Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Вивід AV сигналу з FPV камери на монітор комп'ютеру: Поради для морських дронів

Михайло

Новачок
Учасник

Репутація:

17.01.25
3
10
3
🎮
FlySky
Доброго дня!) Шарився по інтернету і натрапив публікацію Як вивести аналоговий AV сигнал з FPV дрона на монітор комп'ютеру
.
пару слів про себе) Михайло, працюю керівником судномодельного гуртка, будуємо з дітьми радіокеровані моделі-копії кораблів.
можете переглянути пару відео як це виглядає на воді )

В нас зазвичай проходять змагання наприкінці весни - початок літа, суть змагань - пройти дистанцію фігурного курсу, маневруючи між буйками в певній послідовності. Зважаючи на розвиток технологій, хочу зараз додати в програму змагань ще один клас моделей, так би мовити - морський дрон) Ідея проста, прикріпити до корабля фпв камеру, зняти сигнал з неї і вивести на комп'ютер. І в результаті учасники мають проходити ту саму дистанцію, але вже так би мовити від першої особи, дивлячись в монітор ноутбука. Для нашого сьогодення і майбутнього - як на мене - дуже актуальна тема)

Я в фпв технологіях нубас xD. Зараз намагаюся розібратися з комплектуючими, щоб замовити на Аліекспрес. Чи не могли б ви допомогти з порадою, що краще підібрати в такому випадку? Або порадити до кого звернутися?
Я так розумію, мені потрібна камера з передавачем
приймач сигналу
АЦП для виводу відео на ноут
і якесь пз для показу відео?

На алішці є різні варіки обладнання, але не хотілося б придбати якийсь непотріб, і супер-топове обладнання теж для таких цілей не дуже треба) В народній освіті все як завжди, робиться за власні кошти, тому б не хотілося викидати просто так гроші на вітер(

Буду вдячний за відповідь, дякую)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Доброго дня. Дуже крутецькою справою займаєтеся! Якщо коротко, то ось моя порада.
Для реалізації вашої ідеї вам необхідно:
  1. На кожний морський дрон встановити камеру з VTX передавачем та антеною для передачі відеосигналу, або зробити хочаб дві модульні збірки, щоб можна було швидко знімати та встановлювати на наступний корабель (в такому випадку не прийдеться купувати систему для кожного судна, достатньо просто підготувати адаптор (місце встановлення) для монтування):
    • Камера із лінійки RunCam або Foxeer
    • RushFPV Tank Solo VTX (достатньо 1.6W так як перешкод на воді не буде) або AKK 1.6W
  2. Приймач сигналу для підключення до ПК та захоплення AV сигналу.
    • Підійде бюджетний варіант Easycap
  3. Програмне забезпечення для виводу на Екран та запису відеосигналу.

Якщо не потрібне OSD і всякі навороти, то мало б вистачити тупо отакого чогось https://s.click.aliexpress.com/e/_omkYLdB
Маленьке, транслює на 5.8ГГц, тому можна приймати практично на що завгодно.
Ті кораблики ж плавають на відстані до 100 метрів фактично, тому 25 мВт потужності має бути досить

Якщо не потрібне OSD і всякі навороти, то мало б вистачити тупо отакого чогось https://s.click.aliexpress.com/e/_omkYLdB
Маленьке, транслює на 5.8ГГц, тому можна приймати практично на що завгодно.
Ті кораблики ж плавають на відстані до 100 метрів фактично, тому 25 мВт потужності має бути досить
AkceptorМікро бюджетне рішення! Супер

Супер, дякую)
Щоб піймати на телефоні/планшеті сигнал такої приблуди вистачить?
Михайловистачить, але вони лагають. тобто якісь різкі маневри з ним не дуже поробиш, то хіба плисти рівно або показувати гостям
Чесно, то по-мінімуму я б брав щось типу https://s.click.aliexpress.com/e/_opwOveH для керування, а оті USB свистки просто якщо треба додатково вести запис або транслювати на великий екран для глядачів

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Супер, дякую)
Щоб піймати на телефоні/планшеті сигнал такої приблуди вистачить?
МихайлоЯкщо брати щось подібне до цього: https://a.aliexpress.com/_EGvwtg4, то краще обрати цей варіант: https://www.aliexpress.com/item/100...order_list.order_list_main.239.12ec18026YWIkz. Я пів року літав із цим приймачем у FPV — було не дуже зручно, але працює непогано! У нього є diversity, і це круто.Цей приймач можна підключити до будь-якого смартфона, ноутбука або ПК, і він визначатиметься як камера. Також у нього є непоганий автопошук каналів та дві кнопки для ручного перемикання

• Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Комплектуючі прийшли, надрукував пару пристосувань і вуа-ля) все працює, сигнал чіткий. Трохи засвічена картинка, але сподіваюся на вулиці, на воді, стане ліпше.
Тепер лишилося досчекатися поки крига скресне,і вйо до води)

50.jpg

Комплектуючі прийшли, надрукував пару пристосувань і вуа-ля) все працює, сигнал чіткий. Трохи засвічена картинка, але сподіваюся на вулиці, на воді, стане ліпше.
Тепер лишилося досчекатися поки крига скресне,і вйо до води)

50.jpg
МихайлоВиглядає класно. Чекаємо на відео зі змагань ))

Можна також глянути в сторону ip камер з прошивкою openipc. Отримаєте значно краще зображення, да і по ціні, мені здається, може бути дешевше. В ролі приймача і передавача там використовуються звичайні wi-fi адаптери (ну майже звичайні). Єдине, що якщо потрібно невеликий розмір камер, то потрібно брати runcam. Але то вже подивіться на сторінці openipc.

Можна також глянути в сторону ip камер з прошивкою openipc. Отримаєте значно краще зображення, да і по ціні, мені здається, може бути дешевше. В ролі приймача і передавача там використовуються звичайні wi-fi адаптери (ну майже звичайні). Єдине, що якщо потрібно невеликий розмір камер, то потрібно брати runcam. Але то вже подивіться на сторінці openipc.
y13Бтв, якщо невелика затримка не лякає, то можна напряму на телефон виводити

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху