Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Закачує під час польоту і навіть після

internet_instructor

Активіст
Учасник

Репутація:

26.06.25
50
19
8
🎮
RadioMaster TX12 MKII ExpressLRS Edge TX
🥽
Skyzone Sky04O Pro
🛸
BetaFPV Meteor65 Pro
Вітаю!
Зіштовхнувся з проблемою - мене закачує під час польоту при різких маневрах або швидкому польоті.
Якщо літати поволі, то наче нормально, але після польотів все одно хитає і нудить ще до години часу.
Можливо хтось мав аналогічну проблему та знає як з нею впоратись? Буду вдячний за поради.

Це дуже незвична ситуація, майже ніколи люди на таке не жаліються.
У чому саме ви літаєте? Якщо це симулятор на моніторі, то можливо допоможе менший FOV.
Якщо шолом чи окуляри, варто переконатися, що все підходить під ваш зір.

Це дуже незвична ситуація, майже ніколи люди на таке не жаліються.
У чому саме ви літаєте? Якщо це симулятор на моніторі, то можливо допоможе менший FOV.
Якщо шолом чи окуляри, варто переконатися, що все підходить під ваш зір.
vproПроблем із зором не маю.
Літаю Meteor 65 Pro в окулярах Skuzone 04O Pro. Все наче налаштовано. Картинку дуже чітка.
Якщо літаю на симуляторі (LiftOff) на моніторі, то закачує після голини польотів. Якщо в симуляторі в окулярах, то майже одразу. При чому гірше ніж при польотах на справжньому вупчику.

Проблем із зором не маю.
Літаю Meteor 65 Pro в окулярах Skuzone 04O Pro. Все наче налаштовано. Картинку дуже чітка.
Якщо літаю на симуляторі (LiftOff) на моніторі, то закачує після голини польотів. Якщо в симуляторі в окулярах, то майже одразу. При чому гірше ніж при польотах на справжньому вупчику.
internet_instructorЯ в Liftoff починав з хвилин 15. Навіть зараз я годину не літаю. По перше трохи набридає, по друге година це занадто багато вільного часу, а його завжди обмаль.

В мене таке було навіть після симулятора.
Доходило до того що перші кроки після тренування як у пьяного були.
Потім чим більше літаєш, тим меньше воно проявляється. Зараз я згадав про це тільки тому що Ви написали.

В мене таке було навіть після симулятора.
Доходило до того що перші кроки після тренування як у пьяного були.
Потім чим більше літаєш, тим меньше воно проявляється. Зараз я згадав про це тільки тому що Ви написали.
PhoenixОце в мене так само)))
Значить буду практикуватись.

Оце в мене так само)))
Значить буду практикуватись.
internet_instructorЛітайте для кайфу рівно стільки скільки подобається і не викликає дискомфорт. Потім час поступово буде збільшуватись. Не треба гнатися за якимись показниками. Це повинно бути в кайф.

Шукайте додаткову точку опори: сядьте, зіпрітися на щось, покладіть руку чи лікоть на нерухомий предмет чи упріться в щось ногою - це трохи допоможе під час польоту в окулярах чи шоломі.

Частіше літайте і з часом стане трохи легше так як вестибулярний апарат звикне.

Як раціональна рекомендація - відвідайте невролога.

Пишу як людина з проблемами вестибулярки після травми.

Шукайте додаткову точку опори: сядьте, зіпрітися на щось, покладіть руку чи лікоть на нерухомий предмет чи упріться в щось ногою - це трохи допоможе під час польоту в окулярах чи шоломі.

LolXDПро покладіть руки не згоден.
Руки і пульт повинні бути в тому положенні що і при реальних польотах. Тобто до положення треба звикати відразу і обрати саме те що буде в реалі.
В мене як правило пульт на пузі (благо є куди покласти) а руки притиснуті по боках ні на що не спираються і таке саме положення при реальному польоті.

Про покладіть руки не згоден.
Руки і пульт повинні бути в тому положенні що і при реальних польотах. Тобто до положення треба звикати відразу і обрати саме те що буде в реалі.
В мене як правило пульт на пузі (благо є куди покласти) а руки притиснуті по боках ні на що не спираються і таке саме положення при реальному польоті.
PhoenixМова про додаткові точки опори для полегшення головокружіння, а не про "правильну стійку".

LolXDСпочатку літав лише сидячи, зараз можу літати навстоячи але досить повільно і не більше 5 хвилин.
На рахунок лікаря гарна порада, чомусь навіть на думку не спало з такою проблемою звертатись.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Коли я в перше одягнув шолом, то в мене також було подібне.
В моєму випадку, коли я фіксував голову на підголовнику крісла і не дозволяв їй неконтрольовано рухатись, ставало легше. Також доєднуюсь до @Phoenix стосовно короткочасних політух, неперенавантажуйте себе, краще по 10 хвилин без критичного стану ніж по годині з побічками. Дайте мозку звикнути до нового!

Від себе додам, що маю вр окулус квест 3, на ньому намагався грати в шутери-аж крутить все, це не нудота, як попереджають, це щось навіть гірше. Гадав, те саме чекатиме і в фпв, але ж ні. Ні у стимулятор і, ні в шоломі(саме шоломі, не окулярах). Можна б подумати, що річ саме різниці шолом чи окуляри, але в мене є друг, якого також паморочиться навіть від стимулятора на моніторі.
Також підсумую, шо с часом це(на вр квесті) це не пройшло. Тому я просто закинув це, щоб не руйнувати здоров'я.
Можливо в вашому випадку треба тренувати вестибулярку. Від себе додам, шо я довгий час займався спортивною гімнастикою та вуличною акробатикою(саме сальтухи)

Ну логічно що все залежить від конкретної людини. Вестибулярний, зір, психіка і т.д.
Кожному треба пройти свій шлях. Ми тільки можемо підказати на базі свого досвіду.

Аааааа!!! Ще інфа така! В вр окулярах таку проблеми вирішуються зменшенням поля зору по боках(наче зашорений кінь, не бачите перефирії, лише те, що в центрі). Ви писали що в вас скайзон прошка, там 19ххна скікись там на більше 1000.можливо треба спробувати політати на інших окулярах де кадр менший(кут менший). Звісно, якщо є така можливість в когось взяти інші окуляри

Аааааа!!! Ще інфа така! В вр окулярах таку проблеми вирішуються зменшенням поля зору по боках(наче зашорений кінь, не бачите перефирії, лише те, що в центрі). Ви писали що в вас скайзон прошка, там 19ххна скікись там на більше 1000.можливо треба спробувати політати на інших окулярах де кадр менший(кут менший). Звісно, якщо є така можливість в когось взяти інші окуляри
emptysourceЯ літаю в співвідношенні сторін 4:3, через що картинка менша та по бокам є чорні полоси. Але дякую за підказку в який бік рухатись. Буду шукати в кого можна взяти шолом.

Усім вдячний за відповіді. Після щоденних польотів мінімум по 30 хв. дрона + до 1 години в симуляторі закачування поступово припинилось.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху