- 20.02.25
- 58
- 60
- 18
- 🎮
- TX16S
- 🥽
- DJI Goggles V2
- 🛸
- Pink Pony
Останнє редагування модератором:
В даному випадку буде використано ExpressRLS Recovery Dongle від BetaFPV, але я більш ніж впевнений, що дядько Ляо, десь на підвалі, клепає купу аналогів які ви також можете пристосувати для вирішення цієї задачі.
Одразу зазначу, що цим способом я особисто розкірпічив наступні приймачі

Може хто не знав, але RX та TX ПОТРІБНО КИДАТИ НАВХРЕСТ
Основні моменти розказав, тому можна починати наш сеанс некромантії, для якого нам потрібно:
Краще припаювати гребінку і робити людські з'єднання, а не як це зробив я.
Далі в ExpressLRS Configurator вибираємо нашого виробника і модель приймача та вибираємо метод прошивки - UART
Далі параметри згідно ваших вподобаннь чи задач
Далі вибираємо COM порт на якому висить наш програматор. В моєму випадку це COM3 та тицяємо по кнопці "прошити"
Далі у нас є приблизно 5-7 секунд, аби перевести наш приймач в root режим. Є приймачі на котрі одразу можна кинути живлення з натиснутою кнопкою root і вони в такому стані будуть до закінчення прошивки. Але мій шмат китайського лайна Bayck, я прошивав за наступним алгоритмом дій - після тицяння по кнопці "прошивка", конфігуратор не бачить RX інтерфейсу цього модуля, і починає по циклу ганяти функцію connecting близько 10 раз, за цей час, я не зупиняючи скрипт, відключаю USB кабель від програматора, затискаю кнопку root на приймачі і підключаю USB назад. Скрипт конектиться до RX і починає запис, по закінченню якого, я отримую повністю робочий приймач.
Цьомкі-бомкі, обняв-припідняв і всі діла...
Одразу зазначу, що цим способом я особисто розкірпічив наступні приймачі
- GEPRC 900 RX
- Radiomaster Bandit BR1 915
- BAYCK 900 Nano RX
- HappyModel ES 900 RX
Може хто не знав, але RX та TX ПОТРІБНО КИДАТИ НАВХРЕСТ
Основні моменти розказав, тому можна починати наш сеанс некромантії, для якого нам потрібно:
- ExpressRLS Recovery Dongle
- ExpressRLS Configurator (Windows чи Linux без різниці, на макосі не пробував, але теж повинно працювати)
- Людський USB-C кабель
- Паяльник і все до нього
- Руки з плечей і трішки мозку в голові
Краще припаювати гребінку і робити людські з'єднання, а не як це зробив я.
Далі в ExpressLRS Configurator вибираємо нашого виробника і модель приймача та вибираємо метод прошивки - UART
Далі параметри згідно ваших вподобаннь чи задач
Далі вибираємо COM порт на якому висить наш програматор. В моєму випадку це COM3 та тицяємо по кнопці "прошити"
Далі у нас є приблизно 5-7 секунд, аби перевести наш приймач в root режим. Є приймачі на котрі одразу можна кинути живлення з натиснутою кнопкою root і вони в такому стані будуть до закінчення прошивки. Але мій шмат китайського лайна Bayck, я прошивав за наступним алгоритмом дій - після тицяння по кнопці "прошивка", конфігуратор не бачить RX інтерфейсу цього модуля, і починає по циклу ганяти функцію connecting близько 10 раз, за цей час, я не зупиняючи скрипт, відключаю USB кабель від програматора, затискаю кнопку root на приймачі і підключаю USB назад. Скрипт конектиться до RX і починає запис, по закінченню якого, я отримую повністю робочий приймач.
Цьомкі-бомкі, обняв-припідняв і всі діла...