Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Збірка дрона з нуля

NiceDay

Просунутий
Учасник

Репутація:

16.08.24
21
5
3
🎮
Frsky Taranis
🥽
Cobra x
Хочу зібрати свій перший дрон сам. Трохи розбираюся в електроніці та вмію паяти, однак ще не дуже розбираюся у сфері фпв тож, потрібна порада на рахунок комплектуючих(хочу зібрати ,щось більше за тінівупа). А саме яку раму(із закритими пропами хочу), мотори, польотний контроллер, vtx+камера. Дякую за допомогу)

Чому саме із закритими пропами? Насправді вибір таких рам не дуже великий і доведеться брати щось на кшталт цього:
Такий дрон із закритими пропами називаєтся сіневуп і він не дуже цікавий: у приміщеннях не політаєш, надворі теж буде нудно і шумно.

Я б радив збирати або зубочистку щось типу bassline
https://s.click.aliexpress.com/e/_EJ25P5R
Або, якщо треба більше щось, то щось типу
https://s.click.aliexpress.com/e/_ol4RPc1
Багато хто хвалить рами Volador, наприкла навіть під цифру є
https://s.click.aliexpress.com/e/_EIOIfNX
Але. Всі нормальні білди без дактів (захисту)

Можна, в принципі, подивитися на якийсь готовий сіневуп і підібрати комплектуючі аналогічні за характеристиками. Але мене все ж цікавить для початку питання закритих пропів

Чому саме із закритими пропами? Насправді вибір таких рам не дуже великий і доведеться брати щось на кшталт цього:
Такий дрон із закритими пропами називаєтся сіневуп і він не дуже цікавий: у приміщеннях не політаєш, надворі теж буде нудно і шумно.

Я б радив збирати або зубочистку щось типу bassline
https://s.click.aliexpress.com/e/_EJ25P5R
Або, якщо треба більше щось, то щось типу
https://s.click.aliexpress.com/e/_ol4RPc1
Багато хто хвалить рами Volador, наприкла навіть під цифру є
https://s.click.aliexpress.com/e/_EIOIfNX
Але. Всі нормальні білди без дактів (захисту)

Можна, в принципі, подивитися на якийсь готовий сіневуп і підібрати комплектуючі аналогічні за характеристиками. Але мене все ж цікавить для початку питання закритих пропів
Akceptorя буду літати на ньому не сам, а мій друг впевнений ,що закрита рама краще захищає пропи від падінь + як буду літати коло себе, тому закрита рама.

я буду літати на ньому не сам, а мій друг впевнений ,що закрита рама краще захищає пропи від падінь + як буду літати коло себе, тому закрита рама.
NiceDayЗакрита рама захищає людей від дрона, а не пропи від падінь. Пропи - найдешевша частина дрона і краще, коли ламаються вони, а не рама.
Захист людей від пропів - це правильно, але нащо літати настільки близько біля себе, щоб це ставало основним критерієм вибору дрона?

Закрита рама захищає людей від дрона, а не пропи від падінь. Пропи - найдешевша частина дрона і краще, коли ламаються вони, а не рама.
Захист людей від пропів - це правильно, але нащо літати настільки близько біля себе, щоб це ставало основним критерієм вибору дрона?
vproДякую за пояснення, але якщо можна ,то порадьте щось по темі, а саме щось у заданих критеріях(закрита рама,стек,мотори) ,якщо володієте знаннями у даній сфері. При наступному збиранні дрона я врахую ваші підказки на рахунок відкритої рами.

У рам із закритими пропами єдине застосування - носити камеру в присутності людей, щоб їм не дісталося пропами по обличчю. Все решта вони вміють погано.
Вам точно саме це треба?

У рам із закритими пропами єдине застосування - носити камеру в присутності людей, щоб їм не дісталося пропами по обличчю. Все решта вони вміють погано.
Вам точно саме це треба?
vproтак як екшн камера є в наявності і не хочеться поранити себе ,бо ще не досконало літаю. Тому треба спробувати

Є маленька деталь - повітряний простір України зачинений. Друг сяде. Ще можно доказати що mobula8 це іграшка, но щось більше... Це те чому ми всі на вупах. Перепрошую за оффтоп

Є маленька деталь - повітряний простір України зачинений. Друг сяде. Ще можно доказати що mobula8 це іграшка, но щось більше... Це те чому ми всі на вупах. Перепрошую за оффтоп
OldДруг військовий і має дозвіл)

Переглянути попередні відповіді...
це трохи не так працює -).
Дозвіл є при заявці польотів, є певна місцевість і висота, так званий ешелон.
і йде подача заявки на політ.
це що стосується польоту, далі є такий факт, що в нас іде відео трансляція, якщо це аналог, то ще й відкрита. А може навіть зйомка на DVR.
Ось тут ми підходимо до іншого моменту, що військові об'єкти об'єкти критичної інфраструктури, і аж до перехресть ви можете знімати тільки маючи АКРЕДИТАЦІЮ ВІД ЗСУ, пройшовши перевірку в СБУ.
так що військовослужбовець має БР або БН для свого вильоту, або в місцях відведених його підрозділу для тренування ітд.
Авот акредитації на зйомки тут ніяк -).
так що так, імовірність, що військовослужбовцю будуть інкримінувати шпигунство, від контррозвідки, менша, але не 0.
але ось якщо, припустимо, його аналоговий відеосигнал, який повністю відкритий, буде переглянутий або записаний іншим 3.14дорським агентом і буде приліт, то зрада батьківщини цілком собі можлива -)
уся ця інформація у відкритому доступі є, це не дск
artУ даного військового є "дозвіл"(тобто є певна зона\ділянка на якій є дозвіл на польоти на будь-яких дронах, з будь-яким відео сигналом. Я не казав ,що можна літати будь де)

У даного військового є "дозвіл"(тобто є певна зона\ділянка на якій є дозвіл на польоти на будь-яких дронах, з будь-яким відео сигналом. Я не казав ,що можна літати будь де)
NiceDayне буду вдаватися тут у деталі але це не так працює

OldЯкий дрон (квадрокоптер) необхідно реєструвати? У воєнний час – усі. У мирне моделі вагою від 20 кг.

якщо чесно, я б збирав 7" для когось, хто вміє навчити наших російських колег полюбити FPV. або для себе щось менше, але оці дакти забирають фан і не дають нічого взамін

якщо чесно, я б збирав 7" для когось, хто вміє навчити наших російських колег полюбити FPV. або для себе щось менше, але оці дакти забирають фан і не дають нічого взамін
Akceptorна даний момент у мене вже є 7-ка ,її збирати легше ніж якийсь менший дрон(>3)

Akceptor+ на ютубі є багато відео як збирати 7-ки та більші дрони, показані конкретні комплектуючі та навіть тести, також показані різні нюанси збірок, а щодо 5 і нижще такої детальної інформації я поки не знайшов ,тому і прошу про допомогу, а саме у виборі моторів та стеку ,оскільки мотори та стек з 7-ки явно не помістяться на малу раму. Подумав ,що можливо хтось пробував щось подібне складати. Чи усі починають з готових тінівупів?

Переглянути попередні відповіді...
+ на ютубі є багато відео як збирати 7-ки та більші дрони, показані конкретні комплектуючі та навіть тести, також показані різні нюанси збірок, а щодо 5 і нижще такої детальної інформації я поки не знайшов ,тому і прошу про допомогу, а саме у виборі моторів та стеку ,оскільки мотори та стек з 7-ки явно не помістяться на малу раму. Подумав ,що можливо хтось пробував щось подібне складати. Чи усі починають з готових тінівупів?
NiceDay5" був найпопулярнішим у світі розміром десь останні років 8, так що про кількість інформації ви неправі.

Ну і вупи збирати в багато разів швидше.

5" був найпопулярнішим у світі розміром десь останні років 8, так що про кількість інформації ви неправі.

Ну і вупи збирати в багато разів швидше.
vproНе буду спорити, але в україномовному ютубі більше інфи про 7 і вище. Мабуть це повязано з війною

Не буду спорити, але в україномовному ютубі більше інфи про 7 і вище. Мабуть це повязано з війною
NiceDayТак, бо комплектуючі однакові. По 5" є підбірка від Бардвелла, але англійською indeded.
Стосовно 3" і подібних дрібнольотів, то там таки треба менший стек. З того що я знаю, Speedybee Mini має посадочні отвори не 30х30 а 20х20 - мав би влізти у маленькі рами.
Першим ділом треба визначитися з рамою, власне, щоб розуміти які там комплектуючі тупо влізуть і по отворах підуть. Далі дивитися стек і мотори (знову ж таки, залежить під яку батарейку.
Ваша проблема у тому, що сіневупи точно мало хто сам збирає, бо воно і специфічне і, кому треба, є дуже непогані готові варіанти.

Так, бо комплектуючі однакові. По 5" є підбірка від Бардвелла, але англійською indeded.
Стосовно 3" і подібних дрібнольотів, то там таки треба менший стек. З того що я знаю, Speedybee Mini має посадочні отвори не 30х30 а 20х20 - мав би влізти у маленькі рами.
Першим ділом треба визначитися з рамою, власне, щоб розуміти які там комплектуючі тупо влізуть і по отворах підуть. Далі дивитися стек і мотори (знову ж таки, залежить під яку батарейку.
Ваша проблема у тому, що сіневупи точно мало хто сам збирає, бо воно і специфічне і, кому треба, є дуже непогані готові варіанти.
AkceptorЯ так розумію, що 30х30 та 20х20, це типу стандартні розміри на більшості рам? А отвори під мотори теж є якісь стандартні, бо бачив відео де чоловік додатково просверлював отвори в рамі?

Я так розумію, що 30х30 та 20х20, це типу стандартні розміри на більшості рам? А отвори під мотори теж є якісь стандартні, бо бачив відео де чоловік додатково просверлював отвори в рамі?
NiceDayЄ кілька різних розмірів і часто на рамі передбачено кріплення під більше ніж один розмір, тобто проблем бути не повинно.
З моторами теж подібна ситуація. Просвердлити дірку завжди можна, але це вже якийсь жест відчаю чи що ))
Краще дивитися наперед що можна прикрутити на раму і вибирати вже із сумісних компонентів. Ну хіба вам дуже треба щось нестандартне

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
103
Відповідей
1
Перегляди
449
Назад
Зверху