Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Винос модуля Express LRS на антену

Lerich

Просунутий
Учасник

Репутація:

19.01.25
20
0
1
🎮
TX16s
🥽
-
🛸
-
Вітаю! Збираю поворотну антену, але зіткнувся з проблемою, потрібно модуль керування винести на щоглу і там вже до нього через пігтейли під'єднувати антени, але зіткнувся з проблемою, маючи бракодельний такий варіант, який не працює стабільно, спробував подружити пульт з модулем за допомогою конвертерів RS485 (HW-0519), але вони принципово не хочуть працювати. Якщо з того що йде до виносного модуля скинути контакт з TX то модуль бачить пульт, інакше вони не бачать друг друга зовсім.
Пробував ставити діод Шотки (SS14) на TX, але тоді модуль все-одно не бачить пульта.

Є думка що є якась проблема з рівнями, по яким цей конвертер переключається між прийомом та передачею, але знань мені не вистачає, доступу до осцилограф наразі теж не маю.

Можливо є якісь спеціальні модулі для подовження лінії CRSF Serial Port, або є якісь практики по цьому питанню?

P S. Цей конвертер добре працює в іншому проекті, тому його і вибрав, наразі замовив ще один варіант, з діапазоном напруг 3-30В, але він скоріш за все теж на копії MAX485.

Вітаю.
Я підключав так:
з апаратури сигнал та землю на ТХ та GND RS485 і заживлював через DC-DC перетворювач на 5V
з іншого боку RS485 заживлював також через DC-DC перетворювач на 5V, а на зовнішній радіомодуль брав сигнал з RX та GND ну і живлення модуля окремо 9V також з DC-DC перетворювача.
Поки зовнішній модуль працює на 5V від живлення RS485, але приїде понижайка на 9V - підключу окремо.
П.С. Принципову схему знайшов на VD, але решту прийшлось "доганяти" самому.
П.П.П. З резисторами не пробував.

Вкладення

• 2882381253_2882381253.webp
    2882381253_2882381253.webp
    7.4 КБ · Перегляди: 44
  • 2882413344_w640_h640_2882413344.webp
    2882413344_w640_h640_2882413344.webp
    46.7 КБ · Перегляди: 41
  • Зображення WhatsApp, дата_ 2025-04-11 о 14.31.12_bc48ffd2.jpg
    Зображення WhatsApp, дата_ 2025-04-11 о 14.31.12_bc48ffd2.jpg
    91.2 КБ · Перегляди: 56
Я щось не зрозумів, ви використовували тільки tx на конверторі на пульту та rx з конвертора на модулі?

Тобто я так розумію у вас не двонаправлений зв'язок і пульт не знає, під'єднаний модуль чи ні?

Також під'єднувати як по схемі, тільки 1кОм. Не було відповіді на пульт, то пробував 100 Ом, спалив сьогодні ще й два CAN модулі.

Ви використовували 4.7кОм?

Я щось не зрозумів, ви використовували тільки tx на конверторі на пульту та rx з конвертора на модулі?

Тобто я так розумію у вас не двонаправлений зв'язок і пульт не знає, під'єднаний модуль чи ні?

Також під'єднувати як по схемі, тільки 1кОм. Не було відповіді на пульт, то пробував 100 Ом, спалив сьогодні ще й два CAN модулі.

Ви використовували 4.7кОм?
LerichТак, тільки tx на конверторі на пульту та rx з конвертора на модулі.
Резистори не використовував.
Дрон команди виконує, що й потрібно було зробити.
По суті вийшов "подовжувач" між апаратурою та ТХ-ом.

Переглянути попередні відповіді...
Так, тільки tx на конверторі на пульту та rx з конвертора на модулі.
AndreWarMillerХм, я розумію але як з надійністю в такому підході? Як відвали зв'язку відбуваються та відновлення? Як по дальності?

А якщо модуль по якійсь причині перекинувся на базову потужність, знімати антену?

Так, тільки tx на конверторі на пульту та rx з конвертора на модулі.
AndreWarMillerБлін, в них там rx/tx підключені, в них працює, в мене ні(

Хм, я розумію але як з надійністю в такому підході? Як відвали зв'язку відбуваються та відновлення? Як по дальності?

А якщо модуль по якійсь причині перекинувся на базову потужність, знімати антену?
LerichЩе не тестував.
Все лежить ще на столі і чекає кінцевої збірки та оформлення в корпуси.
Не розумію для чого знімати антену? Є LUA-скрипт на апаратурі - з нього і керуйте потужністю.

Ще не тестував.
Все лежить ще на столі і чекає кінцевої збірки та оформлення в корпуси.
Не розумію для чого знімати антену? Є LUA-скрипт на апаратурі - з нього і керуйте потужністю.
AndreWarMillerЯкщо у вас під'єднується тільки TX з одної сторони та RX з іншої, то скріпт не буде доступний. При використанні навіть як на картинці, пульт не бачить модуля в мене чомусь, а модуль баче пульта.

Якщо у вас під'єднується тільки TX з одної сторони та RX з іншої, то скріпт не буде доступний. При використанні навіть як на картинці, пульт не бачить модуля в мене чомусь, а модуль баче пульта.
LerichЯк буде можливість запущу свою збірку і перевірю роботу луа-скрипту і, якщо все ок, то спробую "накидати" свою схему підключення.

Як буде можливість запущу свою збірку і перевірю роботу луа-скрипту і, якщо все ок, то спробую "накидати" свою схему підключення.
AndreWarMillerБуло б дуже добре, бо в мене вже око сіпається, вже рішився без скріпта, хоча б поки що, поставив у корпус і тепер бачу по модулю що навіть зв'язок модуля з пультом почав відвалюватися.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху