Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Happymodel ES900 TX не біндиться до BAYCKRC 900MHz Dual Core RX

Vitalik668

Новачок
Учасник

Репутація:

12.02.26
12
1
3
🎮
Radiomaster TX12 MKII
🥽
Skyzone Cobra SD
🛸
Betafpv Meteor 75pro
Вітаю, шановна спільното!
Ситуація така.
Не біндиться ТХ до RX ні одним із 4-х відомих способів. Був приймач BAYCKRC Dual Core 900MHz RX з військовою прошивкою MILELRS з паролем по Wifi, яку я скинув затиснувши кнопку на 40 секунд на самому приймачі. Потім увімкнув його в режимі WiFi і побачив MILELRS RX Demo без пароля, зайшов у меню і прошив через Wifi на версію ExpressLRS 3.6.3. Під час прошивки скаржилось на те, що у мене цільовий пристрій GENERIC_ESP32_TRUE_DIVERSITY_900MHZ_RX (що було написано на сторінці Wifi), а я прошиваю UNIFIED_ESP32_900_RX. Я прошив примусово. І після цього при підключенні RX до Wifi показувало BAYCKRC Dual Core 900MHz RX як і на платі написано було.

Потім придбав модуль до ТХ12 МКІІ HappyModel ES900 TX, який також прошив через Wifi на версію ExpressLRS 3.6.3. Прошив також пульт до версії EdgeTX 2.11, бо були помилки в меню Setup, Status 100Hz Err при збільшенні Baudrate. Коли прошив, пункт помилок взагалі зник.
Оновив також LUA скрипти на пульті з офіційного сайту виробника. У ТХ та RX не ставив бінд-фрази, у обох стоїть регіональне налаштування EU868. В меню ExpressLRS змінював PocketRate від 50 до 200 Гц - результату це не дало. Model Match в позиції Off. ADC filter off. На RX стоїть Uart Baudrate 420000. На пульті в меню Models -> Setup -> Baudrate = 400k
При увімкненні RX він просто блимає помаранчевим по два рази в секунду, чекаючи пульт....
На платі приймача були незначні окиснення.

Що ще можна спробувати?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
А в чому генерували прошивку?
Будь який генератор видає UNIFIED_ESP32_900_RX

А в чому генерували прошивку?
Будь який генератор видає UNIFIED_ESP32_900_RX
PhoenixЗначить проблема в апаратній частині RX модуля? Чи можна якось подивитись обмін даними на платі приймача. Чи намагається він взагалі конектитись з зовнішнім ТХ.

Не факт що в ньому якась проблема.
Проблема можливо дійсно в прошивці.
Можна спробувати сгенерувати прошивку прямо з git. Але це довго.
Просто мене напрягає що воно матюкалось при перепрошивці. В мене такого наприклад ніколи не було.
Викладіть його фотку.

Просто мене напрягає що воно матюкалось при перепрошивці. В мене такого наприклад ніколи не було.
Викладіть його фотку.
PhoenixОсь

Вкладення

• Screenshot_20260212_194510_Chrome.jpg
    Screenshot_20260212_194510_Chrome.jpg
    257.4 КБ · Перегляди: 7
Переглянути попередні відповіді...
Vitalik668Ну тут таргети різні якщо я не помиляюсь.
Всі прошивки які генеруються мають таргет UNIFIED_ESP32_900_RX а в описі RX зазначено таргет Generic ESP32 True Diversity PA 900MHz RX

Я звісно можу спробувати зібрати на таргеті Generic ESP32 True Diversity PA 900MHz RX якщо він буде в списку, але якщо це написано от балди, то мона запороть RX.

Ну тут таргети різні якщо я не помиляюсь.
Всі прошивки які генеруються мають таргет UNIFIED_ESP32_900_RX а в описі RX зазначено таргет Generic ESP32 True Diversity PA 900MHz RX

Я звісно можу спробувати зібрати на таргеті Generic ESP32 True Diversity PA 900MHz RX якщо він буде в списку, але якщо це написано от балди, то мона запороть RX.
PhoenixПочатково на модулі стояла саме Generic(що булу видно по Wifi), я прошив її через Express LRS configurator. Вона мені жалувалась типу, що у мене Generic, а я ставлю Unified. Я прошив примусово і вона працювала, конектилась по мережі, але не біндилась.

Початково на модулі стояла саме Generic(що булу видно по Wifi), я прошив її через Express LRS configurator. Вона мені жалувалась типу, що у мене Generic, а я ставлю Unified. Я прошив примусово і вона працювала, конектилась по мережі, але не біндилась.
Vitalik668Та я це вже зрозумів.
Якщо не шкода RX можна поексперементувати.

Викладіть його фотку.
Phoenixу мене матюкалось саме при перепрошивці з milelrs на стандартну і потім біндилось. я думаю просто в milelrs інша система цих імен те що в стандартній UNIFIED_*** у milelrs відповідає GENERIC_***

А ви про окірпічення? У мене є програматор, якщо щось піде не так.

Все те саме отримую що і у Вас...

1770978441290.png

Таки мабуть UNIFIED_ESP32_900_RX це вірний варіант. Чого воно матюкається при прошивці - ну фіг йо зна.

Зібрав 2 прошивки

1770986497019.png

посилання кину в особисті
тестуйте на свій страх і ризик

Зібрав 2 прошивки

1770986497019.png

посилання кину в особисті
тестуйте на свій страх і ризик
Phoenixяк я зрозумів ми берем Generic якщо не знаємо точну назву пристрою

я знайшов обидва product_name у src/hardware/hardware.json

Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX:
Код:
          "true_diversity": {
                "product_name": "Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX",
                "lua_name": "Diversity 900RX",
                "layout_file": "Generic 900 True Diversity.json",
                "upload_methods": ["uart", "wifi", "betaflight"],
                "min_version": "3.3.0",
                "platform": "esp32",
                "firmware": "Unified_ESP32_900_RX"
            },

BAYCKRC 900MHz Dual Core RX:
Код:
            "dual-core": {
                "product_name": "BAYCKRC 900MHz Dual Core RX",
                "lua_name": "BK 900 Dual RX",
                "min_version": "3.3.1",
            }

як видно там все однаково, обоє Unified_ESP32_900_RX тобто це одна і та ж прошивка

Переглянути попередні відповіді...
як я зрозумів ми берем Generic якщо не знаємо точну назву пристрою

я знайшов обидва product_name у src/hardware/hardware.json

Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX:
Код:
          "true_diversity": {
                "product_name": "Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX",
                "lua_name": "Diversity 900RX",
                "min_version": "3.3.0",
            },

BAYCKRC 900MHz Dual Core RX:
Код:
            "dual-core": {
                "product_name": "BAYCKRC 900MHz Dual Core RX",
                "lua_name": "BK 900 Dual RX",
                "min_version": "3.3.1",
            }

як видно там все однаково, обоє Unified_ESP32_900_RX тобто це одна і та ж прошивка
a1xСаме так.
Прошивка Unified_ESP32_900_RX, бо іншого варіанту нема в PlatformIO
Але можливо при прошивці воно якось перевіряє "product_name"
І чому в MILERLS воно було Generic 900 True Diversity - незрозуміло.

Логічно було б щоб при перепрошивці назад на Generic 900 True Diversity воно матюкнуось що зараз в нього BAYCKRC 900MHz Dual Core RX

Саме так.
Прошивка Unified_ESP32_900_RX, бо іншого варіанту нема в PlatformIO
Але можливо при прошивці воно якось перевіряє "product_name"
І чому в MILERLS воно було Generic 900 True Diversity - незрозуміло.

Логічно було б щоб при перепрошивці назад на Generic 900 True Diversity воно матюкнуось що зараз в нього BAYCKRC 900MHz Dual Core RX
Phoenixя думаю воно матюкається саме на "firmware": "Unified_ESP32_900_RX", як видно що воно однакове для "Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX" і для "BAYCKRC 900MHz Dual Core RX", я припускаю що в MILELRS інша система іменування для firmware і там у них щось типу "firmware": "GENERIC_ESP32_TRUE_DIVERSITY_900MHZ_RX" тому воно матюкається коли ми перепрошиваємо на стандартну прошивку з "firmware": "Unified_ESP32_900_RX"

я думаю воно матюкається саме на "firmware": "Unified_ESP32_900_RX", як видно що воно однакове для "Generic ESP32 True Diversity 900MHz RX" і для "BAYCKRC 900MHz Dual Core RX", я припускаю що в MILELRS інша система іменування для firmware і там у них щось типу "firmware": "GENERIC_ESP32_TRUE_DIVERSITY_900MHZ_RX" тому воно матюкається коли ми перепрошиваємо на стандартну прошивку з "firmware": "Unified_ESP32_900_RX"
a1xНажаль не тримав в руках MILELRS, але наскільки я розумію вона походить з того ж git ERLS, просто вносяться зміни в src. Таким же шляхом кацапи роблять свої аналоги прошивки (Оранж, Капібара і т.д.)

Нажаль не тримав в руках MILELRS, але наскільки я розумію вона походить з того ж git ERLS, просто вносяться зміни в src. Таким же шляхом кацапи роблять свої аналоги прошивки (Оранж, Капібара і т.д.)
Phoenixв мене теж нема src MILELRS, але там зміни досить значні порівняно з git ERLS так що нічого дивного що помінялось іменування firmware

Перевірю RX на наявність апаратних проблем. Мене непокоїть, що нагрівається ESP32 до печіння, коли працює по Wifi.
Підкажіть, будь ласка, чи є якась лінія чи пін на мікросхемах SX1276 чи ESP32-PICO-D4, де можна побачити чи реєструє RX сигнал від ТХ.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху