Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Як дізнатися який приймач керування на дроні

Trim_trum

Новачок
Учасник

Репутація:

21.09.25
4
0
1
Всім здоров’я.
Є знайдений fpv дрон. Як дізнатися який радіоприймач на ньому встановлений, щоб забіндити з пультом?

В наявності є radiomaster tk-12
Шолом 04O

Знань не багато, в основному літалось на вупчику мобула, тому може і питання нубське але пробував просто через erls на пульті біндити, і щось вдивлятись в bf configurator, але нічого толкового не знайшов.

Тому, наперед всім вдячний за будь-яку допмогу!

Підключити живлення, через 1 хв приймач перейде в режим wifi точки доступу. З ноутбука під'єднатись до точки ExpressLRS RX, пароль expresslrs. В браузері відкриється сторінка, де має бути інфо по приймачу.

Підключити живлення, через 1 хв приймач перейде в режим wifi точки доступу. З ноутбука під'єднатись до точки ExpressLRS RX, пароль expresslrs. В браузері відкриється сторінка, де має бути інфо по приймачу.
ColdmanЄ мережа, MILELRS..., але різні варіації паролю не дали результату

так і є
це модифікація прошивки для ЗСУ
думаю на польотнику прошивка MILBETA
Є варіанти все стерти і закачати стандартні прошивки.

Перешити приймач через ерлс конфігуратор ,подивіться у ютубі відео ,і поставте галку прошити примусово , на приймачі мае бути маркування ,треба погуглити і знайти виробника і модель,і прошити на сток

Можна натиснути кнопку boot на приймачі на 20 сек., або закоротить контакти на такий же час.
Приймач завантажиться по дефолту і знову можна буде зайти по wi-fi з стандартним паролем.

Можна натиснути кнопку boot на приймачі на 20 сек., або закоротить контакти на такий же час.
Приймач завантажиться по дефолту і знову можна буде зайти по wi-fi з стандартним паролем.
PhoenixБлін не знав ,дякую друже

Всім дякую, скористався порадою @Vladpp і перепрошив згідно напису на приймачі (es900 rx). @Phoenix там на платі кнопки під бут не було, а до замикання я ще не виріс))
По цьому приймачу знайшов інформацію https://fpvua.org/resources/happymodel-expresslrs-es900rx.57/ на форму, і як розумію, щоб я міг свій пульт TK-12 зв;язати з цим приймачем потрібно придбати модуль передавача Happy Model ExpressLRS ES900TX.
Підкажіть, будь-ласка, чи все вірно я зрозумів, і чи є варіант що модуль передавача може не підійти? Як бачу там різні модулі одної моделі на різні частоти, як правильно підібрати робочу частоту?
Інформація з expresslrs

ProductHappyModel ES900 RX
Lua NameHM ES900RX
Version4.0.0-RC1
Git Hashc7d578
Device TypeRX
FirmwareUNIFIED_ESP8285_900_RX
RadioSX127X
DomainEU868

Будь який TX на 915 Mhz повинен його підхватити.
Варіантів багато і Happy Model ES900TX і Radiomaster Nomad, Radiomaster Bandit 915 і купа інший де є маркування 915 Mhz
Ще треба дивитись на антену. Якщо перепрошив на стандартну прошивку 915 а антена стоїть на 700 частоту то коннекта може і не буть. Треба поставити і антену RX 915 Mhz. Розрізнити антени можна по довжині - заміряти. На 715-750 частоти антена довша ніж на 915

Ви перепрошили RX на 4.0.0-RC1
Тоді і TX треба перепрошивати на цю саму версію. Бо версії 2.х не сумісна з 3.х, а вона в свою чергу не сумісна з 4.х
Domain треба обрати 915 FCC

Ви перепрошили RX на 4.0.0-RC1
Тоді і TX треба перепрошивати на цю саму версію. Бо версії 2.х не сумісна з 3.х, а вона в свою чергу не сумісна з 4.х
Domain треба обрати 915 FCC
PhoenixКласно, дякую за швидку відповідь. То перепрошию. По антені ще 1000043559.jpg
Такі написи на ній, як я для себе зрозумів, то 915 якраз підійде?

Антена зараз на 730-830 Mhz

1. Варіант

Щоб був стабільний зв'язок треба робити кастомну прошивку ELRS (збирати самому), це не так важко - є мануали на ютуб.
Як варіант без самостійної збірки поставити прошивку MafiaLRS - там частоту RX/TX можна обирати самостійно
Сформувати готову прошивку можна тут https://vtx.in.ua/elrs/? Тоді у Вас буде прошивка на нестандартну частоту :-) Те ж саме треба зробити для TX + докупити для TX антену на 730-830 Mhz

2. Варіант

Самий простий і нудний.
Просто обрізати антену по отворам перфорації (обрізати 2 сегмента) над надписом 900-1000 Mhz. Тоді у Вас буде стандартна частота 915 Mhz.

Але б я таку антену зберіг а просто докупив стандартну на 915 і замінив.
Це нестандартні антени, їх роблять для фронту в основному.

Саме краще не парити собі мізки, та не знущатись над гаманцем,....купити і впаяти в дрон новий приймач на 2.4Г під свій пульт керування, оновити прошивку і забіндитись ...це обійдеця в гривинь 500, а купувати модуль ТХ під свій пульт на частоту 915М обійдеця гривень 2 000 приблизно...От і порівняй різницю...

• Like
Реакції: A00C
Саме краще не парити собі мізки, та не знущатись над гаманцем,....купити і впаяти в дрон новий приймач на 2.4Г під свій пульт керування, оновити прошивку і забіндитись ...це обійдеця в гривинь 500, а купувати модуль ТХ під свій пульт на частоту 915М обійдеця гривень 2 000 приблизно...От і порівняй різницю...
DSDАбсолютно так я і поступив у подібній ситуації. Купив RX БетаФПВ на 2.4/900, та перепаяв той шо був 900й, бо рідний RX мені удалось розкірпічити тільки припаявшись до нього розкірпічувателем, зараз він у мене стоїть на іншому дроні.

• Like
Реакції: DSD
Абсолютно так я і поступив у подібній ситуації. Купив RX БетаФПВ на 2.4/900, та перепаяв той шо був 900й, бо рідний RX мені удалось розкірпічити тільки припаявшись до нього розкірпічувателем, зараз він у мене стоїть на іншому дроні.
A00CЯ собі купив зовнішній модуль ТХ на 915 тільки тому що вже назбиралась маленька кучка робочих, не закірпічиних приймачів на 915 і стало рентабено купити модуль ТХ на 915, ніж докуповувати RX на 2.4 на суму рівноцінну ціні зовнішнього модуля ТХ....

Я собі купив зовнішній модуль ТХ на 915 тільки тому що вже назбиралась маленька кучка робочих, не закірпічиних приймачів на 915 і стало рентабено купити модуль ТХ на 915, ніж докуповувати RX на 2.4 на суму рівноцінну ціні зовнішнього модуля ТХ....
DSDУ той час я тіко з нуба розбирався з темою фпв, тому ще й модуль на 915 це було занадто. Авжеж зараз він у мене є, і я активно юзаю дуал-бенд 2.4/900.

Ну він і так літає на вупах.
Він же хоче чогось більшого і це нормально.
При тому що у нього готовий армійський дрон, гріх не поюзати.

• Like
Реакції: A00C
Ну а як що є лишні гроші , і купиш такий,,,,,,то зроби тоді в ручці такий запил , як на фото...А то ручка ,в складеному стані, натискає на кнопку модуля, і це корисна порада всім хто користуєця таким пультом (RM TX12) з модулем TX на 915М від BETAFPV.....

Вкладення

• изображение_viber_2025-12-10_19-18-45-645.jpg
    изображение_viber_2025-12-10_19-18-45-645.jpg
    219.8 КБ · Перегляди: 14

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху