Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

HellSky

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
продублю питання, бо вона зараз на порядку денному:
1) кто підключав, або може знає що буде, якщо підлючити до полетника ніхромові проволочки?))))).. зробити електро запальник..тобто треба на якись вихід, может БЄК- якщо він може вмикатись по кнопці, та не має захисту та сильного впливу на схему..тобто нажам на не фіксовану кнопку пульта, тримаешь, спрацюває запальник - відпускаешь кнопку... кз будет біля 1 сек..
2) як підлючити до полетника ліхтарик, який має кілька команд на одній кнопці..бо знайти ліхтарик який має тільки два потрібні рижиме - не можу.. ще ж важлива потужність фонарика.. а всі потожні за звичай 4 режима потожності и потім вже стробо і тд. а я хочу макс та стробо.. або вже мучатись та перемикати усі режими до потрібного. але як це зробити.. тобто я так розумію треба забіндиди з пульта кнопку без фіксаціі, і цей аурт зробити таким же перемикачем по команді із пульта та підлючити замість кнопки фанаря провода с полетника с того уарта..живлення ліхтаря його бортове.. польотник - чисто функція кнопки.

Переглянути попередні відповіді...
1) кто підключав, або може знає що буде, якщо підлючити до полетника ніхромові проволочки?))))).. зробити електро запальник..тобто треба на якись вихід, может БЄК- якщо він може вмикатись по кнопці, та не має захисту та сильного впливу на схему..тобто нажам на не фіксовану кнопку пульта, тримаешь, спрацюває запальник - відпускаешь кнопку... кз будет біля 1 сек..
2) як підлючити до полетника ліхтарик, який має кілька команд на одній кнопці..бо знайти ліхтарик який має тільки два потрібні рижиме - не можу.. ще ж важлива потужність фонарика.. а всі потожні за звичай 4 режима потожності и потім вже стробо і тд. а я хочу макс та стробо.. або вже мучатись та перемикати усі режими до потрібного. але як це зробити.. тобто я так розумію треба забіндиди з пульта кнопку без фіксаціі, і цей аурт зробити таким же перемикачем по команді із пульта та підлючити замість кнопки фанаря провода с полетника с того уарта..живлення ліхтаря його бортове.. польотник - чисто функція кнопки.
NAukovec

NAukovec1. Досвіду із цим не мав, тому просто говорю свої здогади і спостереження.
Жоден BEC не витримає короткого замикання, в кращому випадку піде в захист і відновить роботу після пропадання КЗ, в гіршому - просто згорить.
Навіть якщо влаштувати КЗ напряму від акумулятора, то просадка напруги може призвести до перезавантаження польотника, що в повітрі дуже погано.
З того що бачив як влаштовують:
- запал зі своїм невеликим акумом. Тут коротке не вплине на дрон, тому все більш-менш безпечно, але струм КЗ обмежений акумом (чим менший акум, тим менший струм), ну і акум від КЗ швидко вздується і помре
- запал від основного акума з накопиченням енергії в конденсаторі. Тут повільно під час польоту енергія накопичується у великому конденсаторі (оскільки струм обмежений малим значенням, то це не має впливу на польотник) і в потрібний момент конденсатор миттєво віддає усю свою енергію на запал. Цей варіант безпечний, але потребує невеличкої окремої платки.

2. Можна детальніше ТЗ, яка потужність ліхтаря має бути і для чого він буде використовуватися?

Ось так виглядає найпростіший ключ на транзисторі:
1000009455.png
Лампочка - це запал, транзистор підбирається по максимальному струму, який буде текти по запалу, резистор підбирається під транзистор - щоб він в насичення пішов і повністю відкрився від логічного рівня від польотника. Важливо ще не перевищити максимальний струм GPIO мікроконтролера на польотнику, бо може пін вигоріти.
elektroNIKо, я навіть зрозумів)

не пам'ятаю де ми це обговорювали, але я чітко побачив, що поки літаю на великому то оріентуюсь чисто на хрестик.. не не горизонт не на що. чисто хрестик.. ...сьогодні просто на вітрі чуть не сдуло нафіг, і біля землі я вже вирівнялся и замітив що очі дивляться на хрестик..

не пам'ятаю де ми це обговорювали, але я чітко побачив, що поки літаю на великому то оріентуюсь чисто на хрестик.. не не горизонт не на що. чисто хрестик.. ...сьогодні просто на вітрі чуть не сдуло нафіг, і біля землі я вже вирівнялся и замітив що очі дивляться на хрестик..
NAukovecЯ відключив хрестики і горизонти, так набагато комфортніше літати. Обговорював цю тему вже багато разів :)

• Like
Реакції: vpro
я ось не можу зрозуміти чому в мене частота гиро на Ф722 = 3.6кгц..спидиби.. на прошивках 4.4.3, на 4.5.0. на 4.5.1, далі не перебирав

Тут є кто гадає по ПИДТУЛБОКСУ?
Зробив тести для Мастер Мультиплеер, так не знаю що вибрати)..

Вкладення

• image.jpeg
    image.jpeg
    242.2 КБ · Перегляди: 7
  • image (1).jpeg
    image (1).jpeg
    240.2 КБ · Перегляди: 7
значення 3 це МастерМультіплеер =1
значення 6 це ММ = 1.6
значення 8 (синій колір) = 2.0
Значення 3 має мінімальне значення шуму, мінімальну затримку фільтрів РПМ і Д, має мале значення відхилення від одиниці, але велика затримка серед інших
значення 6 має однакову затримку з пітчу та ролу = 34.63мс. але серед усіх має максимальне значення відхилення від одиниці,
значення 8 - затримка 29.63ролл і 30.25 пітч. серед значень з малими зажерками у цього значення відхилення від одиниці найменше. але й шум цього значення теж високі. ММ = 2 сикотно залишати.

всю ніч обмірковував. і зараз схиляюся до показань точки №6, значення ММ = 1.6

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
ще подбираю ползунки... але ще краще стало, але іноді гірше.. і в мене розпач))) одне краще інше гірше))...
ааа самий прикол - борюсь с шейкингом (швидко малоаплітудно деребенить) при газі.. підбираю підбираю, а воно залишається. і знаю що таке може бути саме при поганих пропах або поганозакрілпеній камері і там ще щось.. а камеру не дивився))) а сьогодні як звичайно одягаю чехол на камеру та помічаю що вона рухулась.. короче в мене якось гвинтик викрутився та камера на 3х прикручена.. та гадаю що може на 2х. а третій так ото вставленний десь у пластик. і тому камера має люфт.. КАПЕЦ... а я ПІД ломаю))))

якщо дивиться відео то там не видно що батка просаджується в ці моменти. ні в момент глюку ні в момент перемикання в енгл коли він впав..
я щє міркував. та подумав що може то мотори скинули обороти бо так казав їм сетпоінт, типу і то може нормально, але ж дрон не виконував це сетпоінт.. а просто летів уперед..

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
вітаю.. наднях прийшла мисля зібрати окту на базі рами хелская.. щоб він бум максимально ПОТУЖНЫМ та роскладним...
поки ще інфу не вивчав... може є в когось досвід роботи с октами на 4х лучах... поки не розумію як крепити нижні пропи...
подивився відео.. там можно побачити куди воно направлено..
а якщо іх направляти в одну сторону і нижній і верхній?. чи так краще.. але якось мені не дуже подобається друг проти друга крутитись. хз.. може так і краще .
може хтось що підкаже?

Вкладення

• 0ed7969c-2e5a-4edd-a814-970dfe6d2f3f.jpg
    0ed7969c-2e5a-4edd-a814-970dfe6d2f3f.jpg
    263.3 КБ · Перегляди: 17
вітаю.. наднях прийшла мисля зібрати окту на базі рами хелская.. щоб він бум максимально ПОТУЖНЫМ та роскладним...
поки ще інфу не вивчав... може є в когось досвід роботи с октами на 4х лучах... поки не розумію як крепити нижні пропи...
подивився відео.. там можно побачити куди воно направлено..
а якщо іх направляти в одну сторону і нижній і верхній?. чи так краще.. але якось мені не дуже подобається друг проти друга крутитись. хз.. може так і краще .
може хтось що підкаже?
NAukovecЯ чисто теоретично, бо практики із октами не мав: мені здається, що перевага зустрічного руху - це компенсований обертальний момент обох моторів (як в гелікоптерів із двома співвісними гвинтами). Якщо поставити нижній зворотній проп і обертати обидва в 1 сторону, то він буде себе вести як звичайний квадрик, тобто обертання пропів за часовою і проти часової має компенсуватися за допомогою польотника, щоб не було обертання по Yaw.

Я чисто теоретично, бо практики із октами не мав: мені здається, що перевага зустрічного руху - це компенсований обертальний момент обох моторів (як в гелікоптерів із двома співвісними гвинтами). Якщо поставити нижній зворотній проп і обертати обидва в 1 сторону, то він буде себе вести як звичайний квадрик, тобто обертання пропів за часовою і проти часової має компенсуватися за допомогою польотника, щоб не було обертання по Yaw.
elektroNIKа якщо він буде вести себе як квадр у випадку двох в одну сторону, воно буде менше тяги? чи не так ефективне як зустрічний рух?..я чомусь раніше думав що вони сувмістно працюють.. і таки да було не розуміння як додається багато тяги, якщо ж ніжній вже розрядив воздух .. вообщем порився у закромах і в мене майже все на окту)) але треба щас нарулити десь польотник на 8м моторів..

а якщо він буде вести себе як квадр у випадку двох в одну сторону, воно буде менше тяги? чи не так ефективне як зустрічний рух?..я чомусь раніше думав що вони сувмістно працюють.. і таки да було не розуміння як додається багато тяги, якщо ж ніжній вже розрядив воздух .. вообщем порився у закромах і в мене майже все на окту)) але треба щас нарулити десь польотник на 8м моторів..
NAukovecЯкщо проводити аналогію із гелікоптером, то співвісна схема краще себе веде при прямолінійному русі, має більшу тягу, але при цьому менший ККД. На скільки це можна застосувати до мультикоптерів — не знаю.

Якщо проводити аналогію із гелікоптером, то співвісна схема краще себе веде при прямолінійному русі, має більшу тягу, але при цьому менший ККД. На скільки це можна застосувати до мультикоптерів — не знаю.
elektroNIKвообщем треба знайти час та зробити окту))) щоб потестити)))

вообщем треба знайти час та зробити окту))) щоб потестити)))
NAukovecв мене колись був моторчик, труба с двома пропами.. він ніби то - кулер с літака, і в нього один пропелер більш тяговитий и товкає нибі поток, а другий проп більш оборотістий та ніби більше лопатей було. і він ніби ускорояет поток. і направлені в одну сторону... може ще треба і так погратись різними пропами.. но я той моторчик так і не запускав(...

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху