Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Перша апаратура для симулятора та подальшої роботи на реальних FPV

Ґіш

Новачок
Учасник

Репутація:

24.06.26
10
3
3
🎮
Boxer Crush
Всім привіт!

Підкажіть, будь ласка, яку апаратуру краще обрати. Одразу уточню: базові навички пілотування вже є, навчання проходив, тому пульт потрібен не для того, щоб навчитися літати з нуля, а як інструмент для регулярної практики в симуляторі, покращення та підтримання навичок, щоб вони не втрачалися.

При цьому хочу одразу купити апаратуру, яку згодом можна буде використовувати і на полігоні з реальними FPV, а можливо, і не тільки.

Наразі найбільше схиляюся до RadioMaster Boxer ELRS M2 (FCC), але, можливо, є кращі варіанти під мої задачі. Буду вдячний за рекомендації та пояснення, чому варто обрати саме їх.

Також цікавить, де вигідніше придбати саму апаратуру та акумулятор до неї (якщо він не входить до комплекту).

Прохання назви магазинів або перевірених продавців надсилати в приватні повідомлення, оскільки публікація такої інформації може розцінюватися як реклама, що заборонена правилами форуму.

Дякую всім за поради!

Привіт!
Якщо ти шукаєш макс. функціонал, думаю тобі потрібно ось це RadioMaster TX16S MK3.
Трохи попроще RadioMaster TX16 MK2.
Чому так вважаю, тому що на цьому можна зібрати повноцінний БПЛА.
Але треба розуміти рівень подальшого розширення троїх талантів, і чи потрібно воно тобі)))
І трохи не зрозуміло, які в тебе задачі?

Привіт!
Якщо ти шукаєш макс. функціонал, думаю тобі потрібно ось це RadioMaster TX16S MK3.
Але треба розуміти рівень подальшого розширення троїх талантів, і чи потрібно воно тобі)))
AceНаразі задача одна — відновити, підтримувати та нарощувати навички, які раніше отримав на навчанні, але певний час не мав змоги цим займатися.

Планую багато літати в симуляторі, паралельно виїжджаючи на полігон. Тому зараз потрібна апаратура, яка повністю закриє потреби на цьому етапі.

Також хочеться одразу взяти універсальний пульт, щоб з часом не виникла потреба продавати його й купувати інший. Але й переплачувати за апаратуру, потенціал якої зараз все одно не використаю, не хочу.

Привіт!
AceТобто, якщо я правильно зрозумів, RadioMaster TX16S MK3 — це вже більш універсальна апаратура з більшим функціоналом, яка більше підходить під побудову та налаштування різних типів БПЛА, а не тільки звичайних FPV. Водночас для моїх поточних задач її потенціал, швидше за все, буде надлишковим, але якщо в майбутньому захочу розширюватися в цьому напрямку, то вона дасть більше можливостей. Правильно зрозумів?

І ще цікаво: чи підходить така апаратура для сучасних НРК, чи там зазвичай використовуються вже зовсім інші рішення?

Тобто, якщо я правильно зрозумів, RadioMaster TX16S MK3 — це вже більш універсальна апаратура з більшим функціоналом, яка більше підходить під побудову та налаштування різних типів БПЛА, а не тільки звичайних FPV. Водночас для моїх поточних задач її потенціал, швидше за все, буде надлишковим, але якщо в майбутньому захочу розширюватися в цьому напрямку, то вона дасть більше можливостей. Правильно зрозумів?

І ще цікаво: чи підходить така апаратура для сучасних НРК, чи там зазвичай використовуються вже зовсім інші рішення?
ҐішЯ бачив, що tx16 використовують сапери на нрк. Кнопок там багато, можна налаштувати все, що треба. Але він громіздкий. Тримати його в руках без шнурка на шиї-те ще задоволення і по часу -довго точно не вийде.
Розгляньте ще gx12. Мені він найкомфортніший з усього. Плюс кнопок багато. І дуже зручні стіки. Але це індивідуальне.
Tx15- згладжений(Якщо порівнювати з боксером), але для мене немає приколу в тому кольоровому екрані)
Найкращий варіант- сходіть в магазини, де є ці варіанти в продажу. Подивіться, помацайте, по можливості політайте в симуляторі на місці. А потім замовте на алі, бо буде набагато дешевше)

Я бачив, що tx16 використовують сапери на нрк. Кнопок там багато, можна налаштувати все, що треба. Але він громіздкий. Тримати його в руках без шнурка на шиї-те ще задоволення і по часу -довго точно не вийде.
Розгляньте ще gx12. Мені він найкомфортніший з усього. Плюс кнопок багато. І дуже зручні стіки. Але це індивідуальне.
Tx15- згладжений(Якщо порівнювати з боксером), але для мене немає приколу в тому кольоровому екрані)
Найкращий варіант- сходіть в магазини, де є ці варіанти в продажу. Подивіться, помацайте, по можливості політайте в симуляторі на місці. А потім замовте на алі, бо буде набагато дешевше)
blvckl1stДякую за розгорнуту відповідь і те, що поділилися власним досвідом. Обов'язково візьму до уваги ваші рекомендації. Ще раз дякую!🤝

Апаратура будь-яка окрім Танго та подібних зв кільеістю засобів керування за визаченням є надлишковою для будь-яких прикладних засобів. Підбирайте собі за ергономікою, для мене ТХ-12 замалий, трнба тюнігувати, Boxer та Tango II лягає як лікар прописав.
А щодо вашого другого питання - із урахуванням модульномті апаратури, що поставите - на тоиу і літатимете/іздитиме, ще ніколи нн баив використання автомобільного кнрма на НРК.

Апаратура будь-яка окрім Танго та подібних зв кільеістю засобів керування за визаченням є надлишковою для будь-яких прикладних засобів. Підбирайте собі за ергономікою, для мене ТХ-12 замалий, трнба тюнігувати, Boxer та Tango II лягає як лікар прописав.
А щодо вашого другого питання - із урахуванням модульномті апаратури, що поставите - на тоиу і літатимете/іздитиме, ще ніколи нн баив використання автомобільного кнрма на НРК.
HindinusaДякую за пораду! Є над чим подумати, буду порівнювати варіанти.🤝

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
RM Boxer є найоптимальнішим варіантом.
Хочете дешевше - TX-12. Хочете дорожче та з наворотами - TX-15.
Хочете щось інше/цікавіше/унікальніше - RM GX-12*, Jumper T14, T15, T20* Або щось з нового FrSky.

Також можливо розглянути RM Pocket* (як тимчасовий варіант для тепличних умов) який з часом стане вторинною апаратурою.

RM TX-16 є сенс брати лише під крило/літачки/хочеться.
TBS зараз взагалі не варті уваги (або дуже-дуже-дуже хочеться).

* - апаратури з nano-JR, що автоматично відсікає їх від використання є більшістю виносних антен "з коробки".

RM Boxer є найоптимальнішим варіантом.
Хочете дешевше - TX-12. Хочете дорожче та з наворотами - TX-15.
Хочете щось інше/цікавіше/унікальніше - RM GX-12*, Jumper T14, T15, T20* Або щось з нового FrSky.

Також можливо розглянути RM Pocket* (як тимчасовий варіант для тепличних умов) який з часом стане вторинною апаратурою.

RM TX-16 є сенс брати лише під крило/літачки/хочеться.
TBS зараз взагалі не варті уваги (або дуже-дуже-дуже хочеться).

* - апаратури з nano-JR, що автоматично відсікає їх від використання є більшістю виносних антен "з коробки".
LolXDЩиро дякую! Дуже корисна відповідь. Вийшов справді зрозумілий гід по апаратурах RM та альтернативах — тепер значно легше зорієнтуватися.🤝

Ace, blvckl1st, Hindinusa та LolXD — щиро вдячний за ваші рекомендації, поради та те, що поділилися власним досвідом. 🤝

У підсумку став власником RadioMaster Boxer Crush.

Тему можна закривати.

Ace, blvckl1st, Hindinusa та LolXD — щиро вдячний за ваші рекомендації, поради та те, що поділилися власним досвідом. 🤝

У підсумку став власником RadioMaster Boxer Crush.

Тему можна закривати.
ҐішБоксер -чудовий вибір! Вітаю Вас! Головно, щоб
Було зручно, а якщо радіомодуля не буде вистачати -завжди можна купити nomad. А який колір обрали?

Боксер -чудовий вибір! Вітаю Вас! Головно, щоб
Було зручно, а якщо радіомодуля не буде вистачати -завжди можна купити nomad. А який колір обрали?
blvckl1stДякую за привітання! Схоже, що з вибором я все ж не помилився — апаратура залишає виключно позитивні враження, користуватися нею справді дуже приємно і комфортно.

Обрав Crush Gray. Якщо чесно, дуже хотілося якийсь яскравий колір, але зрештою перемогла практичність. 😊

І окремо дякую, що згадали про радіомодулі — підкинули мені нову тему для вивчення. Поки що розуміюся на них досить поверхнево, тому якщо можете порадите якісь справді якісні матеріали для ознайомлення, можливо на цьому форумі — із задоволенням почитаю. А якщо це сторонній ресурс, то, щоб не порушувати правил форуму і не створювати елемент реклами, можете скинути посилання в приватні повідомлення. Хотілося б краще зрозуміти, коли й навіщо взагалі виникає потреба у зовнішньому модулі та як правильно його обирати.

Дякую за привітання! Схоже, що з вибором я все ж не помилився — апаратура залишає виключно позитивні враження, користуватися нею справді дуже приємно і комфортно.

Обрав Crush Gray. Якщо чесно, дуже хотілося якийсь яскравий колір, але зрештою перемогла практичність. 😊

І окремо дякую, що згадали про радіомодулі — підкинули мені нову тему для вивчення. Поки що розуміюся на них досить поверхнево, тому якщо можете порадите якісь справді якісні матеріали для ознайомлення, можливо на цьому форумі — із задоволенням почитаю. А якщо це сторонній ресурс, то, щоб не порушувати правил форуму і не створювати елемент реклами, можете скинути посилання в приватні повідомлення. Хотілося б краще зрозуміти, коли й навіщо взагалі виникає потреба у зовнішньому модулі та як правильно його обирати.
ҐішНу, у Вашому випадку боксер працює тільки на 2.4, номад дасть можливість використовувати gemini( передавати 2.4 і 900 одночасно) це дасть баланс дальності, але тут треба ще і elrs окрему купувати, щоб це працювало. У того ж радіомастер є рішення.
А стосовно яскравості- можете купити собі скін. Так ви залишите собі прикольний колір, не зашарпаєте прикольний колір корпусу, зробите додатковий захист. А, ну і корпуси краш окремо не можна купити. Я сам на майбутнє хотів собі дуже купити gx12 crush білого кольору, але побачив як виглядає покет в цьому кольорі і щось передумав. А сірий-🔥

Вкладення

• IMG_4312.jpeg
    IMG_4312.jpeg
    172.8 КБ · Перегляди: 5
  • IMG_4311.jpeg
    IMG_4311.jpeg
    230.3 КБ · Перегляди: 5
  • IMG_4310.jpeg
    IMG_4310.jpeg
    320.6 КБ · Перегляди: 5

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху