Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Як вимкнути AIR mode у Betaflight

Akceptor

Експерт
Команда форуму

Репутація:

За підтримку ЗСУ! За підтримку Спілки!
28.07.24
484
600
93
🎮
Boxer Max, Jumper T-Pro v2
🥽
04x
🛸
всіляке
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Переважно люди вважають що існує всього 3 режими для польоту дрона: Angle, Horizon, Acro. Насправді їх досить таки більше і один з них часто створює проблеми новачкам - AIR mode.
Якщо згрубша, він призначений для того, щоб больотний контролер міг на власний розсуд збільшити оберти двигунів при низькому значенні Throttle: наприклад коли ви робите фліп, то скидаєте газ у верхній точці до 0 і в цьому випадку увімкнений Air mode дозволить зробити різкіший і чіткіший фліп. Але також ви скидаєте газ при посадці і в цьому випадку увімкнений Air mode буде намагатися "підгазовувати" і дрон почне стрибати. Тому новачкам часто радять вимкнути Air mode, але не завжди пояснюють як це зробити :)
1723448917847.png
Якщо ви зайдете на сторінку "Configuration" у бетафлай пошукайте секцію "Other features" - лівий стовпець внизу. І там є перемикач AIRMODE, який ха замовчуванням знаходиться в увімкненому стані. Вимикаємо, зберігаємо.

Тепер на сторінці "Modes" ми можемо налаштувати увімкнення Air mode аналогічно до будь-якого іншого режиму:
1723449404853.png
1723449475947.png

AIR mode зроблений для того щоб дрон нівелювал вплив зовнішнього середовища і залишався в одній позиції. Якщо убрати тротл то дрон при падінні буде тримати одне положення (не кувиркатиметься і не завалюватиметься).

а чим це краще?
та якщо це вупчик у квартирі, тоді так і то під питанням.
насправді аїр мод і антигравіді як і лінеризація тяги, компенсція батареї, все це допомагає новачкам.
у 4.5.0 працюють чарівно, хоч все і відключаю, але на перших 300 годинах польоту я думаю це цілком собі чудові помічники. Єдина вимога - налаштовані фільтри.

а чим це краще?
та якщо це вупчик у квартирі, тоді так і то під питанням.
насправді аїр мод і антигравіді як і лінеризація тяги, компенсція батареї, все це допомагає новачкам.
у 4.5.0 працюють чарівно, хоч все і відключаю, але на перших 300 годинах польоту я думаю це цілком собі чудові помічники. Єдина вимога - налаштовані фільтри.
artФільтри це для мене покищо темна тема. Чи міг би ти рекомендувати відосик який би допоміг розібратися?

Переглянути попередні відповіді...
Фільтри це для мене покищо темна тема. Чи міг би ти рекомендувати відосик який би допоміг розібратися?
Magshifterа це складне питання.
я не про фільтри і PID там якраз коли є розуміння все просто.
я ось що порадити з початку... це важко, бо я не дуже пам'ятаю, що на самому початку мені здавалося складним. Це 100% англомовний контент.
мені здається цілком хороша структура бази знань у https://oscarliang.com/
а так звичайно ж контент від https://pidtoolbox.com/
але думаю він важкуватий від початку.
оскар цілком дохідливо розбирає
щодо фільтрів завжди пам'ятати, чим їх менше, тим краще -).
будь-який фільтр це затримка, менше часу на філтрацію ціль, мін максимально ефективних фільтрів, макс придушення шумів, без обрізки корисного сигналу
завжди говоримо про час фільтрації, а не просто кількість галочок.
зараз бетафлайт прекрасний інструмент, що дає змогу налаштувати дрон майже як у симуляторі

а це складне питання.
я не про фільтри і PID там якраз коли є розуміння все просто.
я ось що порадити з початку... це важко, бо я не дуже пам'ятаю, що на самому початку мені здавалося складним. Це 100% англомовний контент.
мені здається цілком хороша структура бази знань у https://oscarliang.com/
а так звичайно ж контент від https://pidtoolbox.com/
але думаю він важкуватий від початку.
оскар цілком дохідливо розбирає
щодо фільтрів завжди пам'ятати, чим їх менше, тим краще -).
будь-який фільтр це затримка, менше часу на філтрацію ціль, мін максимально ефективних фільтрів, макс придушення шумів, без обрізки корисного сигналу
завжди говоримо про час фільтрації, а не просто кількість галочок.
зараз бетафлайт прекрасний інструмент, що дає змогу налаштувати дрон майже як у симуляторі
artДякую!

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Конкретно air у квартирі заважає на початку. І заважає при посадці часто. Найгірше в ньому те, що він включений завжди. Може в тому є сенс, щоб не забивати людям голови ще одним режимом, але дає протилежний результат

Переглянути попередні відповіді...
Частково. Але його завезли пізніше. Перепрошивка замість того щоб вимкнути одну опцію?
Akceptorні, перепрошивати треба, щоб отримати усі нові функцій, покращення та доповнення))))))
вони постійно приходять..
однаковий дрон на БВ4.3 та 4.4 - вже по різному може літати).. а між БТ 4.3 та 4.5. дуже багато покращень.

ні, перепрошивати треба, щоб отримати усі нові функцій, покращення та доповнення))))))
вони постійно приходять..
однаковий дрон на БВ4.3 та 4.4 - вже по різному може літати).. а між БТ 4.3 та 4.5. дуже багато покращень.
NAukovecЯк отримати фічі з 4.5 у 4.3 без перепрошивки на 4.5?

ой а я хз...там же все комюніті якось оптимизує, виправляє помилки, доповнює щось чимсоь...
NAukovecПравильна відповідь: перепрошити. А робити це суто заради EZLanding не варто, бо простіше перенести AIR на перемикач.
Перешивати пуп на нову прошивку бо "там же все комюніті якось оптимизує" нерозважливо, особливо нерозважливо таке радити робити новачкам, які не можуть дати собі раду зі щойно купленим вупом.

Правильна відповідь: перепрошити. А робити це суто заради EZLanding не варто, бо простіше перенести AIR на перемикач.
Перешивати пуп на нову прошивку бо "там же все комюніті якось оптимизує" нерозважливо, особливо нерозважливо таке радити робити новачкам, які не можуть дати собі раду зі щойно купленим вупом.
Akceptorзрозуміло,шеф

Правильна відповідь: перепрошити. А робити це суто заради EZLanding не варто, бо простіше перенести AIR на перемикач.
Akceptorа як впливає на якість падіння режими?.. ну коли вимикаешь повністью газ та вуп падає, то його часто колихае із боку в бік, це часто покращується налаштуваннями.. але якось не замислювався раніше, але помічав що іноді дрон краще падає.. та ось думаю може наприклад в аир він себе править і за це виникають колебання, а наприклад, в акро він просто падає та майже не правиться єлектронікою і майже не колебається... чи такого немає...

ухххх яка каша -)
по-перше, новачкові напевно не варто ставити 4.6 яка врозробці.
але ось реліз кандидати і релізи звичайно так!
особливо на вупах, оскільки велика робота з економічності.
спробувавши аїр на 4.3 говорити, що він шкідливий хммм... не дуже добре.
якраз новачкові дуже корисний.
а новачкові треба до когось звернеться щоб дрон налаштували або навчиться САМОМУ. що прийдеться у будь-якому випадку.

якщо новачок хоче розвиватися як пілот, ДРОН ПОВИНЕН БУТИ НАСТРОЄНИЙ!
ось без варіантів, сам він це зробить читаючи та розуміючи, чи йому допоможуть.
але погана поведінка в аірмоді це симптом хроново відбудованого дрону

але погана поведінка в аірмоді це симптом хроново відбудованого дрону
ага.. і багато вупіків страдають пролемою, пропфошу?, при падіннях при скинутому газі, АЛЕ я ж і кажу що літаю на метере 85, я його настроював від цих багів, але є митті коли вони більш замітні і ось замислився, можливо на вупі краще, наприклад, без аир мода чисто в акро, наприклад. типа в аир він якось питається себе коригувати своєми слабкими силами) а, наприклад, в акро, він це не робить, і тому может корисніше літати в акро.. чисто роздуми на тему.

ага.. і багато вупіків страдають пролемою, пропфошу?, при падіннях при скинутому газі, АЛЕ я ж і кажу що літаю на метере 85, я його настроював від цих багів, але є митті коли вони більш замітні і ось замислився, можливо на вупі краще, наприклад, без аир мода чисто в акро, наприклад. типа в аир він якось питається себе коригувати своєми слабкими силами) а, наприклад, в акро, він це не робить, і тому может корисніше літати в акро.. чисто роздуми на тему.
NAukovecУ вупів з коробки, в яких недостатньо потужності, із пропвошем все досить погано.
У чогось краще, як нова моб6 чи ейр65, легко добитися зовсім мінімального пропвошу. Причому, чим у кращому стані ви готові тримати дрон, тим краще. Особисто в мене тюн далекий від ідеального, бо мені лінь часто міняти пропи, не кажучи вже про мотори.

ну не бачачи ваших логов я незнаю наскільки у вас дрон відбудований, і при всій повазі 85 а швидше за все 85про, назвати вупчиком -) таке. хіба що повервуп з нятяжкою, і "слабкими силами" це цілком пострил у молоко.
це ваш дрон і як на ньому літати, ніхто на тлінній землі вам вказати не може ну крім кримінального кодексу.
хочете використовуєте комплекс антиграву аїр компеннсація просадки батарей, компенсація підів щодо оборотів ітд... хочете в макс утрированому режимі стабілізації витрат він же АКРОбатік. будь ласка, головне не будувати ілюзії що це не стаб режим -))))і ви все ручкаїм робите.так погана відбудова дрона менше помітна в ньому, ви просто звикаєте, що він напівкерований -)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху