Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Як вивести аналоговий AV сигнал з FPV дрона на монітор комп'ютеру

Magshifter

Адміністратор
Команда форуму

Репутація:

28.07.24
914
783
93
🎮
Boxer
🥽
Cobra SD
🛸
75/Air65/7"
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:

easycap+RChd.jpg

Багато FPV пілотів стикаються з питанням, як зручно вивести відеосигнал з дрону на монітор комп'ютера, не використовуючи шолом. Я довго шукав рішення для цього завдання і, нарешті, знайшов досить зручний варіант. Ділюся своїм досвідом і розповім про свій сетап для виведення AV сигналу.
Величезна подяка @Coldman за допомогу у вирішенні цього питання!

Мій поточний сетап​

1. Відеоприймач RC832HD
    Це досить популярний і доступний приймач відеосигналу, який підтримує діапазон 5.8G з 48 каналами. Я придбав його приблизно за 1150 гривень.
    Детальніше про RC832HD
  2. EasyCap USB 2.0 — карта захоплення відео
    Цей адаптер дозволяє перетворити аналоговий відеосигнал з приймача в цифровий і вивести його на комп'ютер через USB. Основний недолік цього рішення — роздільна здатність всього 720p. Гарно працює напряму з шоломом або окулярами, але будьте готові до того, що у вас постійно буде стирчати дріт.
    Детальніше про EasyCap
  3. Програмне забезпечення. Я виводжу сигнал в OBS для стрімів. Трошки пізніше знайду нормальний плеєр і доповню цей пункт. Якщо ви знаєте добрячий софт відпишіть будьласка у коментарях.

Плани щодо апгрейду​

Планую покращити якість відео за допомогою більш просунутої карти захоплення сигналу з підтримкою HDMI, дивлюсь у сторону Ezcap 261M USB 3.0 HD60 4K60. Це дозволить отримати чіткішу картинку у поєднанні з відеоприймачем RC832HD. Якість буде залежити від роздільної здатності вашого шолома чи окулярів, в мене наразі Cobra SD, тож удосконалення мені покищо не потрібно.

Є питання до спеціалістів стосовно існування більш якісних приймачів аналогового сигналу на заміну RC832HD чи подібним бюджетним рішенням. Хотілося б мати портативний девайс що є більш потужнішим за приймачі в шоломах, або як мінімум на рівні.

Переваги цього сетапу​

• Бездротовий комфорт: Не потрібно використовувати кабелі для підключення до шолома, що дозволяє вільно переміщатися.
  • Прямий прийом сигналу з VTX: Відеоприймач отримує сигнал безпосередньо від передавача дрону, що забезпечує мінімальну затримку.
  • Можливість виводу приймача на вулицю: За допомогою довгого USB-кабелю планую розмістити приймач на вулиці і організовувати онлайн-трансляції польотів на подвір'ї.

Висновок​

Цей підхід може бути корисним для тих, хто шукає недороге та ефективне рішення для виведення FPV-сигналу на монітор комп'ютера. Сподіваюся, що мій досвід буде корисним вам у створенні свого власного сетапу. Якщо у вас є більш якісніше рішення обов'язково поділіться своїм досвідом!

1. Якість картинки буде значно залежити від того що видає приймач, в випадку 720р і аналоговой камерой, не певен що баттлнек саме в карті захоплення.
З того що бачу, Відеоприймач RC832HD видає тільки 1080р. Тоже карта захоплення з 4к трохи занадто.
2. Якісна карта захоплення - Elgato cam link. Скоріш за все це занадто для аналогового приймача, користуюсь такой для захвата відео з камери - якість топ.
3. З приводу софта, карта захвата як правило сприймається ОС як веб камера, тобто дивитись можно тим же софтом що і вебку, OBS або системну тулзу, Camera на windows та Photo booth на macos. Для запису, особисто мені зручнеше OBS. Також картинку можно дивитись VLC плеером, але мені не дуже зручно.

1. Якість картинки буде значно залежити від того що видає приймач, в випадку 720р і аналоговой камерой, не певен що баттлнек саме в карті захоплення.
З того що бачу, Відеоприймач RC832HD видає тільки 1080р. Тоже карта захоплення з 4к трохи занадто.
2. Якісна карта захоплення - Elgato cam link. Скоріш за все це занадто для аналогового приймача, користуюсь такой для захвата відео з камери - якість топ.
3. З приводу софта, карта захвата як правило сприймається ОС як веб камера, тобто дивитись можно тим же софтом що і вебку, OBS або системну тулзу, Camera на windows та Photo booth на macos. Для запису, особисто мені зручнеше OBS. Також картинку можно дивитись VLC плеером, але мені не дуже зручно.
INovЗгодний з усіма пунктами! 4k точно занадто, дякую за рекомендацію.

INov
"Якісна карта захоплення - Elgato cam link. Скоріш за все це занадто для аналогового приймача"
Може на майбутнє, щоб не купувати два рази карту захвата на аналог і окремо на цифру? Чи щоб цифру вивести на монітор не треба взагалі таких девайсів? Майте на увазі, я нуб 🤗

Я тільки починаю літати на фпв, власних окуляр немає, тому хочу вивести відео на екран ноутбуку.
- vtx rush solo tank 5.8
- vrx rc832 5.8 + захват зображення через easycap DC60++
Все підключив, зайшов в бетафлай обрав канал B6 (5828), на rx обрав fr2 ch6 (5282), підключив до жовтий тюльпан до жовтого тюльпани на easycap, вмикаю камеру але зображення нема(
Якщо хтось стикався з цим, можете будь ласка допомогти 🫠

Вкладення

• IMG_20250225_120416_390.jpg
    IMG_20250225_120416_390.jpg
    162.2 КБ · Перегляди: 11
  • Screenshot_20250310_212532_OLXua.jpg
    Screenshot_20250310_212532_OLXua.jpg
    82.1 КБ · Перегляди: 12
  • Screenshot_20250310_212542_OLXua.jpg
    Screenshot_20250310_212542_OLXua.jpg
    140.1 КБ · Перегляди: 9
  • Screenshot_20250310_212618_OLXua.jpg
    Screenshot_20250310_212618_OLXua.jpg
    80 КБ · Перегляди: 9
Я тільки починаю літати на фпв, власних окуляр немає, тому хочу вивести відео на екран ноутбуку.
- vtx rush solo tank 5.8
- vrx rc832 5.8 + захват зображення через easycap DC60++
Все підключив, зайшов в бетафлай обрав канал B6 (5828), на rx обрав fr2 ch6 (5282), підключив до жовтий тюльпан до жовтого тюльпани на easycap, вмикаю камеру але зображення нема(
Якщо хтось стикався з цим, можете будь ласка допомогти 🫠
tox1Моя зв'язка працювала без проблем і доречі у Betafligt я нічого не налаштовував. Відеосигнал ловився у стоці шляхом пошуку на RC832HD.
Яким софтом ви виводите зображення на ноутбук?

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху