Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Активація дронів DJI в Україні або помилка 1581

Оцінка теми: Активація дронів DJI в Україні або помилка 1581 0.00 з 5 | Загальна кількість голосів: 0 | Переглядів: 429

MDrz

Новачок
Учасник
15.08.26
13
7
3
Всім привіт, купив DJI Neo 2 і через регіональні обмеження не можу його активувати (дякую продавцю, який не активував дрон сам і не попредив про такі нюансив). І тепер саме питання: як ативувати дрон DJI в Україні?
Все скачав, все оновив, але при активації дрона впираюсь в помилку 1581

Така сама історія. Допоможіть будь ласка. Я десантник, служив у десантних військах, кулиметник. Списаний після поранення.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Сам особисто ще не мав можливості стикнутися з цією проблемою, але трохи загуглив питання і пропоную погемороїтись власникам 🙂 Якщо щось із цього спрацює — обов'язково фідбекніть!

Як виявилося, з помилкою 1581 час від часу стикаються користувачі під час первинної активації нових дронів DJI. Є припущення, що в окремих випадках проблема може бути пов'язана з регіоном, IP або мережевим підключенням. Офіційного підтвердження від DJI, що саме помилка 1581 означає регіональне блокування України, я не знайшов, тому нижче — не «офіційний рецепт», а варіанти, які можна спробувати.

Помилка 1581 (Activation Failed) — помилка, яка може виникати під час первинної активації пристрою. Точна причина залежить від моделі дрона та конкретної ситуації, тому не варто одразу списувати її виключно на регіональне блокування.

Прошивати його «наосліп» теж не варто. Активація та оновлення прошивки — це різні процедури, а можливості DJI Assistant 2 залежать від конкретної моделі. Але якщо проблема саме в активації, є кілька варіантів, з якими можна погемороїтись.

Спосіб 1: Через ПК

Замість того, щоб мучитися з телефоном, можна спробувати зробити все через дріт:
  1. Качаємо офіційний софт: DJI Assistant 2 (Consumer Drones Series).
  2. Підключаємо ПК до іншої мережі або, як експериментальний варіант, вмикаємо VPN (наприклад, Польща чи Німеччина).
  3. Запускаємо DJI Assistant 2, входимо у свій DJI Account і підключаємо дрон нормальним кабелем USB Type-C.
  4. Якщо конкретна модель підтримує активацію через Assistant 2 — пробуємо активувати її там.
Важливо: не всі дрони DJI можна активувати через Assistant 2, тому цей спосіб залежить від конкретної моделі.

Спосіб 2: Через Android

Тут можна трохи погемороїтись із мережею та геолокацією:
  • Вмикаємо VPN на телефоні — наприклад, Proton VPN або Mullvad.
  • Перемикаємося з Wi-Fi на мобільний інтернет або навпаки.
  • Перевіряємо, що DJI Fly має всі необхідні дозволи, зокрема доступ до геолокації.
  • Перезапускаємо DJI Fly і пробуємо активацію ще раз.
Підміну GPS через Fake GPS теж можна розглядати як неофіційний експеримент, якщо є підозра саме на регіональну перевірку.
Наприклад: Fake GPS location.
Але тут уже без гарантій — DJI офіційно не рекомендує цей спосіб як вирішення помилки 1581.

Спосіб 3: Для тих, хто на iPhone
На iOS із підміною геолокації все значно складніше. Тому я б не морочив собі голову з сумнівними утилітами, а спочатку спробував попередні варіанти: інша мережа, VPN та активація через ПК, якщо конкретна модель це підтримує.

Спосіб 4: Для тих, у кого є друзі, які подорожують

Якщо не хочеться бавитися з налаштуваннями, VPN та іншими шаманськими танцями — можна перевірити активацію за межами України.
  1. Передаєте дрон знайомому чи другу, який виїжджає за кордон.
  2. Він пробує виконати первинну активацію через місцеву мережу.
  3. Якщо активація проходить — дрон повертається до ваших довгоочікуваних рук уже активованим.
Але й тут немає 100% гарантії, що проблема саме в регіоні. Якщо помилка пов'язана з акаунтом, мережею, конкретною моделлю або серверною проблемою DJI — перетин кордону може нічого не змінити.

Надіюсь, це вам допоможе!

Пишіть про успіхи! Якщо знайдемо робочу схему — допиляємо цей пост уже на основі реального досвіду, а не гугління 🙂

Сам особисто ще не мав можливості стикнутися з цією проблемою, але трохи загуглив питання і пропоную погемороїтись власникам 🙂 Якщо щось із цього спрацює — обов'язково фідбекніть!

Як виявилося, з помилкою 1581 час від часу стикаються користувачі під час первинної активації нових дронів DJI. Є припущення, що в окремих випадках проблема може бути пов'язана з регіоном, IP або мережевим підключенням. Офіційного підтвердження від DJI, що саме помилка 1581 означає регіональне блокування України, я не знайшов, тому нижче — не «офіційний рецепт», а варіанти, які можна спробувати.

Прошивати його «наосліп» теж не варто. Активація та оновлення прошивки — це різні процедури, а можливості DJI Assistant 2 залежать від конкретної моделі. Але якщо проблема саме в активації, є кілька варіантів, з якими можна погемороїтись.

Спосіб 1: Через ПК

Замість того, щоб мучитися з телефоном, можна спробувати зробити все через дріт:
  1. Качаємо офіційний софт: DJI Assistant 2 (Consumer Drones Series).
  2. Підключаємо ПК до іншої мережі або, як експериментальний варіант, вмикаємо VPN (наприклад, Польща чи Німеччина).
  3. Запускаємо DJI Assistant 2, входимо у свій DJI Account і підключаємо дрон нормальним кабелем USB Type-C.
  4. Якщо конкретна модель підтримує активацію через Assistant 2 — пробуємо активувати її там.
Важливо: не всі дрони DJI можна активувати через Assistant 2, тому цей спосіб залежить від конкретної моделі.

Спосіб 2: Через Android

Тут можна трохи погемороїтись із мережею та геолокацією:
  • Вмикаємо VPN на телефоні — наприклад, Proton VPN або Mullvad.
  • Перемикаємося з Wi-Fi на мобільний інтернет або навпаки.
  • Перевіряємо, що DJI Fly має всі необхідні дозволи, зокрема доступ до геолокації.
  • Перезапускаємо DJI Fly і пробуємо активацію ще раз.
Підміну GPS через Fake GPS теж можна розглядати як неофіційний експеримент, якщо є підозра саме на регіональну перевірку.
Наприклад: Fake GPS location.
Але тут уже без гарантій — DJI офіційно не рекомендує цей спосіб як вирішення помилки 1581.

Спосіб 3: Для тих, хто на iPhone
На iOS із підміною геолокації все значно складніше. Тому я б не морочив собі голову з сумнівними утилітами, а спочатку спробував попередні варіанти: інша мережа, VPN та активація через ПК, якщо конкретна модель це підтримує.

Спосіб 4: Для тих, у кого є друзі, які подорожують

Якщо не хочеться бавитися з налаштуваннями, VPN та іншими шаманськими танцями — можна перевірити активацію за межами України.
  1. Передаєте дрон знайомому чи другу, який виїжджає за кордон.
  2. Він пробує виконати первинну активацію через місцеву мережу.
  3. Якщо активація проходить — дрон повертається до ваших довгоочікуваних рук уже активованим.
Але й тут немає 100% гарантії, що проблема саме в регіоні. Якщо помилка пов'язана з акаунтом, мережею, конкретною моделлю або серверною проблемою DJI — перетин кордону може нічого не змінити.

Надіюсь, це вам допоможе!

Пишіть про успіхи! Якщо знайдемо робочу схему — допиляємо цей пост уже на основі реального досвіду, а не гугління 🙂
MagshifterВсіх вітаю! Хотів би додати один момент... При даному виді помилки рекомендую звертатись до підтримки DJI з запитом на перевірку серійного номеру борта! Так як дана помилка іноді повʼязана з тим що серійник пристрою заблоковано на серверах через повідомлення про крадіжку/втрату пристрою. Якщо виникнення помилки буде звʼязане з цією проблемою - варіанти дій описані вище не допоможуть(
Але в загальному варіант з використанням Facke GPS та VPN в більшості випадків робочий, якщо проблема була повʼязана з проблемами активації через регіон.

через ПК не пробував, але міняв гео на телефоні на Варшаву, пробував активувати і отримав нічого :)
в СЦ магазину сказали, що в Україні ці дрони не активуєш
підтримка DJI вказала, що Україна та русня не можуть активовувати їх дрони (а від знайомих чув що і з іншою продукцією можуть бути приколи) через війну, розблокувати дрон вони також відмовились
магазин пообіцяв обмін (осьо досі чекаю, надіюсь, не кидануть, а як кидануть - буде розлога історія про комунікацію з ними), розказували, що їх дрони зазвичай активовують в Європі і в нас вже продають готові до використання

Цілком вірно, така сама історія у мене. Dji не підтримує дрони в Україні, мій дрон прийшов ще у заводські плівці. Танці з vpn i gps нічого не дали. Сьогодні повернув на сервіс у магазин. Купляв на Q-techno. Також пообіцяли замінити.....

Цілком вірно, така сама історія у мене. Dji не підтримує дрони в Україні, мій дрон прийшов ще у заводські плівці. Танці з vpn i gps нічого не дали. Сьогодні повернув на сервіс у магазин. Купляв на Q-techno. Також пообіцяли замінити.....
ФеніксТак а як плівка спасе від контрухи ? Вам продали новий дрон питаннь нема, але нелегельно ввезений, теж факт, без розмитненнь оформленнь ітд. Колись давно свій Ейр заводив з фейк gps.

Тех підтримка сказала що мій дрон то контрабанда. Я отримав його в заводські плівці....

Вкладення

• Screenshot_20260821-005121.png
    Screenshot_20260821-005121.png
    68 КБ · Перегляди: 5
  • Screenshot_20260820-221238.png
    Screenshot_20260820-221238.png
    64.7 КБ · Перегляди: 5
загалом, те саме що і мені писали :)
два варіани:
1) або це все завезли якось максимально халтурно, перекупивши дрони в якогось місцевого дядька, якому то за пів ціни збагрили, вкравши раніше
2) так як наш регіон в бані, то все куплене в нас рахується контрабандою як такою, бо вони офіційно до нас не везуть, тому то і заблокували їх

я все ще чекаю на рішення магазину, завтра вже 2 тиждень з моменту передачі дрона в СЦ піде, якщо до вівторка не отримаю адекватну відповідь - стану на путь священної війни з поганими продаванами

загалом, те саме що і мені писали :)
два варіани:
1) або це все завезли якось максимально халтурно, перекупивши дрони в якогось місцевого дядька, якому то за пів ціни збагрили, вкравши раніше
2) так як наш регіон в бані, то все куплене в нас рахується контрабандою як такою, бо вони офіційно до нас не везуть, тому то і заблокували їх

я все ще чекаю на рішення магазину, завтра вже 2 тиждень з моменту передачі дрона в СЦ піде, якщо до вівторка не отримаю адекватну відповідь - стану на путь священної війни з поганими продаванами
MDrzТримайте нас в курсі! Бо це може бути для них першим місцем у списку недобросовісних хуліганів України

Тримайте нас в курсі! Бо це може бути для них першим місцем у списку недобросовісних хуліганів України
Magshifterя даю їм ще +-2 дні, якщо й надалі для їх СЦ буде дуже важко з'ясувати в чому проблема з ними ж не активованим дроном - буду робити трохи рознос контори
бо вже другий тиждень перевіряти чистий і нульовий в плані використання заблокований дрон якось занадто дивно

Ми як спільнота можем наробити як хорошої так і поганої реклами. Покидати відгуки за їхній товар. Нині після двох днів тех підтримка забрала мій дрон. Чекаю на вердикт. Дам їм пару днів і потім також почну їх тушнити.

Ми як спільнота можем наробити як хорошої так і поганої реклами. Покидати відгуки за їхній товар. Нині після двох днів тех підтримка забрала мій дрон. Чекаю на вердикт. Дам їм пару днів і потім також почну їх тушнити.
Феніксну поки ситуація наступна: менеджер сказав, що вони щось вирішують з поставщиком
до чого тут я як клієнт - не знаю
якщо завтра не буде відповіді то вже буду стартувати, провтики їх поставщиків не повинні приносити мені дискомфорт, то вже їх проблеми
думаю, може бути що в наших магазинів один склад, тому тут ще цікавіше як у вас вирішиться ситуація

апдейт: готують до відправки інший дрон, накладна вже висить на Новій Пошті
буду вже прямо на відділенні перевіряти серійний номер і дивитись чи воно не в заводському пакуванні

ну от прям якісь вищі сили не хочуть щоб я в ці дрони залізав
прислали новий
по серійному номеру все добре
навіть занадто добре
він не заблокований, але й ніколи не був активований
тому якщо в когось є досвід активації дронів DJI і впевненість в тому, що ми це все адекватно зробимо - буду радий отримати допомогу

Активувати в Україні не можна, треба активовувати в європі. Як що активовувати тут то є великі шанси забаранити дрон. Акуми також потрібно активовувати.

Активувати в Україні не можна, треба активовувати в європі. Як що активовувати тут то є великі шанси забаранити дрон. Акуми також потрібно активовувати.
Фенікстакс
апдейт
знайшов дуже гарний центр обслуговування дронів, вже встиг свій вигуляти трохи :)
я віддавав в Чернівцях, зробили за дякую і донат, по часу буквально +-20 хв зайняло
з нюансів - не можна в нас оновлювати, зразу буде окірпічування

такс
апдейт
знайшов дуже гарний центр обслуговування дронів, вже встиг свій вигуляти трохи :)
я віддавав в Чернівцях, зробили за дякую і донат, по часу буквально +-20 хв зайняло
з нюансів - не можна в нас оновлювати, зразу буде окірпічування
MDrzТобто, вдалось активувати через DronCenter?

Тобто, вдалось активувати через DronCenter?
Magshifterтак
майстри казали, що тут теж трохи лотерея
але залежить не від них
якщо дрон куплений і завезений +- нормальним чином - все активується
якщо дрон вкрали в Європі і привезли нам на продаж - толку не буде
ну і звичайно ж, він має бути нульовим, без спроб активації в нас і будь-яких блоків

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
3
Перегляди
369
Назад
Зверху