Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Який перший вуп обрати?

Akceptor

Експерт
Команда форуму

Репутація:

За підтримку ЗСУ! За підтримку Спілки!
28.07.24
482
595
93
🎮
Boxer Max, Jumper T-Pro v2
🥽
04x
🛸
всіляке
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Про це часто запитують і думки розходяться :)
Я дам невеликий алгоритм, яким раджу користуватися новачкам.
1. Де ви збираєтеся літати: надворі чи в приміщенні (і якого розміру приміщення)
- для вулиці беріть щось бажано під 2s батарейки і у розмірі 85мм (mobula 8, meteor 85, cetus x). В жодному разі не беріть 65мм вупи, а щось на кшталт mobula 7 чи meteor 75 pro буде непоганим компромісом, хоча для новачка воно радше збере всі негативні сторони
- для приміщення (типова квартира) однозначно беріть щось на 65мм базі: meteor 65 (pro), mobula 6, air65. Воно підійде для будь-якого приміщення насправді, дуже прикольно у офісі чи на великому складі.

2. Для вулиці нічого радити не буду, але з 65мм донедавна було фактично 2 варіанти: meteor 65 (pro) і mobula 6 (2024 року і стара)
Переваги метеора це ціна і повна комплектація - батарейки, зарядний пристрій. Просто купив і летиш. Зате він важкий і має слабкі мотори, не дуже зручний в керуванні через це.
Mobula 6 то навпаки торпеда, але вона десь на 20 баксів дорожче, без батарей в комплекті (накиньте ще 20 баксів) і нові 2024 року були дуже глючні. Зараз ніби щось поправили, але радити новачкам не буду.
Були ще cetus pro, це лажа - забудьте.
Зараз вийшов air65 від BetaFPV. Я його в руках ще не тримав, але дуже гарно виглядає, думаю що це якраз буде оптимальним варіантом на кілька років поспіль тепер :)

Особисто я раджу всім брати метеор 65 про і міняти в ньому двигуни на happymodel з більшим kV - десь 25000+
Ви не тільки навчитеся літати, але й зможете відчути різницю між різними моторами і попрацювати руками ))))
А по ціні вийде як mobula 6 з усіма необхідними гаджетами

Дякую за розгорнуту і дуже корисну інформацію!
Хочу запитати стосовно Meteor 75 Pro, по розмірам саме те що потрібно для домашніх політух, та й на вулицю планую виходити. Чи є якісь варіанти апгрейду (двигуни, антена, VTX, батка)?

Дякую за розгорнуту і дуже корисну інформацію!
Хочу запитати стосовно Meteor 75 Pro, по розмірам саме те що потрібно для домашніх політух, та й на вулицю планую виходити. Чи є якісь варіанти апгрейду (двигуни, антена, VTX, батка)?
MagshifterЯкщо чесно, я б не радив брати 75мм дрон взагалі, ну хіба що ви знаєте нащо воно вам, або у дуже специфічних випадках ))
У кімнаті літати він завеликий. Якщо у вас особняк на 150 квадратів, то може... Або якщо літати у офісі, якомусь спортзалі чи складі - тоді ок. Я не кажу що в квартирі нереально з ним, просто дуже багато обмежень, не буде кайфу - перевірено.
Надворі він теж не дуже гарно поводиться, якщо не повний штиль. Він занадто легкий для вуличних політух, його зносить вітром. А сам він занадто важкий для моторів - його зносить також інерція. Єдиний варіант, який я для такого дрона бачу це дійсно щось типу у спортзалі чи в особняку з планами вилетіти з будинку через вікно, зробити парку піруєтів у садочку і повернутися. Тобто якщо явно хочеться мікс.
Я мав багато вупів і зупинився на 65мм для приміщення + окремо 85мм або зубочистка для подвірʼя (і навіть для офісу).

Стосовно апгрейду то явно треба інші двигуни. Просто вибрати щось де буде більше kV - вже добре. В ідеалі поміняти раму на 65мм і зробити з нього нормальний вуп, але це не розглядаємо ))) Раму може б все ж варто змінити на якусь іншу, але не впевнений бо сам не робив такого.
Що точно варто замінити то це канопу - та важка фігня робить багато проблем з метеором як 65 так і 75, треба тупо щось легше, на крайняк якісь отвори поробити щоб забрати трохи зайвої ваги.
Також батарейки там в комплекті 550 мАг, здається. Може є сенс замінити на 450 - вони трохи легші і з іншими модифікаціями не думаю що час польоту постраждає. Але проблема цих батарей, як на мене, що вони великі і у цьому форматі є тільки Lava батки, які кращі однозначно, але з мого досвіду вони чогось дуже вмирають. Для 65мм більший вибір батарей, зокрема є tattu, які я особисто просто обожнюю.
Для 85мм теж є вже вибір 2s батарей дуже непоганий. А от для 75мм щось не густо.
VTx і антена мені здається норм. Я б не міняв. В принципі можна стандартну антену на якийсь лоліпоп поміняти, але навряд чи хтось вупами літає дуже далеко, тому я стабільно користуюся рідними антенами і потужність відео вище 25 мВт не піднімаю у 99% випадків

Переглянути попередні відповіді...
Якщо чесно, я б не радив брати 75мм дрон взагалі, ну хіба що ви знаєте нащо воно вам, або у дуже специфічних випадках ))
У кімнаті літати він завеликий. Якщо у вас особняк на 150 квадратів, то може... Або якщо літати у офісі, якомусь спортзалі чи складі - тоді ок. Я не кажу що в квартирі нереально з ним, просто дуже багато обмежень, не буде кайфу - перевірено.
Надворі він теж не дуже гарно поводиться, якщо не повний штиль. Він занадто легкий для вуличних політух, його зносить вітром. А сам він занадто важкий для моторів - його зносить також інерція. Єдиний варіант, який я для такого дрона бачу це дійсно щось типу у спортзалі чи в особняку з планами вилетіти з будинку через вікно, зробити парку піруєтів у садочку і повернутися. Тобто якщо явно хочеться мікс.
Я мав багато вупів і зупинився на 65мм для приміщення + окремо 85мм або зубочистка для подвірʼя (і навіть для офісу).

Стосовно апгрейду то явно треба інші двигуни. Просто вибрати щось де буде більше kV - вже добре. В ідеалі поміняти раму на 65мм і зробити з нього нормальний вуп, але це не розглядаємо ))) Раму може б все ж варто змінити на якусь іншу, але не впевнений бо сам не робив такого.
Що точно варто замінити то це канопу - та важка фігня робить багато проблем з метеором як 65 так і 75, треба тупо щось легше, на крайняк якісь отвори поробити щоб забрати трохи зайвої ваги.
Також батарейки там в комплекті 550 мАг, здається. Може є сенс замінити на 450 - вони трохи легші і з іншими модифікаціями не думаю що час польоту постраждає. Але проблема цих батарей, як на мене, що вони великі і у цьому форматі є тільки Lava батки, які кращі однозначно, але з мого досвіду вони чогось дуже вмирають. Для 65мм більший вибір батарей, зокрема є tattu, які я особисто просто обожнюю.
Для 85мм теж є вже вибір 2s батарей дуже непоганий. А от для 75мм щось не густо.
VTx і антена мені здається норм. Я б не міняв. В принципі можна стандартну антену на якийсь лоліпоп поміняти, але навряд чи хтось вупами літає дуже далеко, тому я стабільно користуюся рідними антенами і потужність відео вище 25 мВт не піднімаю у 99% випадків
AkceptorКруто, все по шухлядами розклав! Дякую! Метеор 75 вже в дорозі, тож буду починати з не самого вдалого варіанту. Вже знаходив інфу що після страждання на Meteor 75 наступні дрончики будуть як делікатесики :) А в мене як за звичай, рухаюсь найскладнішим шляхом серед можливих.

Круто, все по шухлядами розклав! Дякую! Метеор 75 вже в дорозі, тож буду починати з не самого вдалого варіанту. Вже знаходив інфу що після страждання на Meteor 75 наступні дрончики будуть як делікатесики :) А в мене як за звичай, рухаюсь найскладнішим шляхом серед можливих.
MagshifterМожна спробувати зробити оці штуки всі

в принципі, можна рейти спробувати підкрутити і буде відносно нормально

для вулиці беріть щось бажано під 2s батарейки і у розмірі 85мм (mobula 8, meteor 85, cetus x). В жодному разі не беріть 65мм вупи, а щось на кшталт mobula 7 чи meteor 75 pro буде непоганим компромісом, хоча для новачка воно радше збере всі негативні сторони
про 2S для вулиці згоден, але якщо це не якийсь тісний двір із купою вузьких місць, в які треба пролітати, і повільність дрона із захистом буде плюсом, то щось із відкритими пропами сильно веселіше.
Хороший 65мм на вулиці без вітру не гірше за все решта. Із вітром важко буде на всьому.

Особисто я раджу всім брати метеор 65 про і міняти в ньому двигуни на happymodel з більшим kV - десь 25000+
Ви не тільки навчитеся літати, але й зможете відчути різницю між різними моторами і попрацювати руками ))))
А по ціні вийде як mobula 6 з усіма необхідними гаджетами
1. Про - це гірша версія 65, бо важча, у дечому не сумісна із іншими, із поганим вибором пропів.
2. Єдиний хороший розмір для двигунів на 65мм - це 0702. А 0702 від happymodel не підходять за вистою до метеор65 рам, там пропи б'ються в стійки захисту.

Переваги метеора це ціна і повна комплектація - батарейки, зарядний пристрій.
Сині батарейки сміття, зарядний пристрій теж більшість потім захоче замінити на кращий.

про 2S для вулиці згоден, але якщо це не якийсь тісний двір із купою вузьких місць, в які треба пролітати, і повільність дрона із захистом буде плюсом, то щось із відкритими пропами сильно веселіше.
Хороший 65мм на вулиці без вітру не гірше за все решта. Із вітром важко буде на всьому.

1. Про - це гірша версія 65, бо важча, у дечому не сумісна із іншими, із поганим вибором пропів.
2. Єдиний хороший розмір для двигунів на 65мм - це 0702. А 0702 від happymodel не підходять за вистою до метеор65 рам, там пропи б'ються в стійки захисту.

Сині батарейки сміття, зарядний пристрій теж більшість потім захоче замінити на кращий.
vpro
Про - це гірша версія 65, бо важча, у дечому не сумісна із іншими, із поганим вибором пропів.
Але вона продається всюди, а звичайну ще треба пошукати.
Це правда. Але якщо ти купуєш перший у житті дрон, то хочеш щоб включив і полетіло, а не купити все окремо. Саме тому популярні різні кіти, 90% яких взагалі просто різний треш, але зате все разом і у зручному кейсі.
Саме цим приваблює власне BetaFPV - купив і все необхідне у комплекті.
Цікаво буде порівняти продажі Meteor 65 Pro і Air65 - ніби ж дали людям все краще, але от побачимо чи досить народу, які захочуть купити просто готовий вуп (і не збирати самостійно), але яким не треба барахла у комплекті

vproЯкі порадите, замість синіх батарей? Якщо можна, то посилання… дякую!

Які порадите, замість синіх батарей? Якщо можна, то посилання… дякую!
Yurii PerevozchykovДля 65 мм найкраще брати лаву на 260мАг https://s.click.aliexpress.com/e/_oFBDjr3 бо вони легші.
З інших гарних є лава на 300 мАг https://s.click.aliexpress.com/e/_oFBDjr3 і tattu теж на 300 мАг https://s.click.aliexpress.com/e/_DdS04Cb
(Це в порядку зростання ваги).
Для метеора вага менше має значення, але якщо наприклад air65, то тут точно варто брати що легше

В мене перший Mobula8. Для кімнати завеликий, літати можна але дуже складно. На вулиці все норм, з нормальними антенами до кілометра в полі покриває. Зараз на вулиці літаю на 7 дюймовому, тож планую собі на зиму щось маленьке взяти щоб по хаті літати, Mobula6 або Meteor65. Для вибору першого дрону головне розуміти де ти будеш літати.

В мене перший Mobula8. Для кімнати завеликий, літати можна але дуже складно. На вулиці все норм, з нормальними антенами до кілометра в полі покриває. Зараз на вулиці літаю на 7 дюймовому, тож планую собі на зиму щось маленьке взяти щоб по хаті літати, Mobula6 або Meteor65. Для вибору першого дрону головне розуміти де ти будеш літати.
SimpleUserMobula 8. Друже, як? Rx ніякий, як тебе вдалося?

• Like
Реакції: Old
SimpleUserМобула 8 надворі дуже прикольна, коли її пересадити на раму Bassline

Air65 дома, mobula8 вулиця. Mobula 6 2024 це біль. Я витратив місяць на налаштування. Дуже шумить, треба фільтрація. Дуже поспішали. Із за дефолтних підів відпаювались двіжки

• Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
А що думаєте про отаке? https://newbeedrone.com/products/hummingbird-v3
Виглядає на метеор від хепімодел))))
HMB-F4-Pro-V3-EN_10_2048x2048.jpg

А що думаєте про отаке? https://newbeedrone.com/products/hummingbird-v3
Виглядає на метеор від хепімодел))))
HMB-F4-Pro-V3-EN_10_2048x2048.jpg
AkceptorДля 65мм це дуже важке. В таку масу декому взагалі walksnail вдасться вкласти.
Мотори непогані, але не для 65мм, вони важкі.
АІО ніби не дуже погане, але і проблеми із ним бувають. Ще там конектори моторів JST 1.0, тому мотори брати тільки в них або багато перепаювати дроти.

Якщо це комусь подарують, наприклад, то непогано, але самому вибирати причин не бачу.

Для 65мм це дуже важке. В таку масу декому взагалі walksnail вдасться вкласти.
Мотори непогані, але не для 65мм, вони важкі.
АІО ніби не дуже погане, але і проблеми із ним бувають. Ще там конектори моторів JST 1.0, тому мотори брати тільки в них або багато перепаювати дроти.

Якщо це комусь подарують, наприклад, то непогано, але самому вибирати причин не бачу.
vproти що, там ж конектори золотом покриті, яке перепаювати )))

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху