- 28.07.24
- 914
- 783
- 93
- 🎮
- Boxer
- 🥽
- Cobra SD
- 🛸
- 75/Air65/7"
Останнє редагування:
Багато FPV пілотів стикаються з питанням, як зручно вивести відеосигнал з дрону на монітор комп'ютера, не використовуючи шолом. Я довго шукав рішення для цього завдання і, нарешті, знайшов досить зручний варіант. Ділюся своїм досвідом і розповім про свій сетап для виведення AV сигналу.
Величезна подяка @Coldman за допомогу у вирішенні цього питання!
Мій поточний сетап
- Відеоприймач RC832HD
Це досить популярний і доступний приймач відеосигналу, який підтримує діапазон 5.8G з 48 каналами. Я придбав його приблизно за 1150 гривень.
Детальніше про RC832HD - EasyCap USB 2.0 — карта захоплення відео
Цей адаптер дозволяє перетворити аналоговий відеосигнал з приймача в цифровий і вивести його на комп'ютер через USB. Основний недолік цього рішення — роздільна здатність всього 720p. Гарно працює напряму з шоломом або окулярами, але будьте готові до того, що у вас постійно буде стирчати дріт.
Детальніше про EasyCap - Програмне забезпечення. Я виводжу сигнал в OBS для стрімів. Трошки пізніше знайду нормальний плеєр і доповню цей пункт. Якщо ви знаєте добрячий софт відпишіть будьласка у коментарях.
Плани щодо апгрейду
Планую покращити якість відео за допомогою більш просунутої карти захоплення сигналу з підтримкою HDMI, дивлюсь у сторону Ezcap 261M USB 3.0 HD60 4K60. Це дозволить отримати чіткішу картинку у поєднанні з відеоприймачем RC832HD. Якість буде залежити від роздільної здатності вашого шолома чи окулярів, в мене наразі Cobra SD, тож удосконалення мені покищо не потрібно.Є питання до спеціалістів стосовно існування більш якісних приймачів аналогового сигналу на заміну RC832HD чи подібним бюджетним рішенням. Хотілося б мати портативний девайс що є більш потужнішим за приймачі в шоломах, або як мінімум на рівні.
Переваги цього сетапу
- Бездротовий комфорт: Не потрібно використовувати кабелі для підключення до шолома, що дозволяє вільно переміщатися.
- Прямий прийом сигналу з VTX: Відеоприймач отримує сигнал безпосередньо від передавача дрону, що забезпечує мінімальну затримку.
- Можливість виводу приймача на вулицю: За допомогою довгого USB-кабелю планую розмістити приймач на вулиці і організовувати онлайн-трансляції польотів на подвір'ї.