Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

M03 5.8G VTX

VTX M03 від Betafpv на метеорах - потужність, дальність і тд 1.1

Не має прав доступу, щоб купити (19.99 $)

Archmax

Активіст
Активний

Репутація:

20.08.24
49
74
18
🎮
Radiomaster BOXER, Pocket
🥽
Skyzone 04o PRO, BetaFPV VR03
🛸
Air65, Mobula8
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Magshifter створив новий ресурс:
M03 5.8G VTX - Ультралегкий 5.8G VTX для 65-85мм вупів

Нижче ви можете поставити своє запитання, поділитися своїм досвідом, цікавими лайфхами та рішеннями для додавання в "Корисні матеріали" та допомогти у вирішенні запитаннь від користувачів.

Будь ласка, будьте ввічливими та небайдужими!

В мене метеор65 про, на ньому стоїть відеопередавач VTX M03 потужністю 25-350мВт.
Так от, на прошивці дрона BetaFlight 4,3 (яка була при купівлі) - літав на 25мВт по квартирі (спочатку навіть не знав що можна перемикати). Все ок. Потім навчився перемикати потужність (налаштував на слайдер на пульті) - і перемикання впринципі нічого не давало.
Після прошивки польотника на BTFL 4,5 - на 25мВт стало літати неможливо. Звязок падав вже на пару метрах. А от на 100 все чудово. Але перемикання на 200 або 350 майже не впливає на якість (пробував просто на вулиці відлітати на 100м, де звязок падав, і перемикав - різниця то якась була, але майже непомітна).
PIT режим наче працює, різниця між 25мВт є, але незначна.
Також, пробував все це на різних каналах - впринципі начеб то все те ж саме.

Як це все взагалі працює?
Чому на різних прошивка по різному?
Може хто перевіряв реальну потужність передавача?
І чому різниця між 25-100 - колосальна, а між 100-350 майже відсутня?

(можливо з номальною антеною все зміниться, але на 65му не бачу сенсу міняти антену, ці експерименти вже буду проводити на чомусь побільшому)

А що у тебе у таблиці VTX у бетафлайт налаштовано?
На сайті бетафпв є опис до відео передавача, там є світлодіоди які показують режим у якому він працює, подивись чи дійсно у тебе 25мвт то 25мвт, а не піт. Бо "2 метри і немає відео" - саме так у мене на пітмоді на тому ж самому передавачі.

CСупер. Шось я й не подумав перевірити колір. Але шось не сходиться, можливо в мене перемішана таблиця в Бетафлай (бо шось мені здаєьтся я там міняв)
Screenshot_6_1.jpg
Це тести
Screenshot_2.jpg
Це мої налаштування VTX
Screenshot_1.jpg
Це з Betaflight

Здається ПІТ повинен стояти першим, а я його перенісь і змінив шось

CСупер. Шось я й не подумав перевірити колір. Але шось не сходиться, можливо в мене перемішана таблиця в Бетафлай (бо шось мені здаєьтся я там міняв)
Screenshot_6_1.jpg
Це тести
Screenshot_2.jpg
Це мої налаштування VTX
Screenshot_1.jpg
Це з Betaflight

Здається ПІТ повинен стояти першим, а я його перенісь і змінив шось
ArchmaxЗ заводу йде 25 піт 100 200 400.

Все, вийшло.
Screenshot_2.png
Отак потрібно налаштувати - тоді все правильно і по відображенню на ОСД і по кольору.
При ввімкненні (до арма) написано ПІТ, і працює, після арму вмикаєтсья 25, і відображається зелений, далі по слайдеру все правильно змінюється.

Ну і налашування VTX отак
Screenshot_3.png

Все, вийшло.
Screenshot_2.png
Отак потрібно налаштувати - тоді все правильно і по відображенню на ОСД і по кольору.
При ввімкненні (до арма) написано ПІТ, і працює, після арму вмикаєтсья 25, і відображається зелений, далі по слайдеру все правильно змінюється.

Ну і налашування VTX отак
Screenshot_3.png
ArchmaxТак, я так само собі піт першим поставив, щоб до арму передавач був на пітмоді. Так він менше гріється поки підключений до компа.

А ще б цікаво було б зрозуміти (бо я в цьому поки нуль) яка реальна потужність в передатчику (якшо раптом хтось перевіряв)?
І як реально дальність залежить від потужності в даному випадку?
Бо шось я думав що між 25мВт і 350мВт повинно бути і в відстані різниця хоча б в декілька разів. А в реальності начеб то особливо не відрізняється. Це проблема саме в антені та окулярах (бо в мене все стокове)?

А ще б цікаво було б зрозуміти (бо я в цьому поки нуль) яка реальна потужність в передатчику (якшо раптом хтось перевіряв)?
І як реально дальність залежить від потужності в даному випадку?
Бо шось я думав що між 25мВт і 350мВт повинно бути і в відстані різниця хоча б в декілька разів. А в реальності начеб то особливо не відрізняється. Це проблема саме в антені та окулярах (бо в мене все стокове)?
ArchmaxРеальна як і заявлена. На R8 він видає десь під 300мвт. На нижчих частотах - потужніше. Мій 75про відлітає на 25мвт на 40м без помітних поміх (далі дерева трохи заважають). На стоковій антенці. На окулярах теж рідні "сосиски", окуляри скайзон кобра сд.

Реальна як і заявлена. На R8 він видає десь під 300мвт. На нижчих частотах - потужніше. Мій 75про відлітає на 25мвт на 40м без помітних поміх (далі дерева трохи заважають). На стоковій антенці. На окулярах теж рідні "сосиски", окуляри скайзон кобра сд.
NickiЯк відремонтую свого метеорчика - це тема номер один для опанування!

1724918958810.png
Десь отакий графік. Для збільшення відстані у 2 рази потужність треба збільшити в 4.
Тобто якщо 25 мВт => 40 м то 100 мВт => 80 м і 400мВт => 160 м
Там насправді більше метрів буде, просто картинка погіршується, можна десь 350 і навіть до півкілометра у полі витягнути

Плюс антена яка фігачить у всі боки лінійно поляризований сигнал то не найкраще рішення для польотів на велику відстань

1724918958810.png
Десь отакий графік. Для збільшення відстані у 2 рази потужність треба збільшити в 4.
Там насправді більше метрів буде, просто картинка погіршується, можна десь 350 і навіть до півкілометра у полі витягнути

Плюс антена яка фігачить у всі боки лінійно поляризований сигнал то не найкраще рішення для польотів на велику відстань
AkceptorСуперю. Дякую за інформацію.
Виглядає попередньо на метеорі що різниця в 25мВт та 350 - не в 8 разів далі. Але, поки це відчуття. На днях схожу кудись в поле, перевірю наочно, без перешкод і тд. Обовязково відпишусь. Головне щоб вітру не було (бо метеор65 з вітром літає не дуже), та й щоб СБУ не піймало)))

Суперю. Дякую за інформацію.
Виглядає попередньо на метеорі що різниця в 25мВт та 350 - не в 8 разів далі. Але, поки це відчуття. На днях схожу кудись в поле, перевірю наочно, без перешкод і тд. Обовязково відпишусь. Головне щоб вітру не було (бо метеор65 з вітром літає не дуже), та й щоб СБУ не піймало)))
ArchmaxТак не у 8 точно, бо за формулою виходить десь у 3 з половиною рази ))

1724918958810.png

AkceptorУ чистому рівному полі без всяких перешкод і рідна диполька на 25мвт дозволяє відлітати на 150м без проблем. Повно таких відео на ютубі.
Але на метеорах вона рачки стоїть, на ейрі її хоча б закріпили більш менш вертикально.

У чистому рівному полі без всяких перешкод і рідна диполька на 25мвт дозволяє відлітати на 150м без проблем. Повно таких відео на ютубі.
Але на метеорах вона рачки стоїть, на ейрі її хоча б закріпили більш менш вертикально.
NickiНіхто ж не каже що ні :)
Навіть у приміщенні можна досить далеко відлетіти, якщо немає завад багато і правильно вибрати канал

Потужність передавача можу поміряти до речі, ну там мега точно не буде, але оцінити плюс-мінус можна. десь якраз на днях мають прийти перехідники з UFL на SMA :)

І так, нарешті вийшло вийти в поле протестувати дальність на VTX M03. І трохи здивувався.

Вихідні дані - чисте поле, поряд була сотова вишка (сподіваюсь не впливає, бо пробував і від неї летіти, і до неї, однаково). Дрон - Метеор65Про (сток, налаштування потужності на пульт, канал R3), окуляри - BetaFPV VR03 (сток). Дільність оцінював через ГПС на смартфоні, паралельно перераховував візуально по карті по орієнтирам. Тобто, плюс мінус точно. Літав на висоті десь 2-5м, тобто високо не летів. Для тесту на максимальних відстанях опускався до 2м, але візуальнов идимість зберігалась.

На потужності 25мВт - 300м впевнено пролітає, далі починається сніг. Для безпеки відразу перемикався на 350мВт.
На потужності 350мВт - 400м впевнено. далі не вистачає батки для польоту назад, тому летіти далі не резикував.
І отут і диво-дивне, якшо виріти математиці (що писали вище), то різниця 25мВт та 350мВт повинна бути десь в 3,4 рази. І якшо на 25 летить на 300м впевнено, то на 350мВт повинно летіти виходить на 1км а то й більше. Але, я щось сумніваюсь що це можливо.

Якось ще вийду в поле, де буде більше простору по довжині, і спробую пролетіти в один кінець, щоб перевірити максимальну дальність на 350мВт. (бо тут треба допомога когось, щоб коли сяде дрон, знайти його по переше, а по друге, зняти батку. Бо гріється солідно, і якшо буду сам топати 500м і більше, то встигне певно згоріти)

І так, нарешті вийшло вийти в поле протестувати дальність на VTX M03. І трохи здивувався.

Вихідні дані - чисте поле, поряд була сотова вишка (сподіваюсь не впливає, бо пробував і від неї летіти, і до неї, однаково). Дрон - Метеор65Про (сток, налаштування потужності на пульт, канал R3), окуляри - BetaFPV VR03 (сток). Дільність оцінював через ГПС на смартфоні, паралельно перераховував візуально по карті по орієнтирам. Тобто, плюс мінус точно. Літав на висоті десь 2-5м, тобто високо не летів. Для тесту на максимальних відстанях опускався до 2м, але візуальнов идимість зберігалась.

На потужності 25мВт - 300м впевнено пролітає, далі починається сніг. Для безпеки відразу перемикався на 350мВт.
На потужності 350мВт - 400м впевнено. далі не вистачає батки для польоту назад, тому летіти далі не резикував.
І отут і диво-дивне, якшо виріти математиці (що писали вище), то різниця 25мВт та 350мВт повинна бути десь в 3,4 рази. І якшо на 25 летить на 300м впевнено, то на 350мВт повинно летіти виходить на 1км а то й більше. Але, я щось сумніваюсь що це можливо.

Якось ще вийду в поле, де буде більше простору по довжині, і спробую пролетіти в один кінець, щоб перевірити максимальну дальність на 350мВт. (бо тут треба допомога когось, щоб коли сяде дрон, знайти його по переше, а по друге, зняти батку. Бо гріється солідно, і якшо буду сам топати 500м і більше, то встигне певно згоріти)
ArchmaxЩо ж, гарне поле, гарний експеримент. В принципі він показав все написане вище. Єдине що для чистоти експерименту треба було спробувати пролетіти на R1 та R8. І потім у протилежну сторону так само. "Польот в один кінець" я думаю не має сенсу, на практиці ніхто на тайнівупі так літати не буде, але якщо дуууже хочеться, то бери друга, хай він з дроном відходить на точку 200м і звідти вже стартуй).
P.S. відстань дуже зручно відраховувати по придорожнім стовпам. Вони зазвичай на однаковій відстані стоять, і квад потім легше знайти)

Ой, бляха, я забув що обіцяв перевірити потужність може зроблю на днях. Вже все обладнання є в одному місці, просто був зайнятий трохи іншим + прихворів трохи.

Ой, бляха, я забув що обіцяв перевірити потужність може зроблю на днях. Вже все обладнання є в одному місці, просто був зайнятий трохи іншим + прихворів трохи.
AkceptorОце було б цікаво. Особливо в порівнянні різних каналів. Бо я так розумію, що на різних каналх просто може біти різна потужність. І може на моєму R3 те що на відмітці 25мВт насправді якась сотня.
(ще наступного разу спробую певно політати на 25мВт на різних каналах)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
5
Перегляди
311
Назад
Зверху