Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Прошивка TX як RX

• Автор теми Автор теми a1x
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 9
  • Перегляди Перегляди 2 тис.

a1x

Активіст
Добродій

Репутація:

За підтримку Спілки!
27.11.24
99
55
18
🎮
Radiomaster Pocket
🥽
Skyzone Cobra X V4
🛸
Meteor 75 Pro
Привіт, хто небудь щось чув про те що модуль TX можна прошити щоб він працював як RX і ніби то це має якісь переваги?
Зокрема мається на увазі модуль BetaFPV SuperG Nano Transmitter 2.4G 1W ELRS

Тут навпаки, але мало б допомогти. Можна пошукати інструкції зі збору ретрансляторів, я просто не знаю перевірених людей, які таке роблять.

А плюс, здається, всього один - велика потужність телеметрії.

Ретранслятор

Але не розумію сенсу перетворювати TX на RX, враховуючи що TX дорожчий в рази.
RX Happymodel Diversity можна за 600 грн. знайти на алі. А TX за 1500 грн.
То ж не можу зрозуміти зміст маніпуляцій.

• Like
Реакції: a1x
переваги лише в потужності (в даному випадку, телеметрії) і примусовому охолодженні.

який смисл передавати потужну телеметрію? її навпаки прибирають щоб не демаскувала
a1xЗгоден повністю. І більшість літає взагалі без неї. Але, випадки різні бувають. На приклад, розвідник. Чим більше точок - Тим краще.

Трохи полазив по коду і думаю прошити реально. Але є нюанс, бо воно не працюватиме з коробки нормально.
TX використовує півдуплексний S.Port, тобто доведеться розбирати передавач і шукати де там припаятися до нормального UART, або допилювати код щоб аоно в півдуплексі працювало.
Юскейси є на таке, але думаю хто знає той знає. Якщо ви питаєте з цікавості то зробити таке можна)

• Like
Прошив BetaFPV SuperG TX прошивкою від BetaFPV SuperD RX, працює, біндиться, але залишилось питання як його приєднати до FC

ChatGPT поширює чутки що UART може працювати в режимі напівдуплексу якщо S.Port припаяти до TX UARTу а RX залишити вільним, спробував, але не працює, знайшов змінну serialrx_halfduplex (Betaflight) поставив їй значення ON, але все одно не працює

З приводу питання для чого це - а наприклад щоб надійно передавати телеметрію з ArduPilot

Прошив BetaFPV SuperG TX прошивкою від BetaFPV SuperD RX, працює, біндиться, але залишилось питання як його приєднати до FC

ChatGPT поширює чутки що UART може працювати в режимі напівдуплексу якщо S.Port припаяти до TX UARTу а RX залишити вільним, спробував, але не працює, знайшов змінну serialrx_halfduplex (Betaflight) поставив їй значення ON, але все одно не працює

З приводу питання для чого це - а наприклад щоб надійно передавати телеметрію з ArduPilot

a1x
ChatGPT нічого не знає про такі теми, бо інформації в інтернеті занадто мало, а велика її частина - абсолютно неправильна.
А коли інформації нема, він її придумає, бо всі ці моделі чомусь налаштовані так, що не дати відповідь для них набагато гірше, ніж дати абсолютне сміття.

• Like
Знайшов TX і RX, підпаявся, все працює, всім дякую. Є TX-и у яких на платі виведені майданчики щоб підпаятись до UART, як на відео у Джошуа. Але SuperG Nano не з таких, довелось повозитись

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху