Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Air 65 тягне в сторону

NEONIX

Новачок
Учасник

Репутація:

26.04.26
11
1
3
🎮
Radiomaster TX12
🥽
Cobra X V4
🛸
Air 65
Вітаю друзі
Нещодавно вступив в тусовку пілотів і після 30 годин польотів в симуляторі купив свого першого дрона, а саме Air 65.
Але щастя длилося не довго, 20-25 баток і він почав мене дуже сильно засмучувати. Поломалась канопа, поломав пару пропів але то все не біда бо то є розхідним матеріалом, але одну проблему вирішити ніяк не можу....
Проблема заключається в тому що дрончика постійно тягне вперед, інколи в бік. Апаратура в мене ТХ-12 і профіль в ній стандартний, в симуляторі все ок тож на неї не грішу.
Міняв пропи, колупався в налаштуваннях але все марно. Рама ціла, мотори візуально наче не погнуті...
Підкажіть як вирішити цю проблему, де шукати і що робити? Можливо є якісь секрети чи гайди.
Буду дуже вдячний

1. Поставити на рівню поверхню і заново відкалібруати акмелерометр

2. Спробуати чи тягне

3. Якщо тягне - виконати тримуванна

p.s. як виконати тримування є на ютубі

1. Поставити на рівню поверхню і заново відкалібруати акмелерометр

2. Спробуати чи тягне

3. Якщо тягне - виконати тримуванна

p.s. як виконати тримування є на ютубі
PhoenixУчора цілий вечір калібрував, тримування робив.

Учора цілий вечір калібрував, тримування робив.
NEONIXКалібрування тільки на рівній поверхні.
Тут багато нюансів від того що деякі дрони фіг поставиш рівно, наприклад в мене метеор 75 ніяк не виходило через кріпленя для акумів і супротив usb-кабель. Тому виконвав кілька разів тримування стіками пульта. На сьогодні дрон майже вісить рівно без зносу в сторони.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Мені здаєть треба просто трохи більше часу у симі. Хочаб годин 100.
Можеш спробувати політати на не стандартних трассах, наприклад мені подобаєтьсч у ліфтофі Vegan Long.
Ще також на відчуття впливають і окуляри/шолом.

Була схожа проблема, допомогло калібрування акселерометра. Відкалібрував, завис, в мене зазвичай або вперед трохи тягнуло або назад, якщо веде трохи, то знову на "ровну поверхню" і якусь зубочистку підкладаю з боку куди веде, бетафлай показує кути, мені пів градуси градус зазвичай було достатньо, відкалібрував знову і знову зависаєш та дивишся куди тягне. Мобула 8 швидко налаштувалась, янгол 2.5" раз 5 калібрував що більш менш не дрейфував.

Мобула плавала бо тріщина була на корпусі яку зразу не помітив. Коли поміняв корпус, один раз відкалібрував і все ок.

Була схожа проблема, допомогло калібрування акселерометра. Відкалібрував, завис, в мене зазвичай або вперед трохи тягнуло або назад, якщо веде трохи, то знову на "ровну поверхню" і якусь зубочистку підкладаю з боку куди веде, бетафлай показує кути, мені пів градуси градус зазвичай було достатньо, відкалібрував знову і знову зависаєш та дивишся куди тягне. Мобула 8 швидко налаштувалась, янгол 2.5" раз 5 калібрував що більш менш не дрейфував.

Мобула плавала бо тріщина була на корпусі яку зразу не помітив. Коли поміняв корпус, один раз відкалібрував і все ок.
ArgonОце і вже дійшов до того що мабуть буду займатися збоченням та підставляти зубочистки та інші проставки щоб дійти до чогось.

Оце і вже дійшов до того що мабуть буду займатися збоченням та підставляти зубочистки та інші проставки щоб дійти до чогось.
NEONIXЯ пішов тим щляхом бо не було ідеального горизонту, саме рівне то була підлога з кахелем, і не факт що там все ок :)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
декілька разів була така ситуація коли дрон кудись тягне, а виявлялось що просто на пульті не відцентровані тріми. Іноді бувало що його кудись тягне а через 5 хв вже не тягне, хз чому. Можливо під-регулятор компенсує інтегральною складовою. Але ФПВ завжди кудись хоч трохи тягне, я думаю це базова навичка пілота вміти його зразу стабілізувати на автоматі. Намагатись компенсувати невеликий рух тримуванням саме для ФПВ мені здається зайвим

декілька разів була така ситуація коли дрон кудись тягне, а виявлялось що просто на пульті не відцентровані тріми. Іноді бувало що його кудись тягне а через 5 хв вже не тягне, хз чому. Можливо під-регулятор компенсує інтегральною складовою. Але ФПВ завжди кудись хоч трохи тягне, я думаю це базова навичка пілота вміти його зразу стабілізувати на автоматі. Намагатись компенсувати невеликий рух тримуванням саме для ФПВ мені здається зайвим
a1xТріми по центру, завжди перевіряю перед польотом.
Те що трішки кудись тягне мені відомо, але навіть в режимах angl, horizont тягне сильно, так що практично неможливо зависнути на 5 сек, я вважаю що це реальна проблема а не мої навички.

Переглянути попередні відповіді...
Тріми по центру, завжди перевіряю перед польотом.
Те що трішки кудись тягне мені відомо, але навіть в режимах angl, horizont тягне сильно, так що практично неможливо зависнути на 5 сек, я вважаю що це реальна проблема а не мої навички.
NEONIXа в acro/air тягне? acro/air не використовує акселерометр, так що можна виключити що він погано відкалібрований

а в acro/air тягне? acro/air не використовує акселерометр, так що можна виключити що він погано відкалібрований
a1xЗатрудняюсь з відповіддю бо по перше мені акро не дається наразі в повній мірі і по друге як то побачу якщо не взмозі стабілізувати)))
Наразі шукаю пресети щоб трішки заспокоїти свою пташку і керування нею відповідало симуляції, бо дефолтні налаштування то просто жахіття і новачну з нуля налаштувати то все тяжко.

Затрудняюсь з відповіддю бо по перше мені акро не дається наразі в повній мірі і по друге як то побачу якщо не взмозі стабілізувати)))
Наразі шукаю пресети щоб трішки заспокоїти свою пташку і керування нею відповідало симуляції, бо дефолтні налаштування то просто жахіття і новачну з нуля налаштувати то все тяжко.
NEONIXу мене Метеор 75 якщо просто заармити і трохи дати газу піднімається досить рівно, десь його зносить вбік з пів-метра на секунду

Затрудняюсь з відповіддю бо по перше мені акро не дається наразі в повній мірі і по друге як то побачу якщо не взмозі стабілізувати)))
NEONIXспробуйте поставити рейти такі як я писав тут https://fpvua.org/threads/kastomni-reyty-abo-na-yakykh-reytakh-vy-pilotuyete-fpv.363/post-2901

зменшена чутливість pitch/roll по центру і більш різкий yaw щоб менше рухати лівий стік при обертанні тоді не так збивавається газ, легше літати з такими рейтами, особливо якщо небагато досвіду

спробуйте поставити рейти такі як я писав тут https://fpvua.org/threads/kastomni-reyty-abo-na-yakykh-reytakh-vy-pilotuyete-fpv.363/post-2901

зменшена чутливість pitch/roll по центру і більш різкий yaw щоб менше рухати лівий стік при обертанні тоді не так збивавається газ, легше літати з такими рейтами, особливо якщо небагато досвіду
a1xдякую, спробую!
В цілому я себе трохи не дооцінюю, падняти я можу, втримати теж, навіть трішки пролетіти. Проблема в тому що вдома місця мало і я часто нервую в наслідок чого втрачаю керування)))

Тріми для коптерів краще вимикати як обладнання в налаштуваннях. Вони мають сенс тільки для крил. Для коптерів це додатковий гемор якщо зачепиш.

Ну, всіх малюків буде тягнути. Це проблема з балансуванням компонентів. Найбільше тягне через силові кабелі і антену. Також тягне, якщо пропи не вставлені до межі ну, або просто крива рама і те, що вам здається ідеальним-по факту взагалі не таке.
Тож все таки балансуйте на рівній поверхні, а далі слідкуйте, чи сильно гріються мотори з тої сторони , в яку тягне. Потім мільйон варіантів як це виправити. В моєму випадку я робив баланс вагою камери. Хоча і бачив, що навіть тим же т7000 додають вагу для балансу

Ну, всіх малюків буде тягнути. Це проблема з балансуванням компонентів. Найбільше тягне через силові кабелі і антену. Також тягне, якщо пропи не вставлені до межі ну, або просто крива рама і те, що вам здається ідеальним-по факту взагалі не таке.
Тож все таки балансуйте на рівній поверхні, а далі слідкуйте, чи сильно гріються мотори з тої сторони , в яку тягне. Потім мільйон варіантів як це виправити. В моєму випадку я робив баланс вагою камери. Хоча і бачив, що навіть тим же т7000 додають вагу для балансу
blvckl1stТобто технічно навіть крива канопа надрукована на 3Д принтері може бути причиною?

Переглянути попередні відповіді...
Тобто технічно навіть крива канопа надрукована на 3Д принтері може бути причиною?
NEONIXМожливо, але треба більше дивитись на інші моменти, тому що канопа по факту важить ну дужеее мало. Коли у мене мій дрон ще був мобулою 7- буззер і провідки були притиснуті до задньої частини канопи+ довгий кабель антени і сам лолліпоп+ дуже довгий кабель сили. Це давало постійний рух назад і вправо. Після перекидання всього на нову раму стало краще, бо зʼявилось більше простору для розміщення. Але тут може треба і трошки почаклувати з фільтрами та ПІД. Бо у мене крутило обидва дрона по yaw. Зараз один точно стабільний, а другий тестово підіймав без еір юніта і ніби норм)

Для вас найпростіший спосіб -це змістити трохи батку назад. І зробити на ній мітку після того, як знайдете центр маси. Ці міліметри будуть грати роль)
От з тим, що тягне вбік-треба копатись )
blvckl1stПоки максимально штурмую симулятор, тому що до адекватного пілотування мені далеко, але буду потроху мабуть літати виключно в акро і вчитися ловити дрона.

Поки максимально штурмую симулятор, тому що до адекватного пілотування мені далеко, але буду потроху мабуть літати виключно в акро і вчитися ловити дрона.
NEONIXЦе початок, тому не переймайтесь! Всі проходили через це. Далі буде тільки гірше😂😂😂
Але бажаю Вам сил і скоріших результатів!
Ви ж в liftoff: micro drones вчитесь?

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
7
Перегляди
119
Відповідей
0
Перегляди
65
Назад
Зверху