Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Загальні питання від початківця

StOpO4kA

Новачок
Учасник

Репутація:

25.08.25
8
1
3
🎮
RadioMaster TX12 MKII ELRS
🥽
SkyZone Cobra
🛸
-

Любий читач! Дякую, що не пройшли повз моєї теми!​

Хотів би почати з того, що зовсім недавно я зміг позволити собі купити пульт управління Radiomaster TX12 MKII ELRS, повну інформацію про своїх пташок надати не можу через відсутність деяких знань в галузі FPV-дронів.

1. Як саме мені відкалібрувати свій пульт та де це краще зробити, якщо є гайди до надайте мені будь-ласка посилання, буду вдячним!

2. Через який конфігуратор так як мені прошити своїх пташок для кращохї роботи з ними.

3. Які є гарні симулятори для початківці та з якими налаштуваннями починати?

4. Коли треба докупати ELRS-модуль та для чого він простими словами?

5. Що в мене ще потрібно бути окрім акумуляторів та для зарядних приладів, зарядні прилади для аккумів від FPV>?

6. Які загальні поради можете дати для мене як для початківця?

P.S Основна діяльність — військова справа. Тому буде добре якщо хтось дасть поради більше для цього.

1.
2. Більшість FPV дронів використовують Betaflight, але це тільки для налаштування. Прошивати щось вам варто тільки якщо збираєте дрон з нуля. У цьому хоббі якщо щось працює і нема відомих проблем, які точно вирішить новіша прошивка, прошивати нічого не треба.
3. Симулятори всі навчать літати, але практично всі, хто спробував Velocidrone, переконані, що він найкращий.
4. Якщо пульт у вас не ELRS, а дрони ELRS. Або різні частоти ELRS.
5. Паяльник, трохи базових інструментів, дуже корисно мати 3D принтер, який може в TPU.
6. Не купувати ніякі курси, хіба що вони про військове застосування і є позитивні відгуки. Не довіряти оглядам тих, хто не вміє літати. Підписатися на перевірених ютуберів
Найважче у FPV - це саме літати. Тому багато літати у симуляторі, але паралельно і підтягувати теорію по ютубу.
Навчитися добре паяти.

Додам
є відео по повному налаштуванні пульта

Додам
є відео по повному налаштуванні пульта
Phoenix

У Бардвела найкраще, як і зазвичай.

Раніше я дуже хейтив цього, бо ніде не було доказів, що він вміє літати чи щось знає про дрони. А оце відео уже на рівні людини, яка пару місяців як почала розбиратися у FPV. Може ще з рік і буде від нього якась користь. Хоча жодного відео польоту все ще ніде нема, а особисто він в чаті придумує десятки різних відмазок, щоб нічого не показувати.

У Бардвела найкраще, як і зазвичай.

Раніше я дуже хейтив цього, бо ніде не було доказів, що він вміє літати чи щось знає про дрони. А оце відео уже на рівні людини, яка пару місяців як почала розбиратися у FPV. Може ще з рік і буде від нього якась користь. Хоча жодного відео польоту все ще ніде нема, а особисто він в чаті придумує десятки різних відмазок, щоб нічого не показувати.
vpro
Ну відео по налаштуванням мені зайшли.
Я їх порівнював з офіційною документацією на той же EdgeTX і не знайшов розбіжностей.
Просто він пояснює більш доступно і зрозуміло ніж суха документація.

1. Якщо працює, то на початку чіпати не варто. ІМХО інформацію краще отримувати від Joshua Bardwell, Oscar Liang, Mads Tech. Також існує безліч відео від українців.
2. Найпопулярніший для дронів - це BetaFlight Configurator. З розвитком дізнаєтесь та навчитесь працювати ще з низкую ПЗ.
3. Найпопулярніший у нас - Liftoff. Для початку, зменшіть в налаштуваннях дрону кут камери, або за допомогою стрілок під час польоту. Коли набридне Liftoff або будете готові до більшої складності - Velocidrone.
4. Простими словами модуль - це коробочка яка додає підтримку певних протоколів та частот керування до апаратури (пульту). Ви самі зрозумієте коли знадобиться.
5. Ручний (викрутки і тому подібне) та паяльний інструмент. З часом дійдете до різних тестерів, мультиметрів та іншого электронного обладнання.
6. - Починати варто з симуляторів;
- На справжньому дроні більше уваги до повільних польотів, зупинок та зависань;
- Будьте готові до поломок або втрати дронів;
- Бережіть пальці та закупіть запас гвинтів;
- Перед польотом перевіряйте дрон (чи все закручено, підключено та на своєму місці).

7. - Почніть з верифікації у діскорді Victory Drones. Це дасть Вам доступ до закритої інформації для військових (ПЗ, навчальні матеріали, лекції, спеціалізовані симулятори, курси на Прометеусі);
- Приділіть час на ази радіотехніки та радіофізики;
- Шукайте виходи на суміжних дронщиків (звісно всією інформацією вони ділитись не будуть, але актуальні знання та їх досвід отримаєте). Відповідно більше переймайте чийсь досвід чим набивайте свої гулі, особливо коли це стосується роботи з СВП та перекрутами на електродетонаторах;
- Вчіться прокладати маршрути для польоту та пролітати їх (Кропива/Дельта + карти висот + орієнтири які буде видно на аналоговому відео);
- Спробуйте вибити в начальства хоч якісь курси (більше задля сертифікату), щоб з часом вони Вас не "рухали зворотньо - поступально" через його відсутність.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху