Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Мінімальна напруга розрядки Li-ion

tenzik

Просунутий
Учасник

Репутація:

11.01.26
25
1
3
🎮
Jumper t20
🥽
Skyzone 04x pro
🛸
Ще немає
Доброго часу!
Контролер: GEPRC Taker F722 AIO
Літій іонна сбірка 4S. На заряждений АКБ все влаштовує. Коли напруга акб знижується до 3.3 вольт - квадрік стає дуже некерованим. В режимі Angle трошки дав газу - і його як би "перекинуло". Мінус один луч. Могло буть і хуже. В мануалі на контролер написано від 3S до 6S живлення. Я його живлю чотирма S. Чому таке виходить?? Адже цей акб можно роздряджать майже до 2.5 вольт. Потім я розрядив залишок - і в мене вийшло що залишок був 1400 мАпер і 15 ватт потужності. Тут можно ще десять хвилин літать... В чому справа?
я Inav вказав що найнижча напруга - 2.6 вольт на банку. ПІД-и налаштовував перший раз, можна сказать навмання, але поки заряджений - мене влаштовує.
А ви до скількох можете розрядить акб літій-іонний?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вітаю!
"Адже цей акб можно роздряджать майже до 2.5 вольт" - звідки у вас така інформація? Краще до 3.0V.
2.5V - це вже майже в 0.
Це могло статися із-за того, що після 3.3V відчутно падає напруга, значно зменшується токовіддача, а FPV в цьому плані прожерливі.
"Я Inav вказав що найнижча напруга - 2.6 вольт на банку" - для Li-Ion нормою вважається значення 3.1V, а критичним - 2.9V.

>>>Краще до 3.0V
Може й краще, а по даташиту 2.5 вольтат повинен працювать.

vap.jpg

Щось не те... Я через годину цей акб розрядив до 10 вольт потужністю 80 W, так він ще 10 хвилин розряжався. Що йому мішає розряджаться вповітрі?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
>>>Краще до 3.0V
Може й краще, а по даташиту 2.5 вольтат повинен працювать.

vap.jpg

Щось не те... Я через годину цей акб розрядив до 10 вольт потужністю 80 W, так він ще 10 хвилин розряжався. Що йому мішає розряджаться вповітрі?
tenzik"Може й краще, а по даташиту 2.5 вольтат повинен працювать" - а там пишуть під яким навантаженням він має чи може працювати?
Нічого не заважає, просто дрону не вистачає потужності, яку він видає.
У акумулятора є вольти V, ампери A та ємність C.
От в тебе та будь-кого нелади з С, коли акум майже розряджений.
В тебе наприклад могло залишитися 3,3V 1400mAh та 5С на банку, а цього для дрона не достатньо.

З того, що я бачив на власні очі, то це те, що і полімерки і іонки не треба висаджувати сильно. Так, згідно з лабораторними тестами запас є. Але по факту після падіння комірки нижче 3.3 вольти будуть дикі просадки і іде розбалансування комірок. При тому, що з 3.3 до 2,5-2,7 може просісти за долю секунди під нагрузкою. З позитивного-для наступного польоту зможете купити новий акум. А гірші випадки можуть бути різними. Та і модулі починають працювати не так, як треба ( Наскільки я розумію, для беків мало струму)

З того, що я бачив на власні очі, то це те, що і полімерки і іонки не треба висаджувати сильно. Так, згідно з лабораторними тестами запас є. Але по факту після падіння комірки нижче 3.3 вольти будуть дикі просадки і іде розбалансування комірок. При тому, що з 3.3 до 2,5-2,7 може просісти за долю секунди під нагрузкою. З позитивного-для наступного польоту зможете купити новий акум. А гірші випадки можуть бути різними. Та і модулі починають працювати не так, як треба ( Наскільки я розумію, для беків мало струму)
blvckl1stВсе прям стовідсотків залежить від комірок які юзаються. Якщо з одної партії, якісні іонки, вони легко тримають до 2.8. При 3.0 - впринципі 0 проблем на доліт додому...

Переглянути попередні відповіді...
Все прям стовідсотків залежить від комірок які юзаються. Якщо з одної партії, якісні іонки, вони легко тримають до 2.8. При 3.0 - впринципі 0 проблем на доліт додому...
MoodDuckНу, я скажу , що мені давали іонку, щоб протестити налаштування налаштування дрона. Які комірки були конкретно в мене-я не знаю, але просили не висаджувати нижче 3.2. За різницю партій-ви абсолютно праві. Ну а молісел мають бути гарними. Якраз хочу зробити собі 6s1p на p45b)

Ну, я скажу , що мені давали іонку, щоб протестити налаштування налаштування дрона. Які комірки були конкретно в мене-я не знаю, але просили не висаджувати нижче 3.2. За різницю партій-ви абсолютно праві. Ну а молісел мають бути гарними. Якраз хочу зробити собі 6s1p на p45b)
blvckl1stНасправді раджу глянут ив сторону Samsung 50S. ВОни для мене зараз прям самі топ....

Насправді раджу глянут ив сторону Samsung 50S. ВОни для мене зараз прям самі топ....
MoodDuckДуже дякую за пораду!🤝 Теж дивився в їх сторону, але треба все гарно прорахувати. Бо дрон малий, але 6s. Ніби мотори вивезуть круїз з такою вагою, але треба дивитись, що і як буде

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Є в когось пропозиція як це приборно-інструментально-тестово довести щоб я побачив на власні очі?
Ну не віриться мені що в акб може цілих 15 ват з 79 залишиться, а він уже падає...
Це 20%

IMG_20260616_001201.jpg

Хотілося б п'ять відсотків щоб залишилось. А на цій потужності ще лишніх три км пролетіть.

Я можу тест зробить на залишкову ємність - навіть 120 W виставить... І воно витяне до десяти вольт.

Є в когось пропозиція як це приборно-інструментально-тестово довести щоб я побачив на власні очі?
Ну не віриться мені що в акб може цілих 15 ват з 79 залишиться, а він уже падає...
Це 20%

IMG_20260616_001201.jpg

Хотілося б п'ять відсотків щоб залишилось. А на цій потужності ще лишніх три км пролетіть.

Я можу тест зробить на залишкову ємність - навіть 120 W виставить... І воно витяне до десяти вольт.
tenzikЯ не експерт взагалі, кажу з того, що бачив на власні очі. Але можливо у вас датчик струму не відкалібрований і є такий неприємний момент?
По своїм іграшкам бачив, коли напруга падала нижче 3.3 -почало відпадати зображення. Значить vtx отримував мало . Мотори також починали просідати і ледь крутились. І з великої висоти можна щось поламати. Я думаю, що це як з телефонами. Типу акумулятор сів в нуль, але якась кількість міліампер в батці ще є для систем резерву, типу оплати «Експрес-проїзний» чи локатору. Тому не розраховуйте на те, що батка вам зможе віддати повністю всю ємність

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вільно літаю на іонках до 3.0 - 2.8 Але то перевірені самсунги, молісели. Що за акуми в вас ? Саме повна назва моделі. Але й направду, щоб дрон прям не керованим ставав при розрядці ? Теж сумнівно. Так, він знижує по суті оберти при просадках, але дрони керуютсья все добре. Що за мотори ? Як проведені силові в вас ? Бо зі зниженням вольтажу, ампераж росте. ПОдивився на скрін даташиту. Що це за комірки такі, на 6 тисяч ? Це щось пласке ? Бо в вас же написано, стандарт дісчарж - 6 Ампер. А дрони, на легку, жруть 15-25. Тобто ваші акуми, скоріше за все не тримають ніфіга струм.... В тих же самсунгів 25 A без temp cut, 45 A з відсічкою по 80°C Покажіть скріни ОСД, з витратою Амперів... Якщо там буде більше 10-15 - От вам і відповідь. Це блінчиком літати по кімнаті, і не давати тротла взагалі....

Vapcell f60 - 6000 mA, перевіряв розрядкою током 7 ампер до напруги 2.5 вольт, 79W 4s.
dji 2212 920kv
Я не зрозумів про силові дроти. Проклав проводом awg 18, хоча з мотора виходить awg 16.
Ще зауважив би на кабелі XT60 - в комплекті з контролером був кабель з роз'ємом XT30. Так от, і провод там тонюсінький, я не можу зараз повідомить його awg перетин. Мені здається що може на цьому кусочку (мілліметрів 60) могла впасти напруга... І конденсатор штатниий на 220 мкф.
OSD:

З двадцять п'ятої хвилини уже важкувато було ним керувать.
І ще - я можу зараз поставить цей акб на розрадку - і можливо він покаже ті самі невикористані три тисячі.
Впав коли в режимі альтітуде газонув.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Vapcell f60 - 6000 mA, перевіряв розрядкою током 7 ампер до напруги 2.5 вольт, 79W 4s.
dji 2212 920kv
Я не зрозумів про силові дроти. Проклав проводом awg 18, хоча з мотора виходить awg 16.
Ще зауважив би на кабелі XT60 - в комплекті з контролером був кабель з роз'ємом XT30. Так от, і провод там тонюсінький, я не можу зараз повідомить його awg перетин. Мені здається що може на цьому кусочку (мілліметрів 60) могла впасти напруга... І конденсатор штатниий на 220 мкф.
OSD:

З двадцять п'ятої хвилини уже важкувато було ним керувать.
І ще - я можу зараз поставить цей акб на розрадку - і можливо він покаже ті самі невикористані три тисячі.
Впав коли в режимі альтітуде газонув.
tenzik
Ну перше, я б ці акуми на фпв не ризикнув брати... Це низькотоки, вони не видадуть необхідного при потребі. Це перше. Друге, глянув як розряджають, і десь при 3.1 вольта, воно видає 4к. Тобто в чому сенс брати низькотоки на 6к, якщо ти ніяк їх не висосеш до 2.5 - для мене загадка. Хоч я і не побачив більше дрейну ніж 8-9 ампер короткочасно, але мейбі не правильно відюстований струмоміір в айнаві....
photo_2026-06-16_15-52-37.jpg
Цей скрін, це 2S зубочистка, на прогазовці... І от я дуже сумніваюсь що ці третьорядні акуми зможуть таке пережити.... Я собі теж такі взяв, але для живлення окулярів... Я б для початку взяв якийсь хороший акум, і перепровірив дрон на ньому. Тоді буде точно зрозуміло чи це проблема струмовіддачі чи ні. Бо може це щось таки не доналаштовано.

І ще лиш помітив. А чим ви розряджаєте заряджаєте ? Є детальне інфо по банках ? Може в вас якийсь дизбаланс пішов по них. І одна батка псує всім погоду. Бо на скріні видно лише розрядку якимось АТОРЧЕМ, чи щось таке... А що показує спеціалізована зарядка для дронів ?

Дякую всім за аргументовану критику.
Я щас вже на ремонті... коли луч зроблю, пропелер відбалансую - так і попробую. В мене вже в наявності Molicel P50B чотири банки, залишилось зпаять і тоді проексперементую, правда ємкісь менше ніж в F60, але як правильно тут зауважили - що нема сенсу брать таку (6000) ємність, яку не можна витягнуть.

До речі - я передивився свій відосик - і на останній секунді польоту - зафіксовано ток в 21 Ампер, і напругу в 3.1 Вольт (на цьому струму не провіряв акб, та і технічно не можу - 20 ампер виставить можу, але потужність не повинна перевищувати 150 W, а в моєму випадку 12 вольт * 20 ампер = 240W). Можливо просто дохлуватий акб.

По зарядці: заряджаю iMax B6 в режимі "Балансування". Розряжаю Atorch DL24. Побаночно напругу він не показує, тільки загальну. Допускаю варіант що є сама слабка банка, яка все тормозить, я це не можу визначить.

Дякую всім за аргументовану критику.
Я щас вже на ремонті... коли луч зроблю, пропелер відбалансую - так і попробую. В мене вже в наявності Molicel P50B чотири банки, залишилось зпаять і тоді проексперементую, правда ємкісь менше ніж в F60, але як правильно тут зауважили - що нема сенсу брать таку (6000) ємність, яку не можна витягнуть.

До речі - я передивився свій відосик - і на останній секунді польоту - зафіксовано ток в 21 Ампер, і напругу в 3.1 Вольт (на цьому струму не провіряв акб, та і технічно не можу - 20 ампер виставить можу, але потужність не повинна перевищувати 150 W, а в моєму випадку 12 вольт * 20 ампер = 240W). Можливо просто дохлуватий акб.

По зарядці: заряджаю iMax B6 в режимі "Балансування". Розряжаю Atorch DL24. Побаночно напругу він не показує, тільки загальну. Допускаю варіант що є сама слабка банка, яка все тормозить, я це не можу визначить.
tenzikЗавтра вам кину фото, прожену 2 збірки, є LG 5600, середньострумові, є молісели Р42, та самсунги 50E. Покажу як воно виглядає, на +- живих. Якраз їх треба перед польотом теж перевірити. А максимум наче на ваших 15 ампер....

Прогнав свої 3 батки під 4S косарку. І що можу сказати, що Самси, окей, ЛЖ, окей, а от моліселки вже вмирають. Пане tenzik, зверніть увагу на фото над надписом МОЛІСЕЛ. (Нажаль не клацнув саме розрядку, але там витягнуло звідти 3.600, тобто як і в вашому випадку, можна ще тягнути) От наче вольтаж і великий лишився, так, і ми можем витягнути ніби то ще енергії. АЛЕ. Розумна зарядка, стопить дісчарж, бо бачить що одна банка вже готова. Так само і ваші вапсели можуть бути, щось одне сідає. Тобто літаючи на такій батці, ви і надалі будете її просто вбивати. Бо не маючи балансира при зарядці та при розрядці - буде потрохи ставати гірше. А то й не по трохи... Розрядка була на максимум 10 амперах, і навіть високотоки гріють трохи. Як там ваші би жили, я навіть не знаю...
BatteryR.jpg

Я вчора дорязрядив батарею - вийшло 2500 мА. Нагрілися до 54⁰
Зарядка в мене з балансуванням. А от розрядку таку потрібно придбати. Хоча я можу в режимі розряджання помірять побаночно вручну.
Наскільки я зрозумів 2,76 - це напруга відключення яка виникне хоча б на одній банці.

Я вчора дорязрядив батарею - вийшло 2500 мА. Нагрілися до 54⁰
Зарядка в мене з балансуванням. А от розрядку таку потрібно придбати. Хоча я можу в режимі розряджання помірять побаночно вручну.
Наскільки я зрозумів 2,76 - це напруга відключення яка виникне хоча б на одній банці.
tenzikТа ви то поміряти можете, але прикол в тому що зарядка стопить потужний розряд, і дорозряжає ще нормальні банки малим струмом.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху