Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Залипання картинки на тепловізорі (привиди)

sapmako

Новачок
Учасник

Репутація:

28.04.26
5
0
1
Доброго дня, працював добре і одного дня почалося таке, затвор клацає і залишає "привиди"

Підскажіть хтось стикався з таким?

Ace 256*192
Screenshot 2026-04-28 214929.png
Screenshot 2026-04-28 214609.png Screenshot 2026-04-28 214630.png Screenshot 2026-04-28 214601.png

Можливо проблеми з калібровкою? Можливо шторка заїдає? Таке як щось неправильно відкалібровано - але коли так, то зазвичай «двоїться» слід

Можливо проблеми з калібровкою? Можливо шторка заїдає? Таке як щось неправильно відкалібровано - але коли так, то зазвичай «двоїться» слід
darknodeНе знаю як калібрувати цю камеру, при включені на uart видає “?” ні на які команди не реагує. Продавець каже замкнути rx на gnd не допомогло.
Мануала не знайшов щоб розібратися.
Я теж так думаю що шторка не до кінця закривається і калібрує не на темному а на останньому кадрі.
Пробував продувать, промивати спиртом, нічого не допомагає.
При включені якщо закрити чимось то все добре а потім на наступному руху шторки зʼявляються «привид».

Переглянути попередні відповіді...
Не знаю як калібрувати цю камеру, при включені на uart видає “?” ні на які команди не реагує. Продавець каже замкнути rx на gnd не допомогло.
Я теж так думаю що шторка не до кінця закривається і калібрує не на темному а на останньому кадрі.
При включені якщо закрити чимось то все добре а потім на наступному руху шторки зʼявляються «привид».
sapmakoНу судячи з опису дійсно проблема калібровки. Я от думаю, можливо механічно зі шторкою проблема? Або не співпадає фаза на закриття і калібровки.

Ну судячи з опису дійсно проблема калібровки. Я от думаю, можливо механічно зі шторкою проблема? Або не співпадає фаза на закриття і калібровки.
darknodeЦікаво чому це сталося і як це виправити?

Не знаю як калібрувати цю камеру, при включені на uart видає “?” ні на які команди не реагує. Продавець каже замкнути rx на gnd не допомогло.
sapmakoяк фіксити, не підкажу. Я б затестив - коли уходе в калібровку перед цим заздалегіть закривати камеру. І якщо в час калібровки завжди правильно буде калібрувати - і зображення не буде «пливти» - точно проблема в цьому. Можливо варіант добратися до шторки - але не впевнений що з нею щось можна зробити. Я так розумію гарантії немає - назад продавцю надіслати?

як фіксити, не підкажу. Я б затестив - коли уходе в калібровку перед цим заздалегіть закривати камеру. І якщо в час калібровки завжди правильно буде калібрувати - і зображення не буде «пливти» - точно проблема в цьому. Можливо варіант добратися до шторки - але не впевнений що з нею щось можна зробити. Я так розумію гарантії немає - назад продавцю надіслати?
darknodeТак, брав з рук за дешево.
якщо закрити рукою при клацані шторки то все ок

Так, брав з рук за дешево.
якщо закрити рукою при клацані шторки то все ок
sapmakoМоже впала, чи пилинка потрапила. Я думаю що проблема механічна. Піщинка потрапила в шаттер сам.
Як варіант залізти подивитись як він почуває себе, але конструктивно хз як воно там в середині влаштоване. До шторки ніколи не лазив.
Як варіант зробити свою механічну шторку, але це треба вже якось програмно поєднуватись з камерою, ставити якийсь контроллер, і визначати яка різниця в температурі має бути… але нє, брєд… думаю проблема механічна треба шторку промити може, чи прочистити.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
0
Перегляди
90
Назад
Зверху