінця запису прошивки. Загалом... кохайтесь і викохаєте:ROFLMAO:

Може хто не знав, але RX та TX ПОТРІБНО КИДАТИ НАВХРЕСТ

Основні моменти розказав, тому можна починати наш сеанс некромантії, для якого нам потрібно:
  • ExpressRLS Recovery Dongle
  • ExpressRLS Configurator (Windows чи Linux без різниці, на макосі не пробував, але теж повинно працювати)
  • Людський USB-C кабель
  • Паяльник і все до нього
  • Руки з плечей і трішки мозку в голові
Отже підключаємо нашу цеглину до Recovery Dongle за наступною схемою
01J2RYCWD4G3BZ8DVGE87ST3F2.png

photo_2025-02-20_13-46-18.jpg photo_2025-02-20_13-46-13.jpg photo_2025-02-20_13-46-15.jpg
Краще припаювати гребінку і робити людські з'єднання, а не як це зробив я.

Далі в ExpressLRS Configurator вибираємо нашого виробника і модель приймача та вибираємо метод прошивки - UART

Screenshot 2025-02-20 134841.png

Далі параметри згідно ваших вподобаннь чи задач

Screenshot 2025-02-20 134928.png

Далі вибираємо COM порт на якому висить наш програматор. В моєму випадку це COM3 та тицяємо по кнопці "прошити"

Screenshot2.png

Далі у нас є приблизно 5-7 секунд, аби перевести наш приймач в root режим. Є приймачі на котрі одразу можна кинути живлення з натиснутою кнопкою root і вони в такому стані будуть до закінчення прошивки. Але мій шмат китайського лайна Bayck, я прошивав за наступним алгоритмом дій - після тицяння по кнопці "прошивка", конфігуратор не бачить RX інтерфейсу цього модуля, і починає по циклу ганяти функцію connecting близько 10 раз, за цей час, я не зупиняючи скрипт, відключаю USB кабель від програматора, затискаю кнопку root на приймачі і підключаю USB назад. Скрипт конектиться до RX і починає запис, по закінченню якого, я отримую повністю робочий приймач.

Screenshot 2025-02-20 135233.png Screenshot4.png

Цьомкі-бомкі, обняв-припідняв і всі діла...

Вкладення

• Screenshot3.png
    Screenshot3.png
    21 КБ · Перегляди: 28
Додайте, що спочатку варто спробувати прошити в режимі passthrough, адже є значні шанси скоротити процес воскресіння і може відпасти потреба в купівлі конвертера.

Додайте, що спочатку варто спробувати прошити в режимі passthrough, адже є значні шанси скоротити процес воскресіння і може відпасти потреба в купівлі конвертера.
LolXDЯкщо присутня можливість passthrought, то це вже не кірпіч, а функціонуючий приймач. UART прошивка, застосовується у вигляді останньої інстанції, коли вже всьо... ноги холодні. Тому я думаю, що люди самі здогадаються перепробувати всі доступні способи перед покупкою донгла

конкретно оцей донгл топовий, бо там нічого і паяти не треба іноді, воно має прикольні підпружинені контакти.
Якщо все одно паяти то можна взяти дешевший усб-ттл перехідник, деякі з них навіть вміють boot "натискати" самі, якщо припаяти куди треба))

конкретно оцей донгл топовий, бо там нічого і паяти не треба іноді, воно має прикольні підпружинені контакти.
Якщо все одно паяти то можна взяти дешевший усб-ттл перехідник, деякі з них навіть вміють boot "натискати" самі, якщо припаяти куди треба))
Akceptorтими підпружиненими контактами, зручно користуватись, коли є якась приблуда, де можна зафіксувати приймач. Або ж коли він вже вкорячений на дрон. В іншому випадку - паяльник наше всьо. Але можна зробити як я, тупо оголити контакти і вштрикнути в пін роз'єми)

Підкажіть як прошити ELRS, якщо її немає в переліку в ExpressLRS Configurator, при цьому є bin прошивки.

Ця програма використовує режим Passthrough у Betaflight, потрібно саме через UART

А у мене подвійна гребінка. І отака цокольовка. Чи можете пояснити що то за "BOOT", "EN", та "3.3V"?

Вкладення

• photo_2025-05-15_22-39-36.jpg
    photo_2025-05-15_22-39-36.jpg
    95.1 КБ · Перегляди: 22
А у мене подвійна гребінка. І отака цокольовка. Чи можете пояснити що то за "BOOT", "EN", та "3.3V"?
Anton_fpvПоверніть контактами на себе і вони будуть відповідати надписам. Ліві - зліва, відповідно праві зправа

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Що ви там казали, RX на TX?
Схоже що виробник (або продавани на Алішці) про це не знають):eek::ROFLMAO:

А не, то я недодивився. На платі ж підписано. Все там ок. Навхрест йдуть. Перепрошую.
1747338486188.png

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху